Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Pas i djeca

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Pas i djeca

Treba mi nečije mišljenje ili iskustvo planiramo uzeti psa sharp pai-a na jesen a ne znam da li ce biti ok s djecom bojim se bolesti javljaju ...
    ako ima netko neko iskustvo i usput zna li netko uzgajivače ove kineske vrste psa nismo je nasli u Hr samo u Slo

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da Shar Pei baš nisu za djecu, ali možda ti se javi netko iskusniji. Ja sam našla ovo:

If you have small children, I do not recommend a Chinese Shar Pei. There are just too many Sharpeis who won't tolerate any nonsense.
    Frankly, most Chinese Shar Peis are "too much dog" for the average household. Very few people really have the knowledge or skills necessary to manage this breed.
    http://www.yourpurebredpuppy.com/rev...sesharpei.html

Mislim da sam negdje pročitala da su oni kao pasmina nastali kao psi za borbe (ne ove današnje, ali ipak).

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bila sam i istraživala taj site al nema bas nitko iskustva s tim psima negdi piše da su ok negdi da su previše agresivni inače su bili u povijesti kineski psi za borbu ma ne znam koju bi vrstu izabrala ta nam je nekako dobor sila al ne znam da li njemački bokser

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moje iskustvo sa tom pasminom baš nije dobro. obično su se pokazali kao psi koji nalijeću na mog u šetnji, a to mi se nikako nije svidjelo - dakle, zaključila sam da nisu baš trpeljivi prema ostalim pasminama, a to je po meni vrlo bitan faktor pri biranju psa. druga stvar je ovo što kaže TeddyBearz, složila bih se sa njom. momentalno nemam psa, ali da ga uzimam sigurno bih odabrala neku mirnu pasminu kao što je labrador, nikako shar peia ili lovačkog psa (izuzetak basset). bokseri su takođert jaaako dobri prema djeci, provjereno - od frendice brat prohodao je držeći se bokseru za ogrlicu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nemam osobno iskustvo sa tom pasminom ali kad šetam našeg susjed ima tog i dosta je agresivan prema drugim psima.Mi imamo labradora,i toliko je dobroćudan da nam je kući doveo već dva mačića,jedan još uvjek živi snama .Prema djeci je toliko dobar da mi ga je ponekad i žao jer dopuššta apsolutno sve.Isto tako što se tiće boksera brat ga ima i toliko je dobar prema svima ali malo nepovjerjiv prema strancima.Dobro ali dobro prouči,raspitaj se i vidi kakvi pas najviše odgovara vami,hoće li stati vani ili unutra,hoćeš li većeg ili manjeg,provjeri po knjigama,internetu kave je pasmina po naravi,kakva je prema drugim životinjama,oprilike koliki mu je životni vjek itd..Mi kad smo se odlućili da želimo psa (prije 2 i pol g) sve smo stavili na papir i odlućili se za labradora,sve ti ovisi što želiš,ali ja ti sa sigurnošću mogu reći da opet uzimam psa bio bi labrador.Sretno vam u vašoj potragi ali zapamti psi su živa bića i ako ga želiš imat moraš biti spremna na odricanja ai to se 1000 puta vrati kad mu pogledaš pametne okice.

ketipu

Početno

mi zivimo u stanu od 70 kvadrata i imamo 2 labradorice Bellu i Bubu. Bella ima 4 godine i vjerovatno se mnogi nece sloziti kad cuju da je ona praktički odgojila moju curu koja sad ima 3 godine. Kad smo MM i ja donjeli malu iz rodilista ona si je pronasla novo mjesto za spavanje-kraj njenog krevetica a do tada je spavala sa nama u krevetu. Od tad je Bellica najbolja prijateljica mojoj djevojcici. Prohodala je uz pomoć nje,igraju se i dan danas zajedno. No bitna je jedna stvar- pas je pas i bez obzira koliko povjerenje u njih imali. Bitno je DJETETU postaviti granice a psu osigurati miran kutak gdje se moze povuci kad dijete pretjera. Moji psi nisu nikad pokazali ni malo agresivnosti prema djeci opcenito ali je zato mala bila u kazni vise puta kad je ajmo reći po mom mišljenju pretjerala.

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Slazem se da moramo dobro promisliti al evo imamo vrimena do 9mj. kad planiramo uzeti psa sad ste me malo zatekli sto se tice shar peia ne znam imate li vi mozda nekakav dobar site ili veterinara koji bi mogao nesto preporučiti ili neku knjigu za pročitati.Labarador,retriver znam da su psi za poželiti ali imaju ih bas svi. Htjeli bi nesto s malo dalake dobroćdno ne tako visokoga rasta ma ne znamo trazimo trazimo a nismo bas odlučili koju vrstu uzeti sad nesto mislimo njemački bokser al on mi izgleda da dosta slini mozda sam u krivu ne znam

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Iz mog osobnog iskustva svi ovčari su se pokazali dobri za djecu. U shar pei pasminu se baš ne kužim, ali ima ga jedan čovjek blizu nas i uvijek jako reži na mog psa dok prolazimo kraj njega i to bez povoda jer ga moj ni ne gleda. E sad, ja ne znam da li nije socijaliziran kak treba ili su oni jednostavno takvi - malo nervozniji. Znam i jednog bulmastifa koji je dobar s djecom. To ti je primjer psa koji ima kratku dlaku i nije tak česti ko labradori. Za ostale ne znam...

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda da pitaš na ovom forumu;tu su ljudi koji se bave sa psima i znaju o njima, pasmine su zastupljene po FCI skupinama i možeš saznati sve. mislim da se moraš registrirati
    http://www.ljubimci-forum.com/index.php

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi imamo šnaucera i super se slaže sa Noom

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja bih westija

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa
    možda da pitaš na ovom forumu;tu su ljudi koji se bave sa psima i znaju o njima, pasmine su zastupljene po FCI skupinama i možeš saznati sve. mislim da se moraš registrirati
    http://www.ljubimci-forum.com/index.php
    Slažem se u potpunosti! To je najbolje mjesto za dobiti konkretne informacije o SVIM pasminama i to iz osobih iskustava ljudi. Po mom mišljenju daleko najbolja pasmina za djecu su Cavalier King Charles Spaniel, ali ja nisam objektivna jer ih imam 3 i 5.5 mj. staru curicu.

http://www.nasi-ljubimci.com/albums/...9122006006.jpg
    http://www.nasi-ljubimci.com/albums/...9122006008.jpg
    http://www.nasi-ljubimci.com/albums/..._i_pesice2.jpg

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Super su ti kokeri evo mi smo se odlučili za njemačkog boxera ako netko zna koga povjerljivog uzgajivača molim vas da mi se javite havala

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da je njemački boxer dobar izbor što se tiče djece, a i osobno sam poznavala jednog boxera - bio je najbolji frend mog posavca, nažalost neki kreten ga je otrovao . molim te, učlani se na forum ljubimci, pa tamo zatraži pomoć oko uzgajivača. njih možeš poslušati bez straha!!!!!!!
    SRETNO

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala na potpori al vec jesam vibramo se dalje ~~~~~~~~~~

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

strippy, nije čudo da ti je beba ovako sretna i nasmijana kad pored sebe ima ovakve 3 ljepote

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala khaa, i ja kažem blago njoj imat će veselo djetinjstvo odrastanja s tim prekrasnim stvorenjima - ja sam na svog prvo psa čekala 24 godine!

Citiraj madi prvotno napisa
    Super su ti kokeri evo mi smo se odlučili za njemačkog boxera
    Super, mislim da nema ljepšeg prijateljstva od djeteta i psa. I jedan "mali" ispravak: NISU kokeri, pasmina se zove Cavalier King Charles Spaniel.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moj deda je imao cocker spaniela, pa sam praktički rasla uz psa. ja sam kasnije dovela doma posavskog goniča. iako je on moja sreća najveća, ipak više voli tatu (on mu je vođa čopora) pa je ostao sa starcima a ja se odselila
    birbo sad ima 12 i pol godina i stvarno se odlično drži, ali ja moram priznati da sam potpuno krivo izabrala pasminu jer on zahtjeva puno više brige nego neki mirniji pas... dok je bio mlad nije bilo mira u kući dok on nije trčao bar sat vremena maksimirskom šumom. ja napravim tri kilometra, on deset. tata ga je tražio dalekozorom po šumi, a ja za to nisam imala živce... znala sam ga voditi sa sobom na kavu, pa onda skupa sa svojom stolicom za koju bi zavezala lajnu letila preko opatovine za mačkom poanta je - dooobro razmisliti o pasmini, nikako birati psa samo po izgledu!!!
    super mi je kad netko kao madi pita za savjet i prihvati savjete koje ljudi daju. eh, da je meni bilo pameti...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo imali DOĐ-a (domaća obićna đukela), bio je žut pa smo ga zvali Žućo,
    super pas, živija je 11g , inteligentan, strpljiv....

frend mi je reka da treba izbjegavati pasmine lovačkih pasa jer su teški za dresuru i trebaju puno šetnje, za djecu su najbolji ovčarski psi, imaju blagu narav i strpljivi su
    tako je on reka

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kad sam pitala profesionalnog dresera da li mogu dovesti svog posavca na satove, umro mi je od smijeha u facu, u stilu "ti se šališ?"
    on je takav pas da zna doć sam doma iz maksimira... a onda mi idemo tražiti tatu
    posluša - kad hoće

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

jedno je ponasanje prema drugim psima vani,
    a drugo je prema obitelji

susjeda ima vec drugog shar peia (stene od par mjeseci)
    i bebacicu od nekoliko mjeseci,pa nema nikakvih problema
    prijasnji shar pei je bil pak samo lajav kad bi netko dosel i mazast prema poznatima,
    te prilicno osjetljiv sto se tice zdravlja i nije recimo volio da mu drugi psi skacu po glavi,ali nikad nije ozljedio niti jednog...

mozda kod izbora stenca povesti kakvu strucnu osobu koja moze ocijeniti karakter jer tesko je opet generalizirati po pasminama jer ih ima svakakvih "individua" koji cesto ne ulaze u zadani "profil" koji je ipak prilicno u korelaciji sa odgojem koji stene dobije kod kuce...

moja curica je od prvih mjeseci u okolini sa vecim pasminama i nemamo nikakvih problema, jedino se slazem da treba nadzor...

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

chani mozes pitat susjeda gdje je nabavio shar pai-a ipak nakako sad kad smo skupili neka iskustva boxer nam zvuči idalan i za djecu i za okolinu.Još nas muči gdje ima ga u Hr za kupiti nakakv povjerljivi uzgajivač sa svim papirima a ne nesto muto :/ :?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sjecam se da je rekao u sloveniji,
    prijasnjeg su uzeli na crno bez papira

malac je preslatki (mislim da je srednjedlaki u pitanju),
    prvo se je bojal moje male koja odmah voli grlit pse i cika od odusevljenja, navlacit ih,
    a onda mu je bila fora da trci oko nje i da se mazi...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi sad vec par mjeseci proucavamo, citamo o psima i odluka je pala na patuljastog snaucera .

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi imamo shit-zu kujicu i za sad je sve super . kad V plaće ona dođe po mene V bi je čupo i stalno se gledaju , počeo je sjediti samo zbog nje da je bolje vidi.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mama27 prvotno napisa
    Mi sad vec par mjeseci proucavamo, citamo o psima i odluka je pala na patuljastog snaucera .
    koje boje? mi imamo crno-srebrnog :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jos se ne mozemo odluciti, MM bi htio papar sol, a ja sam za crnog.
    Ma u biti nije bitno koje boje ce biti , jako se veselimo sto cemo imati psa i sto smo se uspjeli dogovoriti da to bude snaucer.
    :D

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

imam osjecaj da su crni hiperaktivniji,
    mozda mi se cini radi par primjeraka sa kojima sam imala doticaja
    te kod nih cesto zna biti izrazen crveni pigment,
    narocito kod nekih uzgajivaca,

meni je srebrno-crni simpatican

frendica ima recimo i papar sol i crnog minica,
    totalna razlika u karakterima
    mada ne mora nista znaciti...

kad usporedim i velike snaucere,
    crni mi se cine hiperaktivnijima,
    a znam ih dosta...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

La11 , znas mozda nekog tko prodaje papar sol patuljaste snaucere?
    Ako znas nekog, daj mi molim te posalji na pm.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne bih nikako preporučila shar pei-a za djecu. Oni su mi inače preslatki, ali malo su komlicirani za održavanje. Naime u onim preslatkim naborima kože skuplja im se prljavština, još ako se malo navlaži zna se sve upalit, dođu svakakve bakterije itd. Znam nekoliko ljudi sa shar peima i svi su imali iste probleme s njima. Imala sam njemačku ovčarku i bila je super s klincima. Nažalost uginula je prije par godina. Inače za djecu preporučam retrivera. Veći psi su mi i inače malo staloženiji od manjih pasmina.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

kad bi realno pogledali,svaka pasmina ima mane,
    recimo kod retrivera kukovi,analke,alergije su cesta pojava
    mada zadnje dvoje je cesto povezano sa prehranom?

susjedi nije imao u tim naborima nego upaljeno
    na kozi izmedju kandji na sapama ,
    ali ona mu je tusirala noge nakon izlaska pa mislim da je do toga?
    cine mi se osjetljivi u svakom slucaju,ali medeni su...

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ljudi da vas obavijestim odlučili smo se defintivno na njemačkog boksera svijetlo smeđe s malo bijelim na vratu ako uspijemo takvog nač inače od uzgajivača iz Mađarske smo saznali da dolaze na CACIB u Zg 3.i4.3.2007 pa se nada da cemo tamo nesto naci evo i vama koji se još niste odlučili bilo bi dobro da posjetite CACIB

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Madi, drago mi je napredujete prema svom novom ljubimcu. Mislim da je boxer zaista dobar izbor za obiteljskog psa. Sretno!

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

inga hvala i svima vama na podršci :D

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja prijateljica uzgaja shar pee već godinama i evo ovih dana čeka leglo pa joj se možete javiti..tj javite se na PP pa vam dam njen broj..
    mi se već 12 godina bavimo s am. stafordskim terijerima i sve pohvale kako se odnose prema našoj i tuđoj dječici sve je do socijalizacije i vlasnika !sretno !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inače od uzgajivača iz Mađarske smo saznali da dolaze
    zašto iz mađarske? U Zagrebu ima nekoliko vrhunskih uzgajivača boksera

madi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako imaš telefon ili internet stranicu za kontakt bila bih ti zahvalana :D

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

u Hrvatskom kinološkom savezu možete dobite sve INFO o svim uzgajivačima u HR 01 4846124
    sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •