Moj MM stalno ima po dva tri žulja na jednoj nozi,dugo je u obuči i možda mu to smeta.Jako ga vrijeđaju i ima razne komplikacije;otečenost,crvenilo itd.Dali postoji kakva mast ili krema ili bilo šta da mu pomogne?![]()
Moj MM stalno ima po dva tri žulja na jednoj nozi,dugo je u obuči i možda mu to smeta.Jako ga vrijeđaju i ima razne komplikacije;otečenost,crvenilo itd.Dali postoji kakva mast ili krema ili bilo šta da mu pomogne?![]()
Moj Marko je isto imao problema sa stopalima, crvenilo, ljuštenje, zuljevi... pa smo isli kod dermatologa i dobio je jednu mast, ne sjecam se kako se zove...
Samo kratko smo mazali, ali smo mu mi od tada poceli kupovati samo GEOX cipele i moram reci da je nestalo problema (valjda je onda bilo zracenje u pitanju)
Mozda i vama pomogne![]()
MaKla punooooooo hvalaaaaaaaaaaaa :D![]()
Ja godinama mučim problem sa žuljevima i sandalama.
Kad ljeto dođe, do prije 2 godine, sam po cijelo ljeto bila u tenama. Godine idu, a ja stvarno moram i želim da promijenim izgled, i to radim...
ALI problem su žuljevi. SVE ŽIVO me žulja.
Neki dan sam obukla nove sandale, doduše jeftine, ali su kožom unutra postavljene i nisu mi se na početku činile strašnim, dok nisam došla kući i probala ih opet obući. Odjednom sada imam po 5-6 hanzaplasta na nogama i ne mogu više obući ništa drugo do tena.
I poludit ću...
Meni se noge znoje i to jako - tj. sva se znojim da jedva čekam dan kada ću imati makar nešto novaca da odem kod homeopatice, ali nikako.
Probala sam i kreme i sprejeve, ali ništa od toga, za 5 min. što sam vani, noge se oznoje i onda, ali i prije znojenja (ako samo cipele maaaluuu izbočinu imaju ili možda šav ili nešto) osjećam da mi se koža guli i stvaraju se žuljevi.
Ima li neki savjet, lijek?
Cipela koje sam podjelila imam sigurno jedno 20-ak, ako ne i više. Jer ih u trgovini probam, udobne, ne žuljaju, jednom izađem dođem u ranama, probam drugi put i onda cipele stoje u ormaru...
Ne znam šta više da radim...
Eh da, imam jedne baletanke, kineske, paćene 15KM koje su mi savršene što se tiče žuljeva, ali je đon skroz ravan, pa me to smeta - ali preživim ja i s tim, ali... Mislim, i Crocsice moram nositi na čarape, jer inače me žuljaju iako klaparaju.
Ima jedan jako banalan lijek... za prevenciju. Kosta 30-ak kuna.
Hansaplast gel. Frendica ga je otkrila proslo ljeto i.. eto.. ja nasjela a foru. Odnosno, mislila sam da nece pomoci, ali stvarno je, sto se tice ljeta, sandala, japanki.. i svega onoga sto mi je, inace, iskopavalo rupetine na nogama.
vidi, vidi, zanimljivo.Kaae prvotno napisa
jel to ima u dm-ovima, mulleru i slično ili samo u ljekarnama?
ovo su i meni preporučili - kolegice mi se kunu u to.Kaae prvotno napisa
Taj gel je stvarno zakon. Prošlo ljeto niti jedan žulj! A inače sam imala noge(stopala) s krvavim žuljevima. Probajte, meni pomoglo!
kako se nanosi?
namažem ugrožene dijelove prije obuvanja cipela?
svaki dan?
najbolji lijek- ne štedjeti na udobnoj obući.
ja sam po svojim žuljevima naučila da ću radije uštedjeti na nečem drugom nego li na cipeli. Tako da ni moje cipele na visoku petu ne žuljaju ali ruku na srce uvijek tražim cipele s nekim ugrađenim tehnologijamatipa flex, anti shok itd...
ako cipela baš na nekom određenom mjestu žulja postoji sprej koji omekšava kožu na tom dijelu. meni je pomoglo .
sprej koji ja imam košta oko 30-40 kn i zove se Tana (dehnspray) i kupila sam ga u voodoo trgovini.
s njim sam uspješno riješila problem koji sam imala s martama.
pa mene isto svaka nova cipela (i tenisica) nažulja, ali malo istrpim, dva dana šepam, i onda ništa. i u trgovini su mi sve udobne, naravno, ali u trgovini se prešetavaš, ne hodaš žustro i ne trčiš da stigneš na zeleno na semaforu itd.
prošle godine sam imala krvave kraste na svakom, al svakom nožnom prstu od novih sandala. taj dio preko prstiju je bio kao od pletene kože, izranjavala sam se živa. ali nalijepila sam flastere i trpila dvije noći. poslije sam u njima letila.
Proslo ljeto dm nije imao, bilo je u Kozmu i, mislim, Mulleru. Imaju i ljekarne, ali znam da je prijateljica psovala cijenu kad je u njima kupovala.Tashunica prvotno napisa
Mazes potencijalno ugrozena mjesta prije obuvanja cipela. Recimo, na jednoj svadbi sam izdrzala cijelu noc sa samo jednim premazom, a cipele su me, potencijalno, jako ugrozavale. Uglavnom, nisam imala ni tockice, a kamoli krvav zulj. Cipela se, tamo gdje je gel nanesen, nekako smijesno klize tako da nema dovoljno trenja za rane. Mislim da cak i na uputstvima pise da je pozeljno paziti ako se, iz nekog razloga, gelom mazu i tabani - postaje previse sklisko da bi bilo sigurno hodati bos.Vrijeska prvotno napisa