mislim da djeca odnos svojih roditelja dozivljavaju osobno. Sjecam se sebe u nekim ranim godinama bilo mi je dovoljno gledati kako se moji medjusobno zezaju i sale i cijeli svijet je bio moj kad sam gledala njihovu ljubav, a u onim trenucima kad su se prepirali (moram priznati da moji i dan danas imaju skladan brak i super odnos i nikada se nisu svadjali vise one prepirke ponekad) u tim trenucima ko da ti netko rusi sav tvoj svijet a ti ne mozes nista, Zato mislim da je odnos izmedju tate i mame cak i vazniji nego npr. hladna atmosfera a pri tom smo puni ljubavi prema djetetu.
Da, u potpunosti se slažem. Kao što je netko pametan rekao, najveću uslugu koju otac može napraviti svojoj djeci, jest da voli njihovu majku.
Djeca imaju male antenice na glavi i osjećaju kakva je klima u obitelji, pa se to naravno reflektira i na njihovo ponašanje.
Jasno je da je uzrok u "problematičnom" ponašanju djece u njihovim roditeljima, koji možda iz bilo kojeg razloga nisu dorasli svojoj odgovornoj ulozi odgajatelja, i još k tome toga nisu svjesni.
Dobra je ideja o školi za roditelje, ali bojim se i da bi se i na to odazivali samo oni koji su već osviješteni.
Pedagoški takt je kao talent, ili ga imaš ili nemaš, ali isto tako nije nešto što se ne može naučiti.