-
Reta virus ili salmonela ?!?
Matija već četiri dana ima problema s probavom - ima rijetke i užasno smrdljive stolice s neprobavljenim komadićima hrane, i to do pet puta na dan. Pratila sam stanje, ali nisam dizala neku veliku paniku oko toga. Opće stanje mu je dobro: jede, pije puno vode, veseli je, nema temperaturu i sve o.k.
No, jučer, kad sam ga skinula za kupanje, na leđima imam šta vidjeti: preko cijelih leđa jako crvenilo, kao da ga je netko ofurio kipućom vodom. Nisu plikovi ili prištići, nego površina cijelih leđa potpuno crvena. Šokirala sam se, ali i pustila da vidim kako će se razvijati preko noći. Nije imao temperaturu, ne svrbi ga niti peće, i jutros se intezitet crvenila malo smanjio. Zvala sam doktoricu i veli mi da ukoliko se ne popravi da dođemo k njoj, možda je reta virus, možda je salmonela :shock: ...
Nije jeo ništa što bi mu uzrokovalo takvu reakciju.
Nisam pametna, ne znam šta je... Jel se već nekom desilo nešto takvo?
-
Osoblje foruma
zara je imala i rota virus i salmonelu.
rota je, kao što sam naziv kaže, virus pa se ionako ne prenosi hranom nego kontaktom (nisam sigurna da li preko stolice, ili kapljično ili kako).
salmonelu također nije dobila preko hrane, ali doktorica je rekla da ju je mogla zaraditi bilo gdje - npr. na dječjem igralištu.
međutim, nije imala ovo crvenilo koje spominješ, a nisam ni čula da je netko drugi tko je bolovao od ovih bolesti imao tako nešto? to mi je čudno.
-
da nije alergicna na nesto?
proljev je karakteristican za neke alergije...
-
Rotu ćeš prepoznati po izrazito vodenom proljevu, baš sama voda. Moja velika je imala rotu sa 2,5 godine. Preko noći je dehidrirala i završila u bolnici.Imala je temperaturu, ali nikakvo crvenilo.
-
-
Da, zapravo sad mi je to palo na pamet. Rotu prati ili proljev ili povraćanje, a ponekad i oboje. Mi smo bili 6 dana u bolnici, jer je totalno dehidrirala doslovce preko noći. Popodne dobila proljev, slijedeće jutro završili na zaraznoj. Tamo je još tri dana imala proljev i temperaturu.
-
Osoblje foruma
-
Na žalost nas dojenje nije moglo spasiti, jer nisam dojila. Naravno mlijeko mi je bilo slabo, dijete gladno i žedno, a ja glupa da nasjednem na te fore.
Ona i dan danas svako proljeće i jesen uhvati svaku crijevnu virozu.
-
-
Kako se točno zna da je dijete dehidriralo, dijete od otprilike 10 kg i godinu dana?
-
Osoblje foruma
suhe pelene, suhe oči, bijeli jezik, miris acetona iz usta
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma