Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 174

Tema: ZPB 2005. (8.dio)

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uh, Točkice... Čula sam već za takve slučajeve, čak i kod skroz malih bebica, ali ako pazite da je ne povlačite za ruke, bit će OK.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Točkica, ozdravilice,
    ja sam stalno u strahu da se i Patriku nešto slično ne dogodi jer toliko divlja, skače (penje se na komodu i skače na pod - naravno ne sam, ali....), baca se (popne se na krevet s autićem i baca se na pod..... :shock: prestrašno), tako da samo čekam nešto slično.
    Do sad se nikada nije ništa dogodilo, čak ni čvrga, tako da po zakonu vjerojatnosti....ne znam...uf, da ne ureknem

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tockice, 1000 pusica za Leu!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Stijena, ako se ne varam, to se događa jer neka djeca prirodno imaju slabije zglobove, ne događa se svima.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Dobro, ali kako znati ima li dijete slabije zglobove dok se nešto takvo ne dogodi, a ne dogodi se samo od sebe, nego uslijed nekakvog mehaničkog ....nečega
    To nije kao s onom djecom kojima se lome kosti same od sebe od malo jačeg dodira da to saznaš vrlo brzo (brrrr... ), ali dobro, i to što kažeš da je P. tome sklon, već bi bilo svašta

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim da ne možeš znati dok se ne dogodi. :/

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme, ne znači valjda ovo da Lea ima slabije zglobove......Ima li lagana hipotonija ikakve veze s tim, pitam se?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne znam odgovor na tvojepitanje, ali Lei Ivan šalje pusice!

MP mi smo tu slagalicu dobili na poklon, ali mi se čini da sam je jednom vidjela u Getrou...inače, tko bi rekao, tamo ima puno lijepih drvenih igračaka- (puzzli i slagalica)

moj ivan ne mari za odjeću i obuću, uopće je ne doživljava

a što se tiće prijelaznog objekta, nama je za to poslužio plišani medo
    stavlajla sam ga s ivanom spavati i sisati, ispočetka ga nije doživljavao a onda bih primjetila da bi s po noći probudio, pipajući tražio medu, zagrlio i zaspao dalje
    no to nije došlo preko noći
    no nakon što je prestao sisati imao je i flašicu i puno puta je po noći tražio i piti :/ , ipak medo je No 1
    i preko dana ga s epoželi pa ga potraži u krevetiću, malo zagrli i pusti

u vrtić ga je ispočetka nosio, mislila sam nema šanse bez Mimija, no tete su nam ga ubrzo vratile, a i flašicu, sad je samo na čaši sa kljunom (ajme ovo zvuči kao, više nije na heroinu, sad je samo na marihuani )

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kad smo vec kod teme ozljeda, moje dijete je najsklonije lupanjem glavom. Dok je bio manji nebi se znao docekat na ruke vec bi bubnuo glavom u pod, par puta je pao na zatiljak skliznuvsi se preko slikovnice ili neke dr.igracke. Toliko sam se puta istrzala i prepala zbog toga da mi je muka i kad pomislim na to. Ja sam ko dijete izubijala koljena ali sve je to zanemarivo kad pomislis na moguci potres mozga i posljedice tih udaraca u glavu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uf, Točkice....Pusa Leici. Da li ti uz hipotoniju stoji i laksitet zglobova? Ako da, moglo bi to biti povezano s ozlijedom.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    a i flašicu, sad je samo na čaši sa kljunom (ajme ovo zvuči kao, više nije na heroinu, sad je samo na marihuani )

ali ja bih bila presretna i čekam taj dan da mi je dijete bez flašice u vrtiću (P. je ovisan o flaši mlijeka za spavanje) jer te flašice nažalost samo kruže među klincima, uzmu jedan drugome....i di onda neće svi bit bolesni, sigurno kad se djeca riješe flašice za u vrtić boleština je stoput manje

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lovre nema bocu ali ima dudu. Nije prestrašno, ali...

'Prelazni objekt' - nula bodova. Samo mama. I cica, naravno. Ako sam ja doma, ček ne da tati da ga stavi u krevet.

Inače, kako vas dječica zovu? Lovre je MMa prvo zvao tata. Onda je uveo i Ivo za situacije kad nije bilo po njegovom. Sada je skoro isključivo Ivo. Svima je to jako simpatično a meni je baš... ružno.
    (a šta me briga? glavno da sam ja 'mama, mamica' )

Pusa Lei.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mene zove mama u svim mogućim intoncijama od najtiše i najblaže ko janješce, pa do ultraljutog deranja na koje uopće ne ragiram (ponekad i meme i mem), a MM je konačno postao tata jer je prije bio sve i svašta (pa i mama)

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam mama i mamica
    a tata je prvo bio tati, pa Igo, pa tati Igo, a sad je tatgo!

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    Uf, Točkice....Pusa Leici. Da li ti uz hipotoniju stoji i laksitet zglobova? Ako da, moglo bi to biti povezano s ozlijedom.
    Nisu nikad ništa spominjali za zglobove, pitat ću doktoricu.

Mene Lea zove mama a ponekad i mama pa ubaci i moj nadimak.Tatu zove tatko i Saško, a u zadnje vrijeme Saško Badabaško

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

pusice Leici, i zakašnjele Viktoru

mi smo super, u velikos sam gužvi oko svega, što je zapravo i dobro

mama je mama, tata je tata, prije je izostavljao zadnji samoglasnik ali sada je savršeno!
    inače, kada nas zove uvijek se dere, koliko god bili blizu tako da ga moram stišavati, ono: "mujo ajd' na slušalicu sa' ću te nazvat'"

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mislim da je mom zvjerku glupa duda objekt od najveće važnosti :/
    već sam vas htjela pitat za savjet kako da se toga riješimo, ali sam odustala, koristi ju samo za spavanje pa nek mu bude, al neću prežalit što mu ju nisam uzela kad je imao 6-8mjeseci. sad mu je toliko važna...
    inače je bolje, temperature nema, al sad se na uha žali. nasreću, on ima glavu tvrđu od mamine i tatine zajedno padao je s ljulje, kreveta, u čoškove stolova (jadna ja, svaki put samo što ne padnem u nesvjest)...
    mi smo sad dobili vokativne nazive, samo kad nas zove, zove: mame, tate (i dude kad ju traži po sobi)
    jedva čekam vidjet lucky d. :D čim ozdravimo do kraja. zaboravih od silne strke, da je došla (i tate nam se razbolio, pa se moji muškarci sad valjaju zajedno i bulje u krteka)

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nas misic odavno svakoga zove imenicom +imenom, tj. mama ija (iva), tata jeko (jerko), baba ika.....itd. U zadnje vrijeme sto god da ga pitam sve mu je "nece" i "ne", hoces kakit tutu "nece", hoces papiti "necu".....jeste i vi bili u "ne" fazi ????
    Zebra, i mi smo skoro padli u nesvijest koliko puta se Mihi udario u glavu, da sam to bila ja vec bi lezala zamotane glave. Neki dan pala mu je lopta ispod krevetica, isla sam je dokucit i kako smo se sagnuli u isto vrijeme zvizli smo se glavama.Meni su dosle suze od boli a on me gleda i smije mi se i kaze "opet".
    I on je dudu trazio samo po noci a kako je jedno vrijeme zaredo prehlade, smetala mu je jer nije mogao disati kroz nos pa ju je sam odbacio.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ošišala sam jakova...
    da, eto, bila sam prisiljena, više nema dugu kosu.
    pred par dana zacrvenilo mu se i malkice nateklo oko.kao da ga je nešto ubolo ili sl.
    pedi veli konjuktivitis, ja prihvaćam i prolazimo 2 dana sa sulfasolom, prekidam kapati, njemu za dva dana oba oka malo crvena (ne očna jabučica)
    i ja si sad mislim što je gledajući ga kako se igra i svako malo zamahuje glavom i pomiče ručicama kosicu sa lica.
    i mislim se ja, mislim dok on otpuhuje šiške i trlja okice.
    shvatila sam da treba makeover, ali pomisao na slowmotion pada njegovih zlatnih lasi na kupaonski pod stvarao mi je knedlu u grlu.
    ipak, teška srca uzimam škare i krenem moljkakati jakova za samo jedan pramen..ne dopušta.
    ha dobro, pokušala sam 8)
    navečer mi je zaspao u krilu dok smo u dnevnoj gledali illusionista.
    ok, sad je prilika!
    uzela sam škare i šišala pramen po pramen, pazeći da šišam stepenasto ali ravnomjerno dok mu je glavica bezbrižno počivala u mom krilu.
    više-manje zadovoljna obavljenim, prenašam ga u krevet i sa smješkom zaspem kraj njega.
    ujutro je kraj mene sjedio maleni čeh, neizrecivo sličan mome sinu.
    kako je, naime, ležao na leđima dok sam ga šišala, uspjeh da napravim idealnu fudbalerku je bio zajamčen.
    aaaaa ne, ne mogu to dopustiti.
    neopranih zubiju, u piđžami i bez pripreme za dan grabim škare i popravljam što se popravit da.
    J. je bio začuđujuče kooperativan i više manje smo sredili problem.
    problem kojim se sada trebam suočavati je da baš nitko neće primjetiti kako krasnu curicu imam

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja koliko god svoje dijete učim govoriti "da" (jer cijelo vrijeme mislim da možda ne zna jer nikada to nije rekao pa sam se zabrinula), njemu je isto sve što ga se pita - "nje".
    kad nešto ipak hoće, nikada ne kaže da (niti bilo kakvu drugu varijaciju) već samo ne kaže "nje" i pokaže što hoće, tako da bih ipak rekla da je to TA faza.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Josie... a fotka?

Ivan se isto šišao nakon puno puno mjeseci, i skužili smo da nije za dulju kosicu, strši na sve strane i na potiljku bude kao paučina jer se zaleži

sada smo opet skroz kratki

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jedva čekam da vidim kompića jakova s kratkom kosom!

Mi se još nismo šišali. Uopće. I baš mi je sladak takav pahuljast! Zgulit ćemo ga mašinicom kad zatopli.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Jedva čekam da vidim kompića jakova s kratkom kosom!

Mi se još nismo šišali. Uopće. I baš mi je sladak takav pahuljast! Zgulit ćemo ga mašinicom kad zatopli.
    ma žene, nema kratku kosu za vaše standarde, da ne očekujete legionara

još uvijek mu je dovoljno duga da babe na cesti komentiraju kako bi ga mogla šišnuti , ali je definitivno postao od curice dečko.

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

o ljudi u kojim smo mi scenama! MM je u apsolutnoj komi, leži u dječjoj sobi (zaključan da ga Ivor ne gnjavi), a kad se ustane na wc svi se prepadnemo. užas! kuri preko 39! ivor ništa neće jesti, ima upalu uha i debelo je u "nec" fazi. štogod da ga pitam, nec.
    hoćeš jest juhu? nec.
    hoćeš se kupat? nec.
    hoćeš ić van u park? nec.
    hoćeš pusu? nec.
    hoćeš čokse? nec. i onda digne pogled :/ (uf kako sam se zaletio)
    mi se šišamo mašinicom, svakih par mjeseci izgleda ko kvartovski razbijač.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj zebra prvotno napisa
    hoćeš čokse? nec. i onda digne pogled :/ (uf kako sam se zaletio)

Vibrice Ivoru i tati za brzo ozdravljenje!
    Leina frizura je blago rečeno nedefinirana, kosa joj sporo raste, na zatiljku uvijek rasčupana i zapetljana, napravim joj kikice i stavrno joj super stoje ali traju cca 5 minuta....

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ah, zaboravila sam ispričat o scenama. iliti kako sam se prepala ja, a kako ivor: u rano predjutro u nedjelju čujem ja tiho "mama" otvaram oči..horor film, pred nosom mi je moje dijete lica potpuno prekrivenog friškom crvenom krvi!! koji šok! ni dijela kože da nije crven, ni kapci! prestala sam disat malko, onda mi je došlo da mu curi krv iz nosa, a on je to razmrljao po sebi. on se nije previše uzbudio, bio je malo iživciran jer ne može spavati. tako sam se u rano jutro prepala ja.
    isti dan predvečer prepao se ivor, po prvi put u svom mladom životu. predvečer družimo se u kuhinji sa susjedovom curom, zazvoni zvono, mi svi pomislimo kako je stigao i susjed (svi ostali zvone na portofon). ivor viče "ja, ja!", otključam i pustim njega da otvori. stojim iza njega opušteno, glupača nit ne gledam tko mi je pred vratima. kad ivor odskoči dva koraka i počne urlat, a sa vrata tanki glasić "danas su maškare, najbolji dan" dijete neko malo samo s plastičnom maskom mačke. :? kakve pa maškare? fašnik je za dvajst dana.tko ga je jadnog tak poslao? sigurno si nije baš zaradio slatkiša. mi smo mu morali praktički zalupit vrata u nos, a mi smo još sat vremena sjedili zamišljeno i svako malo je pitao "nema?" kao nema maškara, jel mama? pjesmica mu se sviđa, a pokazala sam mu maškare u njegovim novinama (pretplaćen je na plodine i merkaror).
    nije nam dosadno
    očito je neka epidemija gripe, pa držimo fige svim da što prije stanu na noge.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Zebra,pusice Ivoru, skoro napisah i TM-u

ivan ima proljev, niš novo, nije ga imao čak 2 i pol mjeseca...drugih simptoma nema, apetit super, samo kaj pola namirnica odbija no to ipak traje dulje vrijeme
    vratio s ejuhicama ali samo sa rezancima, povrće nula bodova, tjestenina riža i variva isto...predugo to traje za fazu,
    ljudi, on uopće neće nikakvo povrće, voće mu još uvalim sa pahuljicama ili tu itamo pojede bananu, meso je i dalje broj 1

kako da mu nadomjestim to povrće, nemam ideje

a obožavao je svo povrće, na lešo, variva, ma sve...
    a i mene nešto hvata, osjećam neku opću slabost, temperatura za sada 37, 3, glava i leđa me lagano bole...sad se idem nakljukati sa medom, propolisom i vitaminčekima...

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ajme al ste se raspisale...
    Sto se tice frizure jos uvijek smo zapusteni i zarasli, veceras smo samo malo skratili siske, meni je bas sladak i zao mi ga skroz osisati, mozda kad malo otopli...
    K se budi vicuci par puta MAMA, pa ako se ne javim onda SCHATZI-to se odnosi na tatu.
    Fazu bjezanja od oblacenja smo izgleda prosli.
    Od igracaka mu je trenutno najomiljeniji kofercic sa alatom-odvijac, busilica, sarafi...sve nam je u stanu dobro pritegnuto
    U petak smo imali veliko spremanje naravno da je K u svemu pomagao
    Ove godine smo imali pravu uzivanciju na snijegu, par dana dok ga je bilo, K je prvi dan bio jako zbunjen zbog te bjeline i bojao se, drugi dan ga je i probao
    Zdravlje je ok za sada, iako vlada nekakav opasan virus, tetka mi je bila u bolnici 3 dana, ocekuju da bi se oko milijun stanovnika moglo zaraziti, a mi planiramo za dva tjedna u Hrvatsku i to nam ne bi trebalo :/

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sto se tice hrane trenutno nam je rizino mlijeko in, cim netko spomene mlijeko on trci po stanu na sav glas i vice meko, meko, meko.....
    voce i povrce voli i hoce ali meso bas i ne, ako su sitni komadi onda i nekako
    moji nam poslali domace kobasice, ja ju narezala, lijepo servirala i dok sam se okrenila K je vec komadic strpao u usta, svi smo poceli govoriti ljuto je, ljuto je i od tad K kobasicu zove "ljuto", gdjegod da ju vidi.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kakva je ovo navala šišanja ....i mi smo se prekjučer šišnuli u kadi (namjeravala sam ga voditi na pravo šišanje, ali kad sam u nedjelju vidjela koliko mu već smeta sva ta silna kosa, odlučila sam se za avanturu), kose je bilo par kila po svuda, a vidi se tek toliko malo da više nije zarašten
    što se hrane tiče i mi u posljednje vrijeme muku mučimo, nama je pak problematično meso, povrće još hoće i voće - ponekad (najradije pije svježe iscjeđen sok od naranče i grejpa), najradije jede juhe i variva (sve tekuće), a mlijeko i dalje pije u hektolitrima....neki dan se najeo graška iz juhe (vadio prstićima jedan po jedan) i graha iz salate - to je bio ručak .
    u posljednje vrijeme najradije jede sve vrste tijesta, a pogotovo sa sirom...ooooo, kobase, jednom je navalio toliko da nismo mogli vjerovat da neće povratit...nismo mu dali, ali je sam uzimao s tanjura uz toliku viku da smo se svi prestrašili što će sad biti

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja se jos nisam usudila sama sisnuti Mihaela, niti siskice jer njemu je to toliko "stresno" da me strah da ga ne porezem.Kako njemu uzasno brzo raste kosa, svako malo smo kod frizerke a ona jadna cim nas vidi uzdahne jer zna da slijede krokodilske suze kakve u zivotu nije vidjela.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo pri zadnjem šišanju pribjegli forama.
    Naime u salonu ima i brijači stolac sa umivaonikom ispred sebe. Ponjeli Mateju igračke za vodu i on se zabavljao preljevajući vodu iz jedne u drugu.....l :D

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Do sada smo odradili dva šišanja: jedno u salonu uz zabavljanje cjelokupnog osoblja i svih mušterija, drugi put doma. Pitala ga baka: Lovre, hoće li te baka ošišat? A Lovre: Oće. I ona ga ošišala.
    (op.a.: baka ima frizerski u kojem je Lovre čest gost i glavna atrakcija tako da se nadam da nećemo ni ubuduće imati problema.)

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i naša baka je frizerka, a i teta...

ivana samo treba zabavljati, otvorimo mu vodu, par posudica i šišaj...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

josie, gdje ste vi kupili svoje megablokse i koliko komada ima u pakiranju?
    u potrazi sam za prvim kockicama...
    do sada je slagao samo Habine drvene no čini se da ga više baš i ne zanimaju :/

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

yasmin, mi smo neki dan kupili megablockse u mercatoru (hvala, stijena!)
    70 kom - 180 kn - to je valjda nekakav maxi paket
    uzeli smo još i set radnih vozila (isto od megabloksa): 3 kom - 100 kn

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, to su ti naši, ali mi se čini da nisu tako veliki ko josieni :?
    inače, nama je to spas, imamo i male legiće (isto ih ima u mercatoru) i to slaže kamo god da idemo, čak i u autu kad mu je dosadno gledati van

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Matej me svakog dana nanovo iznenadi.
    Prije dva dana navečer primjetim ugriz na Matejevoj ruci. Pitam ja njega što je bilo. Kaže "Zdeslav gizo". :shock: spomenuo je ispravnu radnju i ime dječaka iz grupe. I sad je njega ispiti+ujem zašto, kako i sl. Sve on meni ispriča, igrali su se istom igračkom i kad je Matej htio uzeti- Zdeslav ga je ugrizo.
    Pitam ja tetu drugi dan što je bilo. Ne radi ugriza, jer znam da ih paze u vrtiću koliko mogu, nego me zanimalo. Kad teta ispriča istu priču kao i moj Matej.
    Eto, prva priča koju je Matej ispričao odnosno događaj koji je prepričao. Sve ostalo do sada bili su određeni prizori, slike, ali ovo je bila cijela priča.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bravo za Mateja ! Moj Mihic jos uvijek voli izmisljati, tipa "sto te boli" a on "ruka" a zasto, "tuko nono", zasto, "diro macu", a nono kilometrima daleko....

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj yasmin prvotno napisa
    i naša baka je frizerka, a i teta...

Nama su obje tete frizerke pa smo opet čupavi....a mama se uglavnom sama fenira
    Što se prepričavanja tiče Lea već duže to prakticira, kad smo došle iz bolnice ispričala je tati da joj je "baba napavio jukicu i dao kemicu" (napravio rukicu i dao kemijsku).
    Nekidan sam se jako ugodno iznenadila kad je Lea u svega pol minute složila drvne životinjice svaku u svoj utor na podlozi a nije prije pokazivala interes za tu igračku, nisam vjerovala pa sam joj sve pomiješala i opet je složila bez greške!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bravo, Lea!

Pričanje/prepričavanje... Lovre slaže samo po dvije-tri riječi. Neki dan se teti čuvalici raspričao (valjda mu je bila bitna tema ). Nagovara ga ona popodne da idu šetnju a on neće:
    Neće šetnju. Doć'e mama kući. Dat' će Loli siku. Papat siku.

...ljubav moja mala

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi nemamo megablockse nego kockice nesto mekse od lego ali iste forme (gowi).
    za Bozic smo mu kupili zeljeznicu od lego (2-5 godina), tada se nije znao igrati sa njom ali evo sad vec par dana uziva u tome, danas je sam slagao tracnice :D a ja sam uspjela napraviti rucak dok je budan
    te zivotinjice sto se slazu u podlogu jos od ljeta slaze bez greske, sad pokusava isto i sa brojevima (drvena ploca u obliku sata i brojevi se vade)
    sto se tice govora nekima nismo ni do koljena...
    bravo za Leu i Mateja i prepricavanje dogadjaja

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

jel vas slusaju dok im citate slikovnice?
    Kristijan je do nedavno imao jako malo strpljenja za to, bitno mu je bilo listanje a ne citanje, sad mi donese slikovnicu, sjedne u krilo i onda se sav uzivi u pricu...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

AndrejaMa, prepričavanje :? :shock: :shock: :shock: ,
    jesi ti sigurna da su nam djeca rođena iste godine????
    P. je jučer naučio reći "oko" (osim što zna pokazati sve dijelove tijela, reći je znao samo nona i noš - noga i nos), i svi smo ostali frapirani, jest da svaki dan kaže neku novu riječ, ali od rečenica smo jooooooš kilometrima daaaaaaaleeeeeekooooooo

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Arpi isto prepričava i ima pamćenje k'o slon. Prije par mjeseci je pri izlasku iz Konzuma nekom psiću dobacio lopticu koju sam mu baš bila kupila i, naravno, ostao bez nje jer ju je pas sažvakao. Kupila sam mu drugu i neki dan ga čujem kako se igra s tom lopticom i priča kako je pas jako papao lopticu.
    Na fotografijama prepoznaje mjesta gdje smo bili - npr. pokažem mu sliku gdje su on i tata u 10. mjesecu bili na trampolinu, a on se sjeti da je kraj trampolina bila vatra (tj. ugljen) ili slika gdje on gleda fotoalbum, a on se sjeti da je u tom albumu bila slika kombija itd.

Slikovnice obožava, trenutno smo na Zvonku (Noddy).

Koliko su vam veliki kikići? Mi nismo bili kod doca već jako dugo pa nije 100% precizno, ali kućno mjerenje pokazuje 90cm i 12 (doma) ili 13 (na bakinoj vagi) kila.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, prepričava. Stvarno priča puno i stalno. Rečenice su do 5-6 riječi, ali su rečenice.
    Slikovnice - čitamo stalno nešto novo. Interes je do max 5 min. Nedavno dobio jednu novu. Pročitali je jedno 5-6 puta, kad on počne umjesto mene izgovarati zadnje riječi. Slikovnica je u rimi, ima 4 retka na svakoj stranici, 8 stranica. I on od prve do zadnje riječi (mislim na ove zadnje u redu) zna. A nisu ni tako lagane riječi. (krava, trava, švrlja, zaprlja , skače, žvače, ...).
    A i što se pamčenja tiče
    Neki dan izvuče sa police nekog medu s kojim se do sada uopće nikada nije igrao. Donjelo mu ga kumče (s muževe strane) prije nekih 2-3 mjeseca. Rijetko se s njima viđamo, a još ih rijeđe i spominjemo (čitaj - skoro nikad) .
    I donese ga on u dnevnu sobu i kaže: "Mateju Laura donjela medu. I banu." (bananu ).

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ni mi se nismo odavno mjerili - službeno. Neslužbeno, 87 cm i 12 kg (ali mi imamo neku ludu digitalnu vagu koja svaki put pokaže nešto drugo).

Nekad slikovnicu/priču Lovre posluša do kraja, nekad nakon prve strane ili mijenja priču ili zatvara knjigu. Sviđa mu se priča o Zlatokosoj.

A ovo s memorijom i uočavanjem i mene fascinira! Nekad se desi da Lovre mene podsjeća na neke detalje vezane uz događaje od prije par mjeseci.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa
    . , kad on počne umjesto mene izgovarati zadnje riječi. Slikovnica je u rimi, ima 4 retka na svakoj stranici, 8 stranica. I on od prve do zadnje riječi (mislim na ove zadnje u redu) zna. A nisu ni tako lagane riječi. (krava, trava, švrlja, zaprlja , skače, žvače, ...).
    .
    Isto i Lea, pamti sve što je u rimi i to već dosta dugo traje, od autora iznomno cijeni Josipa Balaška i njegova djela "Pačić Cupko", " Mačkica Mucka", " Lari u šumi" a na moje oduševljenje voli i Ježevu kućicu.
    Što se kilaže tiče mislim da ima oko 13 kg a visoka je sigurno 91 cm, jedva čekam pregled uskoro pa da vidim. Malo se zbuckala u zadnje vrijeme, osobito se vidi u obrazima (bake se trude jaaaakom dijete se navuklo na pancetu.....)

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo i nasih nesluzbenih podataka, jucer mjereno
    visina 90 cm
    tezina 13,5 kg
    duzina stopala 15 cm

duzinu stopala je sam juce mjerio, (trebala mi igla i konac, pa kako to sve stoji u jednoj kutiji kazem ja Kristijanu ajde stani da mama izmjeri koliko si veliki a djete uzelo mjerit stopalo ) zato sto sam to prije kupovine obuce prakticirala izmjeriti kuci da nas tete u trgovini ne gnjave (imamo jedno lose iskustvo)

juce smo bili bas od akcije i dobro se zabavljali, radili smo i otiske dlanova na papir (nismo to bas cesto prakticirali, ovo su nam tek treci od rodjenja)

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

yas- te megablokse imaš u mulleru na trgu iili u city centru, ima više veličina, ali nama su najdraže ove velike jer se brzo i lako složi kula, garaža, whatever.
    ne sijećam se koliko smo ih platili, ali su daleko povoljniji od lega.

prepričavanje, ne bih htjela o tome, ali mu se vokabilar opasno počeo širiti hrvatskim riječima.
    neki dan sam blenula kada je u videoteci pričao nešto teti, a ova ga sve razumjela :shock:
    prvi put da me netko nije pitao što to priča.

mi smo trebali doći na zadnje docjepljivanje moparu prvog veljače, priorix smo odradili, ali ovo smo propustili.
    sad me frka voditi ga u ambulantu u sezoni gripe, bilo bi mi kao da izazivam sudbinu.
    kada sam pitala sestru mozemo li doci kasnije od navedenog naručenog datuma, reče ona meni da ce poslije biti kasno.
    nisam je uspjela pitati: kasno za što?
    ne znam što da napravim?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •