koja je procedura ako želimo posvojit dijete
ja imam 25 on 53
ja sam sad na porodiljnom a on u mirovini
ako nemožemo sposvojenjem dal može s udomljenjem i kolka nam je šansa da nam uzmu udomljeno
koja je procedura ako želimo posvojit dijete
ja imam 25 on 53
ja sam sad na porodiljnom a on u mirovini
ako nemožemo sposvojenjem dal može s udomljenjem i kolka nam je šansa da nam uzmu udomljeno
Sorry, ne mogu da ne pitam... Nakon ovog topica:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=#725527
Kakvo, zaboga, posvojenje? :shock:
to sam se i ja pitala...TeddyBearz prvotno napisa
:?
Svako dijete treba doći u stabilnu situaciju, a pogotovo posvojeno. Oni su dovoljno nesreće prošli u svom dosadašnjem životu.
IDE k psihijatru ma lijećenje
Oprosti kaj ovo velim, nadam se da to nije samo patka....
Drži se ti i bebač!![]()
bodycreator, prije mjesec dana razmišljala si o rastavi. dobro je da je TM odlučio nešto poduzeti oko svog ponašanja, ali treba vremena da vidite hoće li to uopće funkcionirati. a ako i hoće, opet će trebati vremena da izgradite stabilan odnos i stabilnu obitelj. plus što imate jako malu bebu.
stvarno nije vrijeme za razmišljanje o posvajanju.![]()
WTF :?
Iskreno i ja sam :? , malo je reći zatečena. Hm!
Moj vam je savjet, polako, korak po korak. Riješite prvo osnovne probleme. Pa kud vam se žuri?
Ne bih htjela zvučati osuđujuće i obeshrabrujuće, pogotovo jer nemam pojma o proceduri usvajanja djeteta, ali iskreno se nadam da je nasilje u obitelji isključujuća činjenica za posvajanje.
Posvojitelji (nadam se i udomitelji :/ ) moraju proći prilično složene psiho-testove.
Uh, za udomitelje nisam baš sigurna da je procedura stroga kao za posvojenje :/ .
gle, nakon želje za razvodom nije najpametnije usvajanje djeteta, pogotovo tako rano, pa prošlo je tek mjesec dana, na koliko je terapija bio (2, max 3) :?
problemi u braku se ne rješavaju novim djeteom (bilo svojim bilo posvojenim) već se samo dodatno kompliciraju, pogotovo što postaju problemi još jedne osobe, a što je još najgore u ovom slučaju malog (novog) djeteta, to bi barem danas svakoj odrasloj osobi trebalo biti jasno
I udomitelji prolaze sličnu proceduru. Osim toga, oni su nakon udomljenja pod stalnim nadzorom CZSS koji je skrbnik djeteta.Irchi prvotno napisa
I slažem se da motivacija za posvojenje u svrhu rješavanja bračnih problema nije prava motivacija i mislim da to u obradi ne može proći. A u ovom konkretnom slučaju ima i drugih otegotnih okolnosti.
Obrada za udomitelje jednaka je onoj za posvojitelje. Međutim, da bi dobili udomiteljski certifikat, potrebno je proći i tečaj u trajanju od osam tjedana (jednom tjedno), koji za posvojitelje (nažalost) ne postoji. Nakon udomljenja djeteta, nadležni CZSS posjećuje obitelj svakih šest mjeseci.Irchi prvotno napisa
A da ti sacekas ipak jos malo dok njemu ne prodje to "ljecenje".. :/
Draga, čini mi se da se sada trebate posvetiti jedni drugima, a proširenje obitelji ostaviti za neka druga, stabilnija vremena.