Citam teme ovdje na brzinu, nadam se da cete i meni nekako pomoci
Prva mi je beba. U trudnoci sam citala tekstove ovdje, gledala slike. Znala sam da moram na carski, otisla rodit u drugi grad jer ima rooming in i za carske. Plan je bio beba na sisu drugi dan, nista flasica.
Eh, covjek snuje, a Bog odredjuje...
V. je zbog sitnijih poteskoca (sad je sve ok, zdrava je i normalna beba ) zavrsio na inteznivnoj i nisam ga ni vidjela 3 dana. I sve je poslo krivo, a o tome nisam nista citala jer to nisam ocekivala.
Sad sam mu dala bocicu i spava, a ja trazim rjesenje za nas problem.

V. je rodjen 15.12. s 3900g i 54cm carskim. 4 dana su ga hranili isljucivo bocicom, a jos 7 sam ja dolazila dojit ga, 6 puta dnevno. Nije bilo dosta, pa su mu davali jos i bocicu na to.
Meni mlijeko nije islo, zbog carskog, neudobne stolice, neznanja, napetosti, vaganja prije i poslije podoja. Ubili su me u pojam (samo 30 grama!, pa dajte mu bocicu da se najede!, sve on posisa u 10 minuta, ostalo je mazenje, nemate vi mlijeka!). Cak nisam ni htjela pred njima malog na sisu, jedino mi je u glavi bilo da nekako odrzim proizvodnju. Izdajala sam se u sobi, ali ja se ne mogu izdajat - (kršitelj koda)ova izdajalica je jos nekako radila u bolnici, al doma vise ne. Rucno ide nekako, al samo ak je mali na drugoj sisi.
Kad smo dosli doma, svekrva mi je rekla - samo malog na sisu, divna je bila. I tako je bilo, ona je sve radila, a nas dvoje u krevet, dojenje kad god je pozelio. Prvo je bilo par bocica dnevno, sad smo na jednoj.
Vidim da nema znakove gladi, aktivna je beba, voli se nosati, al isto mislim da ne dobiva skroz koliko bi trebao, onako da je napola sit.
Pokakanih pelena 2-3 dnevno, popiskenih ne znam koliko, ali svaka bude teza neg prazna, pa bi rekla jedno 8 najmanje.
Let down nekad ide, nekad ne. Ujutro je curilo iz druge sise dok sam ga dojila kao ludo Kako popodne odmice, ja sam sve umornija, sise sve praznije, a V. bi najvise jeo oko 8 navecer. Onda mu dam bocicu od oko 80ml.
S mjesec dana je dobio 5 cm i 700g, otad je desetak dana i nismo ga vagali. Po odjeci vidim da je narastao, ali mi izgleda mrsaviji.
U petak moramo pedijatru na prvi pregled, a mene je strah da ce zahtijevati da predjem na bocicu

Citala sam o polozaju, mali vuce dobro, muz cuje gutanje, ali samo ako je sisa puna. Za oko 5-10 min se isprazni. Beba nekad zaspi zadovoljno na sisi, a nekad kmecka pa mu dam i drugu sisu.
On zeli oko 8-10 obroka dnevno, od kojih su meni u najvise 4 pune sise. Kad ih totalno ispraznim dojenjem i izdajanjem, treba im oko 4 sata da se ful napune. A beba u medjuvremenu barem 2 puta zeli jesti, i onda vuce cini mi se lose, po obliku bradavice kad ju izvadim iz njegovih usta, nekako je spljostena a ne dugacka.
Po tome i crvenilu jedino i znam kako vuce, jer su mi bradavice skroz neosjetljive.

Navecer nekad dobijem kvrge, mali to sve posise, al ujutro su sise opet mekane i opet problem s vucenjem. Mlijeko nikad ne strca samo, neg moram dosta stisnut.

Inace spava jako malo, osim nocu kad prespava po 3h u komadu, po danu najvise pola sata. Skoro stalno je na sisi, nepravilno. Nekad svakih 2h, nekad svakih pola sata. Kad mu dam bocicu, odspava najmanje 2, a nekad i 4h.

Pitanja:
- stetim li mu time sto je stalno napola sit?
- kako da povecam proizvodnju mlijeka i postignem pune sise?
- kako da se opustim pa da bude cesci let down? pit ne smijem