pa iskreno ću se složiti sa Mooverom i meni izuzetno smetaju generaliziranja! Pa iako se Bubsi kvalitetno ispričala ispravkom mama courage naprosto nije mogla odoliti i morala je doliti svojim posprdnim komentarom ulje na vatru...mama courage prvotno napisa
s takvim razmišljanjem nećete daleko stići, niti ćete poraditi na svojoj objektivnosti i ispravnom doživljavanju muškaraca, pa vrlo vjerojatno te iste vrijednosti i stavove prenositi na odgoj vlastite djece (apsurd ako su muška!), zato apeliram da prestanete sa takvim generalnim omalovažavanjima i doživljavanjem muškaraca trećerazrednim bićima nedoraslim roditeljstvu. A dapače nedavno sam gledao dok.emisiju kako sve češće upravo muški roditelji preuzimaju porodiljne dopuste umjesto žena i kako se u tome baš odlično snalaze i plivaju kao ribe!
problem je ovdje doista prisutan i ja ga prepoznajem jednako kao i Duda i apsolutno shvaćam njenu ljutnju, zabrinutost i ogorčenost..
Dakle s obzirom da tema nije otvorena kao pljuvačnica po muškima nego kao otvoreni apel za savjet, ja ću dati svoj sud iz viđenog. Kao prvo apsolutno se slažem da konstantno ostavljanje djeteta vikendom tatinoj mami nema nikakvog smisla i naprosto se čudim takvom tati koji u tom poklonjenom vremenu za sebe i dijete ne vidi svoj interes. To što će dijete upoznati baku, a neće tatu, doista nema smisla uopće u onoj osnovnoj namjeni dodjeljivanja vremena tati. Meni je iskreno žao da tata nije saživio sa svojom roditeljskom dužnošću i savjetujem mami u ovom slučaju da svakako treba otvoreno porazgovarati s tatom i utjecati na njegovu osvještenost kao roditelja i prijeke potrebe svog djeteta prema ocu, a ne prema baki!duda prvotno napisa
Druga stvar vrlo važna tu je očigledno upletena i ta treća osoba koja tati otvoreno brani zajedništvo sa djetetom i doista moram priznati da ni meni nije jasno kako može biti s njom ako ona ne voli njegovog sina?!?
Ako su sve iznešene konstatacije točne, a ne neka sporadična naklapanja i sumnje i ako si doista uvjerena da je to doista sve tako - da je dijete konstantno s bakom, a tata sa ženom koja ne prihvaća njegovo dijete - čisto te toliko upozoravam radi tvoje vlastite savjesti da ne požališ radi ishitrenosti, onda je to svakako alarmantan problem i imaš puno pravo odreagirati! makar ljudski! Iskreno mi zapravo ne pada na pamet da li bi mogla i kako drugačije osim ljudski i apelirajući na moral, jer s obzirom na neučinkovitost CZSS prema pravima djeteta čisto sumnjam da možeš od njih očekivati adekvatnu pomoć! Al možda bi vam roditeljsko savjetovalište pomoglo.
Otac je vidljivo iz tvoje priče zanesen vezom prema kolegici, i nije to nimalo nerealna situacija da zbog toga zanemaruje dijete udobrovoljavajući time njenom posesivnom htijenju da pažnju poklanja jedino njoj, ali prema mojim životnim principima, dijete je na prvom mjestu, a takva sebična osoba koju je zavolio doista nije za njega, jer ona njega istinski ili ne voli, jer bi shvatila da je dijet njegova istinska potreba koju mu ne smije zakidati, ili je naprosto toliko neodrasla da uopće sa takvom shemom njegovog života ni sa ikim drugim u takvoj poziciji ne bi nikad mogla saživjeti!!! a to ne donosi nikakvu budućnost ocu tvog djeteta... nažalost to će prekasno saznati, a gotovo sam 100% siguran da jednog dana itekako hoće... šteta će biti nakon toga lupat glavom o zid radi zaloga danog njegovom naivnošću i svih propuštenih draži upoznavanja vlastitog djeteta kroz svakodnevno njegovo odrastanje i druženje! stoga ga probaj razumski potaknuti na razmišljanje! pokušaj makar - ma koliko god to nemoguće zvučalo, da će baš od tebe primiti ikakav savjet, a kamo li takav, ali ako to kažeš u pomirljivoj atmosferi, dobronamjernog tona, bez tragova vlastite okoristivosti osim dobrobiti djetzeta, savjet bi mogao imati efekta... ili možda čak mirno i otvoreno popričati sa njegovom majkom da si zabrinuta oko toga! mada mi se to čini ipak bitno veći rizik spram njegove reakcije i kukavičnija namjera koja bi mu mogla djelovat kao neko došaptavanje iza leđa, nego kad time otvoreno izađeš prema njemu u četiri oka.
pozdrav i sretno!