Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Prijavim mamu ili oba roditelja na sebe=VEĆI POVRAT POREZA?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Prijavim mamu ili oba roditelja na sebe=VEĆI POVRAT POREZA?

Reče mi kolegica s posla da prijavim mamu na sebe, pa da ću dobiti veći povrat poreza? Naravno nezaposlena je. Pa sad da li je to moguće, i uostalom ako je sad prijavim, a porez ide za proteklu godinu, hoće li onda uopće upasti u taj obračun poreza? Zna li itko?
    Ako je to uopće moguće šta je potrebno da je prijavim (od papira mislim)?

Thanks

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ako je tek sad prijaviš, mislim da neće upasti u obračun za prošlu, po logici.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možeš na PU retroaktivno prijaviti, ali ne znam koliko retroaktivno, uglavnom, olakšica ti ide od datuma prijave.

I naravno, bitno ti je da su oni stvarno uzdržavane osobe, jer ako imaju neke druge prihode, onda to baš i ne ide, tj. kad bi ih ti prijavila s nekim datumom nakon kojeg su oni imali prihode, netko od vas ne bi mogao koristiti tu olakšicu ili bi morao vratiti porez u slučaju da ju koristi tijekom godine.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

dobit ćeš veći povrat poreza ako ju prijaviš, od papira ti je potrebna potvrda sa biroa da je mama nezaposlena ili sa mirovinskog da nema nikakvih primanja

Početno

Reče M&T: "dobit ćeš veći povrat poreza ako ju prijaviš, od papira ti je potrebna potvrda sa biroa da je mama nezaposlena ili sa mirovinskog da nema nikakvih primanja"

Dodala bih još što su meni rekli na poreznoj:tvoj rodni list kao dokaz srodstva i kod njih potpisuješ izjavu da si roditelja uzdržavala u razdoblju koje navedeš (max godinu dana unazad). Osobni odbitak ti se uvećava za 0,50.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •