-
Duda, a kako je Tinu kod bake? Voli li biti kod nje?
Ti najbolje vidiš i znaš što se događa s Tnom, kako se on osjeća (to što te zove i tata i baka i mama kad dođe doma nakon vikenda, ne mislim da je nešto alarmantno, mene moji isto nakon dana kod tate redovito zovu tata i smijemo se tome). Ne mislim da ćeš moći postići da se tata kvalitetno druži s Tinom, ako ne pokazuje interes, ali svejedno mi se čini da nećeš puno ni postići ako tati viđanja skroz ukineš. Ja bih ovo u tvojoj situaciji napravila samo ako Tinu s bakom nikako nije dobro ili ako zaista ima ozbiljnih problema u komunikaciji između njega i tatine partnerice. Sve ostalo, je, zapravo van tvoje kontrole. Općenito, meni se nakon razvoda čini da se mi mame zapravo najteže mirimo s tim gubitkom kontrole nad djetetovim životom. Neminovno, određena odgovornost ostaje na tati, van nas, i na njemu je zapravo primarna odgovornost za partnere koje uvodi u djetetov život.
Mislim da trebaš promatrati Tina, puno s njim pričati, pokazati da mu da si otvorena za sve što ti ima reći i da ga ne osuđuješ za bilo što što ti ispriča i tako ćeš steći najbolju sliku trebaš li zbilja tati uskratiti viđanja ili ne.
I, da, psiholog je dobra opcija za popričati. Možda prvo "odrasli", odnosno da ti popričaš, a onda eventualno Tin.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma