-
Otkaz+burza+novo-staro prezime=Help!!!
Sve mi se zakompliciralo!
Molim vas za pomoć ako imate slična iskustva.
Nakon vjenčanja nisam obavila promjenu prezimena u radnoj knjižici.
Prije skoro mjesec dana dobila sam otkaz i u papirima o otkazu stoji mi djevojačko prezime kao i u radnoj knjižici a u osobnoj iskaznici i putovnici stoji vjenčano koje sam ovih dana mislila mijenjati za staro prezime (zbog rastave braka).Sad me je frka da mi ne rade probleme na zavodu za zapošljavanje jer imam pravo na naknadu i nebi htjela to izgubiti(ovaj tjedan mi je zadnji rok za prijavu).Mislim...moj jmbg je na svim dokumentima ali dali će to biti dovoljno???
Pliz pomoć ako neko nešto zna!!!
-
Mislim da nema nikakvog razloga da bi izgubila nakanadu radi prezimena.<Meni je već godinama različito prezime u dokumentima,samo je glavno da im predočiš osobni iskaznicu i to je to.Ja u vozačkoj imam jedno prezime a na ostalim dokumentima drugo i nikad nisam imala bilo kakvih problema,a posebno da ti neko uskrati tvoje pravo na bilo što.To ne može po zakonu ni jednom koliko ja znam...a mislim da se ne varam.Uostalom tvoj jmbg je identičan i valjda zato i postoji
-
marijela 
I meni je to logično ali muka me hvata kad se sjetim da to sutra moram rješavati i nadati se da će sve biti ok.
Naime zvala sam burzu i lijepo im objasnila situaciju i gospođa koja mi se javila je bila sva zbunjena,a ja sam se osjećala ko izrod(mislila sam da su već imali sl.,situacija).
ps.hvala na podršci!
-
-
-
-
Evo sad sam stigla kući.
Držali su me u sobi kod referenta 1h jer nisu znali rješenje mog problema.
Zaključak:promjeniti u radnoj knjižici djevojačko prezime u vjenčano,a kada mi dokumenti budu gotovi (pokrenula postupak-osobna iskaznica)) onda opet pokrenuti postupak vračanja djevojačkog u radnu knjižicu.
ps-jmbg im ništa ne znači-tako oni kažu.
-
-
Ne znam od kuda tolike komplikacije. Ja sam imala sličnu situaciju i riješila sve u jednom danu: znači promjenu prezimena u radnoj knjižici, prijava na burzu i predaja molbe za naknadu zbog otkaza (koji je tkđ. glasio na djevojačko prezime) ... Imala sam novu osobnu te vjenčani list i to mi je bilo dovoljno za sve :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma