Citiraj ninni prvotno napisa
nisam gledala, ali i dalje mislim (bio je već jedan topic o super dadilji) da je cijeli taj show totalno izrabljivanje i zlostavljanje djece. svaka čast svim roditeljima koji skuže da imaju "neriješiv" problem u odnosu s djecom i odluče potražit pomoć umjesto da zabijaju glavu u pijesak dok se stvar ne otrgne kontroli. ALI, odmah na rtl kod super nanny ??? mislim da je prije u pitanju čista glad za pojavljivanjem na televiziji zbog koje tim ljudima nije problem pred cijelim svijetom vlastitu djecu proglasit problematičnom i zločestom, i danima ih maltretirat tako što im se cijela tv ekipa prešetava po kući i unosi im se u lice s kamerama. kao da jadnoj djeci nije dovoljno što i bez te torture imaju roditelje koji ih ne slušaju i ne vide njihove potrebe, ne znaju s njima komunicirat niti im pružit toplinu i sigurnost nego ih smatraju, a na kraju od njih i stvaraju problematične "slučajeve". ma fuj, stvarno krajnje jadno. mislim da bi tu čak trebala reagirat i pravobraniteljica za djecu.
ne bih se složila sa tobom... ne želim nikoga podcjenjivati, ali kada se pogleda profil tih ljudi, mene ne čudi da oni zaista ne znaju gdje bi drugdje potražili pomoć.
''psiholog'' je riječ koja većini ljudi u našim sredinama znači da je netko lud, ako se dozna da obitelj ide psihologu, automatski ista ostane stigmatizirana....
koliko sam shvatila, u dadilju se prijavljuju ljudi koji nemaju mogućnosti čitati i raspitivati se o odgoju, nego prenose ono što su i sami doživjeli od svojih obitelji, makar želja za napredkom u odgoju postoji.
bez obzira na to što je emisija stvorena kao ''zabavna'' i kao nešto što izaziva reakcije, mislim da je pojedinim roditeljima, kojima je televizija način života i ''dobro štivo'', ta emisija spas...
ili barem prvi korak za promjene...

oduvijek sam tvrdila da bi trebala postojati škola za roditelje.
instinkti su nam zeznuti, oba roditelja uglavnom razmišljaju o egzistenciji, opterećeni su poslom, novcem, kreditima i vlastitim odnosima, kao i mišljenjima okoline koja se u malim sredinama teško mogu ignorirati.

ne treba nikoga osuđivati, niti isključivo govoriti da je emisija loša... jer nekima ipak daje nadu da mogu nešto promijeniti...
a to je svakako pozitivno. makar ostalo na pokušaju.