A kakva nam je to prehrana? I kakve su potrebe u trudnoci? Jel hoces reci da si svjesna svoje lose prehrane i da ides linijom manjeg otpora uzimajuci tablete ili kako?
To sto trudnica ima nesto povecane potrebe za unosom hranjivih tvari ne znaci uopce da se te potrebe ne mogu hranom zadovoljiti. Ja cu reci valjda po stoti put, protiv lijecenja i nadomjestanja nedostatka nemam nista, ali grozim se rijeci preventiva jer cini mi se da masu ljudi uopce ne zna o cemu govori. A koliko je meni poznato, pravilnom ishranom itekako mozes sprijeciti raznorazne nedostatke minerala, vitamina itd.
Zasto ja nisam dobila nikakve preventivne preparate u trudnoci, pa cak ni uz nastavak dojenja? Zasto ih masu drugih cura nije dobilo? Pa cak ni tu famoznu folnu kiselinu? A zasto ih jedan veliki broj dobije bez ikakve stvarne potrebe? To valjda trebamo pitati nase doktore jer i mene jako zanima zasto su neki od njih voljni objasniti zeni sto je to zdrava prehrana, a nekima je valjda tesko otvorit usta i reci da smo mi oni koji smo ustvari nadlezni za vlastito zdravlje. Pa makar to bilo i putem neceg po nekima jako banalnog kao sto je ishrana.