-
Deformitet grudnog kosa
Majka sam djecaka od 2 godine koji ima deformitet grudng kosa.Doktori su rekli da to moze biti nedostatak vitanina D ili sto je najvjerovatnije urodeno.Do navrsene 4 godine nista se ne moze poduzeti moze se samo pratiti kako se razvija.Inace je djete potpuno zdravo i normalno se razvija.Ima li neko slicno iskustvo?
-
Nemam iskustva i nemam neki savjet, ali isto tako sam pročitala da se kod rahitisa to dešava, znači pomankanje D vitamina. Kad bude lijepo vrijeme, probaj ga što više golog na sunce, sunce je izvor D vitamina. Je si li mu davala D kapi? Pa kako dr. nisu rekli da i dalje to koristiš, možda još nije kasno...
Puno zdravlja vam želim. Nisam pomogla, ali eto...
-
Zaboravih pitati, kako to izgleda, jer moj stariji klinac u predškolskoj dobi je imao kao malo udubljenje na sredini prsa pa je dr. rekao da je kao rahitis, i savjetovao ovo gore što sam ti napisala. Više se to niti ne vidi. Ništa strašno. Jer kod pravog rahitisa iskrivljuju se i druge kosti.
-
Upravo tako malo udubljenje na sredini grudnog kosa sve ostalo je u savrsenom redu.Jos uvijek pijemo AD kapi mada doktor kaze da nije nedostatak D vitamina nego je genetski i da nebi trebalo da predstavlja opasnost po zdravlje nego je to vise estetske prirode.Znam da postoje vjezbe za to al me pojede to sto sad ne mogu nesto puno uraditi za njega.
7 godina smo cekali na njega i niko do sad nista nije spomenuo osim da je sve u redu a sad odjednom u drugoj godini DEFORMITET.A valjda ce sve biti u redu.Hvala ti puno na odgovoru moram ti reci da si me malo ohrabrila.
Pozdrav
Milan
-
Ma daj ne brini! Sad si me podsjetio/la da je i meni dr. rekao da je to više estetske prirode, nego li da mu u bilo čemu može smetati. I nikad mu nije smetalo, a velim ti da s godinama to postaje i manje. No, moj se puno bavio sportom, pa je i to možda pomoglo.
Sretno!
-
Vidim da sam te zbunila posto je i sin bio samnom na racunaru potpisala sam njega.pozdrav
-
Evo da se i ja uključim u ovu temu. Također imam dijete sa spomenutim deformitetom (ajmo to tako nazvati). Moja curica je sada stara 4 i pol godine . Rodila se sa povećanim udubljenjem na sredini prsnog koša. Svi u biti imamo to udubljenje koje se ne vidi ali se osjeća ako opipaš rukama. Isto to udubljenje kod moje je kćeri odmah po rođenju bilo dosta izraženo i do danas se nije povuklo ni izravnalo. Isto tako kćer se sasvim normalno razvija i nemamo nikakvih drugih problema. Naša doktorica prati promjene i eto savjetovala me da se kćer bavi gimnastikom i/ili plivanjem, znači sportovi kod kojih se taj dio tijela najviše razvija, uz sve ostalo naravno.
Eto "pavlisdo" me ohrabrio/la pošto je napomenula da se dijete bavilo sportom i da je to vjerojatno pomoglo pa ću i ja probat isto.
Neznam kako vi razmišljate o tome , ali meni se čini dosta važnim obzirom da djeca rastu dosta brzo, tako i svi njihovi organi.. ipak ispod tog udubljenja stoji njihovo srce koje najviše može nastradat ako kosti zarastu u krivom smjeru. Možda sam previše zabrinuta ali i optimistična da se sve može uz malo volje i stalno praćenje promjena na djetetu.
-
I mojoj bebi su na sistematskom nedavno uočili to udubljenje, odvedem ga odmah ortopedu i potvrdi nam da se radi o pextus ecxavatum. Kod njega je to najvise uocljivi kad diše ubrzanije i kad kaslje, ima 8 mj ali njemu je to od rodenja tako i ortoped kaze da se sad još ništa ne može poduzeti a tamo od 4 god na plivanje pa pokusati tako a ako u pubertetu dodje do još većeg udubljenja onda rarazmotriti operaciju, uglavnom zabrinuta sam jako..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma