Čitam iskustva iz bolnice Merkur. Pa to je strašno. Uh a ja tamo pripadam po mjestu stanovanja a i ta bolnica mi je jako blizu jer sam u Lašćinskoj, mogla bi tamo i pješke. Ali sada sam razočarana sa Vašim iskustvom. Pa što da radim ? Evo čitam na Rodinim stranicama sve o Merkuru od dr. Podobnika. Pa ne zvuči mi to tako loše. Moj termin poroda je u ožujku 2004 godine. Neznam dali će se do tada nešto promijeniti. Morati ću osobno otići tamo i uvjeriti se u stanje tog odjela a i raspitati se o porodu i naravno naći "dobru vezu" . Jedina je utjeha ako sve to kratko traje. Neznam kakvo je stanje u Petrovoj. SD mi je daleko kao i Vinogradska. Činjenjica je da je u zdravstvu loše stanje. Ja bi pretrpila i nestatak WC papira pa čak i debelu šnitu parizera za doručak, samo da je osoblje ljubazno i da pomaže a ne da kritizira . Što se tiče pušenja u WC takve rodilje bi trebalo kazniti. Neka puše nešto "drugo" umjesto tog otrova od cigarete koje ugrožava i sebe i dijete. Još samo fali da se drogiraju pa da budu kompletne. Čitala sam da imaju loše krevete za rađanje tj. isključivo se može roditi u ležečem položaju , što očito najviše i boli. A to rezanje tkz. epizotomija, ako rodilja ne želi , što se forsira. :? Znam da se taj dio može masirati i tako pomoći da ne popucaš. Možda svaki dan treba netko sestrama i doktorima nositi bombonijere, pića, kava ....
Ja znam da ću sa tim imati problema, jer mom dragom nije palo nikada napamet donijeti ništa sestrama ni kada su mu roditelji "umirali" u bolnici. Protiv svakog je njemu tkz. ulizivanja. Tako da ću ja morati u putnu torbu staviti bombonijere, kave itd. pa vaditi svaki dan, ovisno o smjeni.
Možda onda dođem u bolnicu sa velikim koferom na kotačima pa kao zakašnjeli tj.proljetni Sv. Nikola.

žao mi što su neke mame tamo doživjele neugodnosti.
Pozdrav