Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: "Jel on to ima soor?" ili kako sam uzgojila tatu d

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno "Jel on to ima soor?" ili kako sam uzgojila tatu d

Kako je dobro imati educiranog pripadnika muških snaga kod kuće!

MD je prvog dana učio o dojenju i nikad mi nije postavio blesavo pitanje tipa "treba li mu možda malo vodice, vruće je vani?", "ima punih 5 mjeseci, ne misliš li da je vrijeme za juhicu?", podržao je isključivo dojenje 6,5 mjeseci (i dan danas mi zna prigovoriti zašto nismo malog pustili da i duže isključivo doji, jer smo to planirali zbog alergija u obitelji), on je taj koji uvijek veli da mu dam ciku, on je protiv sokića i čajeva više od mene (dala sam K. par puta sokić, sad kad je već veći, on svaki put pošizi na to), zna sve o zakonu ponude i potražnje i educira trudnice koje poznaje...

Moja rođena majka, koja itekako podržava moje dojenje, me po ljetu ispitavala o vodici, a sad kad je veći brije na "zdrave sokiće"...Nitko, ama baš nitko, nije toliko dosljedan u podršci dojenju kao MD.

No, danas me oborio s nogu - zajednička prijateljica pošalje mi sliku svog djeteta, na jednoj slici se vidi bijeli jezik. Proslijedim MD-u mail na posao, stiže odgovor za 2 minute:
    "Sladak je...Jel on to ima soor?"

Mislim...

Ako vam fali savjetnica...

Cure, koliko vaši muževi/priležnici/sustanari znaju o dojenju? Jesu li samo deklarativna podrška, odnosno, jesu li vas kad razočarali komentarima?

Nadam se da ima još puuuuuuno takvih tateka...Novih generacija koji će odgajati isto takve nove generacije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kraj naslova je: tatu dojilju.

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

za TD! (tatu dojilju!)

i ja imam jednog takvog doma! uvijek mi je bio najveća podrška.

jedan dan dođe s posla i kaže kako je pričao s trojicom kolega (inače uži krug suradnika mu je isključivo muškog roda) i kako su rekli da nijedna od njihovih žena nije dojila, da nisu imale dovoljno mlijeka...
    On ih je počeo ispitivati jesu li dodavali adaptirano, imaju li djeca dude varalice, jesu li se držali režima svako tri sata ili su dojile na zahtjev...i onda im održao kratko predavanje o dojenju na zahtjev, o ponudi i potražnji, o povećavanju količine mlijeka...

Jadni ljudi su ostali u šoku, ali nadam se i da im je bar nešto ostalo u podsvijesti za ubuduće...

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ooooo, draga, na svu sreću nisi sama! I moj divni mužić zna 'sve' o dojenju, bio na školici dojenja i sada educira sve oko sebe. Ako se treba i posvađati, tu je. Ja se samo cerim iz prikrajka... Educirao je moju mamu, svoju mamu, mog tatu, strine i stričeve, prijatelje i stalno se hvali kako dijete raste samo na maminom mljekecu! A ja cvatem i cvatem... Da napomenem, MM se specijalizirao za AP i bezpelenarstvo, ide mu bolje nego meni!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bravo za tateke!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: "Jel on to ima soor?" ili kako sam uzgojila ta

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Uz tvoju savjetnicu, a da zaokružimo paket, ja nudim masera. 8)

Kako smo u našem dojenjačkom stažu imali najviše problema sa zastojima, MM se isprakticirao u masiranju, izdajanju...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bravo, Kalebov tatice!

Luna, našeg tateka znaš, pa ti ne moram puno objašnjavati.
    Roda u duši- ispostavilo se ne jednom.

Svako malo kad dojim Lindu, on nagovara Megicu: "Daj malo pocickaj mamu!" A kad ga Megi posluša, onda sav sretan komentira "Sutra ćeš to napisati na Rodama". I stvarno to do dana današnjeg nisam napisala, ali povukla me Luna za jezik, pa nek se i MM veseli.

Još nešto, ne jednom je ponudio svoju cicu:
    1. Lindi- krenula s otvorenim ustima, onda skužila da se radi o gadnoj varci i rekla "Be!"
    2. Pokušao Megi, ali ga je srezala u startu. Onda joj je probao prodati priču da je njega cicala dok je bila beba, pa je dobio odgovor da "U malim i dlakavim cicama nema mlijeka".
    Sad recite da mi je lako s njim.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Miro je imao sam jedan jedini "antidojilački" ispad kad smo s Leonom prvi put išli u šetnju...
    Na pol puta se ona rasplače ko ljuta godina, ja velim, ajmo se sklonit u birc da je podojim (vani je bilo dost hladno) a on će "Joj, ne, ne ajmo brže doma, molim te" i tak smo s uplakanom bebom jurili doma...

Bila sam ljuta ko pas kaj sam popustila, psovadili smo se i kasnije mi se ispričao, rekao da je baš idiot kaj mu je bio bed da podojim maličku vani i da više ne bude nikad protuslovio "kraljici majci" tj. meni jer bebine potrebe moraju biti iznad svega, svih naših ukorijenjenih predrasuda i "kaj će ljudi mislit" strahova

U ostalih 99,99% slučajeva je bio i ostao tata dojilja do posljednjeg daha i još uvijek nas gleda onim pekmez nježnim pogledom kad se Leona prikopča na titi

Jedino je, kad je Leona bila u fazi da mi razvlači bradavice (auč), poluglasno mrmljao: Slušaj ti mali teroristu, ja sam ti dao te cice na koncesiju na neodređeno vrijeme...realan sam čovjek i ne očekujem da mi ih vratiš u prvobitnom stanju, ali daj ipak probaj vratit u prepoznatljivom obliku

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Slušaj ti mali teroristu, ja sam ti dao te cice na koncesiju na neodređeno vrijeme...realan sam čovjek i ne očekujem da mi ih vratiš u prvobitnom stanju, ali daj ipak probaj vratit u prepoznatljivom obliku
    Ko da slušam MM
    S tim da još ja moram ipak malo utjecat na to da beskompromisno prihvati sve što ide uz dojenje....on bi lagano ukinija koncesiju...ili možda samo nemamo vremena za nas jer je on jako puno na terenu...hoću reći, mislim da dojenje nije krivo

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slušaj ti mali teroristu, ja sam ti dao te cice na koncesiju na neodređeno vrijeme...realan sam čovjek i ne očekujem da mi ih vratiš u prvobitnom stanju, ali daj ipak probaj vratit u prepoznatljivom obliku

Mi smo tatu usput edukovali. Jos uvek ima ispade tipa :"A sto ne moze sokic?", ali sve manje...A jako je ponosan kad se povede razgovor o imunitetu dece, pa obavezno naglasi kako "mi jos uvek sisamo"! Kad cuje da se neko dete razbolelo, odmah pita:"A jel' sisa?" Ima tu jos posla oko njega, ali polako napredujemo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas ti portal o dojenju di se skupljaju konzultantice za dojenje vodi muskarac, tip je i konzultant za dojenje

tebi bi se moglo dogodit da ako idete na jos djece i muz u buducnosti doji sad kad znamo da je moguce

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

još uvijek nas gleda onim pekmez nježnim pogledom kad se Leona prikopča na titi
    to mi je jedan od MMovih nadražih izraza lica...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obozavam takve tate!!! :D Hvala Bogu i ja imam jednog takvog!
    Nikad nije bio na Rodinom forumu,al je sam po sebi sav "rodasti"

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

moj samo upija ko spužva, ali tako da ja to ne skužim i onda okolo svojim prijateljima koji će dobiti bebu ili ju već imaju dijeli savjete, ali tako da ja to ne znam. valjda ga je stid predamnom
    uvijek mi je bio najveća podrška i nikada nije dovodio u sumnju dojenje, a na početku kad je bila najveća kriza on me spriječio da mu dam bocu adapt.
    inače ne čita tekstove nego uči iz prakse, a ja sve što pročitam mu ionako prepričam

Datum pristupanja
    Oct 2006

Baš mi jedrago da ima takvih tata, i MM je isto 100% prodojeći, iako edukaciju ipak prepušta meni. Bude mi ga nekada i žao kad pošizi kad vidi bočicu kraj male bebe. Tako je čak i jednu klijenticu koja ima skroz malu bebu navukao na Rode jer je vidio da ona drži "tamo neku bočicu" pa se sav nasekirao. Radio joj je servis kompa kod kuće i odmah ju uputio gdje da procita zašto bočica nije baš naj-naj. Baš sam bila ponosna na njega.
    No, danas me oborio s nogu - zajednička prijateljica pošalje mi sliku svog djeteta, na jednoj slici se vidi bijeli jezik. Proslijedim MD-u mail na posao, stiže odgovor za 2 minute:
    "Sladak je...Jel on to ima soor?"
    A za ovo svaka čast. MM bi tak šta prepoznao možda nakon 4-og ili 5-og našeg djeteta

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedan dan dođe s posla i kaže kako je pričao s trojicom kolega (inače uži krug suradnika mu je isključivo muškog roda) i kako su rekli da nijedna od njihovih žena nije dojila, da nisu imale dovoljno mlijeka...
    On ih je počeo ispitivati jesu li dodavali adaptirano, imaju li djeca dude varalice, jesu li se držali režima svako tri sata ili su dojile na zahtjev...i onda im održao kratko predavanje o dojenju na zahtjev, o ponudi i potražnji, o povećavanju količine mlijeka...

ovako je i MM jednom

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nekoliko situacija:

1. Zagreb, subota prijepodne, mjesto radnje Spitza 8)
    Dijete gladno.
    MM pita: Hoćeš tu vani? Ili u knjižari, toplije je.
    I poslije komentira kako je dojenje super, jer je sisa uvijek spremna.

2. Svekar izjavi: Super da imaš mlijeka da ne treba dohranu, a MM se obraća meni: Hoćeš mu ti objasnit il' ja?
    Ja velim: Ti.
    MM: Hoćeš čitat Rodinu brošuru ili da ti ja ispričam?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj nije educiran, nego prirodno nadaren za prirodne stvari. Ne znam kako to opisati, ali njemu to sve leži iz pete, ne mora ni slova pročitati. Intuitivac i instinktivac.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Moj nije educiran, nego prirodno nadaren za prirodne stvari. Ne znam kako to opisati, ali njemu to sve leži iz pete, ne mora ni slova pročitati. Intuitivac i instinktivac.
    Ovako i moj . Ne čita Rodu, nije čuo za pojam AP, a sve to mu je ok, i "tako treba biti". I nisam ga uspjela nagovoriti da ode kupiti adapt. kad je Andrija imao cca 10 dana i nije se skidao s cice :D .

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo najnovije price:

MM je u subotu kupio ono odjelo za porod, i zena u ducanu mu je pocela pripremati raznorazne prospekte za uvaliti ((kršitelj koda), chicco, ...)
    i kaze MM: vidim ja sto pripremate, odmah vam kazem, ne treba nam to
    prodavacica: ali za bebu, zenu ce sigurno zanimati
    MM: nece, nece. kao prvo, druga nam je beba, kao drugo, dojit ce
    p: ali kad ce nekud ici, za izdajanje, da netko drugi hrani bebu ...
    MM: nece vam ona nikud bez bebe, s cicom se moze svuda....

ubio ju je u pojam
    srceko moje RODmanovsko

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MM je bio deklarativna podrška
    Zato je valjda još uvijek pomalo opterećen hranom, hranjenjem i količinama pojedenog.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lut, hura za TM :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Genijalac. :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ubio ju je u pojam
    srceko moje RODmanovsko

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Uz tvoju savjetnicu, a da zaokružimo paket, ja nudim masera. 8)

Kako smo u našem dojenjačkom stažu imali najviše problema sa zastojima, MM se isprakticirao u masiranju, izdajanju...
    I moj je to radio bolje od mene

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I da moj baš ne educira ljude okolo, ali uvijek, od prvog dana mi je bio podrška. Najveća.
    Mislim da ipak ne zna kaj je soor, možda jer mi nismo imali s tim problema.
    Bravo za tateke :D

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I meni je mm bio glavni saveznik
    Podržao me u svakoj mojoj odluci i bio mi od velike pomoći.
    Ja sam ga onako usput educirala i sve mu je to bilo prirodno, ničemu se nije čudio.
    I imamo prešutni dogovor - on educira svoje roditelje a ja svoje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da nije bilo sabranog i učinkovitog MMa, Jan bi sad frišku figu a ne spavao natankan s obrazom na cici!
    Kad sam došla iz rodilišta hormoni su me toliko šorali da sam zaboravila sva upozorenja/savjete s ovog foruma, vidjela sam samo nešto ogromno, crveno i užareno na mjestu gdje su mi bile cice i bebu koja bi klopala a nemre povući... MM se uhvatio telefona, na SOSu dobio Maju, ugurao me u kupaonu i masiiiiiraaaaaaj....
    Razmišljam da li sam mu zahvalnija za to što je bio na porodu i tiskao sa mnom ili za to osposobljavanje cica.
    Veli da bi on tako rado imao cice, da i on može hraniti Jana - sviđa mu se kako se bebek dok na obzoru spazi cicu od veselja nakašljava ("u stilu - ej, tu sam ja, daj daj daj..."), pa bi i on tako

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hura za tatu. :D

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama sa G. i nije bilo baš tak bajno, em su svi oko mene kokodakali protiv, a uz pomoć sveki i MM nije baš bio oduševljen dojenjem u nedogled i uvijek i stalno.

No, sad s M. stvari su se okrenule za 180°. Od prvog dana moje trudnoće s prijezirom gleda na bebe sa dudama ili mame koje hrane na flašicu

Nije tip koji će nekome nešto prigovoriti ili objasniti, ne voli se petljati, ali dodje doma pa onda samnom komentira kak je žena od tog i tog prestala dojiti, pa kak nema pojma i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Iva prvotno napisa
    okrenule za 180°
    OT, ali što ne piše 360.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

okrenule za 180°
    OT, ali što ne piše 360.

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

okrenule za 180°
    OT, ali što ne piše 360.
    Pa kaj ne bi to onda značilo da se nije maknuo s mjesta?

bubimirko

Početno

a kaj znati to kaj znači soor(u slučaju muškarca) je takva nauka......da se trebaju pisati hvalospjevi....pošto to znam čini li me to tatom dojilicom????....a ja znam još nekaj......ali to je već za nagradno pitanje.......sirko- kaj je to????

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

okrenule za 180°
    OT, ali što ne piše 360.
    luđakinje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

okrenule za 180°
    OT, ali što ne piše 360.
    NARAVNO da bi, ali 90% ljudi uredno spominje 360° kad želi reći da im se život radikalno izmijenio.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iva, dobro si napisala, nemas se razloga crvenit.

ja uvijek napisem 360 iz zezancije jer mi je totalna fora kako mnogi pisu 360 uvjereni da je to ispravno (npr kandidatkinje na izboru za miss... otkako sam miss universe zivot mi se promijenio za 360 )

i mm je za pohvaliti.

lani u ovo doba, ja tek trudna, pricao je nesto sa svojim roditeljima i dosli na temu dojenja. i prica njemu sveki kako je ona imala viska mlijeka, kako morala bacati. pa joj je objasnio da je to zbog toga sto je izdajala nakon svakog podoja, umjesto da izdoji tek toliko da razbije kvrge.

onda je pak sveki ispricala kako njezine prijateljice nisu imale mlijeka ili je bilo slabo... pa su dobili predavanje o vodenom i masnom mlijeku, dojenju na zahtjev, duljini podoja... i to od sina za kojeg su mislili da pojma nema o 'takvim' stvarima. bili su :shock: :shock:

oleandrina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja svog muža moram pohvaliti jer mi je valjda jedina neumoljiva podrška u dojenju, možda bi da nema njega već popustila pred adaptiranim, on uvijek kaže daj ti njoj radije neka siše koliko god može

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •