Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: homeopatija za neznalice - kad dati pulsatilu??

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno homeopatija za neznalice - kad dati pulsatilu??

nina mi je malo šmrcava, ali stvarno malo, i to na mahove. tu i tamo joj malo iscuri iz nosića i ponekad se malo zakašlje, i tako već par tjedana. pa se mislim - da joj dam pulsatilu? eto nabavila je ali ne znam jel ju treba davati kad je beba baš jako prehlađena ili može i za ovakve "prehladice"???? :?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pulsatilla nije univerzalni lijek za prehladu.
    Da bi remedija dijelovala slika simptoma dijeteta mora odgovarati pripravku.
    Svakako bi bilo bolje i efikasnije konzultirati profesionalnog homeopata.
    Naravno,ti možeš dati pripravak,pa promatrati situaciju.Ali ako se ništa ne dogodi u roku dan ili dva pripravak nije pogođen i treba prekinuti davanje.
    Ja svakako preporučam konzultacije sa profesionalcem ili ovladavanjem nekim osnovnim znanjem o homeopatiji prije davanja pripravaka.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hmmm, pa neka "univerzalna" podjela ipak postoji, ili ne? pulsatila za prehladu i začepljen nos, belladonna za povišenu temperaturu i grlobolju...tako barem kažu u homeolabu... :?
    ma jednostavno mi se ne da komplicirati zbog malo slinjenja pa sam mislila isprobati pulsatilu i vidit hoće li pomoći. osim ako nisu moguće neke neželjene i loše nuspojave???

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pročitaj http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=211&Show=865

Ni slučajno ne postoji općenita podjela!
    Kod homeopatije nema neželjenih nuspojava u smislu koje podrazumjeva alopatska medicina(npr.ošećenja jetre i dr.),ali nema niti učinka ako pripravak nije dobro odabran.
    Naravno,onda dolazimo do toga da se tvrdi da homeopatija nema rezultata.
    Homeopatski pripravak daje impuls organizmu da se sam izlijeći,ali samo onda kad slika simptoma bolesne osobe odgovara slici lijeka.
    Ne želim te plašiti,moja obitelj i ja osobno imamo odlićna iskustva sa homeopatijom.Kad se prepiše točan pripravak oporavak je tako brz da je gotovo nevjerojatno.Ipak,principi homeopatije su sasvim različiti od standardne medicine.Tko će jedno dijete za prehladu dobiti Pulsatillu,drugo Belladonnu , treće Mercurius ,a četvrto nešto deseto.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

možeš mi preporučit nekog dobrog homeopata?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U kojem gradu?

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zagreb

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram samo reći da se slažem sa sirius

možda pomogne, ali to je ko bingo
    ali možda i ne jer je krivi lijek

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u homeopatiji se lijeci covjek, a ne bolest. pa je zato mozda malo kompliciranije. na pocetku

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znate li da li postoji dobar homeopat u Čakovcu ili okolici?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u homeopatiji se lijeci covjek, a ne bolest. pa je zato mozda malo kompliciranije. na pocetku Smile
    homeopatija: "Slično se sličnim liječi!"

:?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ukratko...

homeopatija
    Integralni pristup zdravlju

Homeopatija je svoje putovanje započela prije nešto više od 200 godina kada je njemački liječnik dr. Samuel Hahnemann (1755-1843), nezadovoljan tadašnjom liječničkom praksom otkrio načela koja je sabrao pod nazivom homeopatija i detaljno ih opisao u djelu Organon umjetnosti liječenja (Organon der Heilkunst).

Jedno od najpoznatijih načela, za koje ste vjerojatno već čuli, jest - slično se sličnim liječi.
    Evo jednog primjera za ilustraciju: kava.
    Svima nam dobro poznata supstanca ima jednu dobro znanu karakteristiku, a to je da može izazvati nesanicu tj. razbuditi nas ako je konzumiramo u dovoljno velikoj količini. No kada se kava spravi na homeopatski način, potencirana i razrijeđena, ima svojstvo da u osoba sa sličnom vrstom nesanice izazove prirodan san iako nesanica uopće ne mora biti izazvana prekomjernim uzimanjem kave već može imati i neki drugi uzrok. Homeopatija ovo postiže bez nuspojava i bez izazivanja ovisnosti što često neraskidivo ide uz konzumaciju farmakoloških proizvoda.

Ovo sam prepisala sa "grombola".

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa
    u homeopatiji se lijeci covjek, a ne bolest. pa je zato mozda malo kompliciranije. na pocetku Smile
    homeopatija: "Slično se sličnim liječi!"

:?
    ovo o slicnosti je sirius objasnila

a kaj se tice individualnosti -
    prvo da spomenem - homeopatija smatra da je bolest pokazatlj neravnoteze ili smanjene vitalne snage (zivotne energije). pripravci djeluju na tu vitalnu snagu, ne na same simptome (kao u klasicnoj medicini).

npr. jednom djetetu cure zuti smrklji, a ono je placljivo i stalno hoce da ga se nosi,
    a drugome cure zuti smrklji, razdrazljivo je i ljuto i ne zeli drustvo.

klasicna medicina bi lijecila nos i to na isti nacin. homeopatija bi lijecila svako dijete kao pojedinca, razlicitim pripravcima.

sad sam tu mozda zakomplicirala . treba puno citati i informirati se pa stvari postaju jasnije.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I mene zanima neki homeopat u Zadru, ako netko zna. Može i na PP. Tnx.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu samo reci svoje iskustvo. kod prehladica, meni slika bolesti obicno odgovara za nekoliko "ljekova" i onda sam se odlucila za onaj klasicini kombinirani pripravak za gripu i prehladu i pomogao je svaki puta. vec dugi dan je bilo bolje. iako on ima slabije djelovanje od pojedinacnih pripravaka, ali nama pomogne.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ne postoji "univerzalni" (namjerno pod navodnicima jer mi je jasno da svaki pripravak ne djeluje bas na svakog covjeka i na te univerzalne simptome) lijek, cemu homeopatske kutijice prve pomoci i sl. ?
    Meni je jasno da se neki dugotrajan problem ne moze lijeciti lijecenjem simptoma, ali kod najobicnijih problema mi se cini da se ipak neki pripravci mogu kategorizirati kao "univerzalni" (npr. nama ne pomaze belladonna u kontroli temperature nego aconitum).

Npr. (ne znam ih napamet, a nemam knjiga da ih konzultiram pa mozda nesto pisem krivo)
    arnica - za ozljede
    belladonna - povisena temperatura, bol na desnoj strani
    aconitum - smetnje koje se javljaju iznenada ili nakon izlozenosti jakom vjetru
    lachesis - bol na lijevoj strani
    pulsatilla - zacepljen nos

Mozda nam je samo terminologija razlicita pa se ne razumijemo.
    Postoji li mozda razlika u pristupu razlicitih skola (ako postoji vise pristupa, npr. kao u aromaterapiji sto postoji)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam bas preveliko znanje o homeopatiji, ima tu cura koje puno bolje znaju od mene. Ali, mislim da te kutijice prve pomoci sluze za neke "tipicne" bolesti kod kojih mozes i sam odrediti sliku bolesti i "pogoditi" pravi lijek uz malo znanja o homoeopatiji. naravno da kod tezih i kronicnih treba ici homeopatu. kao kad npr. imas doma andol, plivadon itd pa otprilike znas vec sta ce ti pomoci.

nama recimo isto belladona nije nikad pomogla za temperaturu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa otprilike znas vec sta ce ti pomoci
    Ali, po mojoj logici (zato i pitam) ne bih to mogla znati, niti pogoditi sto da drzim u kutijici prve pomoci, ako nema niceg univerzalnog u tim pripravcima. Jer, to nije kutijica u koju svatko stavi ono sto njemu pomaze, nego se unutra nalaze pripravci koji pomazu u nekim uobicajenim situacijama i tegobama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se slazem sa pcelicom. Lijek kao univerzalan ne postoji. Ali mislim da postoje pripravci univerzalno prihvaceni kao "prva pomoc", kod prehlada, kaslja, povisene temperature itd.
    Ja uvijek doma imam Pulsatillu, Belladonu, Ipecacuanhu, Droseru, Kamilicu i sl. remedije koje se koriste kod "tipicno djecjih" prehlada, viroza itd.
    U pocetku mi je bilo tesko naci pravi pripravak. S vremenom sam se uhodala u to kako funkcionira mentalni i svaki drugi sklop moje djece. Pa manje vise uvijek dam ispravan pripravak. Ali, vidim da se i druga djeca ciji roditelji preferiraju hom. vrte oko istih pripravaka.
    Kod nas se mogu kupiti i hom. cepici za temperaturu. Nekome pomognu, nekome ne, al se prodaju kao univerzalni.

Sto se tice samog pristupa u lijecenju, meni je homeopatija najvise prirasla srcu zbog toga sto se covjek vremenom uci o sebi samom i svojoj djeci. Slazem se da je kod nekih stanja u svakom slucaju najbolje posjetiti homeopata. Ali, roditelj vremenom stvarno nauci prepoznati klimu oko odredjene bolesti i vjerujem da nije potrebno svaki put se konzultirati sa lijecnicima.
    Mnogi austrijski homeopati na svojim stranicama nude liste pripravaka i potencije za prvu pomoc, zajedno sa nekom generalnom slikom bolesti, emocionalnim stanjem itd.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

treba razlikovati klasicnu i klinicku homeopatiju. klasicna se drzi hahnemanna i njegovog organona. klinicka homeopatija funkcionira vise kao klasicna medicina.
    osnovne informacije mozete procitati na http://www.grombol.com/pregled1.asp?...opatija&id=107

Ja imam dosta linkova na njemacke tekstove, ne znam da li vam to kaj pomaze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, znate li netko za dobrog homeopata u Splitu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala!
    Upravo na to sam i mislila da li postoje skole ili neka kategorizacija koja radi tu razliku u nacinu lijecenja.

Timmy, na zalost, ja nemam pojma.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja i djeca smo kod jedne homeoppatice u splitu ako si zaintersirana javim ti
    ja bi samo rekla da je po meni puno bolja solucija kad odes u homeopata i on ti da tvoj "konstitucijski" lijek-dobijes samo ejdnu vrstu pripravka za sve bolesti i onda ti en trebaju ti prvapomoc pripravci.
    kod nas to super funkcionira, cak i malena ima svoj pripravak :D

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne bih se bas slozila da onda ne trebas prvapomoc pripravke. kod nesreca (udarac, rana, lom, trauma...), operacija... neces koristiti konstitucijski lijek.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

pa ako imas "svoj konstitucijski" lijek, on ti pomaze samom organizmu da se bori sa bolestima, znaci za temperaturu, bol u uhu, kasalj, sinuse, zapravo sve, samo popijes i pomognes sebi da se izboris. zbilja en znam sta kad je lom, mozda nesto namazati?ali onda to opet radis kao i sa prvapomoc pripravcima-lijecis simptom a ne uzrok-ok ovo se ne moze primejnit na rane npr ili slomljenu ruku ali ipak radis na tome da brze zaraste, sta ne?

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa mislim bas na prvu pomoc. desi se nesreca i u trenutku treba reagirati. jake opekline, prometna nesreca...mislim da ce se onda, kao prva pomoc, dati konkretan lijek, ne konstitucijski.

ili npr. kod nedajboze smrti bliske osobe. vjerojatno ce se prije uzeti ignatia, nego konstitucijski.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam bas tako shvatila konstitucijski lijek. Vise sam priklonjena stavu MameRibice.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Treba razlikovati dva pojma :prva pomoć i akutne tegobe.

U prvoj pomoći reagira se na trenutnu situaciju(šok,krvarenje ,udarac u glavu,uganuće i dr) i tada većina ljudi reagira slično.Zato u takvim stanjima postoje pripravci koji bi se mogli nazvati općenitima iako i tada treba najviše obratiti pažnju na emocionalno stanje osobe.

Npr.šok nakon nesreće;dva su najčešća lijeka arnica i aconite ;ako je prisutan trah od smrti onda je aconite ,a ako osoba želi da ju se pusti na miru onda je arnica.

Akutna stanja(gripa ,upala uha,kašalj...i dr.) je malo složenija situacija.
    Tada se treba uzeti kompletna slika slučaja i na osnovu toga odlučiti koja remedija ili treba uzeti svoj konstitucijski pripravak(ako znamo koji je).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •