Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Priče, pjesmice - kad je najbolje početi?

friški_tatek

Početno Priče, pjesmice - kad je najbolje početi?

Kad ste vi počeli pričati priče svojim klincima? :?
    Kad ste im počeli pjevati? Tu se misli na one prije spavanja.
    Moj bebač je star 3 mjeseca i znam da još nemogu početi s pričama kad nema ustaljeni ritam spavanja, ali zanima me s koliko mjeseci se to obično može početi?
    Ima li tko od vas kakve pričice, pjesmice, note za gitaru za poslati mailom? :shock:

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

možeš početi - odmah

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pjevala mu od dana kad sam saznala da ga nosim.
    onda me, sa kojih 8-9 mj., počeo ušutkavati
    nedavno smo opet počeli pjevati.
    povremeno pročitamo koju bajku, izmislim priču, ili pročitamo omiljenu slikovnicu :"čemu služi mama, čemu služi tata"

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L. je 6 mjeseci i stalno pjevam (čekam dan kada će mu konačno dodijati moje zavijanje ), pročitali smo Priče iz davnine, pjesmice G. Viteza, R. Zvrke i slične su nam svakodnevica.
    Meni je to gušt, a i L. nema ništa protiv.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pjevala sam i pričala od početka... sad manje jer me ušutkava

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi pjevamo od takoreći pamtivjeka, znala je pjesmice 'pokazivat' već od 5 mjeseca, pjaval bih joj ...tko stvori blistajuće zvijezde..., a ona bi ručice otvarala i zatvarala... Knjigice čitamo, listamo pokazujemo, mislim od 6 mjeseca, sada je to već majstorski.

Mislim (znam) da bebe uživaju u bilo kakvoj pažnji i interakciji, stoga samo naprijed. puštali smo joj Mozarta za bebe još u trbuhu, pa Vivaldijeva 4 godišnja doba i sad se uvijek okrene prema zvuku klavira, violine... obožava plesati, premda to vole i sva druga djeca.

Uživajte, što više uložite u dijete, više će tražiti i naravno dati...
    za naše bebe

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Znači, nisam jedina koju dijete ušutkava

Inače, potpisujem ostale - pjevali smo od prvog dana, priče su došle nešto kasnije, ali sad su glavni hit.
    Sva djeca vole glazbu, zato - uživajte u svirci i pjesmi!

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj lavache prvotno napisa
    možeš početi - odmah
    Slažem se. Puno se igramo a to uključuje i pjevanje i čitanje, listanje slikovnica. Jako me veseli što Š. sada sam, kada čuje neku, njemu uhu dragu pjesmu, i sam krene "pjevati", a unatrag mjesec dana najmilija mu je zabava listanje slikovnica. Prekrasan je kada pokazuje slikice i objašnjava ih si sam

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

vrlo je bitno za kasniji govorni razvoj, a i općenito, da se sa bebom priča još od prije rođenja... nije bitno što u početku ne razumije...
    možete mu pričati priče još dok je u trbuhu, pjevati, recitirati i kasnije micati njegove ručice i nožice u ritmu.... sve je to od ogromnog značenja za bebin razvoj i vrlo je poticajno...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moj tata je bio klapski pjevac tako da su se kod nas od pamtivjeka pjevale klapske pjesme! Omiljena zabava mu je bila uzeti Franu na ruke , setati kucom i pjevati i NIKO na ovom svijetu nije ga mogao uvjeriti da mali spava jer je on bio uvjeren da ga slusa! Danas Frane obozava pjevati , ima izniman osjecaj za takt i sluh! 8)
    A price smo poceli citati kad je skuzio da nisu bas ukusne za jelo!

friški_tatek

Početno

A ima li tko od vas neki cd s pjesmama da mi presnimi i pošalje? :? Nešto što vaši klinčeki vole slušati...može i Vivaldija i Mozarta!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imas citavu seriju baby einstein, pogle si po netu. imaju i cd-ove i dvd-ove i prilagodjeno bebama

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naprosto sam impresionirana utjecajem pričanja i pjevanja djetetu na djetetov razvoj.
    Obožavam svog malog susjeda Filipa (2. god), kojemu je mama od najranije dobi sve objašnjavala kao da je sve u potpunosti razumije. A danas je mali genije, nema tog pojma i stvari za koju on ne zna za što služi.
    A isto tako, blizak mi je i primjer gdje roditelji malenom dvogodišnjaku samo pričaju u stili "buci-buci" ili "to se ne smije". A razlika je oooogromna....

Vjerojatno tu ima i do genetike, ali ja bi se kladila više na ovo drugo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naprosto sam impresionirana utjecajem pričanja i pjevanja djetetu na djetetov razvoj.
    Obožavam svog malog susjeda Filipa (2. god), kojemu je mama od najranije dobi sve objašnjavala kao da je sve u potpunosti razumije. A danas je mali genije, nema tog pojma i stvari za koju on ne zna za što služi.
    A isto tako, blizak mi je i primjer gdje roditelji malenom dvogodišnjaku samo pričaju u stili "buci-buci" ili "to se ne smije". A razlika je oooogromna....
    ooooooo da. ovo itekako stoji.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče ušutkavanja, mi smo u fazi kada zara meni čita svoje knjige
    također, nedavno je počela izmišljati svoje vlastite priče i pjesme (i tekst i melodiju) i to tako da ih kasnije zna ponoviti, znači nisu samo "spur of the moment". ja sam pozitivno šokirana :shock:

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

možda je malo ot, ali znam za slučajeve kada dijete želi ''čitati'' roditelju/nekom tko ga čuva i krene izmišljati pričicu prema slikama, a kao feedback dobije ''ali to ti neide tako!''

utjecaj je ogroman...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bok friski_tatek, pozdrav od jednog malo manje friskog tateka!

I ja potpisujem ono sto su drugi vec rekli - kreni odmah!
    U ovoj fazi nije uopce bitno sto pricas ili pjevas, glavno da dijete cuje zvuk tvoga glasa i da ga tako polako navikavate na sebe i smirujete kad je umorno ili razdrazeno, uspavate kad je pospano ... za par mjeseci cete vec dobiti i prve smjeskice za nagradu :D .. a dotad znaj da vas ono cuje iako to bas i ne moze pokazati.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I F_tatek, jos mali P.S.: Noa je ima nejdrazeg Zrinkinog prijatelja iz njenog svijeta lutkica! 8)

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

[quote="Hannah" Prekrasan je kada pokazuje slikice i objašnjava ih si sam [/quote]

I moja je to radila i radi još.
    Ma to su tako pametne male glavice!

friški_tatek

Početno

Bok i tebi tatek. :D Pratim ja već neko vrijeme forum, i primjetil sam već na puno mjesta tvoje postove...
    Što se tiče smješkića, sad će navršiti 3 mjeseca i često nam se zna nasmijati...a ti njegovi smješkići su preslatki. Mislim da bi se svatko zaljubio u njega kad bi ga vidio (možda subjektiviziram, ali tak osjećam kad mi je presladak). Počeo sam mu pjevati navečer i obično ga na taj način uspijevam uspavati. Nadam se da će to i potrajati.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

glasam za pjevanje /plesanje/igrokaze/čitanje/objašnjavanje od rođenja.

sve malci kuže, samo nas drže u neznanju.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pjevala sam dok je još bio u tibi...jednu te istu pjesmu- fly me to the moon...sigurna sam da ju je prepoznao nakon rođenja obzirom se uvijek umiri kada je zapjevam...
    isto sam mu tako čitala disneyeve slikovnice još u trudnoći...zbog intonacije glasa...neki kažu pričajte bebi u trbuhu ili joj čitajte bilo što, ali ja sam uvjerena da sam, primjerice, na glas čitala crnu kroniku da bi seosjetile razlike u intonaciji, boji, uzbuđenje, nevjerica,jeza-ovisno o tome što pročitaš...pa sam čitala ono što za dijete i priliči- petra pana

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

od početka smo pjevali a sad i pjevamo i plešemo i čitamo! :D

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pjevala sam mu od rođenja. Uspavljivala sam ga uz Zvončiće i kada ih je prvi put čuo na TV (s nekih 9 mjeseci) ostao je ovako :shock:
    Pričice smo isto počeli vrlo rano, naravno, ne cijelu priču, nego bih mu pokazivala slike, izmišljala igrice itd.

Sad obožava i pjevanje i slikovnice.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MM uspavljuje I. pjevajući mu The Smiths Nisam ni ja vjerovala dok nisam čula kako nešto mumlja dok ga nosa u marami, a mali tone u san.
    Eto, budite kreativni

Početno

počeli smo s pričama sa svega nekoliko mjeseci, danas obožava slikovnice koje sada "čita" sam i tako se zabavi dosta vremena. mislim da je dobro početi što prije pogotovo sa pjesmicama. M već sada "pjeva" s nama.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi smo davno počeli s pjesmicama i pričama.
    Nema većeg gušta nego kad ga ulovim da šeta po kući i pjeva neku pjesmicu, brojalicu za koju sam bila sigurna da je još nije mogao zapamtiti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo jedno skromno mišljenje od logopedice: čitaj, pričaj pjevaj, razgovaraj..... nije bitno što dijete ne razumije sadržaj ( pokupiti će iz toga prozodijske elemente govora), bitna je komunikacija s djetetom, a za komunikaciju je dijete spremno od samog rođenja. Štoviše čak, vrlo je bitno poticanje komunikacije u ranoj dobi zbog socio-emotivnog i jezičnog razvoja. To ti je tzv. predjezična komunikacija koja ti traje do druge godine otprilike. Dakle pričaj, igraj se, pokazuj igračke, radi grimase i razne "face" (jer je već novorođenče jako usmjereno na lice majke/oca, a sposobno je u vrlo ranoj dobi imitirati neke pokrete lica, usana...). Dakle, polakše, razgovjetnije, strukturalno jednostavnije ponavljajuće riječi, pjesmice i rečenice s dosta stanki. A puno pjesmica imaš na
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=3411
    Mi inače razgovaramo od četvrtog mjeseca- trudnoće

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

:D :D :D
    zvjerko je kad je imao 7 mj. jedne noći rekao "tinkl tinkl" što je značilo da treba pjevat "twinkle twinkle little star"
    i pričam s njim od početka, kad je već bio zadnji čas da se rodi, planirala sam bit doma na Božić i molila ga danima da "hajde ivore, svi te već želimo vidjet"
    što više pričaš s njim više te razumije, vidjet ćeš. meni je već normalno stalno mu objašnjavat kud idem i što radim

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mi smo pjevali još u trbuhu, a pjevamo i sada. Lovro obožava kad mm i ja pjevamo. Imaš cd od Jacquesa sa dječjim pjesmama, pa ima neki cd Zeko i potočić se zove. To su sve stare pjesmice koje smo još mi pjevali kad smo bili klinci. A u Algoritmu (ja mislim) ima baby Einsiein audio ( to su Mozart i kompanija). Priče još ne pričamo al zato razgovaramo. Ja mu pričam što ima novo a on meni odgovara. Pravi je mali brbljavac

palčica

Početno

potpisujem sve gore rečeno. i ja sam pjevala od prvog dana (trudnoće), da ne pričam kasnije... nakon navršene godine dana, moja je pahuljica počela negodovati (na moje veeeeeeeeeliko razočarenje, jer ja OBOŽAVAM pjevati!!) od tada, u redu je ako pjevam brze pjesmice, po njenoj narudžbi. o baladama i laganicama nema ni govora!!! eto, i to se dešava! (ja molim Boga da je to samo faza, ali traje već duže od godinu dana!! )

ipak, friški_tatek, pjevaj, pričaj, čitaj i ne posustaj

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam pričala od prvog dana i uvijek mi je bilo kao da pričam sama sa sobom, ali ustrajala sam....
    pjevala sam mu uspavanke kad god je bio raspoložen (u prijevodu kad ne bi počeo plakati - a stvarno ne pjevam tako loše).
    Slikovnice u posljednje vrijeme ne možemo čitati jer je koncentracija dvije rečenice i onda ih otme i raskupusa, tako da mi jedino preostaje izmišljati - možda i ja izmislim nekakvog harryija pottera

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •