to i nije neka garancija jer Rok je stalno doma pa je dobio reakciju na cjepivo, na 5u1....plavi aneo prvotno napisa
to i nije neka garancija jer Rok je stalno doma pa je dobio reakciju na cjepivo, na 5u1....plavi aneo prvotno napisa
Bit je u što manjem izlaganju bebe potencijalnim alergenima, što nutritivnim (jagode), što kožnim (omekšivač), što inhalacijskim (duhanski dim). Ništa od toga nije zabranjeno, ali malo informiranosti i zdravog razuma čini čuda.plavi aneo prvotno napisa
Plavi aneo, ti isto volis igru rijecima?
Ja nigdje nisam predlozila da ti ne dolazis na forum nego sam te pitala zasto dolazis i raspravljas s ljudima koji uglavnom nisu strucnjaci u temama o kojima raspravljamo?
Isto tako se nisam dotaknula potrebe za strucnjacima. Nego sam spomenula drustvenu osvijestenost. I jedno bi trebalo biti kompatibilno s drugim. A cini se da se neki vole drzati tog statusa: seoski vrac-glavna faca, bog i batina neukom pucanstvu.
Ne znam zasto ti je toliko nevjerovatno da je netko tko nije studirao medicinu dobro upucen u odredjene teme? Pokolebala te Latinica kazes....mora da si i sama bila dobro upucena kad se povedes za jednom jedinom tv emisijom. Naravno, nemoguce je da se cura zbunila, da je imala tremu itd. Vazan je dojam. :/
Omeksivac necu komentirati. Isuvise sam gadosti procitala da bi se igrala rijecima.
![]()
sve je vidim po starom![]()
No kost benefit omekšivača..neznam da sam o tome tako promišljala, što se mene tiće još jedan oblik pomagala modernog života, kao i deterđent...no postoje i bakini recepti, kuhani sapun od masnoće ili sol ili ocat u zadnjoj vodi ispiranja-da rublje nebude "tvrdo"...
kao alergičar i majka i rođakinja, kćer, sestra, unuka...alergičara i čak i vrlo teških asmatičara... mogu samo reći da se bilo što oko nas može pretvoriti u alegen...bilo kada i bilo gdje.. jedni danas a sutra više ne ali zato sutra opet neki sasvim novi...što se tiče što manjem izlaganju alergenima ili potencijalnim alergenima, pa upravo se izlaganjem malih doza alergena smanjuje i "liječi" oblici reakcija..ali nemojte se zavaravati možete biti i alergični a da ste prije toga jedva bili i u dodiru...
bezveze mi je otome raspravljati jer i sama još jako puno o tome mogu učiti..ljudi se školuju desetljećima... ali mogu možda nekom pomoći vlastitim iskustvom ili onime što sam naučila...
Mih sjećam se da je i moj T. imao prilično visoku temperturu kao reakc. na cijepljenja, no on je i inače prilično loše nosio povišenu temperaturu, sav malaskao, sa nevjerojatnim porastima temp... nemogučnošću da ju se obuzda i sl. takvo dijete bila je i moja sestra, je li i vaš slučaj sličan, da ga temperatura jednostavno "zgazi" ili je inače puno lakše podnosi nego što je to bio slučaj iza cijepljenja?
do sada je imao samo 3x temperaturu:plavi aneo prvotno napisa
1x poslije cijepljenja - totalna malaksalost
2x uz enterovirozu - isto totalna malaksalost, ali uzmemo li u obzir da je imao 39,5 aksilarno, proljev i da 4 dana nije ništa jeo nego samo dojio mislim da bi bilo čudno da nije bio malaksao
3x sad u nedjelju, uz gripu - ne toliko malaksao koliko razdražljiv
ne znam, može bit... ali na temelju čega zaključiti? imao je samo 3x temp. i to sve iznad 39,0 aksilarno što samo po sebi skrši čovjeka...
...i ja bih se malo vratila da Dr.R. Moram priznati da su mu neki odgovori stvarno preko svake mjere dobrog ukusa, ali oni su najčešće takvi kad uvidi, a to je vrlo često, nepovjerenje prema svom lijecniku. Ja sam osobno oduševljena njim kao liječnikom i kao čovjekom. Iz Istra sam. Od poznanika sam dobila njegov broj mobitela, jer sam sa djetetom imala imunoloških problema. Nazvala sam ga, nikad u životu me nije vidio ni čuo, bio je na godišnjem odmoru sa ženom i troje djece, i razgovarao sa mnom o svemu što me zanimalo. Zvala sam ga još u vrijeme tog Go 2 puta i rekao mi je da dođem odmah prvi dan kad se vrati sa Go. I tako je bilo svaki put kad je bila "frka.To je za mene bilo strašno humano. On je bio i ostao moj doktor od povjerenja. I kad god ga nazovem ili mu napišem mail njegov odgovor je kratak, jasan i prije svega meni koristan. Mislim da mu je u cijeloj ovoj priči ipak najviše stalo do zdravlja djece i zato i volontira na cybermedu. Jeste li možda gledale odgovore iz drugih područja medicine na cybermedu? Nisu baš ažurni u odgovorima a neke grane baš i štekaju u odgovorima.
ozutslažem se on je zaista nevjerojatan ali moram razumjeti da kojiput i razjaren nepovjerenjem prema onome što radi... duugo, vrlo učinkovito, izrazito požrtvovno, s nevjerojatnom ljubavlju spram djece...
Miha
kažeš 39 aksilarnno što znači bar još polastupnja više rektalno, to je prilična temprača.
Ja imam jedno vrlo ružno iskustvo i to i sa sestrom i sa t. naime u jednoj incidenciji temprača je samo rasla bez obzira na paraqcetamol, vodene kupke , obloge alkoholna trljanja jednostavno je ništa nije pokolebalo itako do 40,5 rektalno i tada je nastala panika... o klonutosti i malaskalsti netrebam ni pričati, naime i konvulzije se mogu pojaviti kod temp iznad 39.o ... tada je T. dobio voltaren čepić i to pola svoje doze... teprača je pala u roku 1/2 h...
Nikada niti jedan antipiratik... brojni i nebrojeni oblici paracetamola, brufen, dalsi i sl. nisu mu skinuli temp. nego možda 1/2 stupnja... i nažalost voltaren uvijek stoji u mojoj torbici s lijekovima... stara pedijatrica-vrlo cijenjena rekla je ako neide nikako drugačije ok, jer je i to bolje od hitne gdje će mu odjednom dati puno veće doze i to najvjerojatnije ibuprofena, koji također nije baš svijetla opcija... nova dokica je jako protiv toga da mi voltaren ona piše ali ako ga ja kupim tada samo prokomentira da on nije jako dobar... :/
no kad T. počne tako luđački rasti temp. namamo baš velik izbor opcija šta napraviti..
Ovo što ti pričaš o svom bubiću poklopilo bi se u neku ruku sa tom mogućnošću - rijetko ma tempraću ali je divlja i nosi veliku iscrpljanost...
budi jaka jer kad porastu -po mom iskustvu- fibra ih posječuje rijetko..![]()
istraživanja uvijek netko sponzorira.Deaedi prvotno napisa
i cilj im je vidjeti da li neka teza drži vodu, ili ne.
u ovom slučaju teza(sumnje) pogođenih obitelji o vezi autizma i MMR cjepiva (protiv zaušnjaka, ospica i rubeole).
neetično i ilegalno bi bilo falsificirati rezultate istraživanje, a ne provoditi takvo istraživanje.
nije njemu nitko platio da falsificira, nego da istraži i objavi rezultate, što je on i učinio.
i, zanimljivo, jedino čime su diskreditirali njegovo istraživanje je bio taj "sukob interesa",.
dakle, o istraživanju kao takvom, a koje je potvrdilo moguću vezu autizma i cijepljenja trokomponentnim cjepivom MMR, nisu ništa drugo rekli osim da "needs further studies".
još zanimljivije je da su neki ljudi iz tog odbora koji je zaključio da je Wakefield u sukobu interesa , sponzorirani u svom radu od tvrtki koje proizvode ta cjepiva.
i oni pričaju o sukobu interesa, da umreš od smijeha...
više o tome na
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=15954
bdw, teza o "djelomičnoj" etičnosti ili neetičnosti meni je skroz bliska.
čini mi se i za samu sebe da nisam 100% etična, što svjesno, što nesvjesno.
teško je u svemu biti savršen i osviješten, 100% i uvijek, mnoge stvari se talože i dolaze s vremenom.
mnogi liječnici imaju u svojim ordinacijama razne reklamne primjerke (blokiće, kemijske, plakate) baš određenog lijek, baš određenog proivođača (što nisam baš sigurna niti koliko je zakonito).
zasigurno će od 10 generički istih lijekova izabrati onaj koji im je poznat, što ne znači nužno da su loši, neetični ljudi...ali svi smo ipak podložni reklami.
ima puno razloga zašto recimo ja ipak vjerujem da klasična medicina, unatoč svoj prljavštini koja prati farmaceutsku industriju, mnogo puta može pomoći.
prva pomoć i kirurgija je možda i najsvjetlija točka, prevencija najslabija...
itd, itd, dalo bi se o tome...