Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: Gripa-pomoć

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Gripa-pomoć

Ivan je jučer zakurio 38,5,danas smo bili kod doktorice i kaže gripa.U međuvremenu on je sve lošije. temperatura raste sad je na 39,3,oči su mu crvene,boli ga glava,jako loše izgleda.Doktorica kaže samo skidati temperaturu .Jel neko ima neki savjet da to brže prođe.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ležati, mirovati, skidati temperaturu ako je iznad 38,5 (u guzi mjereno), piti dovoljno tekućine i čekati da prođe.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Temperatura mu je konstantno visoka,sad ju je teže i skinuti.Tuširala sam ga,dala mu sirup,ali ne pada ispod 39.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo i mi kurimo do 39,00 C
    Jutros bilo sve uredu , čak ni "a" od gripe ... popodne katastrofa .
    Prvo slabost , glavobolja, kašalj , grlobolja , curi nos , temperatura ...
    Vidjet ćemo što noć donosi

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Iza nas je 6 dana temperature oko 40oC. Pošto je bilo vrlo malo drugih simptoma (samo malo šmrkavi nosić), ispregledali su ga i ispikali uzduž i poprijeko. Dg:viroza. Nema pomoći samo ovo prethodno rečeno. (Kod nas je bilo strašno što je potpuno prestao jesti, čak i dojiti, a morali smo ga natakati Lupocetom jer drugačije nije padala temp.) Sretno, držite se

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Anćice kako je prošla noć.Kod nas je bilo veselo temperatura nije pala ispod 39,3 do 2h.Jako je teško disao i mućio se,dizao se ponoči i hodao po stanu,a od temperatue nije znao kud je krenuo.Do jutra je sve bilo ok pa se uspio malo odmoriti.A sad se opet vratila tempratura pa idemo sve ispočetka. svima koji imaju slićnih problema.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj princezica prvotno napisa
    Anćice kako je prošla noć.Kod nas je bilo veselo temperatura nije pala ispod 39,3 do 2h.Jako je teško disao i mućio se,dizao se ponoči i hodao po stanu,a od temperatue nije znao kud je krenuo.Do jutra je sve bilo ok pa se uspio malo odmoriti.A sad se opet vratila tempratura pa idemo sve ispočetka. svima koji imaju slićnih problema.
    Noćas konstantno fibra od 39,0C - 40,3 C skidala sam ju sa čepićima , alkoholom i mokrim gazama ...

Pred jutro je konačno zaspao , a onda počeo povraćati šlajm i nanovo temperatura preko 40,0 C ..panika me uhvatila kad je počeo drhtati , pa sam zvala liječnicu .
    Poslije čepića , mazanja alkoholom i mokrih ručnika spala je na 37,5 C
    Cijeli dan leži ....nije ništa jeo osim malo juhe .Pije samo čajeve , sokove i vodu ...
    Dva sata nisam odspavala u komadu a noć ide ..mislim da će i noćas biti veselo ...

Isto svima koji imaju sličnih problema i da se riješe ove napasti od bakterija i virusa

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Anćica, koliko je dijete staro? Ovo pitam zbog
    mazanja alkoholom

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja kod tako visokih temperatura dajem sirup Dalsy koji je jači od Lupoceta i daje se manja doza.Ali samo kad je viša od 39 ispod pazuha.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ajme, jadni mališi a i roditelji.
    Držite se.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ajme, jadni mališi a i roditelji.
    Držite se.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Gripa-pomoć

Evo da te malo utješim mi smo imali 4 dana temperaturu i kulminirali 3 dan s 40,39,8 a zatim smo bili kod dr slikali pluća napravili nalaze krvi i ispostavilo se gripa davali smo voltaren čepiće ili lupocet i evo 4 dan u 00:00 stavili zadnje čepiće i namamo je već 5 dana kaze dr da je gripa on još mali kašlje al je super kakva je bio i lezao uzas. Sami puno tekućine i obloge i naravno čepiće

Dominik 29.09.05
    Natalia 31.05.04

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo jučer bili na hitnoj,temperatura je narasla na40,2 ,izvadili su mu krv.Doktor mi je potvrdio da se radi o gripi,kaže proči će za5-7 dana.Preporućio mi je samo plicet ili lupocet svakih 6 sati i tuširanje 30 puta na dan.Danas je četvrti dan pa se nadam da će trajati samo pet i da Borna neće pokupit virus. svima i držite se.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Drži te se

Ma proće to samo daj puno tekućine bilo kakve čak i samu vodu ako mu ništa drugo ne paše držite se najteže je prošlo

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala na dobrim željama,ali nisam baš sigurna da je najgore prošlo,nadam se, možda sutra bude bolje.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

eto i nas, izgleda s gripom ...
    (iako ju ja, niti itko iz moje obitelji, u životu nije imao pa ju baš i nisam priznavala pod bolest...)

bili danas na zaraznoj - temp. 38.5-39 pod pazuhom, povremeno suhi kašalj i koja kap iz nosa (ali vrlo malo). drugih simptoma nema - čak su i leukociti OK :? ...

muka mi je jer Rok ne govori pa ne znam kako se osjeća i što ga još boli ...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo isto bolesni, E jos od utorka s temperaturom, a MM-a i mene je danas dosta jako scopilo (grlobolja, temperatura, opci umor).
    E je imala od utorka stalno temperaturu izmedju 38,2 do 39,4 C, ima je i sad, no do sinoc nije imala nikakavih drugih simptoma.
    A od sinoc - kasalj, od jutros se tuzi na grlo, suze joj oci, nos curi u potocima i vec je 2x spavala (inace vise ne spava danju; ima 3g3mj).

Vibramo za sve bolesne i molimo malo vibrica poslanih prema nama.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vibram svima vama i znam kako vam je mi smo sve to prošli zato se drzite i tješite se da traje samo 7 dana kod nas je temeperatura bila 4 dana drzite se svi

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod visokih tempertura cesto lupocet ne pomaze. Preporucam iznad 39 Ibuprofen i naravno puno puno tekucine.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo čitam i mislim da i mi to imamo. prvo dobila mlađa kćer, pa MM, pa starija. mene za sada samo boli grlo.
    Temperaturu imaju 39-40 C. boli ih glava, oči suzne, muža trese groznica. počeli i kašljati.
    u nekim trenucima tijelo im je užareno a ručice jako hladne.
    jutros sam otišla sama do ambulante da vidim situacija a ono gužva strašna. odustala. ispred ljekarne kolona.

pretpostavljam da je to onda gripa i da ne trebamo satima čekati kod pedijatra ako će nam reći da samo skidamo temperaturu.
    što mislite?
    što dajete djeci za kašalj?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cvrčak prvotno napisa
    Kod visokih tempertura cesto lupocet ne pomaze. Preporucam iznad 39 Ibuprofen i naravno puno puno tekucine.
    Ibuprofen=Dalsy;jedini sirup za djecu koji skida užasno visoke temperature.
    Oba dečka su mi bolesna,temperature im idu do 40.3
    Simptomi.isti kao što ste svi opisali(očito se radi o istom tipu virusa gripe)
    Samo piju ništa ne jedu.
    Nakon koliko dana gripe su vam klinci počeli jesti?(moj Josip već treći dan apsolutno ništa u usta ne želi uzeti)

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam na sto muka i ne znam sta da radim. prvo je imao dva dana 39 temperaturu i sve super, bio dobre volje, jeo normalno, treci dan suhi kasalj, od kaslja dva dana povracao, onda smo vadili krv, leukociti dobri i rekli da ima virusnu upalu pluca, nakljukalo ga sumamedom, i super mu je krenulo na bolje. i sad vec tri dana ponovo temperatura 39. sutra opet idemo doktoru. ne znam sta bi mu vise moglo bit. toliko mi ga zao koliko se dugo vec muci.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja svojima na tako veliku temperaturu dajem Voltaren(12,5 mg) čepiće,lupocet iznad 38,5 niti ne dajem jer nema smisla a dalsy ne skine kako treba

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam dosad davala Lupocet sirup ili cepice, ali zadnji put, kada je imala jako visoku temperaturu kod trodnevne groznice, nije bas pomogao. Jednostavno, temp bi pala tek nakon 1h od lijeka i to za o.5-do max 1C, i onda opet pocela rasti. Bez obzira na kupanje. Onda sam zvala Sabola, jer nasa dr. nije radila, pa su mi rekli da bolje kod takvih jako visokih temperatura koje se tesko spustaju, dati jaci antipiretik svakih 6h, nego Lupocet svakih 4h.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi se tek oporavili od ove gripolike napasti s Tinom, a sada je Mia bolesna

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    da bolje kod takvih jako visokih temperatura koje se tesko spustaju, dati jaci antipiretik svakih 6h, nego Lupocet svakih 4h.
    Tocno, nama isto kod trodnevne groznice i vecih temperatura pomaze samo Voltaren cepic.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I da, ovoga puta, od prvog dana temperature do zadnjeg dana bolesti je proslo tocno 11 dana. Odvratna neka gripa ove godine :evil.

Jos 2 dana smo na Ceporexu, povremeno zakaslje i malcice je jos promukla, ali je ipak puno bolje, pa se s oprezom odjavljujemo kao zdravi, i saljemo vibrice svim bolesnim bubacima.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I jure se jučer probudio sa temp 37,8 popodne mu je bila 38,5 stavljala sam mu čepić lupocet. Nema drugih simptoma.
    Jutros se probudio sa 39, opet lupocet čepić, spustio ju je na 38. Odmah se odobrovoljio, počeo plesati po kući...
    Da li je premalo spuštanmje sa 39 na 38 ili bi mu pak bilo potrebno dati nešto jače (ibuprofen-do sad se sa tim još nismo imali potrebe susretata).
    Zvala sam ped, kaže da je vjerojatno gripa, nek pratimo stanje... a ja ga najradije ne bih nosila na pregled, da ne skupi nešto još gore.
    Krv nismo kontrolirali.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zaboravih napomenuti da ima proljev, kakica jako smrdi, a on kaže da ga boli pupa.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa onda je valjda crijevna viroza

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pa onda je valjda crijevna viroza
    to i ja mislim
    (pedijatru sam zaboravila reći da ima proljev )

Al me brine visoka temperatura...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

crijevne viroze cesto idu s visokom temperaturom.
    i dovoljno je da snizis na 38, bitno je da se moze sniziti (temperatura koje se ne moze sniziti je alarmantna)

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    crijevne viroze cesto idu s visokom temperaturom.
    i dovoljno je da snizis na 38, bitno je da se moze sniziti (temperatura koje se ne moze sniziti je alarmantna)
    hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lagano ga obuci.
    i ne znam koliko ti je cepic dobar izbor ako ima cesti proljev (jel stigne uopce djelovati?)

drzite se!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

quote][/quote]Zaboravih napomenuti da ima proljev, kakica jako smrdi, mojoj djeci se ovo događalo baš zbog čepića,koliko ćesto ima proljev

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj princezica prvotno napisa
    quote]
    Zaboravih napomenuti da ima proljev, kakica jako smrdi, mojoj djeci se ovo događalo baš zbog čepića,koliko ćesto ima proljev[/quote]

Jučer je kakio 5 puta (uobičajeno mu je 1 - 2 dnevno)
    Danas, kad sam mu stavila šerić, pokakio se nakon 45 min pa je uspjelo spustiti temperaturu.

Dala sam mu jutros i 1/2 doze prolife-a.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Izgleda da je i nas zadesila gripa. Starijem sinu (3g. 3mj.) temperatura ide do 39,3 i uspijemo je spustiti s Lupocetom na 37,6 i onda opet sve ispočetka. Sjetila sam se da mi je jednom pedijatrica spomenula Eferalgan kao bolji antipiretik u slučaju da Lupocet slabije djeluje. Imate li kakva iskustva s njim?

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Samo da javim da je sve ok.
    Kad sam došla doma, temp 39,3 dala sam mu ibuprofen, i stavila ga spavati. Nakon budjenja, temp više nije bilo, i nije se ni vratila.
    Ped mi je rekao da mu, kod visoke temp, preko 39 mogu ibuprofen dati svaka 4 sata, sva sreća, nije bilo potrebno.
    Ali, danas je počeo kašljucati i kihati

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Je li istina da nakon ozdravljenja od gripe klica ostaje u organizmu još tjedan dana te se može prenositi i u tom narednom periodu kad je bolesnik ozdravio? Naime, pozvani smo na druženje kod jedne malene koja je tek prebolila gripu ima 2-3 dana, pa sam malo u panici da moja nešto ne pokupi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj marena prvotno napisa
    Je li istina da nakon ozdravljenja od gripe klica ostaje u organizmu još tjedan dana te se može prenositi i u tom narednom periodu kad je bolesnik ozdravio? Naime, pozvani smo na druženje kod jedne malene koja je tek prebolila gripu ima 2-3 dana, pa sam malo u panici da moja nešto ne pokupi.
    Negdje sam procitala da su djeca zarazna (nose virus gripe) jos tjedan dana nakon povlacenja simptoma.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Odrasli su zarazni obično prva 3-4 dana bolesti, djeca dulje. Uvijek je to individualno, ali se smatra da su 7 dana nakon pada temperature prilično sigurni (iako kašlju).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, djeca su zarazna još tjedan dana i ja bih izbjegavala druženja...
    Svim bubancima brzo ozdravljenje !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Snowflake prvotno napisa
    Izgleda da je i nas zadesila gripa. Starijem sinu (3g. 3mj.) temperatura ide do 39,3 i uspijemo je spustiti s Lupocetom na 37,6 i onda opet sve ispočetka. Sjetila sam se da mi je jednom pedijatrica spomenula Eferalgan kao bolji antipiretik u slučaju da Lupocet slabije djeluje. Imate li kakva iskustva s njim?
    i jel je gripa??
    teta nam tvrdi da nitko u grupi nema gripu :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa sve ovo što ste opisale odgovara tzv.gripi tipa A koja ove godine hara nemilice.Jedna od njenih neugodnosti je i mekša stolica neugodnog mirisa(ali ne proljev).
    Tu smo gripu imali svi doma.Visoka visoka temperatura,neugodan kašalj.
    Užas.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo i nas. Baš sam se nadala da će nas zaobiči. Ira je nakon popodnevnog spavanja zakurila 38,2. Vidjet čemo dalje. Ne znam dal da idem sutra kod pedice ili ne. Nju ništa ne boli samo šmrcka. Pretpostavljam da je gripa, ali šta ako nije?
    i tako se bojim da ja ne dobijem od nje. Trudna sam 15 tjedana. Kako da se zaštitim? Jeste li i vi dobile od vaših klinaca?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kaj više nikog nema na ovom topicu? Mislim, drago mi je da nema, znači da prokletnica posustaje.
    Ha niš, mi i dalje kurimo, pomogne dupla doza lupoceta, nadam se da nebu dugo i da ćemo mi ostali ostati pošteđeni.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bolje da nazoves pedicu nego da vuces bolesno dijete pa sad cekati u cekaonici punoj druge bolesne djece...
    nadam se da je obicna virozica koje ce vam sto prije proci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo totalno u autu. Ja zavrsila na infuziju nocas 41.2 (drzala sam se dok god sam mogla ) a popodne LK 39.6. Ocajna sam jer nismo u Hrvatskoj i sve bi bilo lakse da smo doma. Pedica ovdje je krasna i bila je kod nas kuci od 7-10 veceras sve dok LK nije zaspala. Ja nisam vidjela svoje dijete U ZIVOTU da toliko place, sve zajedno otkad se rodila, premrla sam.

Pedica je rekla da je hidriramo svako malo, donjela je spricu i LK je jedino tako pila sto sam joj ja strcala vodu u usta, srecom joj je onako jadnoj to bilo zabavno. Ova pedica ima pristup da temperatura mora odradit svoje a ja sam se tresla gledajuci kako temperatura raste i pustila ju je par sati da kuri i tek smo joj onda dali lupocet ipo. Sad spava i ima 37.8 u uhu, ima bit da je lupocet ipak odradio svoje. Sta vi mislite na ovu dozu od cepic ipo za dijete od 17 mjeseci i 11.8 kg? Je li to ok? Nama je ovo prva temperatura i ja sam stvarno u brizi. Sorry na ovolikom postu.

Eci, moja je klinka dobila od mene. Ne znam sto bih ti rekla, da nosis masku ne znam koliko je ucinkovito, ja sam nosila masku citavo vrijeme svoje gripe i nije pomoglo. Opet, valjda te maske imaju neku funkciju, probaj je stavit, ne moze odmoc.

Svim bubanima zelim da sto lakse prebrodite noc.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

timmy baš mi je žao da vam je tako loše. Mislim da je čepić i pol ok , pogledaj šta piše na uputam od ljeka. Glavno da je spustio temp.
    Mi jučer navečer nismo mogli spustiti ni sa duplom dozom lupoceta, kupali smo se, stavljali obloge... Cijelu noć je gorila. Ped je rekla da ne dolazimo da je to sigurno gripa. Sada je ok, ali Erik ima temp. Kupila sam Ibuprofen, kažu da bolje djeluje na visoke temp. od lupoceta. Vidjet ćemo na večer.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eci, ja sam nocas (u 3 ujutro) u napadu panike surfala i nasla broj dezurnog pedijatra na Fran Mihaljevic. Dezurna pedica je potvrdila da je cepic ipo za dijete od oko 12kg ok doza jer da i oni na odjelu racunaju da djetetu treba od 10-15mg paracetamola na kg tezine i to je u nasem slucaju ispalo "u sridu". Pedica mi je jos rekla da ako joj ne padne temp sa paracetamolom da predjem na ibuprofen. Noc je prosla ok, LK se budila ali je tada i dosta pila. Temperatura je varirala od 37.3 nakon lupoceta do 38.9 sest sati nakon lupoceta. Probudila se sa 38.8 i tad sam joj dala Panadol baby sirup, 5ml, pa cu vidjet kako ce i na to reagirat.

Nadam se da vam ja bolje.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •