Tamara je u devetom mjesecu krenula u vrtić. Smjestili su je u mješovitu grupu, s tim da je ona jedina "mješovita". T ima dvije godine, svi ostali preko tri. Samim time nije na razini ostale djece i ne igra se još s njima, nego među njima, ali sama. Čula sam od neke djece u grupi da ju zovu mala beba. Pretpostavljam da ih je teta tako naučila da ju ne maltretiraju.
Jučer ujutro kad smo ju ostavili primijetili smo da se neka curica derala na nju (onako kad se okreneš pogledati što radi). Navečer nam je Tamara rekla da je "Tamara gupa" (Tamara glupa) i danas ujutro kad ju je MM vodio u isto vrijeme je dolazio jedan dečko i rekao mami "Evo glupe Tamare".
I što da ja sad radim? Ovo je njoj važno razdoblje života za formiranje osobnosti. Ne želim da moje dijete odrasta u uvjerenju da je glupa osoba, a ne mogu ja objasniti da su djeca u krivu jer je premala i to ne shvaća.
Dal da razgovaram s tetom, da tražim promjenu grupe ili nešto treće?
Tete su inače stvarno u redu i jasno mi je da ne može jedna teta paziti istovremeno što radi 20ak djece, ali ipak...to je moje dijete i nije mi svejedno što se događa s njom.

to je moje dijete i nije mi svejedno što se događa s njom.
Odgovori s citatom