Htjela bih otići na masažu sa aromatičnim uljima pa me zanima može li to biti štetno za dojenje?? I kako utječe na dojenje (ako utječe) ??
Htjela bih otići na masažu sa aromatičnim uljima pa me zanima može li to biti štetno za dojenje?? I kako utječe na dojenje (ako utječe) ??
ne dok se doji.
ja sam otisla na jednu prosli tjedan i rekla mi je da nikakve masaze i terapije koje ukljucuju etericna ulja se ne prakticiraju za vrijeme dojenja jer sve to koza apsorbira.
a tako mi ftreba...regeneracija![]()
Mozes se masirati s uljima koja bi smila koristiti i na bebi (lavanda, mandarina i tak neka blaza). Zapravo, prema medicinskoj aromaterapiji, ne bi se smjela koristiti samo toksicna i hormon-like ulja, sva ostalo je dozvoljeno. Ako ides kod strucnog aromaterapeuta, on bi trebao znati sto smije a sto ne.
kobila suzy
, pa jesi ti ziva? :D
a-ha! znaci ovi nisu bili strucni!kobila_suzy prvotno napisa
ali to mi je vesela vijest jer stvarno osjecam jaku potrebu!
(btw. postavila sam to pitanje jos prije na topiku Dojenje i vježbanje ali nikako nisam dobila odgovor. sad se idem naruciti.. jel ima netko preporuku za zagreb? za strucnog aromaterapeuta?)
Ja znam da rade dobro u cenrTu cedrus, lakshmi-vitalis i mislim a i iva kolic radi s uljima (ovo zadnje nisam sigurna). Za njih garantiram da su strucni i da znaju znanje.
TNX!kobila_suzy prvotno napisa
hvala na savjetima, možda ću ipak onda pričekat s tim. Mislila sam u jedan kozmetički salon ići, nisu specijalizirani samo za aroma ulja pa ću onda ipak za svaki slučaj uzet običnu masažu.
U vecini kozmetickih salona nisu UOPCE educirani za rad s etericnim uljima, a ako rade s uljima rade ili s gotovim mjesavinama ili sa uljima sumnjive kvalitete. Pod aromaterapijom najcesce se dobije mazanje mjesavinom + zamatanje u foliju. To nema nikakve veze s aromamasazom, a jos manje s aromaterapijom.
Pa da, tak se i meni čini nekak sumnjivo, njima je samo bitno da se masira i da fino miriši. Zato ću se suzdržati od takvih masaža![]()
Dobila sam na poklon masažu (običnu), ali kaže mi frendica da se ne smijem masirat ležeći na trbuhu jer bi mogla izgubit mlijeko :? Meni to zvuči presmiješno ali me ipak sada malo kopka, ima li u tome ikakve logike i da li je stvarno moguće?
lezeci predugo na trbuhu mozes eventualno zaraditi zastoj
ali mlijeko ne mozes "izgubiti"
buduci da vecinu noci prespavam na trbuhu, po toj logici ne bih nikad ni dojila