Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Nikad vise cuspajz u kompanijskom restoranu!!!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Nikad vise cuspajz u kompanijskom restoranu!!!

Ljubitelj sam cuspajza i jedem ih skoro sve (poriluk i tikvu bas ne ljubim, ali ostalo ... slurp), kuhamo ih relativno cesto doma,a volim ih pojesti i u firmi ...

... no, u zadnje vrijeme ih u firmi kuhaju na neki nacin od kojeg se, da izvinete, prrrrrrrrrrrrrrrdi do neba! :shock: :shock: :shock:
    I od kelja i od mahuna i od graha i svega ...

A sve to jedem svugdje drugdje, i doma i u pl. domovima i kod rodbine, i svugdje je Ok, u granicama normale ...

Pitam se kaj oni rade s tim cuspajzima da su tako eksplozivni? OK, sigurno ne mijenjaju vodu kod graha, no sto rade s keljom, pa kod njega obicno nitko ne mijenja vodu (mi recimo ne, pa je opet sve OK) ...?
    Mozda dodaju neki zacin? Sumnjam na previse papra, jer su im cuspajzi zericu pikantni, no sigurno ga nema na tone unutra ...

Jel imate ideju o cemu bi se moglo tu raditi? :?
    (mislim da ovo nije problem moje probave nego zaista lezi u kuhinji ...)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zaprška?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    zaprška?
    I to mi je palo na pamet ... ali sto, k vragu, mogu staviti u nju? Vitezit? TNT?
    Ne vjerujem da bilo koja kolicina msnoce moze imati ovakve efekte ...

Mogao bih jednom ponijeti komad one alge pa ju zvaknuti prije rucka pa da vidim efekat od tog ...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kažu da pomaže kiml (meni baš i nije )
    Ali bolje i takvi cušpajzi nego bljutavi pan-pek sendviči [/zavidna što moja firma nema kantinu]

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    Kažu da pomaže kiml (meni baš i nije )
    Ali bolje i takvi cušpajzi nego bljutavi pan-pek sendviči [/zavidna što moja firma nema kantinu]
    Da, uzmem ga ponekad, pomogne pri brzem transportu plinovite smjese van ... ali ja bih ipak radije otklonio uzrok (sumnjam da cu ubijediti kuhara da miejnja recept, ali mozda ...)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ah teme li

moze ti biti uzrok jednostavno preveliko gutanje zraka prilikom rucanja u menzi. Osobito kad se jede brzo, pod (za tebe mozda) ne dovoljno dugom pauzom, ili ako puno medjusobno pricate dok jedete

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Foška prvotno napisa
    ah teme li

moze ti biti uzrok jednostavno preveliko gutanje zraka prilikom rucanja u menzi. Osobito kad se jede brzo, pod (za tebe mozda) ne dovoljno dugom pauzom, ili ako puno medjusobno pricate dok jedete
    Vec sam i to razmatrao, ali nije ... klopam sporo, a cesto i solo (a ne pricam sam sa sobom ).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja mama tvrdi da nedovoljno izdinstani luk uzrokuje slične probleme (ja ga dinstam dok ne bude skoro kašast), pa je moguće da u menzi kad kuhaju u žurbi ne izdinstaju luk do kraja. Ne znam ima li to kakvog smisla, ali je meni to moja starka usadila...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad se sljedeci put tatek najavi da dolazi na rodin sastanka prvo cemo ga pitati sto je jeo za rucaaaaaaaaaaaaak

mozda ima nesto u tome sto nakon rucka na poslu odmah sjednes za stol, pognes se i radis, doma stojecki peres sudje, lezecki citas itd itd... a ima sigurno i u nacinu pripreme, na brzaka, preko volje, meni je muka svaki, ali bas svaki put od hrane koju pojedem u hotelu ili menzama slicnim tvojoj.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj roko006 prvotno napisa
    Moja mama tvrdi da nedovoljno izdinstani luk uzrokuje slične probleme (ja ga dinstam dok ne bude skoro kašast), pa je moguće da u menzi kad kuhaju u žurbi ne izdinstaju luk do kraja. Ne znam ima li to kakvog smisla, ali je meni to moja starka usadila...
    Ovo je definitivno istina! No, mislim da u varivo od kelja ( kojeg spominje tatek) ne ide luk! :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa
    Citiraj roko006 prvotno napisa
    Ovo je definitivno istina! No, mislim da u varivo od kelja ( kojeg spominje tatek) ne ide luk! :/
    Hm, pa da. Tatek, ja neću moći spavati noćas. Ovo je sve veća misterija! :?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne mora biti problem u cuspajzima, vec u higijenskim uvjetima u kuhinji. Dali se u zadnje vrijeme mjenjala oprema u kuhinji :? Eh, tatek za sada ti samo preostaje da nakon rucka ides na Coca Colu

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nikad ne jedem cuspajze u nasem restoranu. vidim da sam u pravu
    ne jedem vise ni morskog psa u kantini jer sam zadnji put od njega cijeli povracala.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ja nikad ne jedem cuspajze u nasem restoranu. vidim da sam u pravu
    ne jedem vise ni morskog psa u kantini jer sam zadnji put od njega cijeli povracala.
    Druga klopa je u principu OK (mozda nije turbo ukusna, obicno sparaju na zacinima i prekuhaju tjesteninu, no nema "popratnih efekata" kao kod cuspajza (koje bas volim). Dakle, ipak je nesto u cuspajzima ... moze fakat biti da je neka zaprska ili neki zacin ...

Kaj se tice menzi i klope generalno, nisam previse izbirljiv i radije cu pojesti zlicom ili vilicom tanjur toplog jela li-la kvalitete nego mandzati 101. sendvic ili narucenu pizzu. Osobito sam slab na juhice i vec 100 puta spomenute cuspajze ... slurp.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ni ja ne jedem variva u menzi i izbjegavam njihove saftove (ili naglasavam da mi stave MALLLOOOO na rizu ili tjesteninu) jer su mi preteska za probaviti. A nema goreg problema nego probavnih za vrijeme sastanka u tijesnoj dvorani

Moja teorija je isto da je u zaprsku problem, ili u vrhnju ako ga ima u saftu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

jao tatek po naslovu sam mislila kako si vidio neke bube da im gmizu po kuhinji

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A da nije stvar u pritapljanju hrane po više puta?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajurveda prepoznaje utjecaj okoline na tjelesne neravnoteže, a hladnoća, suhoća, brzina i vjetar (čitaj vjetrovi), trpak okus (kao od graha) odreda spadaju u vatta neravnotežu. Baljansiraju se suprotnim svojstvima: toplina, vlaga, ujednačenost (čitaj urednost), slani i slatki okus (ljuto od papra spada u "toplo").
    Ako se prepoznaješ u gornjem opisu, slobodno se zaleti u dućan Lucella i kupi Vatta churnu, začin za baljansiranje vatta neravnoteže i praši po hrani koliko ti paše. Alternativno (i jeftinije) kupi na placu ili kod Leke garam masalu i zamuti ju u masnoći po izboru, potrpaj to u boćicu koja dihta i stavljaj u klopu. Ako ne podnosiš papreno, trebat će ti period navikavanja
    I probaj stabilizirati navike - urednost pomaže.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Ajurveda prepoznaje utjecaj okoline na tjelesne neravnoteže, a hladnoća, suhoća, brzina i vjetar (čitaj vjetrovi), trpak okus (kao od graha) odreda spadaju u vatta neravnotežu. Baljansiraju se suprotnim svojstvima: toplina, vlaga, ujednačenost (čitaj urednost), slani i slatki okus (ljuto od papra spada u "toplo").
    Ako se prepoznaješ u gornjem opisu, slobodno se zaleti u dućan Lucella i kupi Vatta churnu, začin za baljansiranje vatta neravnoteže i praši po hrani koliko ti paše. Alternativno (i jeftinije) kupi na placu ili kod Leke garam masalu i zamuti ju u masnoći po izboru, potrpaj to u boćicu koja dihta i stavljaj u klopu. Ako ne podnosiš papreno, trebat će ti period navikavanja
    Mogu probati nekaj od toga ... hvala!

BTW, vidim da se skoro svi postovi i prijedlozi odnose na generalne probl;eme tipa zurba kod klope, neuredne navike, itd, no stvar je da mi se tako nadima SAMO nakon cuspajza ... ne vjerujem da samo njih jedem na brzinu i an neuredan nacin, dok je kod druge klope relax ... ja mislim da je to nesto bas UNUTRA.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ima još jedna stvar kod kelja da se mora kuhati otklopljeno inače izgubi boju a mislim da i napuhava više

a da probaš diskretno pitati: što to stavljate u cušpajze, u zadnje vrijeme su tak fini

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    ima još jedna stvar kod kelja da se mora kuhati otklopljeno inače izgubi boju a mislim da i napuhava više

a da probaš diskretno pitati: što to stavljate u cušpajze, u zadnje vrijeme su tak fini
    Da znas da budem pitao!

Ja sam i inace poznat da me nista nije sram pitati pa cu tako jednom uloviti i njihovog kuhara da ga pitam za zdravlje ...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    kad se sljedeci put tatek najavi da dolazi na rodin sastanka prvo cemo ga pitati sto je jeo za rucaaaaaaaaaaaaak
    Stavit cu na sebe natpis "Eksplozivno - ne prilazi otvorenim plamenom!"

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Davore, mene pomalo zanima taj ajurvedski pogled na prehranu (ne samo zbog cuspajza i utjecaja njihovih plinova na globalno zatopljenje ) - imas neku knjigu za preporuciti sa tom tematikom?

Mislim da sam jednom negdje vidio knjigu pod naslovom "ajurvedska kuharica", no mene tu vise zanimaju principi od konkretnih recepata, a kod takvih knjiga u ciju temu se bas nimalo ne kuzim uvijek sam malo podozriv, jer ne znam razluciti dobru knjigu od smeca, tako da jako cijenim preporuku nekog tko se bolje kuzi ...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Postoji knjiga o Ajurvedi od Deepaka Chopre i sigurno ćeš ju lako naći. Pisana je na dovoljno popularan način, a vjerojatno se dade naći u knjižnicama ili antikvarijatima.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Postoji knjiga o Ajurvedi od Deepaka Chopre i sigurno ćeš ju lako naći. Pisana je na dovoljno popularan način, a vjerojatno se dade naći u knjižnicama ili antikvarijatima.
    Hvala ti, potrazit cu kad stignem!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene uhvati eksplozivna faza kad vani pojedem meso, naročito pohano. Pa su mi neki koji su radili u restoranima rekli da mi je to od sode bikarbone, u koju se meso obavezno umače da bi bilo mekše.
    Možda je tvoji kuhari stavljaju u ćušpajz, znam da ima reputaciju da čuva zelenu boju lišća kad se kuha.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •