Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: Mišonja pišonja

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja svaku večer poslije kupanja navučem s uljem koliko ide, ništa na silu.. usput očistim i glavić..

jedna mi kolegica ima sad velikih problema jer malom nije znala da treba početi s tim, tako da malac s 2 godine ima stalno problema.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa

Inače, naša ped. nit da spomene, a na moj upi odgovara da sve dok dijete nosi pelenu - NE DIRATI, jer ga kožica štiti od infekcija!
    Dok je već pedijatrica mališana moje susjede dala drugi savjet - oni prevlače kožicu od godine dana...
    ma mislim , stvarno me izluđuju. svatko svoje trubi. nama su rekli da čim skine pelene mora kirurgu. užas. sad smo malo počeli vježbati i čini mi se da smo je skroz prevukli.

i kak da ja onda vjerujem nekome i da mu povjerim zdravlje svog djeteta kad svatko svoje tupi. uf. moram ovog stavit, pms i to.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

leni, pa fizioloska fimoza je sasvim normalna do 3 godine, ili duze. po onom sto sam ja citala, normalno je da se kozica moze prevuci do kraja tijekom puberteta, sto mi je takoder logicno.

mislim da je to prilicno neistrazeno i da doktori rade vise stete nego koristi s tim nasilnim prevlacenjem i paranoiziranjem roditelja da im dijete ima fimozu.

zakaj bi se kozica morala moci prevuci s 2 godina? koju korist imaju decki od toga? koja je fizioloska funkcija ugrozena time sto se kozica ne prevlaci? mislim, stvarno..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mi danas bili kod ped. i on mu skroz prevukao kožicu, prvi put. Dijete pomodrilo od plača, užas živi!!! Ne uspjedoh se snaći, a on to već uradio. I savjetovao mi da to obvezno vježbam svakodnevno, kad navučem da očistim kamilicom i da namažem kremom Chloramphenicol! Večeras kad se kupao ja pokušala malo navući, on se odmah pobunio i ja prestala. E sad mi je lakše kad ovo pročitah, ma tek mu je 13 mjeseci, ima vremena za prevlačenje! Ostavit ću sad par dana da stoji, neću dirati ništa, dok se to malo smiri i dok on zaboravi na to, a onda ću mu lagano vježbati svaku drugu večer poslije kupanja. A kad su doktori u pitanju, ja mislim da je to samo stvar "stare škole" i njihove needuciranosti novim spoznajama!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Cure, moje E se još uvijek neda prevuči. Ima 6,5g. Nema upala, nije crveno... Napredovali smo puno, mislim da fali još milimetar. Ped. nas je slala u Klajčevu na operaciju. Ja sam jednom davno čitala na Rodi neki tekst da se to uopče nebi trebalo operirati (osim u nekim posebnim slučajevima kad su česte upale i zadržava se mokrača.) I tako ga nedam, mislim si to je zadnja opcija, to uvijek stignemo. Navodno si to dečki sami srede negdje u pubertetu.
    Šta mislite o tome?

..ima li netko link na ovaj tekst...? :/

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoje tvari koje mogu iritirati tkivo i uzrokovati naticanje te se događa da se prepucij više ne može prevući preko glavića. Ako se dječaku prepucij mogao prevući, a sada to više nije moguće, treba istražiti vanjske čimbenike. Najpoznatiji krivac je pjenušava kupka. Ako vaš dječak ima taj problem, a za njegovo kupanje koristite pjenušave kupke, trebat ćete ih prestati koristiti.
    Znala sam da je kemija vrag, ali ovo mi je novo.
    Jedino mi je drago da se Karlo nikada nije kupao u pjenušavim kupkama...samo u vodi

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..pročitavši onaj tekst s Rode shvatili smo da se uopće ne trebamo opterećivati što mu je kožica malo slijepljena...s godinama to dođe na svoje.Ili? :/

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Podižem temu.
    Jel ima kakvih novijih savjeta?
    Nama je doktor prije par dana jako povukao kožicu i mali je dva dana plakao. Bio je crven i krvav. Kaže da bi i mi trebali tako nakon kupanja. Ali ja ne mogu to raditi ako znam da ga boli.
    Ima 2 godine i smatram da ima vremene, osobito kad znam da mnogi to u pubertetu razrade

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jedna prijateljica se snašla na jedan super način.

Dijete joj je imalo cca 3.god i bilo je ljeto, pokaže ona njemu kak treba to raditi
    i da dok bude to stalno radio bude vidio iznenađenje, zainteresirala ga je.

Mučio se i uspio, viče, jasam mama, kaj je to!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •