ja svaku večer poslije kupanja navučem s uljem koliko ide, ništa na silu.. usput očistim i glavić..
jedna mi kolegica ima sad velikih problema jer malom nije znala da treba početi s tim, tako da malac s 2 godine ima stalno problema.![]()
ja svaku večer poslije kupanja navučem s uljem koliko ide, ništa na silu.. usput očistim i glavić..
jedna mi kolegica ima sad velikih problema jer malom nije znala da treba početi s tim, tako da malac s 2 godine ima stalno problema.![]()
ma mislims3ja prvotno napisa
, stvarno me izluđuju. svatko svoje trubi. nama su rekli da čim skine pelene mora kirurgu. užas. sad smo malo počeli vježbati i čini mi se da smo je skroz prevukli.
i kak da ja onda vjerujem nekome i da mu povjerim zdravlje svog djeteta kad svatko svoje tupi. uf. moram ovogstavit, pms i to.
leni, pa fizioloska fimoza je sasvim normalna do 3 godine, ili duze. po onom sto sam ja citala, normalno je da se kozica moze prevuci do kraja tijekom puberteta, sto mi je takoder logicno.
mislim da je to prilicno neistrazeno i da doktori rade vise stete nego koristi s tim nasilnim prevlacenjem i paranoiziranjem roditelja da im dijete ima fimozu.
zakaj bi se kozica morala moci prevuci s 2 godina? koju korist imaju decki od toga? koja je fizioloska funkcija ugrozena time sto se kozica ne prevlaci? mislim, stvarno..![]()
I mi danas bili kod ped. i on mu skroz prevukao kožicu, prvi put. Dijete pomodrilo od plača, užas živi!!! Ne uspjedoh se snaći, a on to već uradio. I savjetovao mi da to obvezno vježbam svakodnevno, kad navučem da očistim kamilicom i da namažem kremom Chloramphenicol! Večeras kad se kupao ja pokušala malo navući, on se odmah pobunio i ja prestala. E sad mi je lakše kad ovo pročitah, ma tek mu je 13 mjeseci, ima vremena za prevlačenje! Ostavit ću sad par dana da stoji, neću dirati ništa, dok se to malo smiri i dok on zaboravi na to, a onda ću mu lagano vježbati svaku drugu večer poslije kupanja. A kad su doktori u pitanju, ja mislim da je to samo stvar "stare škole" i njihove needuciranosti novim spoznajama!
Eci prvotno napisa
..ima li netko link na ovaj tekst...? :/
Znala sam da je kemija vrag, ali ovo mi je novo.Postoje tvari koje mogu iritirati tkivo i uzrokovati naticanje te se događa da se prepucij više ne može prevući preko glavića. Ako se dječaku prepucij mogao prevući, a sada to više nije moguće, treba istražiti vanjske čimbenike. Najpoznatiji krivac je pjenušava kupka. Ako vaš dječak ima taj problem, a za njegovo kupanje koristite pjenušave kupke, trebat ćete ih prestati koristiti.
Jedino mi je drago da se Karlo nikada nije kupao u pjenušavim kupkama...samo u vodi
..pročitavši onaj tekst s Rode shvatili smo da se uopće ne trebamo opterećivati što mu je kožica malo slijepljena...s godinama to dođe na svoje.Ili? :/![]()
Podižem temu.
Jel ima kakvih novijih savjeta?
Nama je doktor prije par dana jako povukao kožicu i mali je dva dana plakao. Bio je crven i krvav. Kaže da bi i mi trebali tako nakon kupanja. Ali ja ne mogu to raditi ako znam da ga boli.
Ima 2 godine i smatram da ima vremene, osobito kad znam da mnogi to u pubertetu razrade![]()
Jedna prijateljica se snašla na jedan super način.
Dijete joj je imalo cca 3.god i bilo je ljeto, pokaže ona njemu kak treba to raditi
i da dok bude to stalno radio bude vidio iznenađenje, zainteresirala ga je.
Mučio se i uspio, viče, jasam mama, kaj je to!