Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: bolovanje i naknada-trebam pomoć....

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno bolovanje i naknada-trebam pomoć....

Drage rodice ,
    trebam vašu pomoć....

Imam ugovor na neodređeno, radim već 4 godine u komadu, međutim bila sam na bolovanju od 1.03.-30.09.2006. zbog imunoloških problema. Sad već imam problema sa trudnoćom i vjerovatno ću morati na čuvanje trudnoće. Znam da mi je potrebno 6 isplaćenih plaća za max naknadu na trudničkom bolovanju a i kasnije. Trenutno imam imam 3 isplaćene plaće a 01.02. ću imati 4 plaće. Sad me zanima da li će mi prijašnje bolovanje tj. dva mjeseca koja mi fale ući u izračun za naknadu ili ne? I koliko manju naknadu mogu očekivati ako mi se budu gledale samo te četiri plaće? :?

Pozdrav!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

U prosjek ti ulazi zadnjih 6 plaća, bile one pune plaće ili one koje si dobivala tijekom bolovanja,
    zbroji si zadnjih 6 primanja i podijeli sa 6 i to će ti biti naknada dok si na komplikacijama i prvih 6 mjeseci porodiljnog (naravno ako nije više od 4250 kn što je najveća moguća naknada)

ili izdrži još par mjeseci kako bi ostvarila naknadu u visini pune plaće...

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ali u onom bolovanju sam dobivala 80%plaće (tada nisam bila trudna), pa su time i uplate onih 6 mjeseci varirale...znači ipak mi i one ulaze u prosjek za bolovanje zbog komplikacija u trudnoći?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mikonja prvotno napisa
    ali u onom bolovanju sam dobivala 80%plaće (tada nisam bila trudna), pa su time i uplate onih 6 mjeseci varirale...znači ipak mi i one ulaze u prosjek za bolovanje zbog komplikacija u trudnoći?
    da, sve ti to ulazi...
    imala sma sličan slučaj...5 normalnih plaća i jedna smanjena radi bolovanja i to mi je za par stotina kuna umanjilo prosjek...

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok, ali da li je onda i rodiljna naknada ista kao i na komplikacijama? ili se računa posebno? pitam jer mi je termin tek sredinom rujna a vjerojatno je da ću morati na mirovanje......po tome ispada da ću skoro 8 mjeseci bit na komplikacijama

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mikonja prvotno napisa
    ok, ali da li je onda i rodiljna naknada ista kao i na komplikacijama? ili se računa posebno? pitam jer mi je termin tek sredinom rujna a vjerojatno je da ću morati na mirovanje......po tome ispada da ću skoro 8 mjeseci bit na komplikacijama
    meni je bila identična...
    bit ćeš onda 8 mjeseci na komplikacijama i 6 mjeseci na porodiljnom sa identičnim primanjima, a drugih 6 mjeseci na 2500 kao i sve druge zaposlene mame

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •