Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Aromaterapija i dojenje - da li ne???

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Aromaterapija i dojenje - da li ne???

Htjela bih otići na masažu sa aromatičnim uljima pa me zanima može li to biti štetno za dojenje?? I kako utječe na dojenje (ako utječe) ??

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne dok se doji.

ja sam otisla na jednu prosli tjedan i rekla mi je da nikakve masaze i terapije koje ukljucuju etericna ulja se ne prakticiraju za vrijeme dojenja jer sve to koza apsorbira.

a tako mi ftreba...regeneracija

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes se masirati s uljima koja bi smila koristiti i na bebi (lavanda, mandarina i tak neka blaza). Zapravo, prema medicinskoj aromaterapiji, ne bi se smjela koristiti samo toksicna i hormon-like ulja, sva ostalo je dozvoljeno. Ako ides kod strucnog aromaterapeuta, on bi trebao znati sto smije a sto ne.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kobila suzy
    , pa jesi ti ziva? :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj kobila_suzy prvotno napisa
    Mozes se masirati s uljima koja bi smila koristiti i na bebi (lavanda, mandarina i tak neka blaza). Zapravo, prema medicinskoj aromaterapiji, ne bi se smjela koristiti samo toksicna i hormon-like ulja, sva ostalo je dozvoljeno. Ako ides kod strucnog aromaterapeuta, on bi trebao znati sto smije a sto ne.
    a-ha! znaci ovi nisu bili strucni!

ali to mi je vesela vijest jer stvarno osjecam jaku potrebu!

(btw. postavila sam to pitanje jos prije na topiku Dojenje i vježbanje ali nikako nisam dobila odgovor. sad se idem naruciti.. jel ima netko preporuku za zagreb? za strucnog aromaterapeuta?)

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesam

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja znam da rade dobro u cenrTu cedrus, lakshmi-vitalis i mislim a i iva kolic radi s uljima (ovo zadnje nisam sigurna). Za njih garantiram da su strucni i da znaju znanje.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj kobila_suzy prvotno napisa
    Ja znam da rade dobro u cenrTu cedrus, lakshmi-vitalis i mislim a i iva kolic radi s uljima (ovo zadnje nisam sigurna). Za njih garantiram da su strucni i da znaju znanje.
    TNX!

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala na savjetima, možda ću ipak onda pričekat s tim. Mislila sam u jedan kozmetički salon ići, nisu specijalizirani samo za aroma ulja pa ću onda ipak za svaki slučaj uzet običnu masažu.

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U vecini kozmetickih salona nisu UOPCE educirani za rad s etericnim uljima, a ako rade s uljima rade ili s gotovim mjesavinama ili sa uljima sumnjive kvalitete. Pod aromaterapijom najcesce se dobije mazanje mjesavinom + zamatanje u foliju. To nema nikakve veze s aromamasazom, a jos manje s aromaterapijom.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa da, tak se i meni čini nekak sumnjivo, njima je samo bitno da se masira i da fino miriši. Zato ću se suzdržati od takvih masaža

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dobila sam na poklon masažu (običnu), ali kaže mi frendica da se ne smijem masirat ležeći na trbuhu jer bi mogla izgubit mlijeko :? Meni to zvuči presmiješno ali me ipak sada malo kopka, ima li u tome ikakve logike i da li je stvarno moguće?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lezeci predugo na trbuhu mozes eventualno zaraditi zastoj
    ali mlijeko ne mozes "izgubiti"
    buduci da vecinu noci prespavam na trbuhu, po toj logici ne bih nikad ni dojila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •