-
Odiže glavicu, ali i nogice
Bok ljudi!
Negdje sam onako brzopleto pročitala, tu među postovima da nije dobro kad dijete odiže galvicu dok je na trbuhu i nogice - kao da radi avion.
Upravo sam primjetila da mi i Petra to radi. Ima 3,5 mjeseca i kad je na trbuhu jako odiže glavicu i može ju jako dugo tako držati. Mogla je to jako rano, s nekih par tjedana, međutim sad je počela u isto vrijeme i obje nogice odizati od poda.
Da li stvarno to nije dobro ili sam ja nešto prebrzo zaključila (u zadnje vrijeme - zadnjih 3,5 mjeseca - čitam svaku petu riječ pa zaključujem po smislu).....
-
Hady i Lovro isto diže glavicu i noge u isto vrijeme (ljulja se na trbuhu).Zbilja nisam znala da to nije dobro. A ja sam tak ponosna na njega kak visoko digne glavu i uopće ju ne spušta i još uz sve to i nogice diže
-
mimazg, čekaj, nemoj još ovo prihvaćati sa sigurnošću, jer ni ja nisam sigurna da li je to normalno ili nije.... čekaj da nam napiše netko stručniji...
-
Hm, ne znam koliko to ima veze s dobi djeteta, Andrej je to radio sa 7 mjeseci, i mene je isto zabrinulo, čak sam i posebnu temu otvorila o tome, pa se na kraju pokazalo da je to u toj dobi skroz normalno. Zbilja ne znam za 3,5 mjeseca. Inače, kod njega je to prethodilo puzanju (propuzao je sa 7,5 mjeseci, dakle vrlo brzo nakon toga).
-
i martin je to radio, pa sam se kao i ti uplašila. skužila sam da to radi kad ima pelenu, jer ga sputava i kad je bez pelene, a ne želi biti na trbuhu. i dalje baš ne voli biti na trbuhu ali postavlja pravilno ruke već duže vremena i sve je u redu
-
hady najbolje ti je da pitaš pedijatricu ako si zabrinuta. ja sam se jednom uspaničila jer sam svašta pročitala ovdje, a isto se dogodilo i još jednoj našoj jesenskoj pa kad smo problem iznijele pedijatrima ispalo je sve ok. patrik isto hoće nekada dići noge ovako kako opisuješ.
-
i meni karlo redovno odiže noge :/
-
koliko ja znam to je normalna faza, negdje u 4. mjesecu, neki to zovu avion, neki plivanje na suhom, a izgleda tako da dijete odize glavicu, noge i ruke u potrbusnom kao da se rasteze. cini mi se daje to cak navedeno u knjizici moja prva godina.
ali neka se javi netko strucniji.
-
moja mala nećakinja od 3 mj upravo to radi, diže glavicu i noge istovremeno. fizioterapeut nam je preporučio da probamo ravno ispred bebe staviti neki predmet koji će promatrati, pa će automatski spustiti noge.FAKAT PALI. probajte :D
-
i irvin ponekad tako "pliva"
u nasoj knjizi pise da to bebe nauce sa 4 mjeseca
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma