Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: TATINA DJEVOJČICA

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno TATINA DJEVOJČICA

Kad smo same dobro se slažemo.Kad je tata s nama, mama ne postoji.Kad tata izlazi (iz kuće, auta) plače kao da ostaje s najgorom mačehom. Kad se u jutro budimo a same smo, prvo zovne tatu, ne pravi drame ako ga nema. Ali u slučaju kad nas on napušta pa makar i na 3 minute ona pati da ide s njim. Rjetko kad ide sa mnom ako ja odlazim-desi se i to a tada ne mogu vjerovati. Kad plače-traži tatu, kad se noću budi-pogađate! Dijete jednostavno obožava tatu da sam malo ljubomorna.Ona i tata-cijeli svijet je njihov. :? Ima li netko slična iskustva.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ako ti je za ikakvu utjehu - kod nas je potpuno ista situacija samo u moju korist. dakle, kod nas je tata ono što je kod vas mama...

možda da ti se on javi ?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da :/ imam ja. Lea je jako povezana s tatom, oduvijek, ali u zadnje vrijeme isto baš plače i prosvjeduje kad tata odlazi bilo kamo. No, kod nas je to dosta povezano i sa tim što sam se ja vratila raditi (kad je ona imala dve godine), i ona se očito jako ljuti na mene.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne ljuti se ona ništa posebno na mene, komunikacija je dobra,tata je jedino malo popustljiviji od mene. Ja čvrsto stojim iza svojih odluka i stavova.Ne znam dali je to razlog što gotovo uvijek traži njegovu utjehu? Imaju tako posebnu vezu...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi se bližimo prvom rođendanu, ali ljubav prema tati itekako zna pokazati.
    Tata nam puno radi i viđa ga cca sat-dva dnevno, a kad dođe onda je vrhunac sreće.
    Brine me što je iste osjećaje počela pokazivati i prema baki, a sa mnom je sve super samo kad smo same.
    Naravno da sam malo ljubomorna, ali im svima zajedno prijetim da ću si ja roditi drugu bebu , a oni nek uživaju u svojoj ljubavi. Samo da i ta druga ( kad bude....nisam trudna ) ne bude tato-ovisnica, zato navijam ovaj put za dečka.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas je baš obrnuto, tata zna i viknuti na Leu, a ona ga svejedno obožava Tko je od nas popustljiviji ne bih znala, jer smo oboje totalno popustljivi.

No, ja vidim da Lea kuži da mene njeno plakanje za tatom smeta i da to onda namjerno koristi -- npr. danas popodne je tata išao van i mi se cijelo popodne igramo, a čim joj nešto ne paše odmah počne govoriti hoću tatu hoću tatu.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I ja ću sebi roditi bebu. Radimo na tome.... Moju bebu....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    I ja ću sebi roditi bebu. Radimo na tome.... Moju bebu....
    držim fige da bude dečko! dečki su mamini ...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A jeste lude, cure

Da vas sada netko zlonamjerno shvati, svašta bi vam imao za reči.

Ja ću se nadovezat i reči da bih ja trebalo roditi jedno dijete MM jer su moje cure MAMINE maze...

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

spooky-blago tebi.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa kaj? Meni je to baš lijepo. Kod klinaca uvijek postoje neke faze, tako i to. Slijedeći mjesec tražit će samo tebe. Moram reći ali malo me pecnulo ono da im "svima" kažeš da ćeš si ti roditi drugu bebu, jel te i ona čula?
    Jer oni još nemogu razlučiti u kojem kontekstu si to rekla pa bolje da izbaciš tu teoriju. Dječju ljubav dobivamo "kvalitetnim" vremenom koje provodimo s njima, tj.kako je netko nekad napisao "floor time" koji dnevno traje bar dvadesetak minuta gdje s djetetom razvijamo komunikaciju i tako pokazujemo zanimanje za njega, spuštajući se na pod u njihov svijet, u njihovu razinu, pošto je najviše vremena koje oni provode upravo na podu, pa to izgleda kao da ulazimo u njihov svijet gdje oni postavljaju pravila i preuzimaju ulogu vođe, a mi ih pratimo u njihovoj igri. Uglavnom, meni bi bilo drago da naša djeca razviju takvu kolićinu ljubavi prema tati, jer mi je MM baš ponekad jako tužan kad ga "izbjegavaju" ovako kako si ti opisala da je kod tebe.
    Čini mi se da imaš prekrasnog muža i da tvoj curica ima dobrog tatu, jel tako?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo imali faze kad je tata bio br. 1, pa onda mama, pa opet tata, sad sam trenutno ja u većoj milosti, ali vjerojatno ne zadugo. Nema pravila.
    Činjenica je da nikad ne trči tako oduševljeno prema vratima da me pozdravi, kao što trči tati. I drago mi je zbog toga, odnos s ocem je jako važan, kako za curice, tako i za dečke, i drago mi je da se (zasad) tako dobro slažu i uzajamno obožavaju.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam isto tako bila povezana sa svojim ocem. Od prvog dana . Neki kažu da se taj odnos promijeni u pubertetu, da se onda mame i kćeri, sinovi i očevi ipak zbliže. Kod nas nije bilo tako, ostao je jedan poseban odnos cijeli život. Kako se mama nosila s tim...pa nije baš najbolje. Ali svojim većim angažmanom mogla je to promijeniti.
    Čini mi se da rijetko postoji baš ravnoteža, da se jednako preferira i mama i tata. (stanje koje ja priželjkujem).
    MM bi te savršeno razumio, i on kad je sam sa kćeri,sve super, kad sam ja doma-ma ko da ne postoji. Zanimljivo, i on tvrdi da je to zato jer sam ja popustljivija. :/ Ja ne bih rekla, i kod mene kad je ne (ali mora biti jaako dobar razlog), onda je ne. Ali rijetko je to.
    Ali sigurna sam da se većim bavljenjem s djetetom to može promijeniti. ne želim reći da se ti ne baviš dovoljno s djetetom, pričam iz naše perspektive. Ljubav je stvar primanja i davanja, vrlo jednostavno. Koliko daš djetetu, toliko ćeš primiti nazad.
    Ja se jako dobro sjećam situacija iz svog djetinjstva gdje je mama mogla drugačije postupiti u korist našeg boljeg odnosa...
    A tata je to nekako instiktivno uvijek znao..

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kod nas je obrnuto, možda zato što je dečko :? Ja ga i na WC moram voditi sa sobom. S tatom hoće biti samo u rijetkim prilikama. Ali kad dođemo doma s posla ( dolazimo skupa ) uvijek zove tata, tata!

Početno

a ja nikako da SEBI rodim bebu... sve sto rodim postaje njegovo....salim se, al stvarno mi je fascinantno kako su bas sve vezane za njega.... o placu kad tata odlazi ste vec pisale... ja cu samo nadodat da moja ines(skoro 3 g) toliko glasno place i zapomaze na vratima kad on ode ovako: taaaaaaaaaatttaaaaaaaaaaaaaaa buhuhba tatice mooooooooooooooojjjjjj
    ko da je u najmanju ruku bozemeprosti umro... mislim da susjedi misle da ja tu djecu premlacujem kad njega nema.....

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj daphne prvotno napisa
    a ja nikako da SEBI rodim bebu... sve sto rodim postaje njegovo....salim se, al stvarno mi je fascinantno kako su bas sve vezane za njega.... o placu kad tata odlazi ste vec pisale... ja cu samo nadodat da moja ines(skoro 3 g) toliko glasno place i zapomaze na vratima kad on ode ovako: taaaaaaaaaatttaaaaaaaaaaaaaaa buhuhba tatice mooooooooooooooojjjjjj
    ko da je u najmanju ruku bozemeprosti umro... mislim da susjedi misle da ja tu djecu premlacujem kad njega nema.....
    Meni je ovo super!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kod nas sam, kad već uspoređujemo, ja nezamjenjiva i rijetko kada ju mogu ostaviti s tatom samo tako. Ali zato njega zove s najslađim tonom glasića...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj Borna cijele dane viće mama će,mm ga krene stavit na tutu ili presvuć ma bilo šta,pa Borna protestira dok ja ne dođem .Naravno kad su sami doma sve je ok ljubav do neba,ćim ja dođem,nada tati da ga mazi.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kod nas je tata sada zakoooon! :D
    Mislila sam da su ti dani još daleko, ali došli su prije nego što sam se snašla...
    Super mi je to što više nisam jedina (iako sam uglavnom primarna koja pomaže u oblačenju, svlačenju, spavanju, hranjenju...) kojoj dopušta zajedničke igre, šetnje...
    Super mi je što mogu sa mm podijeliti radost novih spoznaja i svakodnevnih promjena u Lainom životu...
    Prekrasno mi je vidjeti kako Laia pita odmah ujutro: Gdje je moj tata? i krene ga poljubiti da ga probudi
    Volim njeno veselje kada joj mm kaže da idu negdje zajedno, kada me zajedno zezaju i tome se smiju...

Volim njihovu vezu .

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nika je isto u zadnje vrijeme pocela venuti za tatom!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma uživajte u tome što su vezani za tatu. Kod nas je situacija suprotna i sve mora mama. Ako ustrajemo da joj nešto učini tata onda nastane velika žalost i scena. Sad kad je tu seka, dok dojim paralelno moram hraniti, stavljati na tutu igrati se na podu, bojati i sl. sa starijom curicom.

PS Cure, molim prosvjetlite me, kako se napravi ono da staviš imena i daume djece na kraju posta (ja ih sirota svaki put pišem ponovo)

Katja 04/04/04
    Ana 06/01/07

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj debeljucka prvotno napisa
    Ma uživajte u tome što su vezani za tatu. Kod nas je situacija suprotna i sve mora mama. Ako ustrajemo da joj nešto učini tata onda nastane velika žalost i scena. Sad kad je tu seka, dok dojim paralelno moram hraniti, stavljati na tutu igrati se na podu, bojati i sl. sa starijom curicom.

PS Cure, molim prosvjetlite me, kako se napravi ono da staviš imena i daume djece na kraju posta (ja ih sirota svaki put pišem ponovo)

Katja 04/04/04
    Ana 06/01/07
    Odeš u svoj profil i u potpis uneseš imena djece.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj debeljucka prvotno napisa

Katja 04/04/04
    Ana 06/01/07
    vidiš ovo šta si napisala, dječja imena, to kopiraj i otvori opciju profila i tamo gdje ti stoji opcija za potpis fino paste.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo od rođenja u fazi: mama, mama, mama.
    ali nije da ne plače ako tata mora negdi ići.
    dobro je ako je to ujutro kad već on ode na posao pa se ona tek onda probudi. tad nema problema. ali ako smo kući pa on mora izać - e tad idu suze krokodilske.
    ali smo i to riješili:
    skužila sam da je boji traktora.
    i sad kad tata mora izać ja složim priču kako je neki x vozio traktor, kako mu je upala guma u kanal i pošto je naš tata vrlo jak taj x ga je zvao da mu pomogne izvuć traktor.
    i riješen problem.
    jedino tata kad se vrati mora smislit priču kako se strašno umorio dok je izvlačio traktor.

inače, je uvik: mama, di je mama, mama, di si mama......dani i noć. za mene je baš previše vezana (nije da je meni mrsko, ali daj zovni jednom po noći i tatu )

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo, sad sam se vratila s posla i pročitah vaše poruke. Stvarno je super izmjeniti iskustva.Zapravo shvatih da je to sve normalno. Da imam prekrasnog mužića, prepunog topline i razumjevanja pa zapravo i nije ništa drugo za očekivati nego da bude baš tako kako je.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moram se samo na kratko osvrnuti na ono " svoju bebu ".
    To je naravno interna šala između mene, mog MM i roditelja.

Nadam se da ste svi tako shvatili....

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Naravno da je šala, nikako drugačije to i ne shvaćam. Ali svejedno.....

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I mi imamo tatinu curu ali voli ona i mamu..... Jako su povezani od rođenja, super se druže kad su zajedno, zove ga nadimkom (kako ga ja zovem) i preslatka je kad noću popije mlijeko, digne bočicu i viče " tatkoooooo, spremi ovo, popila sve.......!"

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi imamo faze, ali trenutno sam ja glavna, međutim, zaključila sam da je to zato jer sam ja skrot s njom, i još nešto: MENE SE PITA ZA SVE, JA SAM RODITELJ KOJI ODGAJA, i strogira, doduše, ali mislim da je to ono presudno. tata se samo igra, ali ja radim ostalo, i mislim da zato najčešće Anja treba baš mene

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo najnovija Leina fora je da ju tata mora držati dok kaka

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i da dodam, u početku tih "faza", ja sam tako teško doživljavala njenu sklonost prema tati, a nesklonost prema meni, da sam naprosto se trudila da me ona više voli, povlađivala joj, ugađala... i bila otvoreno ljubomorna na njihov odnos...KAKAV KRETENIZAM! :shock: ! Baš suprotno, to nikada nije palilo, kao da sam joj išla na živce tada! sada se ja ponašam prirodno 8) , ne smeta me ako se druže, jer sam osjetila da je najbolja stvar biti prema njoj iskrena, dosljedna i puna ljubavi!! A TO JE ONO ŠTO JOJ TREBA!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Citiraj daphne prvotno napisa
    Meni je ovo super!
    I meni je ovo supet! Kao da sebe slušam dok sam bila mala...
    Borna je trenutno ovisan o tati; kod nas je to u nekakvim dvotjednim fazama: mama, tata, mama, tata, DEDA,...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam isto tatina curica... još uvijek... oduvijek imamo poseban odnos s tatom i ja i moja sestra... MM nas često zeza "moj tata ovo, moj tata ono"

A Lara kad neće spavati onda se dere "kakaaaaaaaa (baka), kakitaaaaaa (bakica)"
    Meni je to baš super kad dijete nije isključivo vezano za mamu i zapravo pokazuje bliskost obitelji... dijete ima više osoba s kojima dijeli različite emocije i to je zdravo... povezanost s majkom je prirodna, a ostale emocije odraz su okruženja u kojem dijete raste...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Vanja je na dane, kako kad, uglavnom kad je frka, kad se udari, kad je bolesna, onda je mama glavna, mama je odgovorna i za brisanje guze, povlačenje vode, za noćna buđenja, za donesi ovo, donesi ono...
    A nekad dođem doma s dela, a ona pita "a zašto si ti prije došla, zašto nije došao moj tata?".
    I meni je to super, ja sam rasla bez oca i jako sam sretan da moja curica ima ono što ja nisam imala.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas je mamofaza otpočetka prisutna. Tata je super, "tata" se izgovara nježno, a "mama" zahtjevno i strogo, ali ipak češće. I, kad su sami, kao što ste spomenuli, sve je super. Nek se ja pojavim, nitko više ne postoji. Za mnom ide i u wc, ako ga ne bih pustila, to je takvo tužno zavijanje pred vratima da ih ja odmah otvaram. Po noći nikad nije izustio "tata". Kad me MM zagrli ili pomazi, odmah dolazi "napraviti reda" (u prijevodu, maknuti tatu sa scene jer "mama je samo moja!!!")I vidim da je MM nekad malo tužan zbog toga,ali pokušavam mu objasniti upravo to što je rinama rekla - trebaš se spustiti u njegov svijet, među igračke, ne možeš ga voljeti s kauča... teško mu to ulazi u glavu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Prva rijec koju je Asja svjesno izgovorila je bila TATA. Mama je dosla puuuno kasnije. Ranije bi, kad se probudi prvo zvala tatu, ali je odustala kada je vidjela da se on ne dize (on nju fakat ne cuje, ima jako tvrd san), pa sad zove mene. Ona i tata imaju poseban odnos, posebne igre koje samo njih dvoje igraju, kao sto je recimo trcanje i sakrivanje po spavacoj sobi, zavlacenje ispod kreveta. To sa mnom nikada ne radi. Par puta je pokusala i dovede me u spavacu, i ja se sakrijem i iskocim naglo, sve onako kako to i tata radi, ona se i nasmije, ali to nije ta cika i urnebesan smijeh kao sa tatom A s druge strane, kad je tuzna ili kada padne, dolazi meni da ja ljubim ruku, glavu, nogu ili gdje se vec udarila.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A mi smo u fazi Mama. Tata se ne smije ni približiti Mama mora promijeniti pelenu, obući cipele, jaknu, hraniti... U protivnom su suze pregoleme....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod nas je konacano malo oslabila "samo mama" faza. Cini mi se da sam joj dosadila . Naime, u zadnjih mjesec dana, od Badnjaka, radila sam samo 4 dana, ostalo sam skroz s njom. Kako je bila bolesna, nismo bas nikam izlazili. Kada se tata pojavi na vratima, vristi od srece. Ne moze ni ruke oprati. A do nedavno, uopce ga ne bi ni pogledala. Sada je puno vise s njim, sama ga trazi, zove ga da se idu igrati i ako se ja zelim pridruziti, kaze: Ne mama, samo tata .
    Priznajem da sam malo ljubomorna, ali MM cvate od srece. Ipak je jadnik 2g bio diskriminiran, konacno, polako i on postaje sve vazniji.

I lakse mi je. Mogu u kupaonu, mogu nesto napraviti po stanu, bez da H place i hoda za mnom...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A kod nas je tata do te mjere omiljen, da je on uvjeren da ga je tata i rodio, a ja napravila
    Meni to ne smeta, ja znam da mene moj sin voli, a posebno mi je drago da je vezan i uz tatu, jer tata se s njim puno bavi i ulaže u taj odnos.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A kod nas je pak DEDA alfa i omega, spasitelj, izbavitelj i sve ostalo. Deda sve da i mali to već jako dobro zna iskoristiti. To ima i loše strane: deda ne može pomoći kod čišćenja nosa, inhalacije i davanja lijeka jer je izgleda njemu još gore nego Lovri. A kad Lovro vrišti, dedi puca srce.
    Pa smo baka, tatić i ja dežurne "maćehe".
    Samo se bojim što će biti kad dobijemo drugog dijete (još ne planiramo) ili kad dobije bratića/sestričnu, jer deda zna dati samo sve ili ništa (slučaj kod moje sestre i mene).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tata je kod nas nesto posebnoooooooooooooooo, ali kad smo oboje uz njega onda ide tata, mama, tata, mama..................
    meni pase i svidja mi se sto BC je vezan i uz tatu. njih dvojica imaju svoje igre, i svoj nacin komunikacije. kako trenutno ne radim, cijeli dan smo skupa, a kad dodje tata, ja sma u drugom planu. mislim da je dobro da djete ima poseban odnos i sa mamom i sa tatom.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nataša, tvoja Anja i ja smo rođene na isti datum, ako ima nešto u horoskopima, ne treba ti kućni majstor. Čim se dokopa odvijača, rastavit će tv. Jesi li je već skužila?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Potpisujem Leki. Osim toga Damjan je lud i za bakama i didama, pa kad je kod njih nece doma. Navece u krevetu ih nabraja, trazi pa u nedogled vodimo razgovore tipa: Ejmen (nadimak mog tate). Onda ja-dida sad spava, pa on Biba (moja mama)- baka spava, Doda (sveki)-baka spava, pa kad nabrojimo cijeu obitelj po vise puta pristane i moj sin spavati.

DAMJAN 09.07.2005.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

roby, kakva je situacija? malo sam prelistavala razne topice, i ovaj mi je super. jel se šta promijenilo? kod nas je sad "tata faza" i ja sam tužna za onom "mama fazom"

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

roby je u očekuje "svoju bebu", možeš je pronaći na kružocima.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Imam ja jedno takvo iskustvo - moje lično!

Nažalost, moj tata nije više sa nama, evo za koji dan punih 12 godina
    Ali sad kad imam svoje dijete i kad sjedim i gledam u svoju mamu,
    nekad mi bude jako žao što nisam više uz nju vezana,
    ali ona tu ne može ništa, a ni ja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •