Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Blicanje fotoaparata

friški_tatek

Početno Blicanje fotoaparata

Da li netko zna koliko je štetno blicanje fotoaparata? :? Naime, naš klinček je od prvog dana obasjan ko neka glumačka faca. Teta je po prirodi paparazzi , pa me interesira da li mu to može ozbiljno utjecati na zdravlje i u kom obliku? :shock:

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Blicanje fotoaparata

novom tati dobrodošlica

i mene to oduvijek silno zanima a nitko još na ovom forumu nije ponudio dobar odgovor

znam jedino da kod djece koja imaju epilepsiju mogu izazvati napadaj tj. svako blicanje, zirkanje, ne mora nužno biti kriv fotić

i naša ljepotica je non stop uslikavana s blicem od rođenja do danas i hvala Bogu sve ok

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako smo mi nedavno organizirali fotografiranje za nasu sljedecu kampanju u jednom zg rodilistu, pitali smo prije same akcije pedijatra neonatologa ima li problema zbog blica i rekao je da nema nikakvih i dao nam je dozvolu (ali za konkretnu bebu, ne znam za ovo s epilepsijom)

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eh Ivarice hvala na riješenoj nedoumici :D Mene je to isto zabrinjavalo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo za svaki slučaj isključili blitz prva 3 mj...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam konkretno za blic fotoaparata, ali bljeskanje može biti štetno za djecu, mislim čak do dvije, tri godine. Nemam informacije iz prve ruke i ne znam previše, ali prijatelji imaju curicu s cerebralnom paralizom pa su prilično upućeni. Kažu da bljeskanje nekih frekvencija može izazvati epi napade i kod zdrave djece. Rečeno im je da djeca, na primjer, ne bi smjela gledati premotavanje video trake. Kazu i da je jedan dio crtića Pokemon povučen iz distribucije jer je imao to bjeskajuće svjetlo koje je izazvalo napade kod neke djece.
    Ponavljam, ne znam ovo iz prve ruke pa se ne zaklinjem da je sve što sam rekla točno, ali eto..

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

friški_tatek, ja ponekad imam osjećaj da me iznutra grize sumnja i strah u vezi nečeg s djetetom - ono, nešto ti šapće: ovo nekak ne štima, ovo je možda štetno - i mislim da je dobro poslušati taj osjećaj...
    blicanje definitivno ne može biti dobro, ja ga izbjegavam. ne vjerujem da baš može štetiti, ako nema neke predispozicije, oštećenja, ali tko zna? ja radije ne bih eksperimentirala. mozak je čudesna i još uvijek slabo istražena stvar, a njima se ipak iz minute u minutu razvija mozak, stvaraju se milijuni novih stanica i veza među njima...
    mene recimo zanima da li činim loše djetetu time što ga ponekad držim na krilu dok sam na kompu (napominjem da imam LCD ekran, ne bih ga nikad držala ispred katodnog ekrana), dojim ga ponekad tako (jer sam "zakačena" na rodu ). slično kao kod blica, zabrinjava me taj neprirodni sjaj, frekvencija... pojma nemam... da li netko zna nešto?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš si to, puhovi, dobro rekla. Nemojmo zanemarivati taj unutarnji osjećaj da nešto ne štima...poslušajmo ga!

Vezano za epilepsiju, ovo sa blicanjem može biti fitilj jer znam da je dokazano da je vožnja kroz drvored za epileptičare bila pogubna. Naime, kad je sunčan dan, a kroz grane pada "šarena" sjena, a dok se voziš, stvara se efekt bljeskanja koji može potaknit napad epilepsije.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da, i ja imam taj osjećaj, da možda nije dobro...instinkt, rekli bi.
    Ali, mislim da to nije taj instinkt, nego to da sam negdje načula (bapske priče) pa sam zato zabrinuta, iako nigdje nisam mogla pronaći da je zaista blicanje fotoaparatom štetno. Tu zabrinutost bih usporedila sa npr. crvenom vrpcom oko djetetove ruke radi zaštite od uroka
    Ono, feeling mi je bio da bih možda trebala staviti ali se nisam željela tome prepustiti i nisam

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam u rodilištu bila sa curom koja radi u Maloj kući- oni rade terapiju i rehabilitaciju djece s oštećenjima vida. Rekla mi je da je blicanje fotoaparata štetno za rožnicu (ako sam dobro shvatila) novorođenčadi.
    Uglavnom, bez blica malim bebama!!!!

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ni meni baš ne paše bljeskanje u oči i obično ih zato na slikama imam zatvorene. Iz tog razloga pretpostavljam da niti njoj to nije ugodno pa to izbjegavam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •