Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
tečaj opet divlja...popeo se u nebesa..kako sam gore već pisala mm ne radi već skoro 3 god, imamo stambeni kredit u zabi (na njegovo ime) koji ja plaćam prebacujući novce sa svog računa svaki mj (ja sam u PBZ i ne pada mi na pamet preći u Zabu).Nakon razgovora s osobnim bankarom mm je dobio info da mu neće smanjiti kamatu jer ne prima plaću preko njih-ON NE PRIMA UOPĆE PLAĆU!!!taj dio ih ne zanima, rekli su kad primi plaću spustit će kamati (kao da on nebi volio primiti plaću..)...Imate neki prijedlog?Da pišemo u centralu mail, pismo,objasniti situaciju jer od ovih naših lokalnih bankara nema svrhe ništa tražiti...
Ako ne zadovoljavate uvijete za automatsko smanjenje kamate (plaća u banci) onda suprug treba pitati tko ima ovlaštenje (osoba ili tijelo u banci) donositi odluku o promjeni uvjeta - tj. smanjenju kamatne stope - ili ako postoji procedura za takve zahtjeve (ponekad ima a ponekad nema). Nakon što saznate tko uopće ima pravo donositi takve odluke trebate poslati (preporučeno poštom - da se i službeno urudžbira) zahtjev s obrazloženjem i svim argumentima koji vam eventualno idu u prilog (npr. redovitost dosadašnjih otplata i sl). Paralelno, možete taj plan objasniti osobnom bankaru i tražiti da vas eventualno podrži ako ga/ju kontaktiraju vezano uz vašu molbu/zahtjev.
Na žalost, ishod nije izvjestan...