Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: Može li u veću sjedalicu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Može li u veću sjedalicu?

Znam da je bilo govora o tome koji su uvjeti za veću autosjedalicu - težina veća od 9 kg i samostalno (u)stajanje.

Kaleb ima 10 mjeseci, 11 kila i diže se uz namještaj i predmete sasvim sam, dobra mu je ravnoteža, može dugo stajati, spretan je (ne pada, zna se spustiti iz stajaćeg položaja, zna preći s kauča na fotelju). Korakne uz držanje za namještaj. Pušta se s jednom ručicom i isto suvereno stoji, jedino što se ne pušta s obje.

Mislila sam ipak pričekati do godine dana, ali MD-ova sestra treba u sljedeća 2 tjedna roditi i ZNAM da neće sama nabavljati sjedalicu, nego da će u igri biti jastuk/košara ( ), pa sam mislila da joj damo našu (stara godinu dana, u izvrsnom stanju, Maxi Cosi Cabrio).

Ipak...Nisam sigurna je li prerano.

Malo me muči to što ne stoji bez da se drži za nešto, makar jednim prstićem. Mislila sam čekati da prohoda, a opet, želim da i ta bebica bude sigurna...

Savjetnice, je li ok da Kaleba prebacim u veću i koju preporučate za krupnije dijete (11 kg/75 cm)? Mislila sam kupovati opet MC, ili možda bolje Romer?

Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i fotke kako stoji, da dobijete predodžbu...

http://public.fotki.com/Tristana/kal...07/241062.html

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jesi razmišljala o kombiniranoj AS, 0-18kg?
    Pa da ju montiraš u smjeru suprotnom smjeru vožnje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Jesi razmišljala o kombiniranoj AS, 0-18kg?
    Pa da ju montiraš u smjeru suprotnom smjeru vožnje?
    Pa jesam, ali onda ću mu za godinu i pol opet morati kupovati novu...Nema mi to nekog smisla, ja sam mislila ovu koju sad nabavim imati do boostera.

Znači, bed je da ga stavljam još u smjer vožnje? Zašto?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa i bila bi ti do boostera.... U booster sa naslonom ide od 18kg.
    Jedino moraš voditi računa da ta kombinirana ide u smjeru suprotno smjeru vožnje do 13kg.
    Zar Kaleb još tako puno dobiva na težini?

Najsigurnija vožnje je vožnja suprotno smjeru vožnje. U Švedskoj je zakonom propisano da se dijete tako vozi do 3-4 godine. Svakako je bolje sačekati sa okretanjem u smjer vožnje.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja bih ovako kao što je Janoccka napisala.

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Baš sam mislila otvoriti slični topic. Moja mala ima 9.5 mjeseci i 7.6 kg i 72 cm. Ona će 9 kg imati s oko godinu i pol do dvije, ako nastavi ovim tempom. Stoji isto kako je Luna opisala, jako je spretna, a u maloj autosjedalici poludi, imam osjećaj da će ju prerasti u visinu. Čula sam da postoje kombinirane AS, ali ne znam dal u njima sjedi uspravno i kak to zapravo izgleda. Također, dobro bi mi došao savjet o određenoj vrsti. Ne znam dal postoji kombinirana od Romera?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Najbolja je ona koja najbolje pristaje tvom automobilu. Teško je tu biti pametan. Čini mi se da su dobra iskustva sa Concord Ultimax i Bebe Confort Iseos autosjedalicama. Znam da sam njih zagledala kada su me zanimale kombinirane u kojima dijete može biti u smjeru suprotnom smjeru vožnje do 13kg.
    Važno je da AS ima dobru kopču kako bi se pojas mogao dobro učvrstiti i tako fiksirati AS. Npr. Brevi ima taj problem sa lošom ili nikakvom kopčom.

A kako to izgleda? Ovako!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Laura ima 11 mjeseci i 10 kila i cvrsto stoji,pomalo se pusta.
    Nedavno smo je preselili u vecu sjedalicu,prema naprijed. Jesmo li pogrijesili? :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajme... jel to ona što nema vlastiti pojas?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa i bila bi ti do boostera.... U booster sa naslonom ide od 18kg.
    Jedino moraš voditi računa da ta kombinirana ide u smjeru suprotno smjeru vožnje do 13kg.
    Zar Kaleb još tako puno dobiva na težini?

Najsigurnija vožnje je vožnja suprotno smjeru vožnje. U Švedskoj je zakonom propisano da se dijete tako vozi do 3-4 godine. Svakako je bolje sačekati sa okretanjem u smjer vožnje.
    Baš si me sad zbunila, znam da i autosjediličarke uredno prebacuju svoju djecu u smjer vožnje oko godine dana ili ranije i da kombinirane nisu toliko dobre - ili sam ja imala sve neke krive informacije? Nika, Ančica, Inesica? :?

Ok, vjerujem ti - nabavit ćemo onda kombiniranu...Ova Ivorova mi se čini super, koja je to? I kako mogu znati koja AS najbolje pristaje u Mazdu Premacy (iza su zasebna sjedala, a ne klupa, ima Isofix i samostežući remen)?

Što se tiče težine, sad dobija puno manje (do 6 mjeseci je došao do 10 kg, a u ova 4 je dobio nešto manje od 1 kg), ali mi se čini da će dogurati do 13 do godine i pol sigurno...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moš znat koja je bolja tako da ju probaš u automobilu

Naravno da svi mi okrećemo djecu u smjer vožnje oko godine dana kada kod nas nema AS u kojoj se dijete može voziti suprotno smjeru vožnje do 25kg. Ugl. se sa 9-10 kg AS mora okrenuti u smjer vožnje, a čini mi se BC Iseos i Concord Ultimax sa 13kg. To moraš vidjeti u uputstvima AS.

Vjeruj mi ne želiš Ivorovu AS. Brevi. Na sreću, naša se još i može smontirati, a i poslužili smo se nekim trikovima. U svakom slučaju, nju ne preporučujem!

Kombinirana sjedalica se u smjeru suprotno smjeru vožnje malo teže montira. Da bi se postigao kut od 45-60 stupnjeva ugl. se mora podmetnuti ručnik ili oni rezanci za bazen. Ali kada se jednom dobro montira, onda je OK. Iako na njima stoji 0-18kg ne preporučam je za novorođenče.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moš znat koja je bolja tako da ju probaš u automobilu
    Zamišljam si scenu...Dobar dan, dobar dan. Dajte mi ovu, ovu, ovu i ovu autosjedalicu da ih isprobam. Je, je, odmah sam tu parkirana, kojih 300-njak metara, znate kako je teško naći parking. Ma znaaaaaam da je to 5000 kuna vrijednosti, pa valjda mi vjerujete da ih neću maznuti?Gospođo, zašto zovete zaštitare?

Fakat misliš da je to izvedivo?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A moš i odabrat AS koju želiš i u koju Kaleb dobro paše.
    Pa staviš oglas u kojem plaćaš kavu za 10minutno isprobavanje željene AS
    I još ako je event na slijedećem Rodinom pregledu ne moš bolje proći 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme... jel to ona što nema vlastiti pojas?
    Znaci,losa je? :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dijete bi trebalo koristiti autosjedalicu sa vlastitim pojasevima bar do 15, a preporučljivo do 18kg.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja Elena ima 9 kg i cca. 70 cm duga i mene strašno muči što kad sjedi u toj autosjedalici u suprotnom smjeru od vožnje tad se staaalno sa nogicama odgurava od naslona sjedala i to me strašno smeta. ali mi po pravilu još dugo ne smijemo van iz te autosjedalice, kako vi to rješavate, vaša djeca to ne rade?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A zašto te to smeta?
    Bolje da se odguruje u naslon zadnjeg sjedala, nego u sjedalo vozača ili suvozača.... što je nama Jan znao raditi dok je bio u AS 0-18kg i u smjeru vožnje....

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma da, ali smeta me jer smo vježbači i ne smije se odgurivati na taj način (slično mi je hopsanju u hodalici) pa mi je stalno strah da se ne navikne pružat stopala pa da hoda po prstićima. :/ Možda zvuči bezveze, ali to mi onda stalno hoda po glavi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E tu nisam kompetentna... Pitaj fizijatra ili kome već idete...
    Još ste u 0-13kg AS? Ivor (8340gr i 73 cm) je u kombiniranoj AS koja je okrenuta u smjeru suprotno smjeru vožnje. Nogice su mu još poprilično od naslona....

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, u Tintiliniću (Ilica) npr. daju bez problema da se isproba sjedalica u autu (u biti nisam to pitala ali sam pitala mogu li isprobati stanu li mi kolica u gepek, a to dođe na isto 8) ).
    Isto tako i u Turbo limaču (pitala sam u City centru i rekli su da nema problema, samo jedna prodavačica ide s tobom do auta).

Zato Kiku zaobiđi u širokom luku, tamo ne daju.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, još smo 0-14 kg, do sad nisam niti znala za kombiniranu, puno hvala.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=rsqE-uOtMM4

Zato je bolje da se dijete što duže vozi u smjeru suprotnom od smjera vožnje.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam leovu stolicu okrenula u smjeru voznje kad je imao 18 ili 19 mjeseci... makar, sto se kilaze tice - mogla sam ga jos pustiti u kontra smjeru.

odguravao se nogama o naslon, ali nije pomicao sjedalicu.

ima kombiniranu 0-18kg concord ultimax sjedalicu. savrseno "sjeda" u oba smjera, zateze se za sic jako dobro, lako se dijete stavlja i vadi. ima poseban "klin" na postolju koji sluzi da drzi sjedalicu u dobrom nagibu (premjesta se obzirom na koju stranu treba gledat sjedalica) kad je okrenuta suprotno od smjera voznje. ima poseban pjenasti umetak koji prilagodjava unutarnji nagib sjedalice tek rodjenim bebama.

svakako bih je koristila od prvog dana. osobno nisam vidjela ni montirala skoljku koja je tako kompaktna i cvrsta kao dobra kombinirana sjedalica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rodila je sinoć, a ja još uvijek nisam sigurna hoću li kupovati kombiniranu ili normalnu veću! Uh!

Jannocka, napisala si da su obje do 18 kg...Zar nije ova u smjeru vožnje 9-36? :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

9-36kg je AS booster sa vlastitim pojasevima. Kada dijete ima 18kg pojasevi se miču i dijete se veže pojasom automobila.
    Takva AS ne može u smjer suprotno smjeru vožnje, a po meni baš i nije prikladna za jednogodišnjaka. Bar ne za duže i češće vožnje.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Totalno me zbunio ovaj topic...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zašto?

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Opet ja. Kod nas je problem jer imamo dva auta pa će se sjedalica ponekad premještavati. Da li kombinirane sjedalice imaju isofix i da li nam je to potrebno, pošto ga imamo samo u jednom autu? Gdje ih ima za kupiti? Kod nas ili vani? Sorry, al imam 100 pitanja...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uf... nadam se da će se netko javiti sa boljom informacijom, ali ja ne znam za kombiniranu isofix AS.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jelenu neki dan okrenula u smjeru voznje
    iako znam da je bolje sto duze u supotnom smjeru, ipak zadovoljava uvjete da ju okrenem a sjedalica puno bolje lezi u autu ovako okrenuta

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Janoccka, ja sam zbunjena jer ako beba ima 11kg, to je ipak puno vise nego 9. Zatim, stoji na nogama, i to toliko stabilno da samo sto nije prohodao.
    Procitala sam gomilu topica o frkama sa pronalazenjem i montiranjem kombinovane as kao i onih o losijem kvalitetu istih.
    Da ne pricam o topicima o deci koja mrze as, a narocito ako gledaju unazad.

Onda, zasto ipak kombinovana?
    Mislim, jasno mi je da je sigurnije ako je beba okrenuta suprotno smeru voznje, ali zar i ostali faktori nisu bitni i zar i oni ne uticu na sigurnost.

I konacno, nije lako odluciti, zar nije onda korisnije da budemo ipak malo vise sigurni u to da beba preko 9 kg koja samostalno hoda uz namestaj moze u sediste 9-18?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da bi se dijete moglo voziti u AS 9-18kg i u smjeru vožnje, MINIMALNI uvjeti su 9kg i samostalno ustajanje uz namještaj.
    Ne znam da li ti ovo što pomaže jer nisam baš sigurna na što točno misliš zadnjom rečenicom?

Što se tiče problema sa AS 0-18kg... Ima problema i sa AS 9-18kg, ima djece koja ne vole ni vožnju u smjeru vožnje... ne mislim da su kombinirane nešto problematičnije po tom pitanju.
    Meni su one problematične kada netko misli da u njoj može voziti novorođenče. Kombinirane koje sam ja vidjela mi baš i nisu za tako malu bebu....
    Meni je recimo super što je Ivorova AS postavljena u smjer suprotan smjeru vožnje jer tako mogu postići nagib prilično veći nego u smjeru vožnje. On još uvijek začori čim se počnemo voziti.... a vozimo se.... Osim toga lakše mi ga je staviti u AS i Jan ima pogled na njega. Žao mi je što će moći biti okrenut suprotno smjeru vožnje samo do 10kg (prema uputstvima AS) i vjerojatno neće moći biti u smjeru vožnje do godinu i pola kao što je bio Jan.

Ugl. se uz navedene uvjete smatra da je dijete spremno za sjedalicu 9-18kg oko godine dana. Neki ljudi to naprave čim dijete navrši 9kg.
    Ja sam napisala ono što bih ja napravila a na Luni je odgovornost da procijeni da li će voziti dijete u smjeru ili smjeru suprotnom vožnji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Opet se kratko ubacujem...
    Mi smo kupili tu sjedalicu,jer nam se bas zbog prednjeg dijela,one zastite za prsni kos cinila jako sigurna.
    Zatim ima poviseno sjediste dok je beba tako mala,koje se kasnije makne i ono kraj glave,izgleda da dobro fiksira glavicu.
    No ocito to nije tako.
    Unatoc sto dijete u tome izgleda ko svemirac,jer je "zarobljeno" u svemu tome,sigurnost nije optimalna. Sto da sad radim?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: Može li u veću sjedalicu?

e sad, ak se možete snać u ovome i ako vam se da čitati

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Znam da je bilo govora o tome koji su uvjeti za veću autosjedalicu - težina veća od 9 kg i samostalno (u)stajanje.
    ovo je 100% točno i po tome tvoj Kaleb može uveću, ipak...
    Ipak...Nisam sigurna je li prerano.

Malo me muči to što ne stoji bez da se drži za nešto, makar jednim prstićem. Mislila sam čekati da prohoda, a opet, želim da i ta bebica bude sigurna...
    caka sa ustajanjem je upravo USTAJANJE jer je za njega potrebna određena snaga VRATNIH mišića (oni upravo najčešće trpe kod sudara).
    samostalno stajanje, hodanje, a pogotovo sjedenje čak i ne igra toliku ulogu. zna se dogoditi da roditelji postave dijete na nogice i ono stoji ali to nije to. ono se treba samostalno ustati potežući se za nešto.
    dakle, ona dva uvjeta su minimalna. dalje je točno da je bolje što duže da se dijete vozi u suprotnom smjeru jer što je dijete starije cijela muskulatura mu postaje jača i razvijenija.
    Baš si me sad zbunila, znam da i autosjediličarke uredno prebacuju svoju djecu u smjer vožnje oko godine dana ili ranije i da kombinirane nisu toliko dobre - ili sam ja imala sve neke krive informacije?
    mi autosjedaličarke jesmo malo pukle vezano za AS ali niti nama neki put nema pomoći
    ja sam svoju P prebacila u sjedalicu 9-18 kad je imala 13mj i 10kg (išla gledat u MPG). dijete mi ulazi u perolaku kategoriju jel eto, ima 2,5godine i manje od 13kg. prebacila sam ju u veću iz razloga što ju je prerasla visinom. i da eventualno, sam mogla kupiti kombiniranu gdje se dijete suprotno smjeru vožnje vozi do 13kg, a aonda se okreće. nisam, iz razloga što sam mislila da će mi P prije doći do 13kg, a i JA OSOBNO nisam ljubitelj 2u1 riješenja.
    isto tako vjerujem da je manji problem imati 2,5godišnjakinju u smjeru vožnje nego bebicu od 10mj, bez obzira što zadovoljava minimalne uvjete.
    Naravno da svi mi okrećemo djecu u smjer vožnje oko godine dana kada kod nas nema AS u kojoj se dijete može voziti suprotno smjeru vožnje do 25kg. Ugl. se sa 9-10 kg AS mora okrenuti u smjer vožnje
    ovo je istina i zapravo pomalo problem. u velikoj većini kombiniranih AS, kod nas, dijete se mora okrenuti u smjer vožnje kada dođe do 9 ili 10kg. u tom trenutku dijete često nema potrebne minimalne uvjete što se tiće muskulature. roditelji se nađu u dilemi jer su išli sa idejom da budu praktični, a na kraju to ne mogu iskoristiti.
    probat ću napisat kako ja vidim kombinirane AS.
    postoje dvije vrste kod nas: 0-18kg i 9-36kg

po mojem, idealna 0-18kg bila bi:
    - suprotno smjeru vožnje montira se do djeteovih 13kg
    - ima dovoljan broj utora za remenčiće kako bi odgovarali i bebi i većem dijetetu. suprotno smjeru vožnje pojasići bi trebali izlaziti u visini bebinih ramena ili malo ispod, a u smjeru vožnje između ramena i visine ušiju.
    - bilo bi zgodno da ima uložak u kojem se vozi beba dok je mala, a poslije se makne (ako nema, za ovo postoje i neki dozvoljeni trikovi). problem je u tome što te kombinirane AS su dosta velike za malu bebu s obzirom da su namjenjene i dijetetu.
    - da se savršeno montira u oba dva smjera

idealna 9-36kg je:
    - da ima vlastite remene kojima se dijete veže do 18kg. ovo je prvi uvijet koji gledam kod takve AS i ako to nema križam ju sa popisa. nažalost, na našem tržištu postoji dosta ovakvih koji nemaju vlastite pojaseve
    - da se naslon koristi do barem, 27kg
    - da ima vodilice, utore, bilo što, čime bi se podesio pojas automobila kada se dijete njime počne vezati
    - ako se u njoj planira prevoziti dijete koje zadovoljava tek minimalne uvjete gledala bi da mu nije preglomazna, odnosno da ima nekakav jastučić barem za glavu i da se može barem malo pomaknuti u ležeći položaj.
    - da se savršeno montira u auto

drštvo sa projekta, nadopunite me ak se još nečeg sjetite

iako sam napisala da ne volim 2u1 riješenja, eto mene pa ja tražim jednu ovakvu savršenu (što je zapravo 3u1)

ja nikako ne bi odbacila kombinirane AS ali bi jako pazila kod odabira

Citiraj nina prvotno napisa
    Laura ima 11 mjeseci i 10 kila i cvrsto stoji,pomalo se pusta.
    Nedavno smo je preselili u vecu sjedalicu,prema naprijed. Jesmo li pogrijesili?
    sjedalica: http://www.marama-kinderartikel.de/I...1781e96cdfdb7a
    ovu sjedalicu ne bi savjetovala iz razloga što nema vlastite pojaseve i to zato što oni puno bolje drže dijete zategnuto u AS. bez obzira što je cijela sjedalica pojastučena dijete bi se kod sudara moglo dosta tumbati, pogotovo prema naprijed.
    taj pomak prema naprijed izgleda mi problematičan upravo i zbog te pregrade koja ga drži. sva sila kod sudara prenijela bi se u tu jednu točku i to na najmekši dio tijela, trbušni dio.
    ja o toj AS ne bi ni razmišljala. pojasi nas i djecu puno bolje drže. uobičajeni pojas u AS, sa 5 točki učvršćenja, ako je dobro zategnut (ne više od jednog prsta kod prsne kosti bez jakne), nas najbolje drži. probajte se sjetiti kako se vežu (su)vozači u automobilima namjenjenima utrkama.

Citiraj mitri prvotno napisa
    Da li kombinirane sjedalice imaju isofix i da li nam je to potrebno, pošto ga imamo samo u jednom autu?
    kod nas nema kombinirane sa isofixom. znam za jednu, recaro koji imaju kombinaciju postolja i sjedalica.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=27566
    isofix ti nije nužan. on smanjuje mogućnost pogreške kod montiranja. dobro učvršćena AS bez isofixa jednako je sigurna kao i ona sa njime. dobro je znati: sjedalice koje imaju isofix mogu se montirati i pojasom auta, tako da ako kupite sa, investicija ne mora biti promašena.

odabir AS nikako nije jednostavan, pogotovo ako se više toga želi izvući iz jedne.
    svakako ne treba srljat u kupovini i neki put treba napraviti i pokoji kompromis. nikako ne bi išla na kompromise koji u pitanje dovode sigurnost.
    AS treba isprobati montirati kod kupovine, a zgodno je isprobati je i sa dijetetom.
    Zamišljam si scenu...Dobar dan, dobar dan. Dajte mi ovu, ovu, ovu i ovu autosjedalicu da ih isprobam. Je, je, odmah sam tu parkirana, kojih 300-njak metara, znate kako je teško naći parking. Ma znaaaaaam da je to 5000 kuna vrijednosti, pa valjda mi vjerujete da ih neću maznuti?Gospođo, zašto zovete zaštitare?

Luna (i ostali) pa nećete isprobavat sve sjedalice u dućanu, sam one za koje ste zainteresirani. u jednomdućanu su to 1, možda dvije.
    Luna, vidim ti imaš strpljenja sa AS. ti bi ih sve nagazivala. imam te u vidu za nešto ak će ići

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ok, razumem.
    Jedino sto se meli licno (do sada) cinilo da kombinovana autosedista prave ceo niz problema.
    Sad mi je jasno, ali mi je malo ostao grc u grudima jer sam ja Novija sa nesto vise od 9kg i sa 10 meseci stavila u vece sediste (samostalno je ustao prvi put sa 6 meseci).
    Verovatno sam zato uopste reagovala.
    Sledeci put cu mnogo podrobnije prouciti kombinovane, mada sam i tada razmisljala o kupovini kombinovane, a odlucila za 9-18.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Inesice, skoro sam sasvim sigurna da Concord Ultimax i Bebe Confort Iseos idu u smjeru suprotno smjeru vožnje do 13kg. Većina ostalih kombiniranih AS (ugl. nižeg cjenovnog ranga) s kojima sam se ja sretala su bilo pomalo problematične i kod montiranja u smjeru vožnje. No, vi u ZGu imate više iskustva s tim....
    Za Ultimax je netko na forumu pisao da se može dobro montirati u oba smjera.
    E sada... tu naravno treba biti oprezan. Ja i svoju Brevi mogu dobro monitrati u oba smjera, ali ju nikome ne preporučujem.
    To je moj križ neznanja kada sam kupovala AS!

Kli_kli... nemoj razmišljati o tome... sve je prošlo OK i to je najbitnije. Da nije Rode i ja bih mislila da je jedini uvjet da dijete ima 9kg...
    Šteta što i ovakve stvari ne pišu u uputama AS....

Nina, koliko vidim na linku ta je AS 9-36kg. Nju možete koristiti kada Laura bude imala 15 a još bolje 18kg i bude se vezala pojasom automobila (tada se vjerojatno miče taj prednji dio). Do tada kupite adekvatnu AS sa pojasevima.

ketipu

Početno

Imam curicu staru 3,5 godina i 16,5 kg. Sadašnja AS joj je premala a i moram priznati da je i meni dosta borbe oko stavljanja gospodične u stolicu jer je ne voli ni vidjeti. Mislim da joj je vrijeme za novu stolicu. Međutim, ja kao lagano panična mama imam priličnu dozu "nepovjerenja" prema boosterima. Vjerovatno nepotrebno ali nekako mi se čine manje sigurni bez svojih pojaseva nego ova u kojoj jjest( inace imamo chiccovu stolicu- toliko je loša da ne vrijedi o tome ni pricati). Zanima me da li postoje boosteri koji imaju svoje pojaseve i da li su oni potrebni. Nekako sam najvise pristasa Roemera i concorda pa vas molim za mišljenje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ketipu imaš conkord trimax, to je kombinirana 2+3, od 9-36 kila dakle nakon 18 kila ne koriste se više pojasevi nego je u funkciji boostera. Ja sam tražila kod nas romer 2+3 sjedalicu ali nisam našla. Concord sjedalice su inače ok, ali ova kombinirana mislim nije dobila bogzna kakve ocjene na ADAC testovima.Mi imamo concord lift protect(15-36 ) i jako smo zadovoljni, ima najbolje ocjene u svojoj klasi, nema pojaseve, ali je koristimo od kad je imao nekih 18 kg i 110 cm

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nina, koliko vidim na linku ta je AS 9-36kg. Nju možete koristiti kada Laura bude imala 15 a još bolje 18kg i bude se vezala pojasom automobila (tada se vjerojatno miče taj prednji dio). Do tada kupite adekvatnu AS sa pojasevima.
    I sad je vezemo pojasom automobila koji se uvede kroz utore(ili kako se to vec zove). Zaista mi se cinila kao sigurna sjedalica...
    A i dosta dobro je ocijenjena na testovima.

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovaj smo vikend krenuli u potragu za sjedalicom i neću vam ni pričati da su nam sve tete u dučanima rekle da nam to nije potrebno, da je naša cura dovoljno velika za sjedalicu 9-18 kg, iako ima 7.6kg, ta kilaža je samo okvirna, odnosno dovoljno je da beba sama sjedi...... i hrpa takvih gluposti. Međutim, nigdje nismo našli ni Concord ni Bebe Confort koje mi je Janoccka preporučila pa bi molila da me uputite gdje bi ih mogla naći.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JA PREPORUCAM CHICCO RACE
    OD 0-18 KG
    sorry za caps

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zrinka jel to ta što si napisala da puno bolje leži u smjeru vožnje?
    Litala je napisala da concord ultimax savršeno sjeda u oba smjera...

Concord imaš u Kiki, Bebe Confort u Turbo Limaču, Chicco... ne znam....

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, u mom autu, u nissan primeri je uzas, u atosu je puno bolja....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pročitala sve ove postove i totalno sam zbunjena, pa molim za savjet.
    Moje cudo ima sad 4,5 mjeseca, 9kg i 70 cm. Do 3,5 mjeseca vozili ga u košari Peg Perego, a kada mu je postala mala u autosjedalici istog proizvođača koja je od 0-12 kg. On sada jedva stane u nju. Po visini ima još 2-3 cm lufta , ali ga jedva zakopčam s pojasom od autosjedalice, posebno ako je u nekoj debljoj jaknici i naravno stopalima dodiruje sjedalo. Sjedalica je okrenuta unatrag. Mislila sam ga držati u njoj bar još mjeseca dana ako ne preraste. Koju bi mi sjedalicu preporučili za dalje, s obzirom da on još ne sjedi, a mislim da premašuje neke standardne mjere?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam autosjedaličarka, ali i moje dijete je s 4 mjeseca imalo skoro 9 kila, pa ti mogu reći par stvari dok se ne javi neka od autosjediličarki:

- nakon 4. mjeseca života prirast težine se dosta usporava - ilustracije radi, K. je s 5 mjeseci imao skoro 10 kg, a sad (10 mjeseci) ih nema ni 11

- nikad nemoj stavljati dijete u jaknici u sjedalicu, jer onda pojasi ne mogu biti optimalno stegnuti (jedan prst između ključne kosti i pojasa), pa bi mogli skliznuti, pogotovo ako je jaknica glatka...Stavi ga u vestici i preko njega toplu dekicu.

Savjete o sjedalici dat će ti cure.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala na savjetima Luna Rocco. Zvuči mi nevjerojatno da se napredak tako naglo uspori, budemo vidjeli!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da se ja ubacim sa pitanjem koje moze glasiti isto kao i naslovno. . . evo situacije. . . Ema ima 8kg, za dva dana ce napuniti godinu, sama se ustaje, napravi par koraka sama pridrzavajuci se za namjestaj, sjedi vec mjesecima. Sjedalica koju sada koristimo je BebeConfort Creatis. Ema je narasla tako da joj je glava sada vec u ravnini sa rubom sjedalice. Imamo drugu, vecu sjedalicu Romer Duo Plus koju samo dobili na poklon. . . moje pitanje za sjedalica-savjetnice je da li Ema moze u tu vecu sjedalicu? Znam da je sigurnije da je dijete sto duze okrenuta u suprotnom smjeru, ali kako je ona krenula s kilazom tko zna kada ce doci do tih famoznih 9kg. . .

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •