A ja sa tugom javljam da sam podlegla iskusenjimaNazalost skupila sam od djece neku crijevnu virozu pa mi rezim dijete nije bas dobro legao.
Sutra pocinjem opet! Drzite mi fige!
A ja sa tugom javljam da sam podlegla iskusenjimaNazalost skupila sam od djece neku crijevnu virozu pa mi rezim dijete nije bas dobro legao.
Sutra pocinjem opet! Drzite mi fige!
a onda moram i homeopatiju prestati koristiti jer u kapima ima alkohola a ja moram 5kapi dnevno :?
bebelina
nema veze, normalno nastavi s prvim danom kao da nije bilo prekida...
ne moram naglašavati da podršku imaš od svih nas...
tessa,
mislim da ti ta neznatna količina alkohola u terapiji neće škoditi, to je drugo.. ali u hrani izbjegavaj..
kolačiće radite od integralnog brašna, ima ga svaki veći market, koristite smeđi šećer., a jako je fin i za ne un-OVCE...
"SRETNICI" koji žele nabaciti koji kg, mogu ga preliti čokoladnom glazurom.. mljac..
Što se alkohola tiče, negdje sam pročitala da ga se ne smije niti kap, a ukoliko se pravilo mora prekršiti, dijetu treba prekinuti 48 h prije konzumacije... :? Nekakvi se biokemijski procesi u tijelu očito događaju, al meni je bilo dosta biokemije na faxu pa ne bih ulazila u detalje, kome se da nek izvoli... , ja ionako ne cugam![]()
Možda sam dosadna ali imam još jedno pitanje: Kad mi je na redu voćni dan smijem jesti sve voće osim banana, ali šta je sa kompotom (bez šećera, naravno) i npr. sušenim voćem ( ono nije šećereno, samo je dehidrirano pa se čini slađe, a možda bi u mojoj glavi uspjelo stvorit uvjerenje da sam ipak unijela malo više kcal)...
Thanks još jednom, jer znam da ću dobit promptni odgovor
![]()
Na voćnom danu smiješ 1-2 banane, isto tako i kompot, ima jako finih light verzija,moja preporuka je ananas.. suho voće također, ali u malim količinama znači nekoliko jezgri oraha, ili nekoliko badema, ili suhih šljiva...
onda recimo skuhaš jednu jabuku u vodi s malo cimeta, smiksaš bananu, jabuku poslažeš na dno zdjele, premažeš bananom i pospeš mljevenim bademima, jedeš onako toplo.. fino je..
i tako.."izmišljamo toplu vodu" ja bi rekla, ali bitno da je voće..
isto tako smiješ u međuobrok uvrstiti recimo čašu soka, od naranće, ili ananasa, ili od brusnice...
eto..
Thanks
Uvijek sam se guštala na Nurine **** kašice ali ježi ga imaju škroba, riže i sl.![]()
hvala puppa. napravila sam bakalar bez vina a MMu ću posebno napraviti. iako se moje kuharsko nepce buni....
odlučila sam, ne odustajem od terapije tako da ću i dalje piti kapi u kojima ima alkohola. sad mi je terapija važnija od dijete, a ako netko bude imao "konkretan" dokaz za ili protiv, javite.
možda napišem mail Bredi i Mojci pa ih pitam...
puppa, nisi joj rekla da se mogu piti sokovi od svj povrća (piše u knjizi).
što je meni puno draže (nisam ljubitelj voća) i zasitnije.
jučer sam ga napravila za ručak: od mrkve, daikona, celera, naranđe, cikla. prava vit bomba s manje šećera od voća (?!)
I obično voće ima škroba - jabuke, banane... a škrob je škrob. Ako ga dobro prožvačeš u želudac dolazi već dosta probavljen, a do crijeva postane šećer.emira prvotno napisa
Ja fakat ne kužim poantu te UN dijete. A imala sam nekih 11 biokemija na faksu.
ma ako ništa drugo, barem naučiš jesti manje i bez ubitačnih međuobroka![]()
Potpisujem w_m i dodajem nepijenje gluposti![]()
mamazika, ja mislim da ni nema nikakve poente te un dijete osim da se jede manje, i da je jedan dan na vocu, pa se tada mrsavi.mamazika prvotno napisa
fazon je i da uglavnom niko ne izdrzi da ruca oko 3 pa jede u podne, a onda vecera u 5-6.
jako cenim tvoje postove po forumu i drago mi je sto si uocila isto sto i ja.![]()
emira, a je li ti još dojiš
ja se već danima premišljam da li da počnem s dijetom ili ne radi dojenja
cure su me savjetovale da idem na Monte.. dijetu, ali ova mi se čini jednostavnija za skinut kile (manje moram razmišljat o sastavljanju obroka)
ja bi prvo da skinem kile a onda bi nastojala hranit se po monteu
mislim da ako skinem, bar se nadam, 10-tak kila u tri mjeseca, neću naškodit dijetetu :?
a biti ću joj ljepša mama, a ne uvijek najdeblja
ovako dok se ja premišljam i jedem upravo keksiće, vi mršavite
u biti mislim da sebe zavaravam, cijeli život sam "elegantno" popunjena i zapravo se bojim neuspjeha, a vama se divim![]()
Ja sam se već izjasnila po tom pitanju, ali evo budem opet. ja Evu još dojim nekoliko puta kroz dan i noć, ali dok sam ju isključivo dojila prvih šest mjeseci jela sam puno manje nego na ovoj dijeti. Sisala je često, ja sama doma, nisam imala kad jesti a baš ni apetita.
Ja definitivno nakon 29 dana više nisam gladna na ovoj dijeti i uopće ne mislim da malo jedem. Samo ne jedem kruh ni slatko i puno više povrća.
Moje mišljenje da bez problema možeš krenuti sa principima UN dijete. Lako ti ubaciš neko voće ili pojačaš obroke ako si gladna.
[quote="mamazika"]Nema tu puno filozofije... svi mi koji muku mučimo s kg znamo kako nam je, koliki smo u ogledalu kad se pogledamo, kako je teško naći adekvatnu, a opet koliko-toliko primjerenu odjeću (naravno veličine XL: XXl., XXXL, bucke će znati o čemu govorim..), koliko ti ide na živce kad ti dupence (?) kaska za tobom jedno dobrih par minuta, znači ideš gradom pogledaš se u izlog i onda ide glava, ruke, pa guza, guza, guza, jedno tri minute dok ti nestane odraz u staklu...)..emira prvotno napisa
Izuzetno je teško donijeti čvrstu odluku i naravno biti dosljedan.. DIjeta ova, dijeta ona... par dana i odustaješ...
Naravno da UN dijeta nije ništa spektakularno..
Pa u čemu je onda fora?!?!
Moje mišljenje ( znači strogo subjektivno i ne namećem ga nikome) je:
1. sama činjenica da traje 90 dana, znači da je to itekako test izdržljivosti
2. sama činjenica da je zastupljen i krumpir, i tjestenina i kolači (inače smrtni neprijatelji dijeta) nama koje #jedemo očima# puno znači...
3. maksimalni unos voća i povrća, pa i oni koji to ne vole steknu zdrave prehrambene navike
4. i najbitnije, promjena metabolizma, izbacivanje onih usputnih obroka, koji ruku na srce ničemu ne služe..
5. rezultati su vidljivi jako brzo, i to daje osjećaj poleta i snage da se ustraje do kraja...
Naravno da niti jedna dijeta ne ostavlja trajne rezultate ako se ne pazi..Da smo pazile nebi natukle kako koja ali u prosjeku i po 10_tak kg viška, znači jele smo više no što nam treba...
Stoga je iluzorno misliti da se kile više ne mogu vratiti..
Sasvim suprotno, nakon prestanka treba paziti još više, vagati se svakodnevno, i brinuti što, kako i kada se jede..
Ja sam sebi odredila, nikad više skroz sita, čitaj prežderana, stati na pola kad je najslađe...
uf, udavila sam više no što sam htjela, ali obzirom da sam skoro na kraju i da iz vlasitog iskustva znam koliko mi je ova dijeta pomogla da nakon dugo, dugo vremena sebe dovedem u red-morala sam stati u njenu obranu.
i ja bih vam se rado pridužila.
preležala sam cijelu trudnoću, prestala pušit, pa natukla 25 kila. na un dijetu sam krenula prije desetak dana s deset kila u plusu. pošto dojim napravila sam neku modifikaciju dijete - zapravo jedem više i u voćnim danima jedem puno orašastih plodova. do sada sam skinula jednu kilu.
i moj je cilj za tri mjeseca skinuti višak. kako već par godina jedem organsku hranu i opčenito zdravo živim, nadam se da neće biti toksina koji bi smetali bebi.
najteže mi padaju voćni dani, sutra mi je treći po redu.
ja citam i nikako da se odlucim. preplasile su me ove brojke, mislim da se ta kila prebrzo tope.
i sto s nama koje nemamo vagu niti pojma koliko kila imamo.
može li mene netko ubacit na listu? danas mi je 25.dan i izgubila sam 4 kg od 10 koliko sam zacrtala u ovoj turi. raduju me rezultati svih vas :D
može li mene netko ubacit na listu? danas mi je 25.dan i izgubila sam 4 kg od 10 koliko sam zacrtala u ovoj turi. raduju me rezultati svih vas :D
I možeš usporiti brzinu gubitka. Ne moraš biti toliko stroga u količinama. Već sam rekla da je mene frka prebrzo zbog IVF-a, pa idem laganini.ivarica prvotno napisa
FRIŠKA LISTA:
1. white_musk (30kg) 12.5 to go
2. Iana27 (20kg) 17 to go
3. Pepi (10kg) 5 to go
4. puppa (20kg) 5 to go
5. irenas (6kg) 5 to go
6. natasa30 (20kg) 17 to go
7. smaja (10kg) 5 to go
8. Bubica (12kg) 10 to go
9. bebelina (30kg) 26 to go
10. aenea (26kg) 21,5 to go
11. dadukano (20kg) 20 to go
12. Ivona (8kg)
13. kovke-kol'ko ode dobro je
14. Tessa (10kg) 7,5 to go
15. anledo (35kg) 13 to go
16. MBee (16kg) 9 to go
17. puros (10kg) 6 to go
go ivka, go
eto i mene od ponediljka(rođendani i to)
jel može za UH dan subway vegeterijanski sendvič?
3. Pepi (10kg) 5 to go
4. puppa (20kg) 5 to go
5. irenas (6kg) 5 to go
7. smaja (10kg) 5 to go
11. dadukano (20kg) 20 to go
12. Ivona (8kg)
16. MBee (16kg) 9 to go
17. puros (10kg) 6 to go
18. Nana (12kg) 4,5 to go
Evo i sebe sam dodala na listu. Jedna stvar me zanima, ja nisam još do sada zeznula dijetu, ali u knjizi piše ako se zezne koji dan da se sljedeći dan nastavi koji je po redu, a opet čujem da ne nego se kreće od prvog mesnog dana, pa sada neznam što je točno?
Meni je jučer bio voćni dan, sve je prošlo ok osim što me predvečer počela malo glava boliti, ali ok i taj dan je prošao :D .
je li tko bio na sluzbenom putu u toku dijete. idem slijedeci tjedan dva dana, vjerojatno cemo se hraniti u toj firmi gdje cemo biti - nece biti biranjaKako da to izvedem?
nije neizvedivo...
voća uvijek možeš imati pri sebi..
znači doručak je riješen.. ne jedeš što i oni, nego pojedeš voće..
za ručak vidi, ako možeš što iskombinirati iz ponude, a odgovora tvom danu, npr. imaš dan tjestenine, a u ponudi je tijesto s umakom.. ti jedeš samo tijesto.. ako to ne prođe, kupi u dućanu neku varijantu koju možeš jesti.. npr. ti imaš tjesteninu, ona nije u njihovoj ponudi, kupi pecivo u pekari, ili odi na pizzu i bez oklijevanja naruči samo tijesto s rajčicom.. (bez sira!!!)
kod 2. dana, kad je povrće na redu isto tako.. moj savjet je da iz ponude probaš sama izvesti pravilnu kombinaciju, ako nije moguće osloni se na markete.. uvijek se nešto nađe.
i da, puno vode!!
dobra stvar je da ćeš se (sigurno) ugodno iznenaditi kad dođeš doma, a vaga pokazuje manje!!![]()
Dobro jutro!
Jučer sam imala voćni dan i nisam se baš dobro osjećala, bila sam dosta gladna pa sam pojela više voća nego bi smjela.
Ova južina mi nikako ne odgovara, još sam niskotlakaš, onda mi u ovih par dana cure ne daju spavati... i tak...ali nema veze.
Danas je novi dan, ali jutros sam odmah bila dobre volje, jer sam lagano ušla u hlače kaj prije nove godine nisam ni gledala.... :D
:D :D :D bravo!!! odmah se bolje osjećaš jel da??pepi prvotno napisa
na početku su voćni dani jako teški, ali kako kg padaju sve su lakši!!![]()
Dobro jutrooo![]()
Ajmo vage i kile na sunce pa da vidimo koja nam je situacija danas!!!
Jesmo li svi bili dobri jucer?? Nego sta...u rat sa kilama idemo dalje!!
I drago mi je kada vidim da vam cure dobro ide...meni nesto steka ovaj put...maltene stojim na istome ili sam malo lakse pa malo teza..i sve nesto u sitnomorat cu malo poostrit te kolicine inace ce biti
![]()
PuppaZnaš kaj nije da sam baš na početku 25.dan, inače mi ne padaju teško ti voćni dani, ali jučer...valjda mi se sve poklopilo!puppa prvotno napisa
Iana27 ne daj se obeshrabriti! svima je tako!
to je normalno.. svi smo imale faze stagniranja, nemoj da te to obeshrabri... ne treba još više pooštravati, dovoljno je držati se propisanog.. a sve će doći na naplatu..![]()
Nego sta..ne dam se ja...ja idem u lov na bebaca...i kile same znaju da moraju dole, nego i njima je zima pa bi se besplatno grijale..ish, ish nitko vas nije ni zvao....
potpisujem!Iana27 prvotno napisa
![]()
i meni je ovaj zadnji mjesec nešto slab, ali nema veze..nisam se ni udebljala..![]()
peppi onda je vjerojatno bio dan D.. ništa zato, bit će ih još, ali bez posustajanja...
i kod mene je isto tako, ali mi jako pomaže ova naša atmosferaIana27 prvotno napisa
![]()
Stagniram malo, pa neka![]()
svima![]()
drž'mo se :D
hello cure, di ste mi vi..
evo meni mali predah na poslu pa da vas "čujem"..
kako vam prolazi dan?
jeste gladne?![]()
mene "hrani" naša atmosfera..
W_M jel ti se vraća onaj osjećaj s našeg početka?!?
Dan mi prolazi onako kako mu ja naredim da prodea to je da radim, radim i samo radim i ne razmisljam o hrani..pijem cajeve i 8) ...pa ne bu one mene zekale....
![]()
yyyyyyyeeeeeeeaahhhhhhh! 8)puppa prvotno napisa
8)
cure, možda me neće biti neko vrijeme(ispiti! brrrrrr, a imam i neke vježbe na fakultetu)
Samo da zanate da mislim na vas i da vam jako držim palčeve da uspijete!
da uspijemo svi skupa![]()
ja sm na voćnom, a sutra prvi put na vodi. ima li tko kakav savjet kako preživjeti vodeni dan?
mene je puppa 3 dana spremala za vodeni dan![]()
budi što više van kuće i nemoj piti ništa osim vode
meni je tako bilo super
![]()
white_musk prvotno napisa
![]()
![]()
ma, ja mislim da se samo treba dobro psihički pripremiti.. ja sam toliko "strahovala" od tog vodenog dana, a na kraju nije uopće bilo tako strašno...
cijeli dan sam bila okolo, u kinu, na sajmu knjige, šetala...
ja sam izabrala tu varijantu, jer je bio vikend,,, neke cure kažu da su radile generalku doma, ni to nije loša ideja, odrađuješ vodeni dan, fizičkom aktivnošću učinak je još bolji, a poslije vodenog dana kuća blještavilo!!!
nije strašno kako izgleda, vidjet ćeš...
W.M. i ja smo žive... i ti ćeš ostati..![]()
WM samo ti nama daj te ispite...kak se pravim pametna...a ja zaobilazim svoj fax u sirokom kruku...ma morat cu se i po tom pitanju malo upregnut...
WM u glavnom, uz tebe smo!! Javi se kada stignes!![]()
Joj, cure, da vam se malo požalim..puca me pms..baš onako jako. Dobila neki ljigav mejl i rastulila se. A još ne smijem pokušat ga suzbit sa bar 10 dkg čokolade..uf..
w_m, sretno![]()
sad mi je već lakše![]()
3. Pepi (10kg) 5 to go
4. puppa (20kg) 5 to go
5. irenas (6kg) 5 to go
7. smaja (10kg) 5 to go
11. dadukano (20kg) 15 to go
12. Ivona (8kg)
16. MBee (16kg) 9 to go
17. puros (10kg) 6 to go
18. Nana (12kg) 4,5 to go
Cure ja sam ipak odlučila ostati s vama bez obzira kaj dojim,pregledala sam i Montya al sve je to meni slično
ovaj tjedan mi je mala kriza,sutra mi je škrobni dan jedva čekam slatko
u 14 dana -5kg
:D
Ovih dana baš mi je nekako kriza. Gladna sam kao vuk.
Opet voćni dan..... :/