Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Da li je mlijeko uvijek istog okusa?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Da li je mlijeko uvijek istog okusa?

Haj! Imam jedno pitanje. Zanima me da li je mlijeko uvijek istog okusa bez obzira što jela ili ipak neke namirnice mijenjaju okus.

Pitam iz razloga što moj bebač ponekad počne papati pa onda stane i počne plakati. I tako par puta se uhvati za ciku i nikako da počne papati kako treba.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mlijeko nije uvijek istog okusa jer mu se sastav mijenja od podoja do podoja, svakim tjednom, mjesecom, godinom dojećeg staža.
    Ako si pojela nešto što inače nisi prije jela, moglo se dogoditi da baš to zasmeta bebi. Ali, ima još dosta drugih razloga zbog kojih bi on također mogao odbijati dojku.
    Pitam iz razloga što moj bebač ponekad počne papati pa onda stane i počne plakati.
    Dakle, da li se to tek povremeno događa ili na početku svakog podoja?
    Da li se događa na obje dojke ili samo na jednoj strani?

Jel maleni ima možda začepljen nosić?
    Dal ste bili nedavno na kakvom cijepljenju?
    Da li mu rastu zubići?
    Ima li bijelih naslaga u ustima?
    Dal si nedavno imala kakve zastoje i začepljenja, mastitis?

Ajde, pliz odgovori nam na ovih par pitanja pa ćemo vidjeti dalje

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dakle, da li se to tek povremeno događa ili na početku svakog podoja?
    To nam se događa povremeno i uvijek preko dana. S noćnim dojenjem nemamo problema.

Da li se događa na obje dojke ili samo na jednoj strani?
    Kad odbija, odbija obje dojke. Inače lijevu dojku više preferira nego desnu.

Jel maleni ima možda začepljen nosić?
    Ne, nosić mu je čist. Mi uredno svaki dan kapamo sljez u nosić tako da to sigurno nije jedan od razloga.

Dal ste bili nedavno na kakvom cijepljenju?
    Cjepili smo se 30.01., 5u1

Da li mu rastu zubići?
    Lalokice ga svrbe. Stalno rukice meće u usta i bilo što drugo što uzme u rukice. Mažemo s gelićem.

Ima li bijelih naslaga u ustima?
    Nema.

Dal si nedavno imala kakve zastoje i začepljenja, mastitis?
    Ne.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ako inače dobro napreduje (dosta piški i kaka, dobro dobiva na težini i inače je sve OK s vašim dojenjem ), čini mi se da se ne trebaš brinuti ako ponekad odbije dojiti.
    Bebi može u određenom trenutku zasmetati određeni položaj ili (ako dojiš na zahtjev) ako si mu ponudila dojku, a on ustvari nije htio dojiti ili pak stvarno, ovo na što si posumnjala - da mu nešto zasmeta u mlijeku.
    Važno je da to nije npr. cijeli dan, ono - da uopće neće ništa jesti i da ga cijeli dan nikako ne uspjevaš privoliti da doji.

Ipak, u takvim trenucima uvijek možeš pokušati i s nekim drugim položajima, ili da mu ponudiš da doji dok se krećeš, njišeš i sl.
    Sad mi pada na pamet kako moja cura ponekad nije htjela dojiti ako joj je prevruće ili kad je imala mokru pelenu. Ta je čistunica uvijek morala biti suha da bi jela. Meni su trebali mjeseci da to skužim :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bebač mi jako lijepo napreduje. Ima 4 mj. i 7500g. Mislim da je to o.k.

Vidiš, vidiš nisam ni razmišljala o tome da mu možda smeta mokra pelena. Događa se da je dosta nemiran dok doji. Zna lamatati rukicama. Inače ga previjam nakon hranjenja jer kad se bebaču jede to mora biti odmah. Treba nam još vremena da ga skužimo. A ovo sa dojenjem u šetnji smo već prakticirali.

Naš bebač još uvijek jede svakih 1,5-2 sata. Kada se taj vremenski interval povećava? Pretpostavljam da je to individualno.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nama se povećao razmak s oko 4 mjeseca, neznatno, čini mi se na 2,5-3 sata, onda je već u isto vrijeme valjda više posisala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •