Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: soor?

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno soor?

zadnja 3 dana me bole bradavice (nakon sto me od pocetka dojenja zadnja 2 tjedna konacno nije vise boljelo). bol je probadajuca, vise-manje konstantna, najjaca za vrijeme podoja i nakon, vise desna, manje lijeva.

bradavice jesu malo svjetlije, ali ne primjecujem nikakav sjaj niti ljuskanje.
    vega nema nikakve naslage na jeziku ili u ustima.
    stolica joj je skolska i po strukturi i po boji.
    guza nije crvena.
    jedem puno slatkog oduvijek.

mozda je u jednom periodu prije toga povecala broj podoja, pa mozda je samo iritacija, ali kako da znam da nije soor?

da li da primjenim rojazol gel? tj da li postoji steta koju mogu uzrokovati ako ga koristim a nije soor?
    ili da stavljam lanolin mast? ali ako je soor bojim se da ce jos vise stetiti za daljnji razvoj gljivica.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo probajte promjenu položaja
    možda upali

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam imala isti problem. Par puta sam skroz malo namazala daktarin gelom (to je kao rojazol) i prošlo. Sad, je li od gela ili od čega drugog ne znam, ali mislim da to malo ne bi trebalo škoditi bebaču.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, da, iskljucivo dojimo uvijek u istom polozaju i danju i nocu, sjeceki...

probat cemo, hvala na savjetu.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

osim opisanih simptoma, meni je kod soora karakteristično i to što su bradavice između podoja krute i jako osjetljive na dodir
    i ponekad blijede (kao koža nakon jakog pritiska npr. prstom prije nego se krv vrati, ako kužite)
    ja se već danima borim protiv soora
    kod noe ga nema jer tamani jako puno jogurta

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

egemama,meni je prije mjesec dana bila ista situacija, njemu ništa a mene su užasno pekle grudi.
    na svoju ruku sam se počela mazati i prošlo je za 3 dana.
    valjda je bio soor ako je nakon mazanja rojazolom prošlo, možeš ti isprati grudi prije podoja

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

boli uzasno. i to samo desna, lijeva je ok.

jucer mi je vrh bradavice bio bijel kako aries opisuje, sad nakon dojenja (u mukama) kad sam joj izvadila bradavicu iz usta na vrhu bradavice je ostalo nesto kao mjehurici, izgledaju kao bijelo mutno prozirno... ne znam kak da opisem, ali boli ocajno

ima li tko ikakvu ideju jer sam u ozbiljnoj napasti da idem kupiti adaptirano

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

probaj definitivno rojazol!
    ja sam im svaki put kad sam posumnjala da je možda soor stavila malo njima na jezik, oni bi se umirili odmah, a meni je bilo samo jednom.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

egemama, ako je već do tuda došlo, mislim da je bolje da probaš s rojazolom. ne može štetiti.
    imala sam istu situaciju, ništa se nije vidjelo izvana ni kod mene ni kod malog. otišla sam kod pedijatra koji mi je propisao rojazol s uputom "ne može štetiti, može samo koristiti". i preporodila sam se, nakon doslovce dan-dva.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A jel postoji kakva probadajuca bol u samoj dojci ili te samo bradavice muce?

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, idem u apoteku. nadam se da cu se vratiti sa rojazolom a ne s adaptiranim. :/

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj egemama prvotno napisa
    boli uzasno. i to samo desna, lijeva je ok.

jucer mi je vrh bradavice bio bijel kako aries opisuje

bijeli vrh koji poprimi normalnu boju nakon nekoliko minuta je znak da je u pitanju krivi položaj tj. krivo stiskanje baradvice. jel vidiš bebin jezik s donje strane kad rukom malo povučeš donju usnicu?

, sad nakon dojenja (u mukama) kad sam joj izvadila bradavicu iz usta na vrhu bradavice je ostalo nesto kao mjehurici, izgledaju kao bijelo mutno prozirno... ne znam kak da opisem, ali boli ocajno

možda je blister?
    za svaki slučaj ako su gljivice nemoj mazati bradavicu svojim mlijekom.

ima li tko ikakvu ideju jer sam u ozbiljnoj napasti da idem kupiti adaptirano

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupila sam rojazol pa cu pokusati...

a sad jos idem kopati sta je to blister.

hvala!

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

egemama, jel ima rezultata :?

nadam se da je bolje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da li se u tom slučaju daje Rojazol klincima ili se maže bradavica ili oboje? Naime, meni se već po drugi put u zadnja dva mjeseca to dogodilo.Prvi put smo rješili promjenom položaja kod noćnod dojenja jer me tada najviše boljelo, a i tada su joj izbijale gornje jedinice pa me grebala, ali sada unazad par dana opet ista stvar, boli za poluditi, ali samo za vrijeme dojenja i u jednom danu se stvorila mala ragada. Drugo ništa, bradavice normalne boje bez ljuskica ili sjaja. Da li je to soor uopće? Ako nije, što je?

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

njima daješ ako im je jezik bijel i ima naslaga.
    ne znam, mene prsa nekad znaju biti osjetljiva od previše nacicavanja :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da, ta teorija pije najviše vode, na cici je sve više, a malo zaista cica, uglavnom duda bradavicu i zeza se s njom, dosta jede drugu hranu. A jezik joj je bijel, ali nisu naslage, takav joj je zapravo stalno, pedica stalno napominje da to nije soor nego od mlijeka. Ma meni je najvažnije da njoj nije ništa, ali ova situacija sa ranama me ubija u pojam, pogotovo zato što sam mislila da sam to rješila, kad ono opet..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •