Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: NOVI POSAO ZA VRIJEME PORODILJSKOG-HITNO!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno NOVI POSAO ZA VRIJEME PORODILJSKOG-HITNO!!!

Na porodiljskom sam još 2 mjeseca.S sadašnjeg posla su me već zvali da dođem ranije raditi ("znaju da imam zakonsko pravo biti godinu dana ali da trebam i ja misliti na poslodavca").Odbila sam doći ranije raditi pa s obzirom na sadašnje stanje pitanje je kako će sve to izgledati kad se i ako se vratim.U međuvremenu mi se ukazala prilika za puno bolji posao i moja pitanja su sljedeća:
    1.Da li sadašnjem poslodavcu mogu dati izvanredni otkaz i koji razlog kao iznimno važan moram navesti, a da bude uvaženo (da me još ne tuže za nadoknadu štete)?
    2.Postoji li mogućnost sporazumnog prekida radnog odnosa i da se otkazni rok računa za vrijeme porodiljnog?(znam da otkazni rok ne ide za vrijeme bolovanja i go)?
    3.Kako prekidam porodiljni (mislim na papirologiju u hzzo-u)?

Ako netko ima neko rješenje na ovu moju zavrzlamu bila bih beskrajno zahvalna.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na novom poslu sam počela raditi kad je Lovre napunio 10 mjeseci. Ukazala se prilika i ja sam ju iskoristila. U mom slučaju, sve je dogovoreno bez problema, bivši poslodavac je bio pun razumijevanja tako da nije bilo ni službenog otkaznog roka.
    A što se tvojih pitanja tiče:
    ad 3) nakon što počneš raditi, doneseš potvrdu o novom radnom odnosu - kod mene je to bilo dovoljno.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Maruška hvala.

Ako je itko imao sličan slučaj molim da mi javite kako ste to riješili ili molim nekog od pravnika za objašnjenje što mogu napraviti.

Početno

Maruška,nije mi jasno..Kad je L. imao 10 mjeseci jesi počela ful raditi na novom poslu ili si bila u novom radnom odnosu a koristila još ta dva mjeseca porodnog? Meni 31.05. bude 3 godine otkako radim za istog poslodavca,a ugovor mi je na određeno ("do prestanka potrebe"). Porodni mi je do 17.07.,a dalje kanim koristiti dopust za njegu djeteta do 7. godine. Taj moj načelnik..kaj da ti velim,nije baš oličenje razumijevanja,imam neki filing da me se hoće riješiti. Nije problem jer postoji solucija zapošljavanja pro forma kod šogora obrtnika,ali nebih si komplicirala ako to stvarno nije potrebno. Mislila sam jednostavno biti tiho do 02.06. pa im zatim obznaniti da mi moraju dati novi ugovor na neodređeno,a tada ne mogu dobiti otkaz tako dugo dok koristim porodni. Imaš kakvo pametno rješenje? :?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Prekinula sam porodiljni i počela raditi s Lovrinih 10 mjeseci full time.
    Što se tvog problema tiče, stvarno ne znam. Tvoj plan mi zvuči sasvim ok, ali možda ipak da se raspitaš kod nekog stručnijeg.
    Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •