Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: HSG u Citu

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno HSG u Citu

Evo mene napokon malo u miru za kompjuterom.
    Jučer me stalno prekidao telefon i zvono na vratima. A i umor me brzo savladao ( ili apaurin ).
    Krenula sam ovo pisati u odbrojavanju, ali vjerujem da je bolje da otvorim novu temu. Lakše će biti curama koje traže informacije da se snađu.
    Ovako je izgledao moj HSG u poliklinici Cito u Splitu.
    Kad sam došla tamo prvo sam dobila inekciju voltarena u guzu i tebala sam dobiti natibiotike intravenozno ali zbog nekih mojih prijašnjih alergija - dobila sam ja opet tablete moga sumamedka .
    Otišli smo na rengen, legla sam guzom na rub stola i noge na one držače i onda su mi uvukli kateter. Ružan je osjećaj ali bol nije jaka. Više nelagoda i smetnja ( rekli bi mi ovdi - činilo mi je gricule). Jako je važno opustiti se.
    Ja sam trtarošica pa sam ujutro popila jedan apaurin da me umiri.
    Onda sam morala skroz leć na stol i spustiti noge. Ubrizgali su mi kontrast i slikali ( sestra me cilo vrime, osim dok me slikavalo, držala za ruku )
    Inače, panično sam pitala: imate li mi još šta stavit, a moj dragi doktror je rekao: "ne brinite, sve sam vam stavio šta je trebalo" Tu sam se slatko nasmijala. Stvarno je genijalac. A baci bazu u trenu kad mi je najpotrebnija.
    Nisam mogla definirat koji je momenat kad su mi to ubrizgavali. Jedan tren me malo nešto zabolilo, opet više neugoda nego bol i mislim da je to bilo za lijevi jajovod koji je prohodan. A jedno 15 sekundi sam osjetila jaču bol, jedno 4-5 puta sam zajaukala. I onda sam čula doktora kako govori-ovaj ništa, ama baš ništa.... i kad me pogledao, vidila sam mu u očim da mu nisu baš dragi moji nalazi. E to me zabolilo jače od svega.
    Rekao mi je da ostanem malo ležat, da dođem sebi, ali sam ga zamolila da me pusti da se odmah dignem jer ću u protivnom počet plakat a to ne želim. Dok sam se oblačila, svako 30 sekundi su me zvali i pitali jesam li dobro.
    Ukratko-bol je definitivno podnošljiva, a njihova ljubaznost čini cili postupak milijun puta lakšim.

Sljedeći koraci su: ili AIH ( inseminacija) ili laparaskopija.
    AIH je sa velikim upitnikom s obzirom da ovaj lijevi jajovod nije pokazao baš savršenu prohodnost. Tako da ću vjerovatno maorati na laparaskopiju. Moram malo sist i promislit, pročitat iskustva drugih cura pa da vidim šta mi je najpametnije činit.
    Doktor mi preporuča laparo.
    Eto malo sam odužila.......ali šta ću.
    Malo po malo i meni je sve više mjesto na gornjem pdf-u.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni same suze idu , sunce moje malo . Jako mi je tesko citat ovo i tako bih te sad zagrlila .

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A betty moja, viruj mi da i meni idu.
    Jučer sam bila relativno mirna, a danas sam se već nekoliko puta rasplakala iz čista mira.
    Jutros je mm napravio doručak ( digla sam se u podne) i sidimo i doručkujemo i samo sam promislila "kako nam je lipo" i u trenu su mi suze počele teć.........
    Same od sebe......
    Ali za koji dan kad ja napravim ratni plan bit će opet sve ok.
    Ovako dok sam bez plana i programa osjećam se malo izgubljeno.
    (javi se na skype)

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sunce totalno kužim kako se osjećaš, ispuši se, isplači i onda po novi ratni plan, kako si i sama napisala

znaš da imaš svaku našu podršku i puno ljubavi

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne znam sto reci osim

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja te potpuno razumijem. Ja sam laparoskopiju odgađala godinu dana jer sam imala nesreću da HSG radim u KB Split i mislila sam da tamo više neću ni mrtva. Ti si to barem radila u CITU. Na kraju sam nekako skupila hrabrost nazvala bolnicu i naručila se. Plakala sam kad sam obukla bolničku spavaćicu. Međutim nije bilo tako strašno i samo sam se grizla što nisam otišla i ranije jer sam propustila dragocjenih godinu dana. Ako nemaš financijskih poteškoća laparoskopiju možeš raditi u Citu, ali vjeruj mi u bolnici nije tako strašno. Poslušaj dr. ja ga nažalost nisam slušala kad je trebalo.
    Budi hrabra i drži se, to je samo još jedna prepreka koju trebaš prijeći i prijeći češ je - vjeruj mi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

suncem.m.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga Suncem.m, zelim ti samo pruziti podrsku i reci sljedece:
    Ako se odlucis na laparoskopiju, barem ces biti sigurna da si sve poduzela i znat ces isplati li se ici na AIH. Buduci da sam prosla laparoskopiju i sama, vjeruj mi, nije nista strasno! Pod opcom anestezijom si i nista ne osjetis, a drugi dan vec mozes kuci.
    Tko ti je radio HSG? Ja sam bila na SD-u, dok je jos dr. Sparac radio tamo, tj. prije nego sto je otisao u CITO.
    Mozda se na taj nacin otklone tvoji problemi i prepreke na putu do !
    Misli pozitivno!
    Ima primjera cura bez jajovoda i bez jajnika (jednog ili oba) koje su uz pomoc IVF-a dobile svoje mirisne bebice...

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

suncem.m- zelim ti samo reci da mislim da bi ti bilo pametno sto prije otici na laparoskopiju jer se time skracuje vrijeme do tvojeg
    Sve ostalo ti je gubitak vremena a laparoskopija nije nista strasno (radila sam 2x) i onda si svakako na sigurnom putu dalje.
    Nemoj se toliko sekirati zbog nalaza jer nije tako strasno kako izgleda,sve ce se dobro zavrsiti,vjeruj mi

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Suncem.m samo hrabro! I nemoj mnogo da cekas! Ali, izaberi najbolje resenje!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Drage moje, ja vama mogu reći samo da vas sve puno volim .
    I da ste mi sve moje muke olakšale milijun puta.

Eto nekako danas razmišljam probat 1 ili 2 mjeseca prirodno ako možda upali na ovaj jajovod koji je u funkciji (možda ga je sada još malo pročistilo) pa nakon tofa na laparo.
    A opet ....bojim se čekat
    Ma neodlučna sam totalno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Suncem.m Ja ti savjetujem da odeš na laparaskopiju, ako možeš na Cito kod Šparca, rekle su mi cure s potpomognute da je dr. super i da je sve u Citu super. Ja 5 godina liječim neplodnost, a nisam otišla na laparaskopiju i grizem se zbog toga. HSG mi je 2003. bio dobar, ali HSG je samo 60% pouzdan, a na laparaskopiji se sve vidi. Baš sam pitala dr. Aračić iz ST-a kako to kod njih izgleda - napraviš one stanardne pretrage za bolnicu (urin, rtg srca i pluća, krv), zakažeš operaciju u prvom dijelu ciklusa, mislim da ostaješ jednu noć kod njih ležat, ali ako inzistiraš možda te mogu pustit i doma da spavaš, bolovanje tjedan dana.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Suncice moja draga,
    dobro je da si ti to napravila. To sto jedan jajovod ne valja, ne znaci nista. Sad samo pratis kad ti je O na drugom jajniku i trudite se tada . A puno cura ostane trudno u prvih par mjeseci nakon HSG-a prirodno.
    Sad malo odmori, vidi hoce li ici, pa cemo onda pricati.
    Pusa hrabrice moja draga.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj wonderwoman prvotno napisa
    To sto jedan jajovod ne valja, ne znaci nista. Sad samo pratis kad ti je O na drugom jajniku i trudite se tada . A puno cura ostane trudno u prvih par mjeseci nakon HSG-a prirodno.
    Suncem.m., evo baš to sam htjela napisati. Možda ne bi bilo loše da jedan ciklus ideš na folikulometriju, da vidiš da li je vodeći folikul na lijevom jajniku, pratiš ga i ciljate odnose. Ali, da sam ja na tvom mjestu, napravila bih to već ovaj ciklus, jer kažu da je jako velika šansa za začeće upravo nakon HSG-a. E sad, da li se to slučajno dogodi ili to stvarno ima neke veze, ne znam, ali vibrrrrrrrrrrrram da nam i ti potvrdiš tu priču.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma zaboravila sam napisat.
    Idem od 10. mj. kod dr Šparca i on mi je radio hsg i kod njega ću na lapari i na sve što bude trebalo.
    Meni je taj čovjek genijalan.
    Puno sam čula pozitivnih stvari o njemu što se tiče stručnosti a uz to
    je genijalan kao čovik.
    Strpljiv je, sve mi objasni šta god treba, opušten je.....ma ima onaj ljudski pristup koji uz znanje i stručnost znači jako puno.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sandrij, to sam i ja mislila. Morat ću ga nazvat u ponediljak i pitat.

Ica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Suncem.m. !!!!!!!!!!!!!!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako neko slučajno zna koliko košta inseminacija u Citu nek mi javi please .
    Ili u nekoj drugoj klinici barem. Da znam okvirno jer nemam predodžbu koliko bi to moglo koštat.
    Može i na pp.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

suncem.m., a jel' TM radio spermiogram? Za inseminaciju mora biti barem solidan, kako sam ja shvatila svog dr.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Sandrij2 prvotno napisa
    suncem.m., a jel' TM radio spermiogram? Za inseminaciju mora biti barem solidan, kako sam ja shvatila svog dr.
    Kod njega je sve ok. Ja sam ovčica crnoga runa

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Poslat ću ti pp - mislim da sam dobro zapamtila što mi je rekla. Anyway, najbolje bi bilo da im pošalješ mail i pitaš ili nazoveš i pitaš - navodno su jako promptni u odgovaranju.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Poslat ću ti pp - mislim da sam dobro zapamtila što mi je rekla. Anyway, najbolje bi bilo da im pošalješ mail i pitaš ili nazoveš i pitaš - navodno su jako promptni u odgovaranju.
    vidiš, nije mi niti palo na pamet pitati cijenu mailom
    Ali ipak bi volila da mi pošalješ pp.
    Mislim ja ponovo otić kod njega, a ovo mi treba da znam kapravit neku "kalkulaciju" u glavi

Hvala puno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Poslala pm, ali još mi je u outboxu, meni to nekako sporo ide - vjerojatno ćeš dobit večeras ili sutra ujutro.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U outboxu ti je dok ga onaj kome si poslala ne pročita.
    Evo ja jesam i sad ti je u sentboxu
    I odgovorila sam ti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Suncem.m, error, error, no panics, no frks - ja sam mislila da pitaš cijenu za laparaskopiju pa sam ti to napisala. Nemam pojma za cijenu inseminacije - najbolje postaj i na potpomognutoj.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Suncem.m svaka čast. Ja sam imala Klamidiju i možda su mi neprohodni jajovodi zbog priraslica i skroz razmišljam o tome, a nemam snage otići na HSG. Ti sada bar znaš na čemu si, a osim toga, znaš i da je jedan jajovod prohodan pa makar svaki drugi mjesec imaš neku šansu i za prirodno začeće.

Kako god bilo, nadam se da imaš snage, strpljenja i financija za daljnje postupke

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Suncem.m. evo ti jedna velika i jedan veliki hug

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Ja sam imala Klamidiju i možda su mi neprohodni jajovodi
    Nazalost, neki dan sam citala da su klamidija i ureaplazma odgovorne za 60% zacepljenja jajovoda .

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mikonja,rene,ww
    Rekao mi je dr da je začepljenje uzrokovala vjerovatno neka upala ili clamidija kojiu sam možda nekad imala s da nisam znala jer to se često zmože imati bez simptoma
    A inače sam i slijepo crijevo operirala (sa 16 god) i čak je moguće ako je
    prije toga bilo upaljeno da je ta upala uzrokovala začepljenje.
    Ali izvadili su mi ga na vrime pa sumnjam da je to.

Rene, a da ti probaš hsg?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čekam da se moja gyn vrati sa bolovanja, pa da se ona i ja dogovorimo što i kako ćemo dalje.

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A kad se vraća .
    Znaš šta, da Bog da ti ostala trudna dok se ona vrati sa bolovanja.
    Eto ti sad na

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sunce, ! I ja mislim da ništa ne znači ako ti je jedan malo lošiji od drug og! Pa zato postoje dva, zar ne ...
    Mene je totalna frka sutra, imam hsg u 4, i već sam našpanana radi toga! Nadam se da će mene moći MM držati za ruku. Blago tebi, ti si ga prošla, mene tek to čeka! Ali mislim si, mogu ja to, i glavno da znam na čemu sam! Dršte mi fige sa sve prođe ok!

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Isabel, puno sreće sutra, da ne boli i da bude prohodno!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sunce ...ne daj se,ovaj problem u tvom slučaju nije nerješiv
    Ima puno žena s nalazima sličnim tvojima,a zatrudnile su,pa...ne daj se!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Isabel,sretno sutra

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Suncem.m., želim ti reći, da ma koliko bolna bila istina, na kraju cijele priče je poanta da znate u čemu je problem i protiv čega se borite i zato ti želim puno sreće da taj problem što prije riješiš.

Isabel, sretno!

wonderwoman, sad si me uplašila... ja sam imala ureaplasmu (štoviše, uzrokovala je moj spontani) i što sad? Trebam li na HSG?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Suzzy prvotno napisa
    wonderwoman, sad si me uplašila... ja sam imala ureaplasmu (štoviše, uzrokovala je moj spontani) i što sad? Trebam li na HSG?
    Pa pretpostavljam da ne posto si je imala i kad si ostala trudna. Znaci da je prohodno, a ako si je se poslije toga rijesila..... nemas sta da brines. No sikiriki.

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: HSG u Citu

Draga Suncem.m kad čitam tvoje iskustvo, vidim sebe u njemu.
    Ja, na tvome mjestu, bih bez razmišljanja napravila laparoskopiju, pa si na miru. Nije bolna i za 3 dana si kao prije.
    Osim toga, laparoskopijom ti se provjere jajnici i jajovodi, a usput naprave i histeroskopiju kojom ti se provjerava maternica, tj. endometrij.
    I šta je najbitnije, ne gubiš vrijeme. Jer, dok traje folikulometrija (2-3 mj), laparo. je već gotova i zaboravljena, a beba možda već na putu.
    Što god odlučila - SRETNO!

Ja sam to napravila, presretna sam što jesam, i sad nosim lijepi potpis.....
    (od laparo. trudnoća se desila nakon trećeg ciklusa-prirodno, uz pomoć LH trakica za ciljanje O)

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Isabel, sretno za sutra!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Isabel moja, lipo bi bilo da je jedan lošiji od drugog. To mi trenutno zvuči kao super dijagnoza naspram ovoj mojoj.
    A kod mene je jedan lošiji a drugi nikakav. Užas. :shock: .
    Ali neće mene to spriječiti, ne,ne .
    Odlučila sam ja da ćemo mi umisit našu bebicu, lipšu i slađu od ijedne pite. . Samo na žalost, malo teže nego što sam mislila.
    A ti samo hrabro. Nije to tako strašno.
    Osd srca ti želim da prođe bezbolno i da rezultati budu super.
    Suzzy, Pepina .

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj wonderwoman prvotno napisa
    Citiraj Suzzy prvotno napisa
    Pa pretpostavljam da ne posto si je imala i kad si ostala trudna. Znaci da je prohodno, a ako si je se poslije toga rijesila..... nemas sta da brines. No sikiriki.
    Ajd' dobro, malčice si me utješila. I ja sam tako mislila ali u zadnje vrijeme me baš "ide" tako da više ništa ne isključujem kao mogućnost.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Suncem ~~~~~~~~1 za dalje

Sad bar znas na cemu si i kad to napravis znas sta sljedi

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Betty prvotno napisa
    tako bih te sad zagrlila .
    potpisujem, sunceko

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

drago moje sunce malo... hrabrice naša!

samo ću ti reći da znam da što god da odlučiš, bit će ispravno.
    i pričekati još par mjeseci, pratiti jajnike, probati priprodno... ali i odmah otići na laparaskopiju. i jedan i drugi put će te dovesti do tvog
    samo je pitanje koji će te dovesti BRŽE.
    a to moraš ti odlučiti

isabel, danas u 4 mislim na tebe
    bit će sve super, samo 8) i se boli

javi nam odmah kako je prošlo

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Isabel~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve prođe bezbolno i sa super nalazima

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, prvi korak sam napravila. Naručila sam se danas kod moje soc. gyn za idući mjesec. Planiram razgovarati s njom o HSG ili LPSC. Vidjet ćemo. Suncem.m ti si me potakla na to!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo javila se Isabel ima super rezultat - obostrana prohodnost :D

kaze da je bila vise neugoda nego bol, probat ce se javit navecer

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa

:D :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Divno, divno. Poslije vas curice, i ja razmisljam da probam opet .

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa

:D

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor