Zašto misliš da je napola sit?
Let down nekad ide, nekad ne. Ujutro je curilo iz druge sise dok sam ga dojila kao ludo Kako popodne odmice, ja sam sve umornija, sise sve praznije, a V. bi najvise jeo oko 8 navecer.
to ti je skroz normalno, tako ti je bilo i kod mene
kad je bio skok u razvoju praktički mi je visila na sis od 17*22 sata s pauzama od 30min kad bi spavala, dala bi jednu, posisa, onda drugu, posisa, pa natrag prvu, pa drugu... dok ne zaspe
dogk sisa jednu sisu u drugoj se proizvodi mlijekao i tako 10ml po 10 ml do sita
naime, jedini način da se poveča proizvodnja mlijeka jest da se sise što češće prazne dokraja po mogućnosti da beba malo sisa i na "prazno"
mozak registrira podražaj bradavice , dužinu i učestalost , te prema tome povečava proizvodnju (zato se ravnoteža ponude i potražnje mlijeka ostvaruje dojenjem na zahtijev bebe)
ja sam tek s njenih 5mj čula kako pravo guta, prije sam prepostavljala da guta

, isto nisam imala pojma kako izgleda le down, nikakvi žmarci ništa
po starosti vidim da bi vam trebao sad uskoro biti i prvi skok u razvoju
S mjesec dana je dobio 5 cm i 700g
to je dobro, da ne dobiva dovoljno ne bi niti toliko rastao
U petak moramo pedijatru na prvi pregled, a mene je strah da ce zahtijevati da predjem na bocicu
uzmi u obzir da je jako malo pedijatara koji stvarno shvačaju vrijednost majčinog mlijeka i svako malo im proizvođaći adaptiranog nude razno razne nagrade i organiziraju seminare gdje ih uvjeravaju da je njihovo adaptirano skoro isto ka i majčino mlijeko (jak marketing)
a nekima nije dovoljno ni da beba napreduje 800g mjesečno
ako ti spomene adaptirano odmah nazovi SOS i nama tu napiši šta je reka
Beba nekad zaspi zadovoljno na sisi, a nekad kmecka pa mu dam i drugu sisu
to je dobro i ako traži nakon druge još, vrati ga na prvu (za to vrijeme se napravilo najmanje 5-10ml) , a onda drugu, dokle ima volje sisati
Kad ih totalno ispraznim dojenjem i izdajanjem, treba im oko 4 sata da se ful napune. A beba u medjuvremenu barem 2 puta zeli jesti,
zašto izdajaš? stavi malog na sisu jer nijedna izdajalica nije učinkovita ka beba
na zahtijev, nema veze je li prošlo 30min ili 3 sata, neka sisa
češće sisanje povečava proizvodnju
najgore je kad se sise napunu onda se luči hormon koji to javlja mozgu da su sise pune i mozak usporava proizvodnju da ne dođe do upale zbog prepunjenosti
Mlijeko nikad ne strca samo, neg moram dosta stisnut.
moja je napredovala po 1,2kg mjesečno, jaki sisač, a ja niti sad ne mogu strcnuti mlijeko, pa niti da napunim žličicu za D3 kapi
svi smo jedinstveni
- kako da se opustim pa da bude cesci let down?
meni bi pomagalo duboko usporeno disanje (brojila bih do 5 udišući)
opuštenost će ubrzati let down
za smanjivanje količine adaptiranog preporučujem ti to postepeno, dakle navečer nakon što posisa lijevu, desnu, lijevu, esnu.. koliko bude surađiva tj. dok ne počne protestirati i plakati daš mu bočicu, tako da svaka 3dana smnjiš količinu adaptiranog za 10ml, ako bude joše gladan vratiš ga na sise, jer se u međuvremenu još mlijeka napravilo