Kako je dobro imati educiranog pripadnika muških snaga kod kuće!
MD je prvog dana učio o dojenju i nikad mi nije postavio blesavo pitanje tipa "treba li mu možda malo vodice, vruće je vani?", "ima punih 5 mjeseci, ne misliš li da je vrijeme za juhicu?", podržao je isključivo dojenje 6,5 mjeseci (i dan danas mi zna prigovoriti zašto nismo malog pustili da i duže isključivo doji, jer smo to planirali zbog alergija u obitelji), on je taj koji uvijek veli da mu dam ciku, on je protiv sokića i čajeva više od mene (dala sam K. par puta sokić, sad kad je već veći, on svaki put pošizi na to), zna sve o zakonu ponude i potražnje i educira trudnice koje poznaje...
Moja rođena majka, koja itekako podržava moje dojenje, me po ljetu ispitavala o vodici, a sad kad je veći brije na "zdrave sokiće"...Nitko, ama baš nitko, nije toliko dosljedan u podršci dojenju kao MD.
No, danas me oborio s nogu - zajednička prijateljica pošalje mi sliku svog djeteta, na jednoj slici se vidi bijeli jezik. Proslijedim MD-u mail na posao, stiže odgovor za 2 minute:
"Sladak je...Jel on to ima soor?"
Mislim...![]()
![]()
Ako vam fali savjetnica...
Cure, koliko vaši muževi/priležnici/sustanari znaju o dojenju? Jesu li samo deklarativna podrška, odnosno, jesu li vas kad razočarali komentarima?
Nadam se da ima još puuuuuuno takvih tateka...Novih generacija koji će odgajati isto takve nove generacije.![]()