Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 200

Tema: Jesenje bebe 2005. (6.dio)

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    Citiraj Frida prvotno napisa
    Hvala za ideju sa spužvom, mislim da se sama toga nebi sjetila nikad.
    uf, nadam se da ovo nije cinizam ...
    nije, stvarno mi nije palo napamet. prošetati ću se do draškovićeve, kako je krenulo mislim da će nam debeli prekrivač uskoro trebati.

Mbee na toj slici je stara nekih pola sata, 45 min najviše (nije baš nešto jer je slikana mobitelom ali mi je jaaako draga)

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nadam se da Rok nema temperaturu, ti traka toplomjeri nisu baš pouzdani.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Nadam se da Rok nema temperaturu, ti traka toplomjeri nisu baš pouzdani.
    hmmm... eto ti vraga, mi se upravo vratili iz zarazne...

sva sreća sve je OK, ali temp. mu je skočila preko 39,0

uglavnom, napravljene su pretrage i za sada doktorica sumnja na gripu (ne znam samo gdje bi ju pokupio :? ). upute - pratiti stanje i skidati temp. i u slučaju bilo kakvih promjena opet u zaraznu!

dobio je sirup i sad mu je temp. pala pa je OK.

(bed je samo što imam samo onaj klasični, živin toplomjer, a on ne da mjeriti...)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Vibrrrrrr za Roka da što prije ozdravi.
    Miha, najobičniji toplomjer ti je najbolji. Ja sam dala 400 kn za onaj digitalni i ne vrijedi ništa. To sve krivo pokazuje, stvarno su nepouzdani.
    Roko isto nije davao mjerit temp s običnim. I onda nam je pedijatar rekao, nakon što sam ja rekla da nisam mjerila jer ne da), da o nekim stvarima on jednostavno ne može odlučivati i da se neke stvari MORAJU napraviti bez obzira što on misli o tome. I da je jedna od takvih stvari njegovo zdravlje.
    I od onda mjerimo temp u guzi s običnim toplomjerom. Protestira,ali izdrži. Dok se živa diže dotle pretrpi i to je to. Sretno

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pusa Roku, da nam ozdravi što prije! Eto ti, čim pokazuju znakove malo drugačijeg ponašanja nego inače, vjerojatno je neka prehlada ili nešto...
    Što se tiče toplomjera, mi mjerimo digitalnim u uhu, a ako mi se čini da ne odgovara onom što osjetim pod dlanom, onda uzmem živin, njega u krilo, dam neku igračku ili čitam slikovnicu i mjerim pod rukom. Nekad ne može izdržati, ali uglavnom nam uspije. U guzu ne mogu ni zamisliti!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~ za Rok-a
    MM i ja smo se cijepili protiv gripe ali uvijek može negdje pokupiti. Mi temperaturu mjerimo digitalnim u guzi i izdrži nekako. Ja pod rukom ne znam izmjeriti ispravno ni sebi a kamoli njoj.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Rok .

Mi temperaturu mjerimo ispod pazuha, ako je I raspoložena živinim toplomjerom, a ako je nervozna onda digitalnim. Živin je pouzdaniji, nas je od troška spasila dobra teta u ljekarni, njena kolegica nam je skoro prodala neki ultraturbosuper digitalni toplomjer sa sto čuda koji je koštao 480 kn.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ne biste vjerovali, ali u zaraznoj sestra klincima temperaturu mjeri toplomjerom za uho!

Citiraj Annie prvotno napisa
    ...i da se neke stvari MORAJU napraviti bez obzira što on misli o tome.
    čuj, ako ti kažem da je ljetos medicinska sestra na zadarskoj pedijatriji odustala od mjerenja temp. u guzi i davanja čepića onda si ti zamisli kako to kod nas izgleda... to nije protest - to je organizirani prosvjed ! guza je zabranjen teritorij!

mi oduvijek mjerimo isključivo pod rukom. kad je na moru bio bolestan mjerila sam malim digitalcem (od cca 60-tak kn) i bio je jako dobar, al je ostao na moru... sutra ću kupiti novi... kod ovog živinog mi sve to dugo traje - stisnem ja njemu ruku, pustim da vrišti, ali se toliko trga i baca da se bojim da izmjerena temperatura na kraju i nije nešto pouzdana...

evo ga sad s kraćim buđenjima i plačem spava od 18:30. ljut je na mene (ne znam, valjda zbog zarazne) i kad mu se približim udara me, gura, grebe ... dojila sam ga 2x, tekućinu odbija...

hvala vam svima za lijepe želje - ne znam samo gdje je gripu uspio pobrat? ja ju u životu nisam imala, kao i nitko iz moje obitelji. eto ti tatinih gena...

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Roku

Noa je danas imala temp.38,5 stavila sam joj čepić i do navečer više nije imala. a mjerimo stalno pod rukom

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Joj, Miha, mi smo "to" upravo prošli pa znam kako vam je.
    Nije nužno da se radi baš o gripi (uzrokovanoj virusom influenzae), može to biti tzv. influenza like illness (uzrokovano jednim iz velike gomile respiratornih virusa). No Rok-u je sasvim svejedno (kao što je i Tinu bilo), koja ga beštija tjera da kuri i loše se osjeća. Proći će, treba samo izdržati 5-6 dana. Držite se!
    Nama je ušni toplomjer riknuo od silnog mjerenja u ovoj epizodi. No nakon nekoliko dana ja sam pusom mogla ocijeniti temperaturu gotovo na desetinku stupnja.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

javljam se samo na brzinu da posaljem virtualni zagrljaj maminon velikom covjeku... Rok, ne daj se!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Otkad smo se ozlijedili prilikom mjerenja u guzu i mi mjerimo toplomjerom za uho.Par sekundi i definitivno je pouzdan.

Roku i Noi!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ROK !

ivee

Početno

Nismo vam se odavno javili ali vas pratimo svaki dan. Moja Matea je imala stomačnu virozu. Problem mi je jedino sa nadoknadom tekućine jer ona inače ne voli piti (do godine dana ništa osim mlijeka i što bi dobila hranom). Sada joj je apetit oslabio, a i sama od sebe je malecna (ima 10 kg i 78 cm). Manja beba ali živa, ne staje po cijele dane. Što se tiče spavanja ona odavno spava cijelu noć (ne dojim) od 21 do 7h i jedno dnevno od 13 do 15.30 h.
    Što se tiče toplomjera mjerimo normalnim ispod pazuha na način da pustimo crtani i mjerimo.

Kako smo bili bolesni nama je cijepljenje odgođeno do 08.02.

Rok velika pusa i da ti temperatura prođe što brže.

Pozdrav svima.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Rok i Tin ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mjerimo temperaturu digitalnim u uhu i nama je ok pa druge nacine nisam ni isprobavala..

dojenje vani - nismo dugo jer bas i ne trazi al zato doma svako malo
    Bubimira - bravo za ginica!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Miha, kako je Rok danas?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivee prvotno napisa
    Što se tiče spavanja ona odavno spava cijelu noć (ne dojim) od 21 do 7h i jedno dnevno od 13 do 15.30 h.
    meni je ovo san!

miha, nadam se da je rok danas bolje!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    Citiraj ivee prvotno napisa
    Što se tiče spavanja ona odavno spava cijelu noć (ne dojim) od 21 do 7h i jedno dnevno od 13 do 15.30 h.
    meni je ovo san!
    ima nas još ali ni ne pokušavam nešto promjeniti

dojim i dalje, kad god se mali kralj sjeti, za komentare me baš briga, ne ispravljam tuđa mišljenja

nadam se da je ROK bolje

mi dobili digitalni za uho ali nam baš nije dao da mu s njim mjerimo pa je to propala investicija, imam digitalni i s njim najčešće mjerim ispod ručice, guza je definitivno zabranjen teritorij

bila sam u subotu s curama vani!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Miha, kako je Rok?
    Mi temperaturu uvek merimo sa najobicnijim toplomerom i ispod pazuha... malo se namucimo ali ipak izmerimo!
    Imam i onaj papirni sto ide na celo, njega koristimo kad mi je sumnjivo da ima temp., pa onda proverim sa obicnim...

ivee

Početno

Meni je san dojenje. Radije bi ne spavala nego ne dojila. Ljubomorna sam na sve mame koje još doje. Ali što je tu je.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pozdrav svima!

Kako je Rok?
    Meni Ivan vec drugi dan nece nista jesti osim mlijeka! Nadam se da to nije uvod u nesto, nego da je jos u pitanju neki zaostali zub

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj irenask prvotno napisa
    dojim i dalje, kad god se mali kralj sjeti, za komentare me baš briga, ne ispravljam tuđa mišljenja
    kod nas isto ovako...
    Miha, nadam se da je Rok bolje.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hvala svima što mislite na nas ...

a valjda je bolje, ne znam. za sada, od jutra, stoji na cca 38°C, ali s obzirom na to da temperatura raste prema kraju dana vidjet ćemo kako će biti navečer. sada spava, dala sam mu panadol, i svako malo zacvili u snu. što je najgore, uz sve ovo izlaze mu i 2 četvorke. inače, kad temp. nije visoka igra se i relativno je OK.

jutor sam kupila u DM-u onaj najobičniji digitalac za ispod ruke (oko 30kn) i zadovoljna sam. njime sam izmjerila 37.9, a pol sata kasnije, dok je dojio, sa živinim 38.2 - meni je to dovoljno precizno.

bbb - i ja imam onu trakicu za čelo, ali i s njom teško što napravim. bolja mi je kontrola poljubac u čelo - tako mogu detektirati temperaturu, ali nisam dovoljno vična određivanju njezine visine (a to mi je prilično bitno jer za temp. od cca 39 pod rukom dajem ibuprofen, ispod toga lupocet ili panadol)

irenask - gdje ste na kraju bile i kako je bilo? jel uletavao tko ? ja mislim da bih umrla od smijeha da mi netko uleti i pita me što sam po horoskopu ...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

e, konačno sam našla fotku našeg boostera za kuhinjski stolac :D !

sorry, ali tako sam oduševljena njime da sam morala to podijeliti s vama...

sad kad im gledam stranice, ima tako puno stvari koje mi se sviđaju :/ ...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Vibram i dalje da Rok brzo ozdravi!

Irenask super za islazak, čitala sam izvještan na drugom topicu.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Vibram i dalje da Rok brzo ozdravi!

Irenask super za islazak, čitala sam izvještan na drugom topicu.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Rok ozdravi nam
    mi "zdravi" to znači kašljemo i nemamo tem. i idemo u vrtić
    ja mjerim ispod ruke s živinim, bunila se, al sad već zna da mora(kako nam to često treba) pa protestira kad stavim, uzmemo ju u ruke i šetamo ili plešemo 5 minuta po stanu držeći joj rukicu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo pozdravljam s juga... ipak je lijepo biti kuci :D
    danas imamo kumcetu 1.rodjendan , pravila neku tortu sinoc , ajme jesam je udesila, sve ostavila i otisla lec , ja se digla jutros , kad dobra vila ( moja sestra) popravila stvar .Torta je predivna :D

Rok bubani, danas je sigurno bolje ... ???
    Taj dm toplomjer imamo i mi , i svakom usporedbom sa zivinim pokazao se nepogresiv! Inace mjerim mu pod rukom , isplace se , ali mama nema milosti kad su takve stvari u pitanju.
    zamislim samo kako mu je kad ga vodim u doc pa kad mu tamo traze venu da mu vade krv..., onda mu silom uspricam aqua maris u nos , pumpicom ispumpam slinu iz nosica, izmjerim temperaturu ... Mislim , sve je super u usporedbi sa vadjenjem krvi ,i cinimo to za njihovo dobro.

Ja sam gledala ovaj link miha ali tvog boostera nisam nasla , ali imaju lijepih kolica i hranilica

Off topic: mm ima ovih dana rodjendan , htjela bih mu pokloniti majicu s natpisom ...ono printanu ( ako to uopce nadjem u dubrovniku) , naprid jagic , a pozadi mozda samo bracin termin.Ma jedna je od vas to uradila , nesto tako super genijalno , ali sad se ne mogu sjetit koja ni sta je tocno pisalo , a nesto slicno ne mogu smislit. Mozak mi je na rezervi. Pomagajte ako znate kako !

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ps. ta forumasica je dakle isto bila trudna sa drugim djetetom !

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam gledala ovaj link miha ali tvog boostera nisam nasla , ali imaju lijepih kolica i hranilica
    kako ne vidiš? pa otvara se direkt na njega - zeleno-sivi booster na kuhinjskom stolcu :? ...
    a kolica ... oduševila sam se spider-om, a onda sam na net-u našla recenziju i iskustvo korisnika koji imaju jaaaako puno protiv njih. i da, da nisam kupila taj booster kupila bih onu hranilicu, genijalna mi je!

a za tisak... jel nema u dubrovniku netko tko radi to na majice? neki foto studio ili kopiraona? može se i doma preko onih folija, to je annie radila pa zna kako.
    ja se isto ne mogu sjetiti koja je od nas to radila, mislim sanjam71 ali nisam sigurna. s prednje strane ime starijeg i datum rođenja, a sa zadnje upitnik i termin poroda...

rok je, valjda, bolje... noćas je bio vruć ali mu nisam dala ništa i nisam ga htjela buditi za mjerenje temp. inače, svako malo se budio i valjda htio cicu - nije ju izričito tražio, ali bi se okrenuo prema meni, nje ne bi bilo pa bi me tukao, grebao i gurao od sebe ...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

miha meni isto otvara početnu stranicu. Boostera ni od korova.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    miha meni isto otvara početnu stranicu. Boostera ni od korova.
    ne kužim... meni svaki put kad kliknem otvara na njega... a jel imate onaj izbornik sa strane? taj booster se zove 'grow up!' pa možda ako kliknete na to?

inače, možda je problem jer nije fotka nego nešto, čini mi se, u flash playeru...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj jaginamamica prvotno napisa
    ps. ta forumasica je dakle isto bila trudna sa drugim djetetom !
    To sam ti bila ja. U Print studiu sam dala napraviti majicu MMu za rodjendan: na prsima je bila Ivanova slika, a ispod slike je pisalo "Ivan, 2005" a na ledjima je bio pravokutnik velicine Ivanove slike s upitnikom u sredini, i ispod je pisalo "?, 2007.

Slikicu sam snimila na memory stick i odnjela, a mozes i poslati mail-om. Bilo je gotovo za jedan dan.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sanjam71, kako mislis 'to si bila ti'??
    jesi i ti trudna?! :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    sanjam71, kako mislis 'to si bila ti'??
    jesi i ti trudna?! :D
    Nazalost nisam vise. Izgubila sam bebu u studenom kao i prva dva puta u 8. tjednu trudnoce.

ivee

Početno

Citiraj jaginamamica prvotno napisa

Off topic: mm ima ovih dana rodjendan , htjela bih mu pokloniti majicu s natpisom ...ono printanu ( ako to uopce nadjem u dubrovniku) , naprid jagic , a pozadi mozda samo bracin termin.Ma jedna je od vas to uradila , nesto tako super genijalno , ali sad se ne mogu sjetit koja ni sta je tocno pisalo , a nesto slicno ne mogu smislit. Mozak mi je na rezervi. Pomagajte ako znate kako !
    Jaginamamica i mm ima rođendan i to na Sv. Vlaha, a nije Vlaho, a isto smo iz Dubrovnika. Bilo je u starom gradu gdje su printali majice negdje u ulici od Puča.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

miha i meni ne otvara,otvori mi na nekakva kolica :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i meni ne otvara,i mi bi takav neki booster,već neko vrijeme razmišljamo o tome.

Roku!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

pa fakat ne znam zašto :? ?! a, jeste probale na toj stranici kliknuti na 'grow up!'?

pa nije valjda da vam se i to nigdje ne pokazuje? ja cijelo jutro klikčem na link koji sam vam stavila i uredno mi otvara na naš booster... zbunjena sam...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo, našla sam ga na nekoj stranici kod čeha :D !

nadam se da će sada štimat...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

miha da te utješim - evo, kliknula ja, i otvorilo mi je odmah!
    i jaaaako mi se sviđa. jeste ga baš već kupili kupili?
    kako rok?

cure, ja još uvijek radim. recite mi da sam luda!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

luda si !

vidjeh - kupih... 385kn, i nadam se da će biti iskorišten do svake lipe u narednih godinu-dvije!

Rok nema temp., ali je užasno malaksao . noćas je spavao od 21 do jutros do 11 :shock: (naravno, uz nekoliko, ali ne previše, buđenja!)

oko 14 sam ga malo odlučila proluftati vani jer je već k'o cucak počeo grebat po vratima - ali ga je to jako umorilo. na nogama je bio pune 3min i tražio nazad u kolica...

zaspao je u 15:30 i eno ga još spava...

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

luda si ,šta čekaš,šta ti nisu još našli zamjenu?

miha sada sam i ja vidjela i sviđa mi se.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ra koliko trebaš radit mjeseci da dobiješ onaj prosjek od 4200 kn(toliko otprilike).
    Neki kažu 3 a neki 6 mjeseci?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa
    ra koliko trebaš radit mjeseci da dobiješ onaj prosjek od 4200 kn(toliko otprilike).
    mislim 6 mj.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nešto ne znam, Školjkica?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma nije još ništa, al nadam se čim prije, radim, radim na tome
    uf naporan je to posao

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma nije još ništa, al nadam se čim prije, radim, radim na tome
    uf naporan je to posao
    svaka čast na volji... mislim, uz svo to nespavanje i to...

(ne mislim na rad nego na želju)

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sanjam71, bas mi je zao!
    sigurna sam da ce slijedeci put biti uspjesnije!

miha, ovaj put i meni otvorilo! bas je cool.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nespavanje se popravilo, mozda jer je i kašalj nestao, manje više
    evo večeras 3 sata u komadu, sad se probudila 5 min i zaspala, cica naravno
    a čuj da odspava i sat vremena (ma može i pola)u to se vrijeme čuda naprave

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •