Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 56

Thread: spavanje u čarapicama

Default spavanje u čarapicama

da čujem vaše mišljenje- da ili ne?????

buby's Avatar

ne
    probaj sama - da li ti je ugodnije u čarapa ili bez
    mi smo svi bez čarapa
    u vreći za spavanje dok god ide...

buby's Avatar

o brzine i tipfelera

MBee's Avatar

Eva neće u vreću već dugo, puno se vrti i stalno otkriva a jutro nekad dočeka u čarapicama a nekad bez (znam ju uhvatiti po noći kako sjedne i skine ih, tad joj ih ne vraćam jer poludi).

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

zara je u čarapama jer je potpuno nepokrivena.

meni je osobno također udobnije u čarapama (ali ja sam pokrivena )

buby's Avatar

Quote Originally Posted by MBee
    znam ju uhvatiti po noći kako sjedne i skine ih

litala's Avatar

ja spavam u pidjami, ful pokrivena i s carapama.

mm polugol i polupokriven.

leo u tankoj pidjami, bez carapa i obavezno nepokriven.

noa u pidjami, bez carapa, pola noci pokriven, pola otkriven.

ida u pidjami, bez carapa, nedavno se pocela pokrivat.

primjecujem da sto su stariji - pocinju se pokrivat. od rodjenja prvo sluze ko mali termofori (nema sladjih ), a kasnije krene "hladjenje"

Sun's Avatar

Quote Originally Posted by litala
    od rodjenja prvo sluze ko mali termofori (nema sladjih ), a kasnije krene "hladjenje"
    kako je ovo slatko

ja spavam u slijedećoj kombinaciji potkošulja,bokserice,spavaćica,čarape i kad me boli glava onda još Markovu pelenu zamotam -ujutro samo obučem šlafrok i pijem prvu kavu-jednom mi je zazvonio poštar,ja otvorila a on :shock:

mm je u gaćama

a Marko nema čarape ali obuće pidjamu

Mamita's Avatar

ja imam čarape samo kad idem van

ako moram obući hula hula taj dan je katastrofa!

svi spavamo besčarapkovići

Quote Originally Posted by Lutonjica
    Ovako i Andrej.

hildegard's Avatar

viš viš morala bi Jakobu staviti čarapice. I on spava skroz nepokriven. Ako ga pokrivam otpuže van deke ako treba i glavom na pod

Sanjica's Avatar

Bez čarapica. Ne vidim nikakvu svrhu, ako se dijete otkrije, ionako ga moraš pokriti svuda, a ne samo po nogama. Nogica treba disati, nervozniji su i nemirniji u čarapicama. Sve moje frendice su morale rezati gegice sa stopalima i puštati nogice gole.

Moje prvo dijete sam utopljavala nenormalno i često se derala ko malo vol bez razloga, barem sam tako ja mislila. Dok mi jedno veče nije došla susjeda koja je tada imala petero djece. Odmah je rekla da je kod nas prevruće, da sam je previše obukla i sputala pa je zato nervozna. Skinula sam je u benkicu i pelenu i pokrila običnom pamučnom pelenom po nogicama. Usnula je odmah ko mali anđeo. Nikada nisam zaboravila tu lekciju.

A na poslu (u vrtiću) kada odlučujemo šta i koliko se djeca trebaju obući, uvijek se rukovodimo našim osjećajem. Ako je nama hladno, znači da se trebaju svi zakopčati, staviti kape, rukavice. Ili obrnuto.

S tim da djeca obično imaju bolju cirkulaciju. Mi odrasli već znamo imati problema s cirkulacijom, ledene noge i sl.

meni je osobno također udobnije u čarapama (ali ja sam pokrivena )
    da u čarapama, termo čarapama !!! u životu nisam spavala bosonoga... i uz to se još pokrijem poplunom do grla ...

rok spava otkriven, pokraj mene... i zato obavezno čarapice...

andrea's Avatar

Quote Originally Posted by Sanjica
    ako se dijete otkrije, ionako ga moraš pokriti svuda, a ne samo po nogama..
    naravno da ga moraš pokriti svuda, ali pod uvjetom da se prvo probudiš

isto spava u tankim, pamučnim čarapicama, jer ako mu ih ne obučem, nogice mu budu ledene

vreće za apavanje nismo nikad koristili

Ne vidim nikakvu svrhu, ako se dijete otkrije, ionako ga moraš pokriti svuda, a ne samo po nogama
    moje dijete od lijeganja u krevet do buđenja cijelo vrijeme spava nepokriveno.
    odnosno, kad se popne na krevet, samo legne na poplun, i tako spava do jutra. nema tu nikakvog pokrivanja i otkrivanja.

Sanjica's Avatar

Prije nego što sam rodila žene su mi govorile neka se dobro naspavam jer kada rodim spavat ću na jedno oko. Meni je to bila malo bedasta fraza, ali kad sam rodila otkrila sam šta su pod tim mislile.

Ja zaista spavam na jedno oko, nisam opterećena, spavam, ali ko da imam neke senzore koji registriraju i najmanji sumnjivi zvuk vezan za moju djecu.

MM to uopće ne registrira, njega možeš odnijeti skupa s krevetom.

Mislim da ovo baš nije zahvalna tema za usporedbu jer ne živimo svi u istim uvjetima. Dok sam živjela u stanu bilo nam je puno toplije svuda, osobito po noći, drugačije su navike odijevanja, pokrivanja, hodanja sa-bez papuča...

L. je do prije par mjeseci spavao u čarapicama, a onda mi je rekao da mu skinem i sad spava bez njih. sam odabere kako želi...

moje dijete od lijeganja u krevet do buđenja cijelo vrijeme spava nepokriveno.
    Ovako i Tin. Više ga i ne pokušavam pokriti jer se on istog trena budi i baca se po krevetu dok se ne iskobelja ispod pokrivača. Zato mu oblačim čarape, ali uglavnom i njih skine tokom noći. Malo mi je bed što ja spavam kraj njega umotana do nosa (ponekad još i s čarapama) a on samo u pidžami, bos.
    Mia se kao mala stalno otkrivala (ali nije kao on dobivala živčane napadaje od pokrivača), no s vremenom se počela sve manje a sad spava potpuno pokrivena gotovo cijelo vrijeme.

E ovaj topic moram isprintati i odnjeti mami! Upravo sad me izgnjavila jer Borna spava cijelu noć nepokriven (MRZI biti pokriven, odmah baca deku sa sebe... no barem si po noći ne skida čarape ). Ja, grozna majka, ne brinem što će mi se dijete prehladiti!

možeš mami naglasiti i da naše nepokriveno dijete spava na temperaturi od 17-18 C

Quote Originally Posted by tanja_b
    Ovako i Andrej.
    I Leo.

tinkie winkie's Avatar

Do nedavno je spavala s čarapicama. Onda sam joj sašila tanku pamučnu vreću, i ispod nje ima bodić kratkih rukava i piđamu. Bez čarapa, noge su joj vruće.

ana.m's Avatar

Janko je do nedavno spavao u čarapicama i to najčešće termo. Ponekad spava i u onim termo štramplama koje se kopčaju na ramenima. Ali i on se otkrije po noći. U zadnje vrijeme ako ima običnu piđam,u nema čarape, ovisno o tome koliko je hladno, a u stanu baš i nije hladno jedino je bed kaj su po noći radijatori ugašeni. A i u zadnje vrijeme se toliko ne otkriva, dapače, bar tri deke natrpa na sebe .

Lucky2's Avatar

Otkad se počeo okretati s negdje 7-8 mjeseci, po zimi sam mu
    obavezno stavila čarapice. Prije mjesec-dva uveli smo vreću
    i to je stvarno bio narodni preporod jer sam se prije svku noć
    dizala barem 4x da ga pokrijem i svejedno bi ujutro bio otkriven.
    I ja se isto rukovodim time da ako je meni zima da je i njemu (a
    spavam pokrivena do ušiju, doduše bez čarapa)

la11's Avatar

Noa čim legne sama skine čarape. ne trpi ništa na stopalima kada spava.
    uvijek spava i otkrivena,a valjda joj nije hladno :/

odra's Avatar

Nije mi palo na pamet da mu oblačim čarapice iako se znao otkrivati podosta. Budući da je uglavnom s nama u krevetu, budila sam se dovoljno često da bih ga pokrila. Odnedavno smo otkrili vreću za spavanje i preporodili se.
    Ja sam samo par puta u životu spavala u čarapama i to uopće ne volim.

Njojza's Avatar

Quote Originally Posted by andrea
    naravno da ga moraš pokriti svuda, ali pod uvjetom da se prvo probudiš

isto spava u tankim, pamučnim čarapicama, jer ako mu ih ne obučem, nogice mu budu ledene

vreće za apavanje nismo nikad koristili
    e ludo luda jedna

ovako slicno i kod nas
    u vrecu nikad nije htio
    spava u carpicama jer bude led leden kad se otkrije a to je jakooo cesto

MalaSirena's Avatar

Bez čarapica odmalena, a što se tiče otkrivanja - kao što je Sanjica gore napisala, senzori rade
    Doduše, u zadnje vrijeme se baš ne otkriva.

Ja probala spavati u čarapama jer sam našla negdje kak je dobro stopala namazati kremom pa obuti čarape i onda koža bude fino meka. Je, bila je meka, ali se niš nisam naspavala tak da nema šanse; zimi sam još i pokrivena, ali čim zatopli stopala su vani (od pazuha do koljena deka pod mus).

carape jer je isto otkrivena, nema druge

anima's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b
    Ovako i Andrej.
    ovako i Nia

spavanje u čarapicama je stvar navike, meni je to strašno, a moje jadno dijete je na to prisiljeno jer su joj nogice uvijek hladne i zato jer je uvijek otkrivena po noći
    sad spava u vreći jer bi ja cijelu noć u polusnu sanjala kako se ustajem i pokrivam je
    i u vreći spava sa čarapicama
    ona se ne buni, a kad i ako će joj početi smetati, skinut ćemo ih

NanoiBeba's Avatar

Mom F. je uvijek hladno i otkada je izašao iz vreće stalno je nepokriven. Stalno govorim MMu da mu obućemo čarape,a on je protiv toga jer tko spava u čarapama. na kraju ih je F. samoinicijativno počeo tražiti, i sada ja spavam mirnije.

Riana's Avatar

MM pokrit do ušiju. Ja s rukama vani.
    A mala skroz vani s piđamicom i bodićem dugih rukava i tankim pamučnim dokoljenicama. Ja ju stalno pokrivam, a ona plazi van. Imali smo vreću do 6 mjeseci, odnosno do ljeta, a sad ne znam, užasno nemirno spava. :?

Riana's Avatar

Da, i mi ne grijemo spavaću, odnosno malo grijemo a kad krenemo na spavanje, ugasimo radijator.

Mi imamo ritual s carapama. Obucemo ih, pa ih on pri uspavljivanju skine, pa mu ih ja obucem opet nakon sto zaspi....Ujutro umjesto good morning imamo recenicu "mama skini carapice"....
    ne znam, mene od djetinjstva prati ona "da ne navuce s nogu..."

donna's Avatar

ja sam " smrznuti " tip žene-spavam u piđami s čarapama pokrivena do grla a MM u boxama i kratkoj majci :shock: ...malena je ili piđamica ili body i gegice ali obavezno u vreći...dakle -bez čarapa! vreća je spas jer je non stop odkrivena mrzi dekicu !

V je stalno otkrivena, ali mi nikad nje palo napamet obuvat joj čarape, dapače, kad popodne zaspe prvo što joj napravimo je skinuti čarapice, da nogice budu slobodne.

Ja sam sklona rukovodit se onim, ako je meni zima, obučem i dijete. Problem je što ja nosim hulahop, jedan ili dva tanka rukava, a MM viče da sam opet raspalila klimu, pa sad prema kome odijevati naše dijete...
    A Damir , kako spava sa nom, ja ga pokrivam po puno puta noću, a nađem ga ledenoooog :/ Primjetila sam da kad se tako smrzne da mi se u principu popiški u krevet

Još sam primjetila da se on otkriva jer se okreće u snu na način da digne noge u zrak, a onda ga pokrivač/jorgan sputava, pa mi se čiini da se zato otkrije.
    I da, ne obuvam mu čarapice....

Bez čarapa, svi. MM se pokrije do vrata jer spava u potkošulji i boksama, a ja ruke obično ne pokrijem - spavam u dugačkoj majici. Ivan ima vreću i vrti se kao ringišpil - 500 puta se preokrene po noći i to ni jedan pokrivač ne može pratiti.
    Doduše, Ivan je nekad i preko dana bez papuča i bez čarapa, hoda bos po stanu (dok ga ne uhvatimo i ponovno obučemo čarape).

MI svi spavamo bez carapa. Sto se tice pokrivanja, Vanja se otkrije svaki put dok ju ja pokrijem, a i Luka je bio takav.
    Zadnjih mjesec dana se Luka ponekad probudi po noci i sam trazi da ga pokrijem.

fran spava u čarapicama! poludim ako ih nema i kad se ujutro probudi a nogice hladne! iako se to baš ne događa!

Elena spava u pidjami i obicno u carapicama (pamucne, tanke); spava s nama u krevetu, ali otkriva se stalno , pa kako bas ne grijemo sobu - mrzim zagrijanu spavacu sobu - fali mi zraka, ipak joj stavimo carapice..
    A, i ja spavam u pidjami i carapama ponekad !!
    MM nikad ne spava u carapama, pidjama i to samo po zimi!

LeeLoo's Avatar

DA!....i Karlo spava u čarapama...probala ga jednom staviti spavat bez njih ali je nastao rusvaj...he he to ga mama naučila na spavanje u charapama...MM se pak grozi tog...hmmm

toncek spava u carapama i kada ga ocu izuti to je drama-mali oce carape i kraj.a i ja zimi spavam u carapama

Lukina mamma's Avatar

Mi smo u H&M pronašli lijepu vreću za spavanje većeg broja jer u ZG-u nisam našla nigdje dovoljno veliku. Ipak ja njemu još obučem i čarapice iako stan grijemo. Vidim da mu nije vruće po noći.
    Kako ćemo obući djecu kod spavanja, stvarno ovisi koja je sobna temperatura po noći. Ne treba pretjerivati ni na jednu ni na drugu stranu.

Loryblue's Avatar

ako spava u tanjoj piđamici onda obavezno idu čarapice.
    ako je u piđami od flisa sa stopicama - nema čarapice.
    ako je stavljam u vriću (i to onu koja ima noge i duge rukave) tad opet ne stavljam čarapice.
    a znam je stavit i u hulahopićima spavat.
    meni je stalno hladno i pokrivam se ko medvid i onda mislim da je i maloj hladno. a ustvari vidim kako lipo spava kad je ne pokrijem. i to mi opet nije dovoljan pokazatelj pa je večer kasnije opet "davim" oblačenjem i vrućinom.

domy's Avatar

Pošto ga ne pokrivamo ničim jer se ne da, obujemo čarapi i topliju piđamicu i mirni smo.

Quote Originally Posted by makita
    I da, ne obuvam mu čarapice....
    U međuvremenu sam promijenila mišljenje i čarapiramo se i po noći, naročito zimi

haribo's Avatar

Quote Originally Posted by maria71
    ja spavam u slijedećoj kombinaciji potkošulja,bokserice,spavaćica,čarape i kad me boli glava onda još Markovu pelenu zamotam -ujutro samo obučem šlafrok i pijem prvu kavu-jednom mi je zazvonio poštar,ja otvorila a on :shock:
    a ja (sori al morala sam)

da se vratim na temu: Kristijan u pidzami i carapicama nepokriven

Page 1 of 2 12 LastLast