Evo mene napokon malo u miru za kompjuterom.
Jučer me stalno prekidao telefon i zvono na vratima. A i umor me brzo savladao ( ili apaurin ).
Krenula sam ovo pisati u odbrojavanju, ali vjerujem da je bolje da otvorim novu temu. Lakše će biti curama koje traže informacije da se snađu.
Ovako je izgledao moj HSG u poliklinici Cito u Splitu.
Kad sam došla tamo prvo sam dobila inekciju voltarena u guzu i tebala sam dobiti natibiotike intravenozno ali zbog nekih mojih prijašnjih alergija - dobila sam ja opet tablete moga sumamedka.
Otišli smo na rengen, legla sam guzom na rub stola i noge na one držače i onda su mi uvukli kateter. Ružan je osjećaj ali bol nije jaka. Više nelagoda i smetnja ( rekli bi mi ovdi - činilo mi je gricule). Jako je važno opustiti se.
Ja sam trtarošica pa sam ujutro popila jedan apaurin da me umiri.
Onda sam morala skroz leć na stol i spustiti noge. Ubrizgali su mi kontrast i slikali ( sestra me cilo vrime, osim dok me slikavalo, držala za ruku)
Inače, panično sam pitala: imate li mi još šta stavit, a moj dragi doktror je rekao: "ne brinite, sve sam vam stavio šta je trebalo" Tu sam se slatko nasmijala. Stvarno je genijalac. A baci bazu u trenu kad mi je najpotrebnija.
Nisam mogla definirat koji je momenat kad su mi to ubrizgavali. Jedan tren me malo nešto zabolilo, opet više neugoda nego bol i mislim da je to bilo za lijevi jajovod koji je prohodan. A jedno 15 sekundi sam osjetila jaču bol, jedno 4-5 puta sam zajaukala. I onda sam čula doktora kako govori-ovaj ništa, ama baš ništa....i kad me pogledao, vidila sam mu u očim da mu nisu baš dragi moji nalazi. E to me zabolilo jače od svega.
Rekao mi je da ostanem malo ležat, da dođem sebi, ali sam ga zamolila da me pusti da se odmah dignem jer ću u protivnom počet plakat a to ne želim. Dok sam se oblačila, svako 30 sekundi su me zvali i pitali jesam li dobro.
Ukratko-bol je definitivno podnošljiva, a njihova ljubaznost čini cili postupak milijun puta lakšim.
Sljedeći koraci su: ili AIH ( inseminacija) ili laparaskopija.
AIH je sa velikim upitnikom s obzirom da ovaj lijevi jajovod nije pokazao baš savršenu prohodnost. Tako da ću vjerovatno maorati na laparaskopiju. Moram malo sist i promislit, pročitat iskustva drugih cura pa da vidim šta mi je najpametnije činit.
Doktor mi preporuča laparo.
Eto malo sam odužila.......ali šta ću.
Malo po malo i meni je sve više mjesto na gornjem pdf-u.