Naslov sve govori, povrće i žitarice papamo bez problema, meso nikako, iako ga smiksam, al kad osjete, samo okrenu glavu. Ne zabrinjava me to toliko, samo me zanima s kojim namirnicama da im to nadoknadim?
Što jedu mali vegetarijanci?![]()
Naslov sve govori, povrće i žitarice papamo bez problema, meso nikako, iako ga smiksam, al kad osjete, samo okrenu glavu. Ne zabrinjava me to toliko, samo me zanima s kojim namirnicama da im to nadoknadim?
Što jedu mali vegetarijanci?![]()
jesi probala ribu?
mahunarke zamjenjuju to znam
gljive isto, soja...al to ne znam kad smiju...jel zna netko :?
Oko gljiva je prilična kontroverza i iz čistog opreza ne bih to trpao u djecu. S druge strane, uz mlijeko u prehrani stvarno se ne treba brinuti radi mesa. Jedini detaljčić je da se trebaš psihički pripremiti na nešto niže vrijednosti željeza. Problem nije stvaran, ali zna biti naporan.
Sir, jaja (ako ne vole kuhana/pečena, napravi im palačinke ili kolač s jajima, slanu štrudlu od sira i jaja...), a ima djece koja ne vole čisto meso ali vole kad im se upakira u home-made paštete od ribe, piletine, kunića...ima svakakvih varijanti. Mali gurmani.
Zanima me kako to rješavaju vegetarijanci? pogotovo jer su one još male pa ne smiju puno namirnica... jaje kuhano isto teško prolazi, jedva....
Mislim si da nije možda stvar u teksturi mesa, jer nikad ga ne mogu dobro smiksati, osim piletine, uvijek ostanu končići...
Pametno dijete![]()
Shvati da ti je dijete prirodni vegetarijanac.
M. bas ne voli meso, al ribu jede ko lud
onda mu ja skuham pilecu juhicu, to hoce...unutra ima proteina iz mesa
mislim da ga jos muci sto ne zna zvakati
jesi probala skuhati jaje u juhi? mislim ukuhati
davor, ne razumijem zasto je pametno ak nece meso?
sto su druga koja hoce glupa? :? ne mislim se prepucavati, al nije ok
Neznam koja je zamjena za meso samo šaljem upozorenje na kontroliranje željeza iz krvi ako stanje potraje. Moj D.je imao vrlo malo željeza što je uvjetovalo šumom na srcu, a za kojeg smo saznali tek na rutinskoj kontroli kod neke viroze.
Kolićina mesa koju je on pojeo u tom vremenskom periodu odbijanja bila je vrlo, vrlo mala, a ja vrlo, vrlo neupućena u opasnost.
Uglavnom, popio je Ferumlek sirupa kroz dva mjeseca i šuma više nije bilo. Sreća da smo na vrijeme otkrili.
Lako moguće da je to razlog. Ako hoće jesti piletinu, to im je sasvim dovoljno. U toj dobi im ne treba više od 1-2 mesna obroka tjedno.suzyem prvotno napisa
I oprez! Ako ce skroz izbjegavati meso mogla bi ispasti pametna kao Davor.
hm... moja Elena na pocetku dohrane nije htjela ni vidjeti crveno meso, a kamo li jesti!
bijelo (piletina, puretina, bi proslo jedva i to kao smiksano) i to ako je bila jako dobro raspolozena)...
i to nejedenje mesa potrajalo je do negdje 1-1.5god. !!!
Riba ok! To je islo, posebno oslic!
Znala sam joj napraviti popecke sa zobenim pahuljicama i mljevenim mesom i tako neke kombinacije i to bi islo .. ali isto tako ne svaki put!
Ali bila je prisutna anemija! Kako je bila cesto bolesna, tako smo i cesto kontrolirali krvnu sliku... i zavrsili kod homeopate i poceli piti 'zelenu magmu' !! Krvna slika se normalizirala :D
I tako ja odustala od nagovaranja na meso, a Elena je tek onda pocela malo po malo jesti i meso, najprije 'u tragovima', uz nas onako za rucak... i evo sada bi samo meso jela?!Neka faza koja traje vec od ljeta! :? Sad se borimo s povrcem!
![]()
'Zelenu magmu' jos uvijek pije !! Obozava ju piti , a i super joj odrzava imunitet!
8)
Davor prvotno napisa
Nije dijete, nego djeca 8)
Samo nisam sigurna želim li da mi djeca budu tako pametna :/
I moja Leona je pametno dijete, baš ko Davor![]()
Nikad nije voljela meso, osim ribe, ali ja se uopće ne uzbuđujem zbog toga. Zdrava je ko dren, vesela i zaigrana, dobre koncentracije i svega ostalog, zaista nema razloga da mislim da joj nekaj fali što bi se baš u mesu moglo naći...
Iako mi vegetarijanstvo nije sasvim blisko, mislim da se može sasvim lijepo živjeti i bez mesa...
Ja ne bi mogla bez picekovineali ako ona odluči biti vege-girl i dalje, neka joj
![]()
Pametna: jasno izražava svoju volju unatoč pritiscima. Alternativno možeš ubiti djetetovu volju i onda za koju godinu vidi kakvo će ispasti.Dia prvotno napisa
Kad odrastemo dosegnemo nekakvu visinu, težinu... antropološkim postupcima dokazana je korelacija inteligencije i visine, ali i puno veća kulturološkim tretmanom u djetinjstvu.
moja cura jako voli malo bijelog mesa za rucak, jos uvijek davam samo bijelo pilece i purece. svaki dan za objed izmiksam malo mesa sa nekim povrcem pa me sad opet strah dali je to previse mesa. moze li to biti stetno? :/
Ne moraš se bojati, ne može biti štetno, ali zvuči pomalo jednolično (uz to što je nepotrebno da svaki dan jede meso).