Stranica 16 od 23 PrviPrvi ... 61415161718 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1128

Tema: Stambeni kredit u CHF

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Zeljka33 prvotno napisa Vidi poruku
    Eto nije mi krivo da se nekima pomogne, ali treba priznati da ste i sami krivi i da ste se pomamili za jeftinim kreditima i nasjeli na marketing banaka
    ovo ti je baš bez veze.
    ja znam fino uštedit kad imam šta štedit,
    znam dobro pretakat iz šupljeg u prazno i preživljavat.
    ali ne znam baš previše o ekonomiji, financijama i bankarskom sustavu.
    ako sam došla pred živu osobu, koja ima ime i prezime i valjda trunku ljudskosti,
    po savjet ne mislim da će me preveslat i prodavati mi marketing banke.
    čemu uništiti nekoga da dobiješ nekakav bonus ili stimulaciju.
    ali eto, ona je baš to napravila, a mi smo bili guske u magli, hebi ga.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Eto nije mi krivo da se nekima pomogne, ali treba priznati da ste i sami krivi i da ste se pomamili za jeftinim kreditima i nasjeli na marketing banaka

Vidis ja sam godinama zivjela u takvom uvjerenju da smo si sami krivi za drek u kojem smo se nasli , ali vise ne pusim te fore.
    prvo- nisam se pomamila za nicim osim da uz dvije stalne place u kuci imamo adekvatniji stambeni prostor. Ako je bahatost zelja da imam spavacu sobu , a da ne spavam na kaucu - neka bude.
    prodali smo stan od 40 m2 i kupili staru kucicu od 68 m2 u neelitnom kvartu.
    Digli smo 30 tisucica eura u svicarcima.
    Zasto? Zato je nam je prije 8,5 godina banka uvjetovala svicarce za dobivanje kredita. Za eure nismo bili kreditno sposobni, a vidi vraga danas jesmo?!
    Kune nitko nudio nije.
    ali da ne budemo bedasti , napravili smo konzultacije sa dva neovisna finacijska strucnjaka koji su rekli da uzmemo svicarce. Uz uvjet svicaraca banka je uvjetovala i hipoteku koja vrijedi 3x vise nego iznos kredita koji smo podigli.

e, sad, sto bi bio kad bi se ovakav slucaj sa bankama desio npr. u medicini?
    da ti lijecnik nudi lijek koji se kratkorocno cini zgodan , ali dugorocno stvara gadne nuspojave, a cesto i smrt?
    I da ti ga nudi jer je jeftiniji za tebe i osiguranje, ali da te ne obavijesti da postoje drugi lijekovi koji bi dugorocno bili bolji za tebe. Jer lijecnik zna. On je vidio kako se reagira na svaki pojedini lijek. Pacijent treba dobiti realnu informaciju od strucne osobe ( ili cak osoba )ili treba otici u inozemstvo traziti drugo misljenje jer lijecnici u njegovoj zemlji ne znaju raditi svoj posao ( ili zapravo ne zele jer imaju korist od toga?).

eto, postajem malo ljuta na to : sami ste si krivi!
    moja krivnja jest u tome sto sam naivna pa sam ocekivala da ce nas institucije zastititi od lihvara kad vec posteno porez drzavi placamo. Ali cini se da u ovoj drzavi moras biti i makroekonomist uz sve ostalo...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo da dodam , ne ljutim se na tebe zeljka.
    ti ili pusis sve spinove koji se plasiraju po medijima , ili se drzis one zagorske : " ako je meni crknula krava , dobro je da ce susjedu- dvije.".

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pa upravo si rekla da ste bili guske u magli....i poanta je da ne opravdavam banke i sl....nego da trebamo reci...da krivi smo sto smo donijeli krive odluke, a drugi su se okoristili....ja nisam u chf...ali kao sto sam navela ...donijeli smo niz krivih odluka...u krivo vrijeme kupili stan, mislili da ce nam place samo rasti ili biti iste itd...ali nije mi kriva banka, krivi smo mi sami sebi i kompletni sustav. A ne moras biti ekonomist za sve ovo predvidjeti, samo malo hladne glave i manje utjecaja potrosackog drustva

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da se razumijemo...to sto kazem da treba prihvatiti dio odgovornosti za svoje odluke ne znaci da se ne treba i izboriti za bolje i protiv lihvara....

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa upravo si rekla da ste bili guske u magli....i poanta je da ne opravdavam banke i sl....nego da trebamo reci...da krivi smo sto smo donijeli krive odluke, a drugi su se okoristili....ja nisam u chf...ali kao sto sam navela ...donijeli smo niz krivih odluka...u krivo vrijeme kupili stan, mislili da ce nam place samo rasti ili biti iste itd...ali nije mi kriva banka, krivi smo mi sami sebi i kompletni sustav. A ne moras biti ekonomist za sve ovo predvidjeti, samo malo hladne glave i manje utjecaja potrosackog drustva
    guske u magli jer smo vjerovali nekome ko nas nije smio izigrati,
    a ne zato što smo bili pohlepni, kako si ti to lijepo rekla.
    čak smo bili dovoljno pametni da tražimo kredit u kunama.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I ne pusim ja spinove...ne znam sto te tako razljutilo da se prihvati dio odgovornosti....i meni su nudili chf i eur i nedavno opet eur za povoljniji kredit pa nisam....i nisam rekla da nekome crkne krava....ja podrzavam borbu za kredite u chf ...ali sam stava da ljudi nisu bili nepismeni kad su potpisivali ugovore....i ja sam bila potpisala promjenjivu kamatu....pa je naravno rasla...pa sam sad prebacila na fiksnu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koje potrosackog drustva zeno?
    O cemu ti pricas?
    Nisam isla na ljetovanja, zimovanja , skijanja , kupovala , jahte , automobile i krzna?!?
    Htjela sam jos jednu sobu! Ako je to utjecaj prokletog kapitalistickog drustva , neka bude!
    Mozda je bolje da smo rasprodali mali stan, potrosli pare i glumili socijalni slucaj .Mozda bi i ovih dana vec i socijalni stan od grada dobili.
    Posljednje uređivanje od sirius : 24.01.2015. at 19:41

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma sorry malo ruzno zvuci rijec pohlepni ...to je vise malo kao ironicno bilo....i na svoj racun....

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A bas mi je zao da se sada svadjamo...krivo mi je ....sorry

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tako ti je to, Željka, dužnicima u francima su živčeki malo tanki, hoće to kad se ujutro ustaneš i odeš na posao, a do gableca u podne si par desetaka tisuća eura dužniji nego ujutro kad si se probudio - a sveukupno si dužniji nego kad si digao kredit, iako ga otplaćuješ godinama.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Baš sam proučavala naš otplatni plan. nakon samo mjesec dana od dizanja kredita, kamatu su nam digli sa 4.15 na 5.15%, pa za tri mjeseca na 5.90, pa za opet tri na 6.15. Pa sad ti reci da si ugovorna strana s nekim pravima A cijelo to vrijeme polako ali sigurno rastao i tečaj franka. (đizs, ste vidjele danas da je na 7.82!!!)

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma definitivno je ovo s chf da ti pokida zivce i to je trebalo zabraniti u pocetku i tu je hnb trebao regulirati.
    Mi smo se isto izborili da sada imamo povoljniji kredit i skoro su nas prevaslali za naknade ali smo se pobunili pa su nam zamisli i to oprostili kao. No da se nismo suprostavili banci i zaprijetili konkurencijim sad bi i dalje cupali kosu. Dakle, treba se boriti i problemi su u deviznim klauzulama, recesiji, promjenjivimi visokim kamatama, padu cijena nekretnin, nelikvidnosti...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    I mislim da bi najpravednije bilo da se za svaki kredit izracuna, tj. konvertira u Eur na dan uzimanja, napravi izracun koliko bi platio u tom slucaju, koliko si platio do sada, a ostatak nastavi placati kao da je bio inicijalno u eur-ima.Mislim da je to najpravednije za sve.
    Ali ovo boldano banke neće napraviti. Mi smo se prije dvije godine raspitivali o konverziji u eure, i naravno da su nam ju htjeli napraviti po trenutnom tečaju, a u tom slučaju bi ispalo da smo nakon 5 i pol godina plaćanja kredita dužni jedno dvadesetak tisuća eura VIŠE nego na dan kad smo ga uzeli. Pa tko može na to pristati?! I onda onaj Bohaček posprdno izjavi kako su svi dužnici imali priliku svoje kredite konvertirati u eure, i tko im je kriv što nisu .

i, da, ja se također ne sjećam da mi je kamatna stopa ikad bila 4%, moram provjeriti ali mislim da smo startali s 4,97, i ne znam jesmo li otplatili par rata prije nego je skočila.
    I također nisam uzimala kredit za provode, skijanja, kupovinu apartmana ili stana s 5 spavaćih soba, nego također da ne moram svaku večer za spavanje razvlačiti trosjed u dnevnoj sobi. I tko mi je kriv što sam stambeno pitanje htjela riješiti prije nego mi kći krene u školu pa da je ne moram seliti kasnije u drugu školu, a potrefilo se da su tad cijene nekretnina bile nebu pod oblake? I tko mi je kriv što smo htjeli živjeti bliže starim roditeljima da im budemo na pomoći i da nama bude lakše, a Novi Zagreb i okolni kvartovi i danas drže cijenu a onda su bili abnormalno visoki? I tko mi je kriv što su nas radi godina smatrali nedovoljno pouzdanima da nam daju kredit u eurima, ali vidi vraga bili smo im dobri za švicarce?
    I najviše od svega, tko mi je kriv što se nisam rodila u bogatoj familiji ili bogato udala pa da mi netko drugi riješi stambeno pitanje, pa bih sada mogla pametovati onima koji imaju kredite?
    Za sve sam si samo ja kriva, pa nek me deru.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    I najviše od svega, tko mi je kriv što se nisam rodila u bogatoj familiji ili bogato udala pa da mi netko drugi riješi stambeno pitanje, pa bih sada mogla pametovati onima koji imaju kredite?
    zadnjih dana komentare o pohlepi slušam upravo od ove kategorije ljudi
    pa moram priznati da me željka malo zatekla.
    čovjek koji nije nikada razvlačio krevet, ne zna što znači želja za još jednom sobom.
    mi smo ga u braku razvlačili 13 godina i još 2 godine prije.
    samo se u hrvatskoj želja za normalnim životom može nazvati pohlepom.

i željka ne mora tebi biti žao za ono što si napisala, to je tvoje mišljenje
    i mišljenje većine, ali mene to mišljenje neće pokolebati baš u ničemu,
    ja ću se boriti za svoja prava do kraja, jer mi jedino to još preostaje
    ili da predam ključ banci, a nakon uplaćenih skoro 400 tisuća kuna
    i nakon što mi je glavnica veća i više od tih 400 tisuča kuna
    (ne želim računati po novom tečaju)
    radije ću ga spaliti nego nekom predat ključ.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tash, mi smo streberski digli minimalan potrebni iznos na minimalan broj godina. ( srecom, udala sam se za polubogatog muza koji je nakon smrti roditelja naslijedio 40m2). I sad , nakon punih 8 godina otplate , prije dizanja tecaja bili smo sa glavicom na pocetku. Duzni kao i prvog dana. Sad nakon dizanja tecaja vjerojatno je glavnica porasla jos za 30 % .
    Za nepovjetovati. Takvu matematiku me nitko u skoli ucio nije. Bila sam samo na satu gdje se radio izracun odnosa godina i kamata. Ali kombinaciju : godina , kamata , tecaja i losih namjera...to nas nitko nije ucio.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Tash, mi smo streberski digli minimalan potrebni iznos na minimalan broj godina. ( srecom, udala sam se za polubogatog muza koji je nakon smrti roditelja naslijedio 40m2). I sad , nakon punih 8 godina otplate , prije dizanja tecaja bili smo sa glavicom na pocetku. Duzni kao i prvog dana. Sad nakon dizanja tecaja vjerojatno je glavnica porasla jos za 30 % .
    Za nepovjetovati. Takvu matematiku me nitko u skoli ucio nije. Bila sam samo na satu gdje se radio izracun odnosa godina i kamata. Ali kombinaciju : godina , kamata , tecaja i losih namjera...to nas nitko nije ucio.
    sirius imala si samo trunku više "sreće"
    a nisi sanjala o vilama na pantovčaku,
    nego o jednoj sobi više.

ma mogu me i prozivat pohlepnom,
    jer će me ovaj stan na periferiji
    na kraju izaći kao da sam kupila viletinu s bazenom
    negdje pod sljemenom.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovaj sukob sa željkom, iako vjerujem da nije imala nikakve loše namjere, je baš cilj udruge banaka - zavadi pa vladaj. klasika, to najbolje uspijeva u rh, te sitne spletke uvijek naiđu na plodno tlo.
    u zadnjih par dana su u žestokom pr-u i vidim da im dobro uspijeva. prikazali su nas kao pohlepne i imućne ljude koji su u najvećem broju slučajeva dizali kredite za vile i aute.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Bas gledam i nisam nigdje rekla rijec pohlepni vec pomamili i nasjeli na marketing banaka sto u prijevodu znaci da ste prevareni i privuceni niskim kamatams i kreditnom sposobnoscu i da se razumijemo ja podrzavam borbu Samo sam htjela istaknuti da ima i problema i sa kred u eur i kunama i da se treba suprostaviti. Mi smo isto htijeli da ne budemo podstanari i da nam dijete ima svoju sobu, a sad se ponkad pitam je li bilo bolje da smo ostali podstanari. I ne idemo ni mi ni na putovanja ni na skijanje ni nista ekskluzivno ne kupujemo i kredit nam je omca oko vrata i stalni stres. Cak mi je i suprug bio bez posla jedno vrijeme Sva sreca da nemamo u chf jer bi skroz potonuli. U ovoj drzavi je i stan postao luksuz.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa nije loša ideja... Doduše, ja ne bi da se edukacija o novcima lomi preko ovog klasika, ali izgleda da će biti nužno poznavati više od onog što smo mi učili u školi.

Nažalost, ovo sa švicarcem je nevjerojatan presedan, pa nam i da smo učili, ta nauka ne bi bila od pomoći...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ću do kraja zivota biti zahvalna svojim nastavnicima iz srednje škole koji su xy puta ponovili da se krediti ne dižu u drugim valutama, a pogotovo ne u CHF na koji HNB nema nikakav utjecaj. A srednju sam završila prije cca 15 godina kada krediti u francima još nikome nisu bili ni u peti, a kamoli u ponudi. I zanimljivo mi je kako su oni već tada znali što će se desiti, a banke "nisu".

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A ja bivšem dečku pomorcu koji je primao plaću u dolarima, pa sam uz njega ponešto naučila o valutama.

Nažalost, nitko me nije poducio štednji.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    zadnjih dana komentare o pohlepi slušam upravo od ove kategorije ljudi
    pa moram priznati da me željka malo zatekla.
    čovjek koji nije nikada razvlačio krevet, ne zna što znači želja za još jednom sobom.
    mi smo ga u braku razvlačili 13 godina i još 2 godine prije.
    samo se u hrvatskoj želja za normalnim životom može nazvati pohlepom.

i željka ne mora tebi biti žao za ono što si napisala, to je tvoje mišljenje
    i mišljenje većine, ali mene to mišljenje neće pokolebati baš u ničemu,
    ja ću se boriti za svoja prava do kraja, jer mi jedino to još preostaje
    ili da predam ključ banci, a nakon uplaćenih skoro 400 tisuća kuna
    i nakon što mi je glavnica veća i više od tih 400 tisuča kuna
    (ne želim računati po novom tečaju)
    radije ću ga spaliti nego nekom predat ključ.
    Ja razvlačim 24 godine i spavam pod svjetlom, pred televizorom, kraj kompjutora... jer nemam spavaću sobu.
    Mnogi su nas nagovarali da idemo na veći stan i čudili se zašto se ne usudimo.
    Ali eto, tako je- kako je. Nemam spavaću sobu, ali nemam ni dugova.
    I živa sam.
    A u ovoj cijeloj priči oko kredita u švicarcima meni i dalje nije jasno, da prostite; tko tu koga?!?
    Jer bankama sigurno nije u interesu da ljudi dođu u situaciju da ne mogu vraćati kredite, ali se onda postavlja pitanje: kome je?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Je, Tanci , to smo vec zakljucili da je prava bahatost kad nekom zaposlenom paru sa djecom padne na pamet da bi mozda zeljeli imati sobicak od 10 m2 gdje bi ugurali normalan krevet i sacuvali svoju kicmu i zdravlje.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Je, Tanci , to smo vec zakljucili da je prava bahatost kad nekom zaposlenom paru sa djecom padne na pamet da bi mozda zeljeli imati sobicak od 10 m2 gdje bi ugurali normalan krevet i sacuvali svoju kicmu i zdravlje.
    pa da, a još je gore željeti svoj stan.
    nemaš šta u rvackoj željet svoj stan,
    nego cijeli život razvlači tuđe šklopocije od kreveta i muči.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    pa da, a još je gore željeti svoj stan.
    nemaš šta u rvackoj željet svoj stan,
    nego cijeli život razvlači tuđe šklopocije od kreveta i muči.
    Da, to je pak vrhunac bahatosti.
    Mjesecno otplacivati stan u kojem zivis , a ne tudi.
    ma nemoj! Taj trud svakako treba nagraditi .

inace , moja sestricna je prije par mjeseci postala vlasnica stana u Berlinu.
    zena je na nagovor svog oca kupila satan kao investiciju. Manje od 2% kamata.
    Kupila je stan prije 8 godina za 1000eura po kvadratu , 78 kadrata. Stavila unutra podstanarku u dugorocni najam na 5 godina , jer ona zivi u drugom ( jeftinijem ) gradu takoder u unajmljenom stanu ( zbog posla).
    tako je to kad zivis u sredenoj drzavi. Isplatila ga je prije vremena, ima dobra primanja i ratu koja nije skakala , pa je i glavnicu mogla smanjivati ( dodajuci dio od place uz najamninu).
    e, tako tako je to u sredenim drzavama.
    Na stoki sitnog zuba , koji dizu kredite za osnovne uvjete zivota ( a ne investicije ) se mora zaraditi.
    Posljednje uređivanje od sirius : 25.01.2015. at 16:27

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sirius 1000 EUR kvadrat stana u Berlinu? Stvarno? Zvuci nevjerojatno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo isto imali švicarce. MM nije htio nikakav hredit a to bi zbačilo nas 4 u jednoj sobi. Jedva sam ga nagovorila. . Zdravom logikom smo htjeli kredit u kunama no njega nismo mogli dibiti i to ne zato jer nismo kreditno sposobni nego zato jer ga banke nisu davale.
    to je meni prvi problem u ovoj zemlji - zasto ne mozes dici kredit u domacoj valuti?
    Imali smo i stambenu stedionicu ali tamo smo se isto zeznuli jer nismo htjeli vecu kamatu - ali je ona bila fiksna.

Na kraju smo uzeli svicarce jer mi nismo uzimali na puno godina. Tako da usorkos visokoj rati, dosli smo na isto s kreditom u eurima jer smo prvo placali kamate i proslo nam je sigurno dvije godine relativno niskog tecaja ( to je ono sto deaedi pise)
    U cijloj prici, MM je bio dosta razumniji - ja sam puno naivnija i ne znam.

naravno da banke i njihovi sluzbenici debelo imaju prste u svemu. I naravno, politika koja im to dozvoljava. Sigurna sam da postoje nacini na koji su se banke osigurale od divljanja tecaja. Osigurale sebe, a ne korisnike kredita

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius 1000 EUR kvadrat stana u Berlinu? Stvarno? Zvuci nevjerojatno
    Jel da . I ja nisam vjerovala. Dobar kvart, dobra zgrada, stan je trebao adaptacuju , ali nije bio u losem stanju.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dajte sirius i tash, pa nema normalne osobe koja ne suosjeća s vašom situacijom! Pokušajte se ne osvrtati na ta beskorisna podbadanja i pametarenja.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    Dajte sirius i tash, pa nema normalne osobe koja ne suosjeća s vašom situacijom! Pokušajte se ne osvrtati na ta beskorisna podbadanja i pametarenja.
    AM , ne uzrujavam se , samo mi bude zalosno kako su ljudi naivni.
    Jer danas tash i ja nismo imale zastitu institucija kojima je to posao, sutra ce biti netko drugi.
    u tome je kvaka.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sve mi je jasno, znam. A ne bih dala ruku u vatru da se i ja ne bih našla u istoj situaciji da mi je trebao kredit.
    Držite se, borite se. To se nikome ne bi smjelo dogadjati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ih imam..i imat ću ih još dugo..sad su svi tako pametni i bezobrazni sa stavom tko vam je kriv...al ne živciram se oko toga, takav smo mi narod.

mojim supatnicama

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svakome je njegova nesreća najteža.
    Zanimljivo, ali se institucije nisu pobrinule da zaštite mene kad sam proglašena tehnološkim viškom, a doma mi je već bio muž bez posla.
    Tko mi kriv, ha?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[QUOTE=Tanči;2727291]Svakome je njegova nesreća najteža.
    Zanimljivo, ali se institucije nisu pobrinule da zaštite mene kad sam proglašena tehnološkim viškom, a doma mi je već bio muž bez posla.
    Tko mi kriv, ha?[/ ]

fakat ne kuzim u cemu je fora sa tobom.
    Jednostavno ne postoji tema na kojoj bi netko se mogao pozaliti na nesto jer sigurno je tebi gore i trpis gore.
    Ako cemo pravo , cak ne trazim da drzava bude socijalna iako se naziva takvom.
    Ne mora biti socijalna , ali neka prisli institucije da budu fer pa ne uvlace gradane ( koji placaju porez) u nepotrebne rizike zbog vlastite zarade.

PS: mi nismo propustili niti jednu ratu kredita , niti smo ikad trazili odgodu placanja iako sam zbog bolesti djeteta bila na vise hospitalizacija u inozemstvu i godinama koristim dopust za njegu. Isto tako MM je dobio otkaz neposredno prije njezine trece operacije, jer su mu zatvorili radnom mjesto. Nikoga nije bilo briga sto ima bolesno dijete doma. Isto tako tada smo potrosili nasu ustedevinu za crne dane ( da , mi smo uz nepromisljeno i bahato dizanje kredita i ustedili malo) da bi on pokrenuo obrt i zaposlio samog sebe. Eto, srecom, ide mu dovoljno dobro da zaradi za placu i ratu kredita.
    ali , eto , ja i dalje mislim da nije fer uvaliti gradanima neposten proizvod koji ih moze vrlo skupo kostati i dovesti do bankrota. Ne zbog nekih suludih nerealnih zelja , nego zbog lihvara koji djeluju uz blagoslov institucija koje bi trebale stititi gradane.
    Posljednje uređivanje od sirius : 25.01.2015. at 21:04

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A ja ne kužim što je s tobom?
    Nema teme na kojoj se ne provlači kak je tebi teško, operacije u inozemstvu i sl.
    Ja imam pravo na mišljenje i neću šutjeti.
    Sviđalo se to kome ili ne.
    Mnogi žive puno teže i od mene i od tebe i trpe svašta, pa?
    Što se tiče dizanja kredita, koliko ja znam nitko nikoga nije puškom tjerao na to.
    I kaj sad?
    Šuti, trpi i pati i kao što već rekoh: svakome je njegova nesreća najteža i svatko pati zbog nečeg.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Eto vidis kako je dosadno slusati kad netko stalno ponavlja da je njemu najteze?
    Vidis i sama da sam ti dojadila.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi svi trebamo prihvatiti jednu tuznu cinjenicu. a ta je da hrvatska nikad nece biti socijalna drzava. Zasto? Zato sto je temelj socijalne drzave jedna cudna, vecini nas potpuno nepoznata pojava. A zove se-solidarnost. Jadni smo. Bas jadni. Jadne se lako gazi.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je sada po malo smiješno, još pred par mjeseci su mi svi "propovijedali" kako je glupo kaj sam podstanar i kako svaki mjesec bacam lovu u wc.
    Sada sam sretna što zbog trenutnog kredita nismo mogli dignuti još jedan, koji put je i dobro biti "kreditno nesposoban".
    U podstanarstvu bar znaš na čemu si i da te nitko ne štiti i da u principu nemaš nikakva prava.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je sada po malo smiješno, još pred par mjeseci su mi svi "propovijedali" kako je glupo kaj sam podstanar i kako svaki mjesec bacam lovu u wc.
    Sada sam sretna što zbog trenutnog kredita nismo mogli dignuti još jedan, koji put je i dobro biti "kreditno nesposoban".
    U podstanarstvu bar znaš na čemu si i da te nitko ne štiti i da u principu nemaš nikakva prava.
    Nazalost, u pravu si.
    u ovom trenutku bi svom djetetu rekla da niti u ludilu ne ulazi u banku, i da bolje trpi ludog gazdu nego da mu bankar visi nad glavom.
    srecom po njih ( a nesrecom po nas) nasi roditelji nisu bili generacija koja je na vlastitoj kozi stekla takvu vrstu mudrosti.
    Posljednje uređivanje od sirius : 25.01.2015. at 21:52

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E vidis, tu si u krivu. Moji roditelji su kupili stan na kredit jer u proslom sustavu nisu dobili stan. I dobro su znali sto je to. Mama je pricala kako su plakali jer su im u zadnji cas poskupili kvadrate.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    E vidis, tu si u krivu. Moji roditelji su kupili stan na kredit jer u proslom sustavu nisu dobili stan. I dobro su znali sto je to. Mama je pricala kako su plakali jer su im u zadnji cas poskupili kvadrate.
    U kojoj valuti im je bio kredit i da li je kamata bila fiksna ?

to malo mjenja na stvari. Nije im bilo potrebno takvo znanje makroekonomije kao danas.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čitam i zahvaljujem sudbini, Bogu ili kome god da imam riješeno stambeno pitanje i da nemam kredit
    jer da mi je trebao vjerojatno bih, kako kaže AM bila u vašoj situaciji
    (riješeno stambeno pitanje je takvo da i ja spavam u DB, ali ne razvlačim krevet, imam kauč koji je stalno razvučen )

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi svi trebamo prihvatiti jednu tuznu cinjenicu. a ta je da hrvatska nikad nece biti socijalna drzava. Zasto? Zato sto je temelj socijalne drzave jedna cudna, vecini nas potpuno nepoznata pojava. A zove se-solidarnost. Jadni smo. Bas jadni. Jadne se lako gazi.
    imali smo mi sistem koji se temeljio na solidarnosti
    koliko - toliko
    pa nije bio dobar

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

A Bože dragi, kakvih komentara ima! Kao da smo si kupovali viletine! Mm i ja bili smo naivni i vjerovali smo banci kao instituciji koja nas je savjetovala da su CHF dobar izbor. U euru kao nismo bili kreditno sposobni a kune nisu ni davali! Životna situacija tada nam je bila takva da smo morali odseliti od njegovih a moji nemaju prostora. Nikakve pomoći nismo imali, pa ni najmanje, od nikoga. Mislili smo da nam je bolje svoje otplaćivati nego biti podstanari. Sada imamo troje djece i u stančiću od 48 kvadrata živimo kao sardinice. A planovi su nam bili drugačiji...sigurno nismo mislili da ćemo nakon XY godina otplate biti još više dužni! Pa gdje toga ima! I neka mi ne sole pamet, jer to je sve legalno lihvarenje, sve je isplanirano da bi banke zaradile extra profit. Ništa se njima ne bi dogodilo da nama pomognu, ne bojte se! Svi su oni u sprezi i imaju zajedno prste u svemu tome - banke, HNB, sudovi, političari! I da , tko mi je kriv što sam pojela govno pa bi trebala takvima dati da me da ne velim kaj još 20 godina! Pa nismo mi svjesno išli tako riskirati, kaj je vama! Pa nama se životi raspadaju zbog tih kredita, nije samo ta rata u pitanju! Sve to kao domine povlači jedno s drugim- pa nemaš za režije dovoljno, pa za hranu, pa za dječje potrebe i tako upadaš u vrtlog dugova! Ini koji te kredite nemaju neka mi ne pametuju, jer ne znaju sta mi proživljavamo. I to je sve od mene na ovu temu, jer mi je već svega preko glave!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    A ja ne kužim što je s tobom?
    Nema teme na kojoj se ne provlači kak je tebi teško, operacije u inozemstvu i sl.
    Ja imam pravo na mišljenje i neću šutjeti.
    Sviđalo se to kome ili ne.
    Mnogi žive puno teže i od mene i od tebe i trpe svašta, pa?
    Što se tiče dizanja kredita, koliko ja znam nitko nikoga nije puškom tjerao na to.
    I kaj sad?
    Šuti, trpi i pati i kao što već rekoh: svakome je njegova nesreća najteža i svatko pati zbog nečeg.
    nije moje da branim sirius, punoljetna je, zna se braniti sama, ali mislim da ti je ton pretjeran. (ja recimo nisam primijetila njeno prigovaranje kako joj je teško zbog operacije, djetetove bolesti i sl. ali dopuštam da griješim)

osvrnula bih se "šuti, trpi i pati...."
    zašto? ja i svi mi imamo pravo žaliti se. u životu, na forumu, gdje god. hoće li nam to pomoći? nekome hoće, nekome neće. platiti ratu kredita sigurno neće.
    ali otkud nam pravo oduzimati nekome riječ? reći nekome da šuti i trpi?

svi smo mi na ovom forumu, uključujući i tebe, imali trenutka gdje smo istresli dušu i žalili se na nešto. i nitko nas nije došao popljucati zbog toga.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja apsolutno ne mislim da je nas problem najveci..
    Imamo apsolutno sve sto nam je bitno, ljubavi, zdravlja i suosjecanja prema svima kojima je tesko u zivotu iz bilo kojeg razloga.

Postivam pravo svakog da se pojaduje kad mu je tesko..
    Dok smo mi svi doma zivi i zdravi, ja sretna.. sve ostalo je rjesivo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    zašto? ja i svi mi imamo pravo žaliti se. u životu, na forumu, gdje god. hoće li nam to pomoći? nekome hoće, nekome neće. platiti ratu kredita sigurno neće.
    ali otkud nam pravo oduzimati nekome riječ? reći nekome da šuti i trpi?

.
    nije stvar samo u pravu da se zali. nego u pravo da se organizira, i umjesto da šuti, trpi i pati, da se bori za svoja prava.
    prije reakcije vlade, udruga franak najavljivala je masovne prosvjede. tako su rekli - masovni prosvjedi.
    sve me strah koliko bi bili masovni.

pa nije bio dobar
    kaže ko?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    prije reakcije vlade, udruga franak najavljivala je masovne prosvjede. tako su rekli - masovni prosvjedi.
    sve me strah koliko bi bili masovni.
    i mene, jer smo takvi kakvi jesmo,
    jer je naš narod uglavnom na tančinom tragu - šuti, trpi i pati.
    ili - to će netko drugi.
    ili - priča o susjedovoj kravi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •