Results 1 to 13 of 13

Thread: spavate li na prsima?

ninni's Avatar

Default spavate li na prsima?

tako bi rado spavala na prsima ali me strah da mi se ne začepi neki kanalić i ne navučem upalu. doduše, nisu to više prepune sike i ne osjećam nikakav pritisak (beba će mi sad godinu dana), ali toliko sam se namučila s njima na početku dojenja (oba dva puta) da još pušem na hladno.
    spavate li vi na prsima i jel to nepoželjno i rizično dok se doji?

Riana's Avatar

I mene je toga bilo strah, sad mi je mala skoro 15 mjeseci i nedavno sam opet počela spavati na trbuhu.

Andora's Avatar

tako i ja u početko dojenja, no već nekon 8-9 mjeseci sam počela konačno spavat na prsima (naravno kad se uspijem okrenut da se mali ne prene)

ninni's Avatar

mislim da ću se onda i ja odvažit :D . svaku večer krenem da ću se okrenut na prsa jer to taaaako jako volim, ali se onda prepadnem i pomislim kako moram prvo priupitat kolegice dojilice, da ne bi bilo belaja, he he.

Andora's Avatar

mislim da ne bi smjelo bit problema... istina, pokupila sam zastoj mlijeka jer sam legla na grudi, al to je bilo dok je malac imao svega mjesec dana... poslije nije bilo frke!

probaj, nema sna do spavanja na prsima! :D

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

ja sam počela spavati na trbuhu onda kad mi je mlijeko prestalo curiti u tom položaju (budila sam se na mokroj plahti), ali ne znam kad je to točno bilo...

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Quote Originally Posted by Lutonjica
    ja sam počela spavati na trbuhu onda kad mi je mlijeko prestalo curiti u tom položaju (budila sam se na mokroj plahti), ali ne znam kad je to točno bilo...
    i kod mene isto

Počela nakon, možda, 7-8 mjeseci. Kad mi više nije smetalo.

dorotea24's Avatar

ja sam nedavno počela spavati, ali više se okrenem na onu stranu koju patrik isprazni

Trina's Avatar

Ja ne mogu ni na leđima jer mi se u jednoj cici dogodi zastoj pa se patim idućih par dana.Znači za mene samo na boku

Nisam ni znala da se može začepiti kanalić ležanjem na stomaku :shock:
    A ja stalno sad spavam na stomaku (naravno kad uspijem odspavati ) i za sada je sve ok, dojim već evo mjesec i nešto dana. Hm...

Tiwi's Avatar

Quote Originally Posted by leonisa
    Quote Originally Posted by Lutonjica
    i kod mene isto
    Da, mislim, i kod mene je isto. Bilo A kad jutros prije posla nekaj me hladi a ono majica mooookraaaa, neki dan isto jastuk pa sam mislila da je Patrik bljucnuo (nemajka jedna odmah mi je bebać kriv) ...

Ne znam kako to ali u zadnjih par dana (tj noći) imam osjećaj da malac opet ima skok u razvoju (mislim, pa kaj to moguće s 11 mjeseci???) jer su mi cice opet velike, pune se brzinom svjetlosti, on jedeeeee ko lud cijelu noć a bome i po danu čim sam pri ruci.
    Ali baš me briga, ja sad čekam još mjesec dana pa da se upišem u dugodojilice (prvi krug, nakon godinu dana - zvuči ko karate, pojas hihihi)

Felix's Avatar

odmah nakon poroda sam pocela spavati na trbuhu, i tako spavam kad god mogu (tj dok on ne cica). nikakvih problema. al ja ni inace nisam imala problema sa spricanjem mlijeka niti sam ikad koristila jastucice za dojenje, pa sam valjda neka iznimka.