Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: Zaposlena u školi - pravo na godišnji nakon porodiljnog?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja se s tobom slažem, pedagoška logika nalaže da je to tako...

a pala mi je ideja na pamet ali ne znam koliko je u tvom slučaju to izvedivo (s financijske strane) - da uzmeš neplaćeni porodiljni do iza školskih praznika i onda tražiš godišnji... u njega onda ne ulaze ti famozni praznici nego samo onih 5 dana oko uskrsa što je stvarno premalo i teze im je za osporavati...

samo ideja, kazem - ne znam koliko ti je izvediva, raspitaj se dal se to moze, vidi dal mozete izdrzat financijski...

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

cure, zar postoji neplaćeni pordiljni?
    pod kojim se uvjetima to ostvaruje?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    cure, zar postoji neplaćeni pordiljni?
    pod kojim se uvjetima to ostvaruje?
    to je tzv. mirovanje radnog odnosa do 3 godine djetetova života, imaš tu nešto o tome (piše i kako se ostvaruje) http://www.roda.hr/article/readlink/2041

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dal ćeš dobit godišnji nakon porodilnog u školi ovisi jedino o ravnatelju. neki daju, a neki ne. možeš se boriti protiv njih ali nisam sigurna koliko to ima smisla, jer oni ti nisu dužni dati godišnji odmah nakon porodiljnog, zato što traje školska godina :/
    a ne možeš ga niti uzeti nakon par mjeseci, npr. u 3. mjesecu, jer i tada traje školska godina.
    godišnji možeš dobiti u vrijeme školskih praznika i to je to :/

osim ako nemaš ok ravnatelja koji će ti dopustiti da budeš doma sada, jer i onako nema smisla da se vratiš na pol semestra (IAKO, ove godine nema semestra i zaključivanja ocjena )

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ali ako se vrati s mirovanja radnog odnosa u sijecnju nakon skolskih praznika onda mora imati pravo na stari GO tj mora ga moc iskoristiti do 30.6.2013.
    to joj se mora omoguciti, po zakonu o radu... a do 30.6. nema skolskih praznika osim 5 dana prije uskrsa sto nije niti priblizno koliko bi trebala imat godisnjeg...
    na to sam ja mislila...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    a pala mi je ideja na pamet ali ne znam koliko je u tvom slučaju to izvedivo (s financijske strane) - da uzmeš neplaćeni porodiljni do iza školskih praznika i onda tražiš godišnji... u njega onda ne ulaze ti famozni praznici nego samo onih 5 dana oko uskrsa što je stvarno premalo i teze im je za osporavati...
    mirovanje samo po sebi je prestanak radnog odnosa, što će reč da bi trebalo imat 6 mjesca rada prije go

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ok, ali svejedno su joj duzni GO iz 2012, zar ne? cak i ako ide na mirovanje... ako dajes otkaz npr. svejedno imas pravo na svoj GO za tu godinu... ja kad sam radila 2 mjeseca sam imala pravo na srazmjerni dio GO za ta dva mjeseca...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

1. kako ti nisu obvezni dati godišnji odmor?
    2. od kad se praznici računaju pod godišnji?
    3. ZOR-u učitelji ničim nisu izuzeti od GO za vrijeme školske godine?
    4. ovo o mirovanju je zanimljivo, reći ću toj osobi jer se ne radi o meni (nisam učiteljica na žalost) ali čisto sumnjam da će htjeti jer ne želi probleme s ravnateljem
    5. da je osoba znala da joj neće dati GO prije bi se raspitala o pravnim mogućnostima, ali do prije neki dan kolegice su išle normalno na GO poslije porodiljnog, zato je u šoku i misli da to možda ovisi " kako kome u školi", a ne po zakonu

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

1. jesu i moraju ti dati GO, na to ih obvezuje zakon
    2. i 3. GO kod ucitelja je reguliran kolektivnim ugovorom koji kaze ono sto sam rekla: "u pravilu" idu za vrijeme praznika... ALI ne pise "obavezno" ili "iskljucivo" na sto se moze pozivati prilikom zalbe/molbe

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne razumijem se u bolovanje pošto nikad nisam išla na njega za djete....(ovo ne pitam za sebe)

1.kad se ide na bolovanje za dijete kolika se dobiva plaća i kako se to obračunava...evo da pitam direktno..je li isplativije uzeti bolovanje za sebe ili za dijete? hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Bok curke! Bila sam postavila pitanje pred koji mjesec dal imam pravo iskoristiti stari godišnji nakon povrtka sa porodiljnog. Naime, s 16.5. završavam sa porodiljnim i moj sinčić će navršiti godinu dana. Tajnica me upozorila da ne mogu iskoristiti GO odmah pri povratku nego tek 15.6. kad završi nastavna godina. Meni je izuzetno glupo vratit se da bi zaključila ocjene. Ima li tko slična iskustva?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

tanja, govoriš o gdišnjem za 2013., ili 2012.?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

o starom godišnjem iz 2012. U ovoj 2012. nisam radila niti jedan dan.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

tanja, otiđi ravantelju i reci da si se infomirala i da imaš pravo na go iz 2012 nakon što ti istekne porodiljni. pokušaj se dogovoriti. ako te odbije uruči mu urudžbirani pismeni zahtjev. pa neka onda obrazloži pismeno ...
    Posljednje uređivanje od Inesz : 12.12.2012. at 10:32

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Hvala na savjetu. Ima nas par cura iz zbornice i svima je isto rečeno. Još lanjske školske godine to se moglo ostvariti bez problema. Dal se zakon u međuvremenu promjenio ili ga sad ravnatelj samo drugačije interpretira?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

zakon se nije mjenjao, nego ovi iz Ministarstva pritišću jer se nema novaca. ali zakon kaže da imaš pravo, pa ga i imaš, bez obzira šta o tome mislilo ministartvo.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Sad sam malo gledala zakon i kaže da mi škola treba osigurat da iskoristim stari GO do 30.6. Ne želim im pokloniti ni dana.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ne dopusti da te otkantaju jer eto, nema novca da ministarsvo plati tvoju zamjenu i tebe dok si na godišnjem. to se tebe ne tiče. zakon je zakon. zakon je iznad odluka i naputaka ministrstva. najbolje da daš do znanja da si informirana o svojim pravima i da se pokušaš dogovoriti sa ravnteljem/ravnateljicom.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ti do 30.6. moraš iskoristiti svoj stari godišnji ili ti ga moraju isplatiti (bar je tako bilo- mislim na ovo sa isplatom)... zauzmi stav i gotovo, nitko ti ništa ne može zato što tražiš svoje pravo na godišnji odmor, nećeš imat nikakvih posljedica po zaposlenje jer to nije razlog za otkaz ili nešto... naravno da ćeš se prvo probat dogovorit radi mira u kući ali ako ne ide traži svoje pravo pismenim putem i neka ti pismeno odgovore da imaš crno na bijelo ako će ti trebat

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

lukab, mislim da je protuzakonito isplatiti naknadu radniku da ne koristi godišnji odmor.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

evo, postupila sam upravo kako ste mi rekle. Dala sam im doznanja da sam informirana i da imam pravo na cijeli prošlogodišnji GO. Sad računaju dane od 30.6. unazad, prema kraju mog porodiljnog. Ovih par dana između trebala bi raditi. Još čekam papire od MInistarstva. Ova država nije baš najpošteniji poslodavac. Curke hvala vam.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    lukab, mislim da je protuzakonito isplatiti naknadu radniku da ne koristi godišnji odmor.
    imaš pravo, sad sam pogledala, smiju ti isplatiti godišnji jedino ako ti otkazuju ugovor o radu (ili istječe ako je na određeno)

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tanja75 prvotno napisa Vidi poruku
    evo, postupila sam upravo kako ste mi rekle. Dala sam im doznanja da sam informirana i da imam pravo na cijeli prošlogodišnji GO. Sad računaju dane od 30.6. unazad, prema kraju mog porodiljnog. Ovih par dana između trebala bi raditi. Još čekam papire od MInistarstva. Ova država nije baš najpošteniji poslodavac. Curke hvala vam.
    Ako se dobro sjećam svojeg slučaja - dijete je rođeno 24.5., ja sam se morala vratiti na posao 22.5. ili tako nešto - računali su mi dane za godišnji i ispalo je taman do 30.6.
    dakle ako ćeš se morat vratit na posao to će bit na tipa 5 dana - koja glupost... nimalo pedagoški, ali nimalo! netko te mijenja cijelu godinu, ti dođeš na 5 dana, pa te on opet mijenja... totalni debilizam...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ako se dobro sjećam svojeg slučaja - dijete je rođeno 24.5., ja sam se morala vratiti na posao 22.5. ili tako nešto - računali su mi dane za godišnji i ispalo je taman do 30.6.
    dakle ako ćeš se morat vratit na posao to će bit na tipa 5 dana - koja glupost... nimalo pedagoški, ali nimalo! netko te mijenja cijelu godinu, ti dođeš na 5 dana, pa te on opet mijenja... totalni debilizam...

Tih 5 dana ćeš "skemijati" bolovanje ili tako nešta i riješen problem. jer stvarno ne bi imalo smisla doći raditi na pet dana, pogotovo u školi....

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Tih 5 dana ćeš "skemijati" bolovanje ili tako nešta i riješen problem. jer stvarno ne bi imalo smisla doći raditi na pet dana, pogotovo u školi....
    ali je totalno nevjerojatno što je to ideja baš našeg ministarstva!!! ili to ipak nije toliko nevjerojatno?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ali je totalno nevjerojatno što je to ideja baš našeg ministarstva!!! ili to ipak nije toliko nevjerojatno?
    mene nista vise ne cudi, jer hrpa toga u prosvjeti je zamisljeno u nekoj glavi i nema veze s praksom i realizacijom, pa ta i ovo.:-\

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dižem temu jer ne mogu skužiti je li se po ovom pitanju nešto promijenilo? Našla sam u Kolektivnom ugovoru za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama iz travnja 2014.
    Članak 26.
    Godišnji odmor
    (1) Godišnji odmor zaposlenika u pravilu se podudara sa zimskim, proljetnim i ljetnim odmorom učenika.

Kaj to ''u pravilu'' znači? Ako nisam ikoristila ni dana starog godišnjeg, a želim ga iskoristiti nakon porodiljnog, i dobijem npr. odgovor da mogu koristiti samo dio, kaj onda?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

imas pp

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je dopušten dio godišnjeg odmora, od nekoliko dana, koliko je nedostajalo do uskršnjih praznika. Ostalo je propalo. Kolegici nakon mene nisu ništa dopustili.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •