Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: ne ide nam bas sjajno...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno ne ide nam bas sjajno...

ma ne znam niti kako to opisati ali dvogodisnji staz dojenja prvog djeteta mi uopce ne pomaze u ovom slucaju.
    d. nekako nije zadovoljan na cici. meni to izgleda kao da prebrzo jede, pa se naguta zraka, pa mu mlijeko prebrzo tece, pa se davi u mlijeku, pa treba podrignut, tako nekako. ali nisam sigurna da je to. malo cokce (a nemamo soor), malo onako glasno guta, uglavnom pusti ciku nekoliko puta tijekom podoja, nezadovoljan.
    takodjer, uopce nemam filing koliko cesto ga trebam dojit. on bi cicu uglavnom uvijek uzeo, ali ako mu dam precesto onda vidim da mu opet nije dobro. tako pokusavam pravit neke pauze, al onda mi se ucini da pregladni pa cica nekako zivcano i onda su svi problemi jos gori.
    probala sam sve...maknut ga sa cike nakon par sekundi i odmah podrignut. maknut ga sa cike i izdojit onaj prvi nalet da mu ne tece prejako. nemam vise ideje.
    nije to nista strasno, ali u odnosu na m. koja je dojila dugo i mirno (doduse ona je non stop visila na cici) meni se cini da ovdje nekaj ne stima. kao bi mi to mogli i bolje.
    imate li kakve ideje? slicna iskustva?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A u kojem položaju dojiš?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi ti nedavno pisala da ti beba brzo dobiva na težini?

Mislim da je stvar u karakteru. Imam sličnu situaciju. Ema mirna, Ana divljakuša na cici.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Jesi ti nedavno pisala da ti beba brzo dobiva na težini?
    jesam. dobio je skoro 2,5 kg u mjesec dana.
    i naravno onda kad tako puno jede, stalno se muci s probavom, mozda ga i to muci dok jede. jel i tvoja divljakusica onda imala slicnih problema? imas li kakav savjet?

spooky tnx na linku, procitala sam taj i takvih tekstova ali nije nista od ovih uobicajenih stvari. barem koliko se meni cini.
    inace, dojim uglavnom u sjedecem polozaju, i to tako da njega drzim sto vise uspravno jer mi se pokazalo da im tako bolje radi probava. kad dojim lezecki ili ako je on potpuno vodoravan onda se doslovce davi u mlijeku. par puta sam ga digla u sekundi, imala sam osjecaj da ce se doslovce udaviti. to mi je sve skupa tim vise cudno sto s m. uopce nisam imala jaki let down, osjetila bih ga ali mlijeko nikad nije liptilo, uopce se nisam bila u stanju izdojiti. a sad mogu spricat 2 m u dalj.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Baš me nasmijalo ovih 2 m u dalj

Ja imam samo jednog (zta sad) i ponekad se pitam kako to da žene imaju problema s dojenjem... a onda pomislim kako bih mogla imati i ja sa sljedećim djetetom, jer to fakat najviše ovisi o njima.

Inače i moj je divljak, siše ko lud, još u rodilištu je urlao kad je nestalo, pa navlačio cicu i sav se koprcao da se razmontirao uvijek iz onih njihovih smotuljaka... ma mislim. I da, ispočetka se fakat davio mljekom, cicaop ko lud i gledao me mrgudno kad nije više bilo... ugl, dva mjeseca sam ga imala na cicama, doslovce. Debljao se nevjerojatno, nikad manje od kilu i pol. Još cica, otprilike 10-ak puta u 24 sata, ne smeta mu ni kaj već radim, ni niš Mali izjelica.

Šaljem ti ~~~~~~~ samo za smirenje i strpljenje. Izgleda da to tak ide.
    I da, ležimo i dojimo tek od 4-og mjeseca, prije se isto gutio (ma priznam i sad se zagrcne, pohlepa, ali je već veći, pa se odmakne, iskašlje i smije se i gledam me sav zajapuren)...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja moram priznati da se sve počelo smirivati negdje s četiri mjeseca, sad cica puno pristojnije (osim što je počela gristi i masirati si desni na cici).

I kod mene je isto kod drugog dojenja puno jači let down....a to znači...davljenje u mlijeku, gutanje zraka, prduckanje, bljuckanje, povraćanje. Da li je ona bila nemirnija zbog toga ili je jednostavno takav karakter...ne znam.

Stolice su joj bile ponekad baš jako pjenušave, nekad i sluzave, znala sam se čak i prepasti kako je to izgledalo. Kakala je uz obilno, uz prduckanje.

U prvom mjesecu dobila je 1700 g.

Bit će bolje...probajte dobro podrignuti nakon dojenja.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

znaci velite da se radi o cistoj pohlepi?
    ima nesto u tome...moja m. se isto prenajedala na slican nacin, i dan danas jako voli papat. ja u sali znam reci da je to opsesivno ponasanje, a i ja sam taj tip tak da nije cudno da su mi djeca takva. mislim ja sam mrsava, ali u drugim stvarima se ponasam opsesivno.
    storma umirala sam od smijeha dok sam citala kako je bilo kod vas
    tocno kao da opisujes mog d. sve isto.
    i meni je pedica rekla da je to sve super, s tim da kad sam na prvoj kontroli skuzila da je u mjesec dana dobio 2 i pol kile, ja sam dala dudu premda mi previse ne pomaze ipak mi malo olaksa vecernje sate kad bi se on non stop nacicavao i bljuvao naizmjenicno, a ja doma imam jos i super zahtjevnu dvoipogodisnjakinju, moram i na nju misliti, ionak je stalno zapostavljena hoces neces novorodjence trazi svoje, pa njega u maramu i duda tako da se mogu s njom poigrati jer i ona naravno ko i sva djeca najzahtjevnija prije spavanja. mm dolazi doma kasno, uglavnom kad ih vec oboje uspavam.
    u svakom slucaju utjesno je sto ste sve napisale da ta faza ipak prestane.
    e samo da jos kazem, jutros dojim i taman kad je poceo let down, izvadim ciku da malo izdojim, a kad ono sprica na sve strane. ko onaj tus za zalijevati vrt, samo od sebe. pa nije cudo da se davi...a ja jadno dijete optuzujem da je pohlepno

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    dobio je skoro 2,5 kg u mjesec dana.
    wow!
    ovoliki je bio Lovrin dvo-i-po-mjesečni prirast...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čuj, i mi imamo dudu. Teško je udovoljiti takvoj volji za sisanjem.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Citiraj tridesetri prvotno napisa
    dobio je skoro 2,5 kg u mjesec dana.
    wow!
    ovoliki je bio Lovrin dvo-i-po-mjesečni prirast...
    pa i to je puno, mislim da je prosjek nekih 700 g mjesecno. tak da je i meni ovo bilo :shock:

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo moja Elena ima već 7 i pol mjeseci (Bože već ) i ona nikad nije mirno cicala osim valjda prvih mjesec dana. Potpisujem sve gore navedene akrobacije na cicama i evo da ukratko opišem trenutni način. Kad je vidljivo umorna i gladna rijetki su trenuci da odmah ide samo cicati, uzme cicu i cica minutu, diže se nosim ju, plešemo, đipa mi na rukama sa svojih 9 kg i to se sve skupa ponavlja do deset puta, cicanje, dizanje, nošenje, nunanje, cicanje i ako imam sreće spavanje od puunih dvadeset minuta . I kad se probudi ponovno u pohod za novim avanturama. Da, istina, imam jaki let down, imali smo sooor (možda i još imamo) i puno borba sa cicanjem tako da mi je sad ovo i mogu reći lakši period u našem dosadašnjem stažu cicanja. Ali sad ja to sve radim sa osmjehom na licu i puno truda da joj olakšam jer zašto je to tako stvarno ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •