Prvi put se na ovaj način obračam, ali više ne znam kako da popravim situaciju. Kćer mi je zajedno sa još tri curice na kraju prvog polugodišta dobila ukor razrednog viječa za sustavno verbalno maltretiranje jedne svoje kolegice. Sve ove cure idu u peti razred. A sve je počelo tako da je u zadnju srijedu prvog polugodišta mama "maltretirane " curice došla u školu vikat na jednu od ovih četiri. Kako se one zajedno druže ona je nastavila vikat na sve četiri. Cure su se osečale jadno i otišle su se požalit ravnatelju ( u školi im nije bilo ni razrednika ni pedagoga). Popodne tog istog dana pedagog je zvao svih pet cura na razgovor, ali se na tom razgovoru pojavila i mama koja je vikala i jedna mama od ovih četiri cura. Uglavnom , razgovor je proteko tako da su se ove dvije mame svađale, a da je jdena od ovih četiri "priznala" da je u jednoj situaciji ovoj rekla da je zaražena. Ta riječ je bila dovoljna da su sutradan ove četiri dobile UKOR. Ukor je izglasan na razrednom viječu i piše im običnom olovkom u imeniku. Kada smo se mi roditelji ukoraša došli bunit pedagog i ravnatelj su nam rekli toliko nepedagoških riječi da je to milina. Rekli su nam da nam je usmena žalba uvažena i da će se na pvoj sjednici drugog polugodišta raspravljat o ovom "slučaju". Od tada se nitko nije potrudio da išta ispita od navedenih riječi, a na moje izričito inzistiranje da mi kažu na koji način to moje djete nekog maltretia govore mi da nema smisla to sada istraživat. Tražila sam ih da mi dostave Zapisnik sa sjednice, pismeno objašnjenje ukora , Statut škole i Pravilnik o pedagoški mjerama. Obečaju da ću to dobit ali do danas ništa. Inače kčer mi je odlična učenica (5.0) sa nijednom pritužbom na njeno ponašanje ( ni dan danas). Na koji način mogu pomoći svon djetetu?
Suza![]()