Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: super dadilja

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mislim da djeca odnos svojih roditelja dozivljavaju osobno. Sjecam se sebe u nekim ranim godinama bilo mi je dovoljno gledati kako se moji medjusobno zezaju i sale i cijeli svijet je bio moj kad sam gledala njihovu ljubav, a u onim trenucima kad su se prepirali (moram priznati da moji i dan danas imaju skladan brak i super odnos i nikada se nisu svadjali vise one prepirke ponekad) u tim trenucima ko da ti netko rusi sav tvoj svijet a ti ne mozes nista, Zato mislim da je odnos izmedju tate i mame cak i vazniji nego npr. hladna atmosfera a pri tom smo puni ljubavi prema djetetu.

Da, u potpunosti se slažem. Kao što je netko pametan rekao, najveću uslugu koju otac može napraviti svojoj djeci, jest da voli njihovu majku.

Djeca imaju male antenice na glavi i osjećaju kakva je klima u obitelji, pa se to naravno reflektira i na njihovo ponašanje.

Jasno je da je uzrok u "problematičnom" ponašanju djece u njihovim roditeljima, koji možda iz bilo kojeg razloga nisu dorasli svojoj odgovornoj ulozi odgajatelja, i još k tome toga nisu svjesni.
    Dobra je ideja o školi za roditelje, ali bojim se i da bi se i na to odazivali samo oni koji su već osviješteni.

Pedagoški takt je kao talent, ili ga imaš ili nemaš, ali isto tako nije nešto što se ne može naučiti.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Trilian prvotno napisa
    Mislim da se u ovakve emisije javljaju ljudi kojima je primarni (ako ne i jedini) cilj biti na televiziji, a vjerojatno nisu prošli na Big Brotheru i Mijenjam ženu.

Ako im je televizija jedini izvor informacija o drugačijim stilovima odgoja, dovoljno su mogli naučiti samo gledajući super nanny, bez da su svoju djecu podvrgli cijelom tom cirkusu.
    Ovako i ja mislim.

Taj put sam zapravo prvi i jedini put uopće gledala tu emisiju, i to ne od početka, pa nisam znala da je praksa da se uglavnom preodgajaju roditelji. Bila sam totalno iznenađena, jer sam imala drukčiju predodžbu o cijeloj stvari. Na spomen te emisije, uvijek sam mislila da se radi o nekom posebno zahtjevnom djetetu s kojim "jadni" rositelji ni na koji način ne uspjevaju izaći na kraj, unatoč enormnom trudu, ljubavi, strpljivosti... a kad tamo, najnormalnije curke (slične mojima) i roditelji ne baš za pohvaliti...
    Sad barem znam da su takve sve epizode, pa ću ih uredno zaobilaziti.

Netko je napisao koliko je cijeli taj cirkus traumatičan za djecu i s tim se slažem i zaista sumnjam da njima će puno pomoći.
    Vjerujem da bi mogao pomoći roditeljima pred televizorima koji u nekim postupcima prepoznaju svoje krive poteze, pa se zapitaju. Priznajem da sam se i ja malo zamislila, čak sam pokušala zamisliti da me snimaju dok kokodačem mojim jadnim ukućanima i malo se više kontrolirala preko vikenda.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sjećam se da sam gledala jednu njemačku emisiju Superdadilje, gdje je mama klincima davala isključivo tri obroka na dan, iako, kako je sama rekla, "znam da bi oni sad voljeli pojesti recimo, jabuku, ali ja sam lijena da im donesem..." Strašno...
    Pa se čudi što su joj klinci nemogući...Dadilja ju je dobro oribala, ali meni je to sve skupa bilo mučno za gledat. I nisam više nijednu epizodu gledala..

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nisam gledala tu emisiju, ali "razapnite me" kako kaže Linda, ja ponekad volim pogledati takve emisiju koje me de facto iritiraju, čisto da ne izgubim doticaj s realnošću i da se podsjetim kakav je (na žalost) prosjek u RH, a očito niti u krasnoj nam EU nije baš bolje (samo se sjetite mijenjam ženu njemačko izdanje ili super dadilja njem. izdanje - apsolutna katastrofa!).

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hrčkić
    ja ponekad volim pogledati takve emisiju koje me de facto iritiraju, čisto da ne izgubim doticaj s realnošću
    Ja zato gledam Odred za čistoću. 8)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Još ću dodati da je Super dadilja, jedna vrsta nemoguće misije. Zato što loš odgoj tih mladih roditelja potječe od njihovih roditelja i tako unedogled.
    A da bi došlo do stvarnih, opipljivih i korjenitih promjena, potrebno je mnogo više od jedne komercijane emisije, koja pod svaku cijenu želi postići instant happy end.
    Potrebno je mnogo, mnogo samokritike i jake volje, i puno rada na sebi u sagledavanju svojih problema i pogreška.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Sjećam se da sam gledala jednu njemačku emisiju Superdadilje, gdje je mama klincima davala isključivo tri obroka na dan, iako, kako je sama rekla, "znam da bi oni sad voljeli pojesti recimo, jabuku, ali ja sam lijena da im donesem..." Strašno...
    Pa se čudi što su joj klinci nemogući...Dadilja ju je dobro oribala, ali meni je to sve skupa bilo mučno za gledat. I nisam više nijednu epizodu gledala..
    I ja sam gledala jednu epizodu njemačke verzije. Mama u kupaoni toči vruću vodu iz pipe u bočicu i stavlja adaptirano u to onak mjereći "od oka", a cijelo vrijeme joj iz usta visi cigareta... Dijete je za to vrijeme posjela u stolicu za hranjenje pred televizor i rekla mu nek gleda televiziju i bude na miru. Ovi roditelji iz domaćih emisija su mila majka za tu ženu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ovo što je pokazano u dadilji nije ništa.

mi znamo jedne kojima bi trebao odred za čistoću jer pokraj svojih menadžerskih plaća i žene koja im čisti jednom tjedno u stanu im je neopisiv nered. stan novi novcati a totalno rasulo.

odgoj - također totalno rasulo.
    mali (predškolac) šuta djeda nogama, baca tanjure sa stola, mlati djecu štapom u parku....

uzrok svega - ljenost i egoističnost roditelja.
    objašnjenje uvijek isto - one koji svoje vrijeme trate na razgovore s djecom, kuhanje i spremanje je - pregazilo vrijeme.

oni svoje vrijeme provode u shopping cenrima - djeca baka servis od 6:30-20:30. tada dođu pojest večeru i djecu odvedu doma na spavanje. također, baka ima zabranu stavljanja na spavanje popodne kako bi djeca navečer što prije zaspala.

s druge strane glume brižne i marljive roditelje i prepuni su savjeta za nas ostale.

mogu mislit kako će tek njihova djeca odgajati svoju.
    takvima bi trebalo poslati dadilju da svijet vidi istinu.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Laia je uhvatila početak emisije koji je prikazivao divljanje i bacanje djece, udaranje i slično i odmah je pokušala odigrati sličnu scenu na zahtjev za pranje zubiju i umivanje prije spavanja!!!
    Jadničak, kasnije u razgovoru sam joj objasnila da to nije lijepo ponašanje i nisu dobre reakcije i da ih je ona teta (dadilja) došla naučiti, jer ne znaju!
    Bila je zadovoljna objašnjenjem, ali smo još nekoliko dana razgovarale o tome...

Nisam mogla vjerovati kojom brzinom se to dogodilo!
    Često puta primjetim kako se djeca prilagođavaju jedni drugima ponašanjem u grupi, ali prvi puta se dogodilo kao reakcija na tv emisiju- inače ne voli gledati...

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa mislim da ovo baš i nije bio neki tipičan primjer za super dadilju.

koliki od nas odgajaju trojke???

pa da su se meni desile trojke kapitulirala bih sigurno puno prije njih.

danas razmišljam i o trećem djetetu, ali zato jer vidim da mi je drugo puno lakše odgajati nego prvo, pa mislim da bi mi treće bilo još i lakše (mislim da je negdje na forumu i bilo govora o tome).

nije roditelje za osuđivat i kritizirat već ljudima treba realna pomoć da riješe svoju pomalo ekstremnu situaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo,mi odgajamo trojke-suprug i ja;troje četverogodišnjaka.
    iz ugla mame trojčeka moram reći da odgoj trojčeka ne mora biti nemoguća misija,kapitulacija.da je teško-ma naravno da je...ono što sam ja primjetila u emisiji o trojkama je to da ti roditelji nemaju organiziran dan-koliko god to kruto zvučalo,kad imate,kao u ovom primjeru,a i našem,trojke iste dobi,organizacija je presudna da ne dođe do rasula.bez dobre organizacije dolazi do problema koji su opisani u ovom topiku.ja tu mamu na jedan način "razumijem"-nevjerojatano je lijep i nevjerojatno zbunjujuć osjećaj kad odjednom dobiješ tri zamotuljka.no-ili se snađeš,ili ne.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A ono jučer, prestrašno. Ona priča na telefon, okrenuta malom leđima a mali ima u rukama oštri nož i reže salamu, dobro da se nije probo.

Gledala sam samo početak jer sam išla stavljat Roka spavat, ali onaj ručak, glava u tanjuru, žlica leti po zraku, pa njen komentar da nejde s djecom van, preprestrašno. A koja je tek ta ženska flegma, koma živa.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a čuj, lako je sad nju odmah komentirati kako je koma, žena uopće nema nikakvu organizaciju ni red, djeca ne znaju kad jedu, kad idu spavati ni kad idu van, to stoji, ali imaj ti troje djece jedno drugome do uha i muža kornjaču
    ..meni ona izgleda kao da uopće ne kuži šta ju je snašlo s ono troje dječice, ali mi se čini da joj netko nešto objasni i pomogne da bi se potrudila

..s druge strane, ne znam zašto se ljudi stavljaju u situacije koje prelaze njihove mogućnosti, mislim valjda možeš kontrolirati kada i koliko ćeš djece imati, nisu to trojčeki koji dolaze u paketu pa šta je tu je

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I meni je jučerašnja emisija bila koma, ali sam se sjetila onog što je miha već napisala na ovom topicu:

Citiraj miha prvotno napisa
    RTL je komercijalna televizija, 'dadilja' nije obrazovna nego komercijalna emisija i njezin je cilj izazvati reakcije (bilo kakve), pobuditi zanimanje (što vidim je) i na taj način privući nove sponzore...

jednako kao u 'big brotheru', jednako kao u 'prijatelju na kvadrat' njima nije stalo do ljudi nego do toga da naprave show i zato će pažljivo izabrati scene koje im ciljano trebaju da ostvare svoj cilj. emisija je (koliko sam vidjela) snimana nekoliko dana, i nije teško montažnim postupcima dirigirati i kreirati sliku koju će pustiti van.

ne tvrdim da ne stoji ovo što navodite, ali s obzirom na to da imam i drugo iskustvo tvrdim da 'stvari nekad nisu onakvima kakvima se čine/prikazuju'.
    I zbilja, imam dojam da su neke situacije u emisiji bile prenaglašene, ili iščupane iz konteksta, zato da bi super-dadilja imala "štofa" za preodgajanje roditelja. Isto tako mi je totalno nevjerojatno da djeca, s kojom se mama uopće ne igra nego ih samo po cijeli dan drži na rukama ili hrani :? odjednom zaigraju sama na podu čim im mama prostre plahtu i puzzle. A bilo mi je još prilično nevjerojatnih situacija u emisiji...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa je, sve je to totalno koma namontirano..prije dadilje kaos, a nakon par dobronamjernih savjeta muž se igra s djecom, djeca se igraju sama sa sobom, ona nasmiješena guli krumpire, svi odlaze u park s osmjehom, već drugi dan djeca idu spavati dva sata ranije, a njih dvoje zagrljeni pronalaze novu strast u braku..
    sve su im produkcijske emisije bezveze (sapunica, sudnica, BB, mijenjam ženu-posebna strahota) pa ni ova nije iznimka

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo ja imam troje male djece(dobro,ne baš toliko male ko njeni) i mogu reći da me jučerašnja emisija šokirala,isto ko i oni roditelji.Ne radim ni ja baš sve po nekakvom planu ili programu ali ono je koma živa a ženska mi je grozna.Muža neću ni komentirati
    Ono dojenje a djeca skaču po bebi,rezanje čajne nožem,okretanje leđa pa pojma nema što se zbiva,ponašanje prema bebi ko prema nekom usputnom predmetu....ma bljak!!I neizlaženje vani....ta ženska očito još nije odrasla ni sama pa neke osnove nije savladala,Baš me naljutila

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Do sada su problem uvijek bili roditelji, a ne djeca...Uopce ne odgovara naziv Super dadilja

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Do sada su problem uvijek bili roditelji, a ne djeca...Uopce ne odgovara naziv Super dadilja
    Gooood point!

Čak je i moje četverogodišnje dijete skužilo da nisu djeca jadna kriva i stalno me pitala "Mama, a zašto se ova teta stalno ljuti, zašto se ne želi igrati s djecom, zašto leži kad beba ciki..... "
    Znam, znam, rekla sam da više neću gledati, ali navukla sam se... Eto, dokaz da se radi o čistoj sapunici.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj M. je jučer inzistirao da gleda Superdadilju. U njegovim komentarima je najgore prošla mama ("ova mama ništa ne zna", "njezina mama ne zna što hoće"), malo bolje dadilja, a konačni zaključak je bio: "Kad bi k meni, u našu kuću došla ta kamera i kad bi se uperila prema meni, dogodilo bi joj se ono najgore što se jednoj kameri može dogoditi."

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Moj M. je jučer inzistirao da gleda Superdadilju. U njegovim komentarima je najgore prošla mama ("ova mama ništa ne zna", "njezina mama ne zna što hoće"), malo bolje dadilja, a konačni zaključak je bio: "Kad bi k meni, u našu kuću došla ta kamera i kad bi se uperila prema meni, dogodilo bi joj se ono najgore što se jednoj kameri može dogoditi."
    Ma sin ti je super :D oduševljena sam komentarom na kameru!

Inače, propustila sam jučerašnju epizodu (uspavljivanje nam je malo kasnilo), stigla sam tek na kraj pa nisam shvatila u čemu je uopće bio problem?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •