-
porodiljni nakon godine dana!
na porodiljnom sam godinu dana, curi je sutra 1. rodjendan
poslodavac mi je suprug, prijavljena sam na njegovu firmu. dosad mi je drzava isplacivala placu, mirovinsko i zdravstveno. zanima me kako dalje ako zelim biti jos na porodiljnom, gdje da to prijavim, dali cu ista dobivati od drzave. zna li tko kako to ide, please hitno je!
-
Pa, postoji neplaceni porodiljni do trece godine djetetovog zivota.
Evo tu ima vise...
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2041
-
Re: porodiljni nakon godine dana!
[quote="mala anica"]na porodiljnom sam godinu dana, curi je sutra 1. rodjendan
mislim da bi se trebala obratiti u zavod za zdravstveno i mirovinsko osiguranje kamo već pripadaš prema mjestu stanovanja,evo ja sam tamo prošli tjedan potpisala takvo rješenje o porodiljnom do 3.godine starosti moje Barbare.,baš mi je danas stiglo rješenje na kučnu adresu.pozdrav i sretno :D
-
Maryna, kakav ugovor?
Ja sam zvala u HZZO i oni su mi rekli da je to stvar dogovora između poslodavca i mene!
Daj objasni mi plizzzz, ove u HZZO-u očito opet ne rade svoj posao kak spada. Thanks!
-
Cure, koliko ja znam samo za majke s troje djece mogu koristiti plaćeni porodni. Ostale imaju zakonsko pravo biti na neplaćenom,ako se dogovore s poslodavcem...
-
Zaista imate pravo ja sam na plačenom porodiljnom do 3 godine starosti trečeg djeteta i sad ću početi dobivati 1600 kn.a koliko znam za jedno ili dvoje djece se može uzeti neplačeni porodiljni .To sa hzzo je tako zaguljeno nitko ništa ne želi reči,meni je starija kćer rođena sa teškom srčanom manom i nitko mi nije mogao reći da imam pravo biti doma do njene 7 godine ili dok se operacijom ne riješi problem,a u centru za socijalno mi je rečeno da s obzirom da ne zaostaje psihički ni fizički nemam nikakva prava.Kad se operacija riješila sa 2,5 godine u bolnici su mi rekli da sam imala pravo biti kod kuće do 3 godine,kod nas se još uvijek nezna tko pije atko plača na žalost.pozdrav
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma