Results 1 to 26 of 26

Thread: home made radosnica

ivanaos's Avatar

Default home made radosnica

buduči da mi ni jedna radosnica ne odgovara- glupa pitanja, premalo mjesta za slike.... odlučila sam sama smisliti teme i pitanja pa skupljam ideje, pa se priružite!

mislila sam započeti sa -prekrasnih 9 mjeseci pod srcem moje majke-kao na rodinom kalendaru te staviti slike gdje je sve bio i što smo sve radili itd. zatim kako sam se osječala ja, koliko kg sam dobila itd...
    drugi dio bi bio dan poroda i porod, pa u bolnici...
    ako ste u nekoj radosnici vidjeli nešto što je super javite!

brane's Avatar

to sam ja radila i radim još uvijek svojoj djeci
    ali bez pitanja, već stavljam slike i ispod svake slike ide prigodni tekst koji je vezan za sliku a i razdoblje našeg života u kojem je slika nastala

Možeš složiti nešto kao scrapbook
    Evo ti neke ideje

http://cp.c-ij.com/english/scrapbook/index.html

ornela_m's Avatar

Evo sto sam vidjela u jednom bebinom spomenaru (kupovnom):

- otisak dlana i stopala,
    - ko su mi bili prvi gosti,
    - na kojoj adresi smo stanovali u trenutku rodjenja,
    - pramen kose
    - UZV slika (inace, vijek trajanja ovih slika je oko 20g, pa ih kopirajte, skenirajte, uglavnom - sacuvajte)
    - prva zajednicka slika u bolnici s mamom, s tatom
    - neke smijesne/zanimljive slike

Svakako sam za ideju kucnog uratka i planiram nesto i sam raditi u stilu scrapbooka (inace, postoji li adekvatan prijevod ovog pojma?).

Quote Originally Posted by ornela_m
    - UZV slika (inace, vijek trajanja ovih slika je oko 20g, pa ih kopirajte, skenirajte, uglavnom - sacuvajte)
    Ozbiljno? :shock: Hvala na info.

Ja imam 3 (slovima: tri) radosnice jer mi ni jedna nije savršena, pa popunjavam te 3 paralelno... Ali to nije to, ružne su mi slike (na svakoj drugoj beba s dudom ili bočicom, kao da je to zaštitni znak bebe), ima nepotrebnih dijelova (u našem slučaju - par stranica o krštenju - pa tko je bio, pa što su donijeli, pa opiši taj dan, pa slike, pa 2 stranice o cijepljenju i sl.)...

Opet, nisam dovoljno kreativna da sama osmislim radosnicu, pa mu radije skupljam predmete u jednu kutijicu (narukvicu iz bolnice, novine kad se rodio, prvi pramen, prve razglednice koje je dobio i sl), spremam postove s Proljetnih beba (tamo ima njegov razvoj iz dana u dan), imam preko 5000 slika, snimke kamerom...

Osoblje foruma leonisa's Avatar

ja imam 2 i na kraju popunjavam rodin forum!!
    moram nastaviti arhivirati prije nego momze pobrise.
    jer ce u protivnom bit

sva sreca nasla sam u txt formatu sacuvane proljetne trudnice

A mene muce ovi digitalni aparati. Pa ni sama ne znam koliko neizradjenih slika imamo. :/

Osoblje foruma leonisa's Avatar

mam preko 5000 slika, snimke kamerom...
    bas sam bacila pogled....11810 fajlova, kako .jpg kako .avi
    :shock:

Quote Originally Posted by leonisa
    mam preko 5000 slika, snimke kamerom...
    bas sam bacila pogled....11810 fajlova, kako .jpg kako .avi
    :shock:
    Svaka čast, teško je biti veći pacijent na fotke od mene.

Riana's Avatar

Ja sam počela zapisivati nedavno, ali retrogradno i stala pred sam porod. Tu i tam nešto zapišem na papiriće, polako zaboravljam. Moram si naći vremena.

Ja sam u naše Home made radosnice napisala i to kako smo se odlučili dati im baš ta imena, koja su još bila u igri, značenja njihovih imena...

A evo i na portalu dobrih ideja.

odra's Avatar

Ja sam zalijepila u radosnicu i "plusić na testu"

Prvi pramen kose, čestitke za rođendan, ulaznica u zoo... puuno slika i napisa o svemu što mi padne na pamet (nije home made radosnica, ali puno toga sam sama dodala).

cokolina's Avatar

jel netko mozda narucivao preko neta kakvu zgodnu radosnicu? naravno na engleskom, a moze i francuski

meni su isto ove sve domace bezvezne, pa bi htjela nesto ili sama napraviti ili naruciti izvana...

Riana's Avatar

Ja sam sad sve bilješke sredila i mislim raditi PP prezentaciju, imam skenirane UZV slike.
    Otiske stopala, pramenovi kose, čestitke, narukvice iz rodilišta i takve sitnice pohranila sam u onu kutiju iz rodilišta.
    Ni nama spomenice ne odgovaraju, nema prostora za kreativnost.

zaopisivala sam i sve što je bilo prvo do godine dana...

cokolina's Avatar

na kakav papir to printate? mislim koji tocno koristite? i da li sami printate ili nosite u fotokopirnicu?

hop-hop-hop... podižem!
    Fali mi ideja, iako sam po defaultu kreativna, izgleda da mi dojiljski hormoni ne dozvoljavaju minimum kreativnosti

Ja svojima kao prilog radosici pravim obiteljsko stabo,mislim da ce im to jednog dana biti zanimljivo.isto tako zapisujem rijecnik,sad kad ima neke svoje nazive za neke stvari kao dindan je dinosaurus itd.Prvi crtez(isarani papir).Javim kad se sjetim jos necega.

cure, a jel bi netko stavio fotke svojih radosnica da nam pokažete kako to izgleda?

Nema mi smisla jos je slikati dok je u fazi izrade.Uzela sam papir u boji i na njega pisem i lijepim slike i za sad slazem u folije,kasnije cu kupit masinu za palstificiranje i svaki papir plastificirat i onda sve zajedno povezai u knjigu.Mislim da ce tako bit najdugotrajnije.Napisala sam tu i tekst najdraze uspavanke,ma pisem sve sto mi se ucini interesantno.

Meni se sviđa dm-ov album... napravila sam ga za svoje mace, a kad dođe beba i za nju ću napraviti... pa onda neka lijepa kutija sa sitnicama za uspomenu koju ću sama ukrasiti... ideje je tako lako pronaći prek neta...

Ovo od dm-a je stvarno jednostavno, a prekrasno izgleda...

Napravila sam jedan fendici da odnese kao poklon za krštenje i svi su se oduševili...

https://asp.photoprintit.de/microsite/5913/

Lukina mamma's Avatar

Mi smo revno popunjavali jednu radosnicu što smo je dobili na poklon. I nedavno sam je čitala. Ima manje-više sve o čemu su curke već pisale.
    Ali meni je najdraže to što smo MM i ja zajedničkim snagama u Windows Movie Makeru napravili 60-minutni film o našem mišu-mašu. Vrlo smo se zabavljali i mogu reći da je lijepo ispalo s obzirom da smo amateri. Imali smo priču o mami i tati kako smo se upoznali, sličice s ultrazvuka (s prigodnim pojašnjenjima), zatim rođenje, krštenje, pa tematski tipa izleti gdje smo bili, što smo papali, kako i čime smo se igrali, manekenske sličice....
    Uz fotke smo stavljali i isječke filmića gdje smo ovjekovječili prve riječi, prve korake....
    Filmić završava proslavom prvog rođendana...
    Zapržili smo na CD i poklanjali bakama i rodbini...
    Upravo sam počela raditi na novom Lukinom filmu koji bi obuhvatio razdoblje do dan danas i to me baš veseli. Evo, nadam se da će me i dalje držati inspiracija....

hvala na idejama... ja se tek pripremam za izradu svoje pa je svaka ideja dobrodošla

Ja sam na kraju kupila u ALgoritmu jako lijepu. Tekst/pitanja su na engleskom ali sam ispod svakog napisala prijevod da bake i dede koji ne barataju najbolje stranim jezicima ne ostanu zakinuti. Nema crteža, samo fotografije koje su prelijepe.

Prije nego sam ju našla, imala sam namjeru napraviti svoju radosnicu - evo ti nekih pitanja ako ti koriste

MJESTO ZA:
    -cestitke
    -otisak noge
    -otisak ruke
    -bolnicku narukvicu
    -pramen kose
    -isjecak iz novina

FOTKE:
    -mama (trudna) i tata
    -moja prva fotka
    -

PRVI PUT KAD SAM:
    -snijeg
    -Božic
    -rodendan
    -ljetovanje
    -kupanje
    -jedem sama
    -puzala
    -hodala

NA DAN KAD SAM RO

Hvala, otići ću i ja do algoritma da vidim kako izgleda ta radosnica
    i pomoći će mi ovo što si napisala

http://www.rylandpeters.com/books/bookdetails.php to ti je ta. Ako trenutno nemaju u Algoritmu, možeš naručiti.