Nemam puno vremena, pa će ovaj post biti kraći nego štobi htjela. Ivan i ja došli kući iz bolnice 12. dan (pobrao infekciju u porodu). Od samog početkaizvrsno prihvatio sisu, nikakvih problema. Oko 10. dana počinju problemi (dakle, još u bolnici). Neće sisu, vrti glavom, vrišti i plače. Bila sam uvjerena da nemam dovoljno mlijeka i da treba nadohrana. Sestra u bolnici tvrdi da imam mlijeka jer kad uhvati sisu, mlijeko štrca i nakon podoja. Po dolasku kući, uvodim nadohranu adaptiranim. Žalosna što iz dana u dan povećavam dozu. I onda počinjem čitati forum o dojenju. Pa vidim da i druge majčice imaju istih problema - plače dok sisa, sisa kratko (5-7minuta), traži svaki čas, dojke mlohave, a ne više tvrde i prepunjene...i unatoč tome doje. To me učvrstilo u namjeri da i sama ustrajem i da izbacim iz upotrebe adaptirano - tako smo s 200 ml adaptiranog dnevno raspoređenog u tri bočice došli do 0 (nula) - brojkom i slovom!!!
U međuvremenu sam otkrivala, a i još uvijek otkrivam koje namirnice smetaju mom Ivanu. Prestala sam piti industrijsko mlijeko (a počela sam ga piti još u bolnici,mm mi donosio, pa otuda problemi s neprihvaćanjem dojke još tamo), našla ženu koja mi nosi domaće mlijeko, ne smijem grahorice, kiselo, jake začine... Najteže nam je bilo riješiti se večernje flašice - jedno vrijeme izdajala sam se navečer u žličicu i davala mu izravno u usta da bi zaboravio tu flašicu! Sve je to trajalo, borba s dojkom događa se i sada, ali sve rjeđe, ali da sam prije mjesec dana odustala, danas više vjerojatno ne bih mogla dojiti, ostala bi tužna spoznaja da sam propustila najvažnije...Hvala Rode!

Reply With Quote
sorry, nekaj nije valjalo