Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: super dadilja

Datum pristupanja
    May 2006

Početno super dadilja

Jeste gledali? Jadni ljudi, nisu se sigurno godinama naspavali

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Imam četvero djece ali nikad takvih problema. Od malena sam ih učila o odnosima u obitelji i opčenito puno pričamo i oni surađuju sa mnom.No dobro, da se puno toga naučiti iz tih emisija.

Ljubica 97,Filip 98,Sandra 99,Romea 03.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj, ne bi baš rekla da su oni jedni, više mi je bilo žao curica. Žalosno, ali poznajem puno upravo takvih slučajeva- bez imalo strpljenja i volje da se sasluša dijete, jako nervozni u startu i stalno unaprijed očekuju da će djeca napraviti "glupost".
    A ona posljednja scena gdje je kao sve super, pa roditelji na odjavnoj špici plešu i valjaju se po podu- djelovalo mi je kao da to prvi put rade i da su otkrili toplu vodu.
    Pa ne bi li tako trebalo biti od prvog dana?
    Dadilja je dala neke OK savjete, ali pitam se kako su živjeli prije toga i kako sami nisu došli do nekih sasvim očitih smjernica u odnosu s djecom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemojte se sad obrušiti na roditelje, tebalo je imati hrabrosti izaći s tim problemom - kod nas gdje su svi savršeni roditelji

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mislim da baš i nije neka dika izaći u javnost s takvom pričom, pogotovo jer je ispalo da je dadilja preodgajala roditelje, a ne djecu. Ja uopće nisam primijetila da je nešto posebno radila na preodgoju djece, naprotiv, svim silama se dala na preodgajanje roditelja. Žalosno je da je glavna misao tih roditelja bila da su im djeca problematična, a zapravo je obrnuto a da oni toga uopće nisu svjesni.

I mi smo daleko od savršenih roditelja, ali ovaj primjer je baš karikiran. Ne moraš biti niti pedagog, ni psiholog, ni Roda, ni super nanny da bi vidio da ti ljudi nemaju ni najmanje razumijevanja za curice, a o strpljenju da ne govorim.
    Nadam se da će nakon ove emisije ipak uvidjeti neke svoje pogreške i pokušati ih ispraviti, za dobro svojih curica.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Baš sam htjela prokomentirati super dadilju. Roditelji definitivno imaju krivi pristup, ali ni pristup Slavice mi se ne sviđa. Teoretski sve to štima, ali u praksi... Ono kad su mama i ona držale malu na krevetu koja se otimala Confused ?
    Žao mi je tih curica i tih roditelja.
    Ja ih imam dvoje, ali isto nikad nisam imala sličnih problema.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E, taj dio nisam gledala, ali bilo mi je grozno kad je curica htjela u dućanu pomoći, pa je uopće nisu skužili niti poslušali i na kraju kaznili, pa kad je zvala mamu da je pomogne, a ona je ignorira... strašno. I ono s kacigama mi je bilo grozno. Isto tako, nisam niti jednom vidjela da bi ih netko pomazio ili poljubio...
    I ja imam dvije vragolanke i daleko su od mirne djece, ali nikad nisam doživjela ništa slično, jer je moj (i MM-a) pristup u startu drukčiji.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cijelo vrijeme mi nešto nije bilo ok i sad si me sjetila. Nitko ih nije pomazio ni poljubio, onako spontano. Cijeli njihov odnos je nevjerojatno hladan. (dobro vjerojatni malo i zbog kamera).
    A kada im je 5 puta rekla laku noć a niti jednom poljubila ili pomazila? I moji bi vrištali da tako odem iz sobe.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa zato i jesu takve,jadnice.
    I super dadilja će čini mi se uvijek morati preodgajati roditelje,a ne djecu.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sigurno su se trudili pokazati se u što boljem svjetlu pred kamerom, pa onda samo možemo razmišljati kakvi su inače, ako se ni tada nisu potrudili biti nježniji prema djeci.
    Kad se sjetim tisuća pusa koje podijelim u jednom danu i maženja prije spavanja, baš me nešto stegne oko srca pri pomisli na one curice. A koliko još takve djece ima...

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Najveći je problem što ti ljudi ne prepoznaju sebe a kako će te djevojčice. Mislim da bi svaki savjestan roditelj morao biti svjestan svojih potreba da bi prepoznao tuđe.
    Ljudi se ni ne izražavaju kako treba. Kad je dadilja rekla: "Recite da vam se ne sviđa njeno ponašanje!", mama je rekla nešto u stilu, da se malena opet blesavo ponaša... Umjesto jednostavno, NE SVIĐA MI SE ŠTO RADIŠ. I to bez vikanja. ( Nisam ni ja vikala samo sam naglasila.)
    NO dobro je to da su se odlučili na to da im pomoć treba...
    Curice su krasne. Zaslužuju to.

P.S. Srce mi je puklo kad sam vidjela kako mama u dućanu u kolicima plače i zove mamu da je utješi i objasni što se to desilo, a mama ignorira.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Svaka cast roditeljima koji su odlucili trazit pomoc !

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Meni je upravo to najveći paradoks, jer nisu uočili da je problem u njima, jer bi u tom slučaju potražili pomoć ne nekom drugom mjestu, već su pozvali super dadilju da ukroti njihovu "nemoguću" djecu.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni je bilo super što je i MM to pozorno gledao, a dio toga ticalo se i njega. mogu ja tupiti koliko hoću, u braku je to uvijek "Moja riječ protiv tvoje", ali treća osoba i pogled ovako, sa strane...

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Citiraj LeaB prvotno napisa
    Meni je upravo to najveći paradoks, jer nisu uočili da je problem u njima, jer bi u tom slučaju potražili pomoć ne nekom drugom mjestu, već su pozvali super dadilju da ukroti njihovu "nemoguću" djecu.
    Al daj zamisli što to znači za roditelje uopće. Neki stvarno misle da kod njih nema teškoća i da klince treba preodgajati. Neki žive u uvjerenju da je sramota potražiti pomoć. Mislim da će ishod biti u svakom slučaju bolji nego da su zatvorili oči...
    I na kraju svega, mislim da su i oni shvatili da njima trena malo savjeta a da curice samo odrastaju.
    Njihov popis pravila bio je kudikamo veći, zar ne?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mislim da baš i nije neka dika izaći u javnost s takvom pričom, pogotovo jer je ispalo da je dadilja preodgajala roditelje, a ne djecu.
    ja mislim da to upravo i je point emisije...
    roditelji su ti koji rade greške u odgoju i krivo odgajaju djecu, pa i nije potrebno da dođe netko izvana i odgoji im djecu.
    glupo je osuđivati roditelje.
    oni uglavnom odgajaju onako kako su bili odgajani + još nekoliko sitnica koje su pobrali sa strane.
    za dobar pristup odgoju potrebno je mnogo truda i samosvjesnosti, samokritike kao i prihvaćanja mišljenja onih koji nas gledaju da odgajamo.
    mnoge greške jučerašnjih roditelja su bile potpuno nesvjesne i baš je NJIH trebalo preodgojiti, jer bez toga cijeli proces nema smisla...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U emisiju su stavili problematične situacije jer je to smisao te emisije, ne možemo tvrditi da nisu baš nikada nježni s njima, a i kamere su tu kao što je Eci rekla.
    netko ima manje netko više osjećaja (ne znam kako bi to rekla, mislim nešto kao karakternu osobinu) za djecu, što ovisi o raznim faktorima, a posebno o onome što je netko doživio od svojih roditelja.
    meni su se ti roditelji jednostavno činili izgubljeni i umorni i ok je da su potražili pomoć, ja držim fige da malo stanu na loptu i poslušaju savjete koji su mi isto bili ok.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj TATA MATA prvotno napisa
    Svaka cast roditeljima koji su odlucili trazit pomoc !
    I ja kažem iako mi se koncept super dadilje ne sviđa.Meni je ponekad teško sa Dorom i sinoć sam se morala zapitati šta da imam blizance ili trojčeke?Ne garantiram da ne bi bila luda žena koja po cijeli dan galami na djecu :/ Svaki roditelj treba prije svega raditi na sebi samo što to često zaboravljamo a od djece očekujemo puno.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

već sam napisala na drugom pdf da me puno više od pogrešnog pristupa samih roditelja šokirala činjenica da cure u sobi imaju tv... to mi je prestrašno...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

OK, nije lijepo osuđivati, ali kad se sjetim svojih princeza koje dobivaju svu pažnju i nježnost na svijetu, teško mi je i pomisliti da ima djece kojoj nije tako. A to da su se ustrtarili pred kamerama mi baš ne drži vodu- logičnije bi mi bilo da se baš pred kamerama trude pokazati da su nježni i pažljivi.
    Zaista bih voljela vjerovati da će ovo iskustvo s TV-om pomoći toj obitelji, ali bojim se da je potrebno puno više od jednokratne intervencije nekoga izvana. Sve u svemu, sretno im, jer su curice preslatke.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

linda, kog god od nas da se snimi, makar mi to i ne znali, pa da nam kasnije puste snimke - vjeruj - iznenadili bi se nekim stvarima...

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lavache prvotno napisa
    linda, kog god od nas da se snimi, makar mi to i ne znali, pa da nam kasnije puste snimke - vjeruj - iznenadili bi se nekim stvarima...
    Ja se samo sebe sjetim kad kasno palim dok se naljutim.
    Pa me scene iz takvih priloga kao u super nanny osvjeste. Dobro bi mi došla jedna kamera, koliko god se trudim, nekad kiksam...

Jučer sam baš rekla MM da je stvarno vrijeme da prestanem Miji govoriti Ajde Mia, ajde, ajde... ( ) kad idemo u vrtić. Pa jasno je da se žurimo, al baš da mi dvije minute znače... i ne baš...

Ljudski je griješiti pogotovo kad nam to otvori oči.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U potpunosti se slažem da bi i meni dobro došla jedna kamerica da mi nabije na nos moje kokodakanje.

Kod te obitelji mi je zasmetala hladnoća prema djeci i ne mogu vjerovati da su tome zaslužne kamere. To je moj dojam, a vi me razapnite.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Linda, ne bih se složila s tobom. Mislim da posao dadilje nije samo u tome da "sredi" djecu, već i da roditelje uputi kako postupiti u određenoj situaciji. Ja im se divim jer su priznali da su stvari van kontrole i tražili pomoć. Mislim da i to govori kako im je stalo do toga da budu bolji roditelji. Ja imam jedno dijete i ponekad gubim kontrolu, dvadesetak minuta oko oblačenja se izgubi začas, a mogu samo zamisliti kako je to sve puta 3... A kad izgubiš kompas, teško se vratiti na pravi put.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo zelim primijetiti da dadilja UVIJEK odgaja roditelje. Znaci nije to samo ovaj slucaj, nego svi moguci slucajevi.
    Pa ne ocekujete valjda da dadilja dodje, odrzi bukvicu dvogodisnjaku i sve super.
    Naravno da ce roditelje preodgajati.
    Meni se nekako ne svidja ta dadilja ni pristup, sve mi je to upravo onako povrsno kako se moze ocekivati od jedne televizijske emisije.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kina prvotno napisa
    ..., a mogu samo zamisliti kako je to sve puta 3... A kad izgubiš kompas, teško se vratiti na pravi put.
    E baš tako

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

problem je i u tome što naše generacije nisu odgajane na način na koji se djecu danas odgaja. puno se toga promijenilo što se odgoja tiče, ali ne i što se tiče načina života.
    stereotip škola-brak-djeca ili nešto slično tome podrazumijeva da se stvari događaju same od sebe. roditelji često imaju dobre namjere, ali jednostavno ne znaju kako da te namjere provedu...
    to je zapravo vrlo jednostavno. često znamo dati savjet nekome tko prolazi kroz neku problemsku situaciju, ali sami sebi ne znamo pomoći. tako je i sa ovakvim odgojnim situacijama... a sve zato što se zapravo ne vidimo i ne čujemo dok djelujemo.
    samo se možemo zamisliti kako onda tek izgleda naša komunikacija sa ljudima koji nisu naša obitelj... :/

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja na zalost nisam gledala, ali sam sinoc u pedijatra imala prilike vidjet mamu koja je svom sinu na svaki, ali doslovno svaki korak rekla : " nemoj to radit jer..." ali na najbalnije stvari kao sto su npr bilo mu je dosadno pa se vrtio u krug. za svaki svaki korak. pa mu je prijetila inekcijama, medicinskim sestrama koje ce mu na silu vadit krv ako ne prestane i sl :shock:
    a mali je sa svakim upozorenjem bio sve neobuzdaniji i na kraju je vristao na sav glas da su prozori pucali, ne plakao nego doslovno vristao...da se isprazni od svih tih informacija koje mu je napucavala u glavu. i na kraju mu prijetila da ce kad dodje doma do spavanja bit u kutu za kaznu.

mislim, ne znam, ja sam po prirodi isto malo galamđija kad mi pukne film i ja znam urlat, daleko od toga da sam savrsena mama, ali ono sto mislim i cega se uvijek drzim to je da izmedju mame tate i djeteta mora postojati komunikacija. kad slusas svoje dijete rijetko dolazi do takvih situacija

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U potpunosti se slažem da bi i meni dobro došla jedna kamerica da mi nabije na nos moje kokodakanje.

Kod te obitelji mi je zasmetala hladnoća prema djeci i ne mogu vjerovati da su tome zaslužne kamere. To je moj dojam, a vi me razapnite.
    Ovako i ja mislim.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovo je bila repriza emisije
    meni je to bilo mučno gledati pa sam prebacila
    bilo bi zgodno da su došli ponovno snimiti tu obitelj da se vidi je li se što promijenilo od snimanja :/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nisam gledala hrvatsku emisiju, al mi je mm rekao da je nasa mala pozorno pratila sto se desava i stalno tatu zapitkivala:"a sto ta teta ladi?" veli mm vidilo joj se na faci da bas nije uzivala u emisiji, al se nije mogla odlijepiti od nje prije nego sto su otisli spavat.

za njemacku dadilju (ona saalfranke ima 4 djece) znam da ona dosta dugo bude s tom obitelji, po nekoliko tjedana i da ostanu u kontaktu i nakon emitiranja emisije. frendica mi pricala da je nedavno prvi put valjda cak i sama dadilja posustala jer neku obitelj sa njih 2-3 cure (neka je bila i tinejdzerica), majkom i ocuhom nikako nije uspijela dovesti u red.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

tvoj dojam temeljen na emisiji nekoga tko je želio u tebi izazvati taj dojam...

neću te razapeti, ali ljudi moji - RTL je komercijalna televizija, 'dadilja' nije obrazovna nego komercijalna emisija i njezin je cilj izazvati reakcije (bilo kakve), pobuditi zanimanje (što vidim je) i na taj način privući nove sponzore...

jednako kao u 'big brotheru', jednako kao u 'prijatelju na kvadrat' njima nije stalo do ljudi nego do toga da naprave show i zato će pažljivo izabrati scene koje im ciljano trebaju da ostvare svoj cilj. emisija je (koliko sam vidjela) snimana nekoliko dana, i nije teško montažnim postupcima dirigirati i kreirati sliku koju će pustiti van.

ne tvrdim da ne stoji ovo što navodite, ali s obzirom na to da imam i drugo iskustvo tvrdim da 'stvari nekad nisu onakvima kakvima se čine/prikazuju'.

oladite malo u kritiziranju tih roditelja ...

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nisam gledala, ali i dalje mislim (bio je već jedan topic o super dadilji) da je cijeli taj show totalno izrabljivanje i zlostavljanje djece. svaka čast svim roditeljima koji skuže da imaju "neriješiv" problem u odnosu s djecom i odluče potražit pomoć umjesto da zabijaju glavu u pijesak dok se stvar ne otrgne kontroli. ALI, odmah na rtl kod super nanny ??? mislim da je prije u pitanju čista glad za pojavljivanjem na televiziji zbog koje tim ljudima nije problem pred cijelim svijetom vlastitu djecu proglasit problematičnom i zločestom, i danima ih maltretirat tako što im se cijela tv ekipa prešetava po kući i unosi im se u lice s kamerama. kao da jadnoj djeci nije dovoljno što i bez te torture imaju roditelje koji ih ne slušaju i ne vide njihove potrebe, ne znaju s njima komunicirat niti im pružit toplinu i sigurnost nego ih smatraju, a na kraju od njih i stvaraju problematične "slučajeve". ma fuj, stvarno krajnje jadno. mislim da bi tu čak trebala reagirat i pravobraniteljica za djecu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i meni su te kamere po kuci strasne, zapravo mi je cijela emisija strasna, zamislite da je vama netko dok ste bili klinci ili jos gore u pubertetu s kamerom ulazio u krevet ujutro, raspravljao o kompletnom "prljavom vesu" pred cijelom drzavom i jos sve pod kategorijom "moja mama ne zna sta ce sa mnom."

Strasno mi je to okrutno, pogotovo da se djecici tako nesto radi.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slažem se sa svima koji misle da rješenje odgojnih problema ne leži u jeftinim televizijskim emisijama koje teže samo tome da zabave gledateljstvo. Moj M. se zgrozio na ideju da netko pušta kamere u svoju kuću da snimaju njegov život i rekao je da bi "on pobjegao i sakrio se tako da nitko ne može naći dok oni ne bi otišli". Mi smo ga razriješili bojazni: nema šanse da mi netko snima po kući. Nema te dadilje i nema te love.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ninni prvotno napisa
    nisam gledala, ali i dalje mislim (bio je već jedan topic o super dadilji) da je cijeli taj show totalno izrabljivanje i zlostavljanje djece. svaka čast svim roditeljima koji skuže da imaju "neriješiv" problem u odnosu s djecom i odluče potražit pomoć umjesto da zabijaju glavu u pijesak dok se stvar ne otrgne kontroli. ALI, odmah na rtl kod super nanny ??? mislim da je prije u pitanju čista glad za pojavljivanjem na televiziji zbog koje tim ljudima nije problem pred cijelim svijetom vlastitu djecu proglasit problematičnom i zločestom, i danima ih maltretirat tako što im se cijela tv ekipa prešetava po kući i unosi im se u lice s kamerama. kao da jadnoj djeci nije dovoljno što i bez te torture imaju roditelje koji ih ne slušaju i ne vide njihove potrebe, ne znaju s njima komunicirat niti im pružit toplinu i sigurnost nego ih smatraju, a na kraju od njih i stvaraju problematične "slučajeve". ma fuj, stvarno krajnje jadno. mislim da bi tu čak trebala reagirat i pravobraniteljica za djecu.
    ne bih se složila sa tobom... ne želim nikoga podcjenjivati, ali kada se pogleda profil tih ljudi, mene ne čudi da oni zaista ne znaju gdje bi drugdje potražili pomoć.
    ''psiholog'' je riječ koja većini ljudi u našim sredinama znači da je netko lud, ako se dozna da obitelj ide psihologu, automatski ista ostane stigmatizirana....
    koliko sam shvatila, u dadilju se prijavljuju ljudi koji nemaju mogućnosti čitati i raspitivati se o odgoju, nego prenose ono što su i sami doživjeli od svojih obitelji, makar želja za napredkom u odgoju postoji.
    bez obzira na to što je emisija stvorena kao ''zabavna'' i kao nešto što izaziva reakcije, mislim da je pojedinim roditeljima, kojima je televizija način života i ''dobro štivo'', ta emisija spas...
    ili barem prvi korak za promjene...

oduvijek sam tvrdila da bi trebala postojati škola za roditelje.
    instinkti su nam zeznuti, oba roditelja uglavnom razmišljaju o egzistenciji, opterećeni su poslom, novcem, kreditima i vlastitim odnosima, kao i mišljenjima okoline koja se u malim sredinama teško mogu ignorirati.

ne treba nikoga osuđivati, niti isključivo govoriti da je emisija loša... jer nekima ipak daje nadu da mogu nešto promijeniti...
    a to je svakako pozitivno. makar ostalo na pokušaju.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

[''psiholog'' je riječ koja većini ljudi u našim sredinama znači da je netko lud, ako se dozna da obitelj ide psihologu, automatski ista ostane stigmatizirana....
    Ali, kako tek ostaju stigmatizirani ako sve svoje probleme izlože općinstvu preko TV-a? Dadilja obavi show, ode dalje, a njihovi problemi ostaju.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko sam shvatila, u dadilju se prijavljuju ljudi koji nemaju mogućnosti čitati i raspitivati se o odgoju, nego prenose ono što su i sami doživjeli od svojih obitelji, makar želja za napredkom u odgoju postoji.

ja bih prije rekla da nemaju osobnu potrebu za napretkom, ne da nemaju mogucnosti... :/

koliko sam vidjela nisu to neke obitelji u nekim zapuccima koje zive na rubu sume u potleusici...

i rekla bih da ne postoji zelja za napretkom u odgoju. vec samo zelja da se ta djeca napokon pocnu ponasati onako kako se od njih ocekuje, bez ikakvog roditeljskog inputa.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

e, baš se radi o onome što je netko spomenuo - onda su oni na telki, a to je kao velika stvar i to je ono što će okolina vidjeti... a ne neuspjeh ili ''lude ljude''...

gledaj, ja ne zagovaram tu emisiju, samo mislim da ona nije najveće zlo.
    najveće zlo bi bilo kada bi roditelji ignorirali problem i uopće ne bi pokazivali želju za promjenom.
    još jednom kažem - nekim je ljudima ono što vide na telki jedina i apsolutna istina...
    a preko te žene možda su se (dok kamera nije snimala) upoznali i sa nekim drugim izvorima/načinima koji vode do promjene...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

ja bih prije rekla da nemaju osobnu potrebu za napretkom, ne da nemaju mogucnosti... :/

koliko sam vidjela nisu to neke obitelji u nekim zapuccima koje zive na rubu sume u potleusici...

i rekla bih da ne postoji zelja za napretkom u odgoju. vec samo zelja da se ta djeca napokon pocnu ponasati onako kako se od njih ocekuje, bez ikakvog roditeljskog inputa.
    što se roditeljskog inputa tiče, u konkretnom slučaju se ne bi složila, jer su oboje izjavili da ONI žele naučiti kako da promjene stvari, a ne ''želimo da nam djecu dovedu u red''... što ne znači da neki drugi ne misle...

a što se mogućnosti tiče, ne mislim na stanje tipa nemaju net ili nemaju novaca za knjige, nego recimo - toliko su opterećeni kreditima, poslom i nekim drugim stvarima, da ne vide niti imaju vremena vidjeti način na koji bi mogli nešto promjeniti...
    mislim da se takva kolotečina može desiti svakome...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mene je ninni preduhitrila... i ja mislim da bi pravobraniteljica za djecu trebala barem reagirati priopćenjem.

Mislim da se u ovakve emisije javljaju ljudi kojima je primarni (ako ne i jedini) cilj biti na televiziji, a vjerojatno nisu prošli na Big Brotheru i Mijenjam ženu.

Ako im je televizija jedini izvor informacija o drugačijim stilovima odgoja, dovoljno su mogli naučiti samo gledajući super nanny, bez da su svoju djecu podvrgli cijelom tom cirkusu.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni se više uopće neda sve to iščitavati jer se non-stop ponavljamo.

Kod svake epizode se uvijek razvijala ovakva rasprava, nije da mi se ta emisija generalno sviđa i da sam pristalica tako nečega, ali kompletno pljuvanje i alergičnost koju neke od vas pokazuju navodi me da postavim pitanje:"Zar je to jedini TV program koji imate?"

Na svijetu imamo ratove, pedofiliju,manijake, ubice,sadiste, mučitelje....Recimo da su to nužno i kompletno negativne kategorije.

Sve ostalo na ovoj kugli zemaljskoj nosi u sebi i nečeg dobrog i nečeg lošeg. Ovisno u kojem omjeru.

Da je zabranjeno tako snimati djecu, nebi se onda snimalo. Meni se to ne sviđa, ja na to nikada ne bih pristala, ali ako to hoće i može netko drugi ne mislim ga kamenovati zbog toga.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Po svom konceptu, to je kontroverzna emisija i ne možeš očekivati da neće biti jako negativnih reakcija.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Trilian prvotno napisa
    Mene je ninni preduhitrila... i ja mislim da bi pravobraniteljica za djecu trebala barem reagirati priopćenjem.

Mislim da se u ovakve emisije javljaju ljudi kojima je primarni (ako ne i jedini) cilj biti na televiziji, a vjerojatno nisu prošli na Big Brotheru i Mijenjam ženu.

Ako im je televizija jedini izvor informacija o drugačijim stilovima odgoja, dovoljno su mogli naučiti samo gledajući super nanny, bez da su svoju djecu podvrgli cijelom tom cirkusu.
    potpisujem od rijeci do rijeci.

Sanjica je rekla "da je zabranjeno snimati djecu, ne bi se ni snimalo". TO mi je bas i problem, recimo da nas odrasle netko nezeljeno snima i objavljuje to javno imali bi pravo zalbe i tuzbe i svega, jel tako. A kad dvogodisnjaka, trinaestogodisnjaka netko bez pitanja snima i "proucava" ko zamoricca -onda nikom nis, jer su roditelji odlucili da je to ok, a ne oni.

Zapravo protiv koncepta same emisije nemam nista, cak mi je nekad i pozitivna, mada nisam tip koji vjeruje u "instant rjesenja", ali sam protiv tog vrazjeg snimanja dok se bude, jedu, da im se ulazi u djecje sobice i to, ak me kuzite. Moze emisija postojati ibez tih detalja, samo onda vjerojatno ne bi bila "komercijalna" nego samo relativno poucna.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

To je dosta diskutabilna tema. Ja bih osobno sutra potpisala da se djeca ne smiju snimati,tj. da to ovisi od roditelja.

Ali onda bi izgubili i masu krasnih dokumentarnih emisija, nebi se smjele snimati emisije o životu hendikepiranih i još x toga što mi trenutno ne pada na pamet. A tko bi to mogao napraviti razliku i odlučiti šta je ispravno, a šta ne?

Jedan dokumentarac o životu nekog djeteta ili jedne obitelji nama je krasan i zanimljiv. Ali ako tako gledamo, niti ova emisija nije bitno različita. Djeca,tj. obitelj se snima u svojim uobičajenim životnim aktivnostima. Jedina je razlika u načinu prezentacije i drugačijem cilju koji se postiže prisustvom dadilje i njenim savjetima u emisiji.

Kvaliteta jedne dokumentarne emisije neusporediva je sa ovom emisijom, ali gledajući općenito ono što se snima i što se vidi prikazuje životne situacije jedne obitelji. Kako jedno zabraniti, a drugo ne?

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Odgledala sam danas Oprah i identičnu temu. Čovjek putuje zemljom, traži zanimljive obitelji s pogrešnim pristupom u odgoju, postavlja kamere po kući i snima ih.
    No, emisija je koncipirana na sasvim drugačiji način, barem meni. Svidjela mi se.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I meni se ovo što sam danas vidjela svidjelo;tip jest malo luckast ali onako,pozitivno,i slažem se sa stavovima koje je iznio.

Posebno mi se sviđa jedna rečenica koju je rekao a to je da uvijek ispred svoje djece moramo misliti na svoj brak.

Svi to zaboravljamo,mi smo davno taj razgovor obavili još kad nam se rodio stariji sin i to moram priznati na inzistiranje MM.Ja sam se sva izgubila u ljubavi prema djetetu i sve mi je,pa i on,postalo sporedno u životu.

Zaboravila sam na one riječi "jedno tijelo,jedna duša"koje sam slušala na svom vjenčanju.U današnjem svijetu kad su razvodi svakodnevnica te riječi su tek fraza,mrtvo slovo na papiru,a istovremeno zaboravljamo da ako svojoj djeci pokazujemo bračnu ljubav kaoi živi primjer i ona će jednoga dana nastojati proživjeti svoj život u ljubavi.

I da u svemu zabrljam,a u tome ne,rekla bih da sam zadovoljna žena.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A meni je ostala urezana ona rečenica da roditelj ima dvije ruke: jedna ruka je bezuvjetna ljubav, a druga ruka je disciplina.

"Volim te, stalo mi je do tebe, ali postoje granice i pravila za koja očekujem da ćeš ih se pridržavati."

Nije baš citat od riječi do riječi, ali vrlo je blizu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da su takve emisije zlostavljanje djece jer klince starci trpaju pred kamere i onda ih i pred kamerama zlostavljaju

to bi trebalo zakonom zabranit

jedini put kad sam gledala dadilja show bio je i igri neki americki show i onda je dadiljakoja je izgledala ko cuvarica iz konc logora militantnim cry out pristupom nalazila instant rjesenje kako uspavati djecu i kako im oteti one loncice sa kljunom iz kohih su pili.

okrutno i besmisleno i stvarno spada u zastitu djecijih prava

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    I meni se ovo što sam danas vidjela svidjelo;tip jest malo luckast ali onako,pozitivno,i slažem se sa stavovima koje je iznio.

Posebno mi se sviđa jedna rečenica koju je rekao a to je da uvijek ispred svoje djece moramo misliti na svoj brak.

Svi to zaboravljamo,mi smo davno taj razgovor obavili još kad nam se rodio stariji sin i to moram priznati na inzistiranje MM.Ja sam se sva izgubila u ljubavi prema djetetu i sve mi je,pa i on,postalo sporedno u životu.

Zaboravila sam na one riječi "jedno tijelo,jedna duša"koje sam slušala na svom vjenčanju.U današnjem svijetu kad su razvodi svakodnevnica te riječi su tek fraza,mrtvo slovo na papiru,a istovremeno zaboravljamo da ako svojoj djeci pokazujemo bračnu ljubav kaoi živi primjer i ona će jednoga dana nastojati proživjeti svoj život u ljubavi.

I da u svemu zabrljam,a u tome ne,rekla bih da sam zadovoljna žena.
    predivno receno, ja bih jos otisla dalje od toga, mislim da djeca odnos svojih roditelja dozivljavaju osobno. Sjecam se sebe u nekim ranim godinama bilo mi je dovoljno gledati kako se moji medjusobno zezaju i sale i cijeli svijet je bio moj kad sam gledala njihovu ljubav, a u onim trenucima kad su se prepirali (moram priznati da moji i dan danas imaju skladan brak i super odnos i nikada se nisu svadjali vise one prepirke ponekad) u tim trenucima ko da ti netko rusi sav tvoj svijet a ti ne mozes nista, Zato mislim da je odnos izmedju tate i mame cak i vazniji nego npr. hladna atmosfera a pri tom smo puni ljubavi prema djetetu. Zapetljala sam sad al mislim da se vidi sta hocu reci.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •