Cure ima jedno pitanje.

1.učiteljica se treba vratiti u 11 mjesecu s porodiljnog dopusta.
2. nije koristila prekid nakon 6 mjeseci porodiljnog
3. predpostavljam da nema pravo na GO od prošle godine jer nije radila 6. mjeseci u toj godini a prije toga je bila nešto malo na čuvanju trudnoće
4. predposatvljajući da ima GO koji mora iskoristiti do 6. mjeseca 2013g otišla je u školu tražeći da tih mjesec dana "produlji porodiljni" znači negdje do 12. mj. ove godine
5. rekli su joj u školi da su " dobili dopis iz Ministarstva" da u školskoj godini učitelji imaju 23 dana praznika i da se ustvari tjekom tih dana koristi godišnji odmor??!!! ZNAČI NEMA PRAVA NA GODIŠNJI I MORA SE ODMAH PO ISTEKU PORODILJNOG VRATITI NA POSAO.
6. meni nije jasno 1. od kad praznici ulaze u računanje godišnjeg odmora? 2. po tome učitelji ne bi imali pravo ni na "ljetni godišnji" s obzirom da imaju " praznika skoro 30 dana u školskoj godini?
7. molim Vas za savjet što da osoba radi i kome da se obrati jer do sad nije bila takva praksa u školi krše li oni neki zakon ako su joj dali krive informacije?
8. žena bi željela što duže biti s svojom bebom (djete naravno nije upisano u vrtić), a isto tako nije mislila ići na godišnji nakon što se vrati na posao jer ne želi da djeca u razredu "pate zbog opet nove zamjene"

Znam da u drugim profesijama praznici ne ulaze u godišnjim odmor, no kako je prosvjeta posebna skupina i ne razumijem se u njihov način računanja godišnjeg odmora HITNO mi je potreban odgovor- Hvala