-
sirs- sindrom sustavnog upalnog odgovora
Bok ljudi!
Danas smo izašli iz bolnice. To nam je već 4. hospitalizacija. Pod ovu temu spadaju samo tri, prva je bila operacija bruha. No i to nam je dovoljno. Zadnji puta smo bili u bolnici prije tri mjeseca, i u masi dijagnoza sam primjetila sirs kao sindrom sustavnog upalnog odgovora, danas na otpusnom pismu opet pored ostalih četiri dijagnoze piše sirs. No u bolnici mi o tome nitko nije govorio, a kad sam se raspitala po googlu tamo je svrstan u kategoriju, sirs, sepsa, septički šok. Ako netko ima neke informacije ili iskustva. Gledajući unatrag mogu povući paralele i s hosptalizacijom kad je imao 8. mjeseci. Sve počinje od obične viroze ili prehlade i završava u bolnici sa masom dijagnoza upala uha, grla, nos, pluća, temperature 4o i više... Najvažnije pitanje kako to izbjeći?
-
Trebala bi nekog specijalista infektologa ili imunologa (ili obojcu), probaj kontaktirati Kliniku za infektivne bolesti u Zagrebu (ne znam gdje si).
-
Ležali smo na Zaraznoj i tamo nitko od doktora nije to ni spomenuo. Uvijek ga lječe kao anginu ili upala grla ili upala uha. i otprave nas doma, jer je dijete zdravo. Ali ja sam već napola luda. U godini dana tri puta dijete završi u bolnici zbog običnih dječjih boljki. Dok je zdav sve je super. Kad se razboli završi u bolnici. 7dana u boksu 3x3, šest boca infuzije, 4 promjene braunile, jako puno pregleda i stresa za dijete. Ni meni baš nije bajno ali sam sretna da barem mogu biti s njim. Meni to nije normalno. Onda sam počela isčitavati sve papire i želim se bolje informirati. On što se ponavlja je ta dijagnoza sirs. Moja pedijatrica mi nije dala zadovoljavajuće objašnjenje, rekla je da se to rijetko događa i da drugi put inzistiram da ga ranije uzmu u detaljnu obradu. Naravno kad smo došli treći dan temperature na Zaraznu, uredno nas je doktor poslao kući da je to virusno i da mu samo snižujemo temperaturu.
Prije nego ponovo odem u Zaraznu na razgovor s odjelnim lječnikom želim već nešto znati jer on je ljubazan i susretljiv ali ako ne postaviš određena pitanja on ti nema što reći.
Kad sam ga pitala zadnji put kako je to moguće? Gdje je nastao propust (čak i s naše strane)? Rekao je da je sve to normalno, da su mala djeca često bolesna i da to prođe samo od sebe. Uopće nije spominja sirs, niti da se to posebno zakompliciralo. Ja želim biti spremna za drugi razgovor.
Zar se nitko nije s time do sada susreo?
Možda sam na krivom tragu, možda to nije odlučujuće, ali nemam se za što uhvatiti.
-
Osoblje foruma
Probaj otići na Srebrnjak kod dr.Richter on nije samo alergolog nego se u zadnjih nekoliko godina bavi djecom sa problemima imuniteta.
Postoje imunološki testovi kojima bi se mogla vidjeti aktivnost leukocita.
Mi smo bili kod njega ,vrhunski je stručnjak.Nama doduše nije pomogao jer su svi testovi pokazivali da dijetetu nije ništa.Usprkos tome dijete je i dalje bilo bolesno,pa smo se mi okrenuli alternativnom pristupu...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma